Viktorrealita napísal: ↑06 Apr 2019, 14:33
mikim napísal: ↑05 Apr 2019, 15:23
Viktorrealita napísal: ↑05 Apr 2019, 08:25
Mikim napísal: Pán Ježíš Kristus není to "Slovo" jak si trojičkáři udělali v Písmech většiny překladů z malého s velké S, v řečtině je logos (slovo) s malým l.
My sme sa narodili a máme počiatok telesným narodením a teda sme stvorením. No Kristus vedel kto je a odkiaľ prichádza a zdôrazňuje a to nie, že sa narodil, hoci aj to je skutočnosť, čo sa týka tela, ale hovorí - prišiel som od Otca, Otec má poslal, zišiel som z hora. Boh sa vtelil a to vtelené má meno Immanuél - s nami Boh.
Mat 1:23 Hľa, panna počne a porodí syna, a nazovú jeho meno Immanuel, čo je preložené: S nami Bôh
Čo ti tie mená hovoria: Immanuel, Otec Večnosti, Silný Boh, Slovo Božie, Alfa a Omega - prvý a posledný - počiatok i koniec
Alebo aj iné prívlastky ako - chlieb života, svetlo sveta, dvere k ovciam, skala spasenia, uhoľný kameň
...Ale je - On, to Slovo Božie! Máš to aj v Zjavení Jána.
Není, u ap. Jana je slovo v řečtině vždy jen s malým "s" a vůbec tam není Boží, a ve Zjevení je slovo (rovněž s malým s) Boží jako jméno Ježíše. Ale to jméno z člověka Pána Ježíše nedělá "Boha" jako je jeho Otec jediný pravý Bůh, kterého máme dle Ježíše a skrze něj uctívat.
Áno, jedine skrz uctievanie Ježiša sa dá uctiť Otca. Je to jeden a ten istý Boh. Otec a Syn sú jedno. Takto to je a zbytočne je okolo toho špekulovať, aby sa neuctieval Syn.
Kto sa skrýva za tým, ak niekto povie, že máme uctievať len jedného Boha, no súčasne, aby sa dal priestor na argumenty, aby sa neuctieval Syn, skrz ktorého sme spasení? Vidíš to?Je to zámer antikrista, aby takýmto spôsobom poprel pravé meno Ježiša Krista, aby sa neuctievala soba Otca skrz Syna, ako jeden a ten istý Boh.
Mikim
Keď si zistil a nedokázal vyvrátiť z Písma, že Alfou a Omegou - prvým a posledným - počiatkom i koncom je Ježiš Kristus, ktorý zomrel a vstal z mŕtvych, tak si začal špekulovať.
Viktor pořád se nesmyslně a nebiblicky opakuješ jak zaseká gramofonová deska:
...Áno, jedine skrz uctievanie Ježiša sa dá uctiť Otca.
Nic takové v Písmu nenajdeš, tudíž je to výmysl, že máme uctívat Pána Ježíše namísto Boha Otce.
Ale za to tam najdeš koho máme uctívat (Otce) a nemusí to být pokaždé "skrze Krista":
Zjevení Janovo 14:7 Volal mocným hlasem: "
Bojte se Boha a vzdejte mu čest, neboť nastala hodina jeho soudu; poklekněte před tím, kdo učinil nebe, zemi, moře i prameny vod."
Bůh Otec vyslyšel modtlitbu Kornélia i bez řečeného v modlitbě "skrze Krista".
Důležité co říká sám Ježíš koho máme uctívat a ne co o tom říká nějaký Viktor:
Matouš 4:10 Tu mu Ježíš odpoví: "Jdi z cesty, satane; neboť je psáno: `
Hospodinu, Bohu svému, se budeš klanět a jeho jediného uctívat.´
Jan 17:3 A život věčný je v tom, když poznají tebe, jediného pravého Boha, a toho, kterého jsi poslal, Ježíš Krista.
Ukaž mi kde si zde Pán Ježíš svými výroky nárokuje jakékoliv uctívání?
Proč první křesťané věřili a uctívali jediného Boha, když je podle Tebe i Ježíš Bohem? Proč Ježíše neuctívali také jako Boha Otce?
Skutky apoštolské 13:16 Tu povstal Pavel, pokynul rukou a řekl: "Muži izraelští a s nimi
vy, kteří ctíte jediného Boha, slyšte mne!
Skutky apoštolské 13:26 Bratří z rodu Abrahamova i
vy, kteří s nimi ctíte jediného Boha, nám bylo posláno toto slovo spásy.
Skutky apoštolské 13:43 Shromáždění se rozcházelo a
mnoho židů i obrácených pohanů, kteří ctili jediného Boha, doprovázelo Pavla a Barnabáše; ti s nimi rozmlouvali a povzbuzovali je, aby se drželi Boží milosti.
Skutky apoštolské 13:50 Ale židé pobouřili vznešené ženy, které také
ctily jediného Boha, pobouřili i přední muže toho města, podnítili tím proti Pavlovi a Barnabášovi nepřátelství a vyhnali je ze svého kraje.
Skutky apoštolské 16:14 Poslouchala nás i jedna žena jménem Lydie, obchodnice s purpurem z města Thyatir,
která věřila v jediného Boha. Pán jí otevřel srdce, aby přijala, co Pavel zvěstoval.
Skutky apoštolské 17:4 Někteří z nich se tím dali přesvědčit a připojili se k Pavlovi a Silasovi, t
aké velmi mnoho Řeků, kteří už ctili jediného Boha, a nemálo žen z významných rodin.
Skutky apoštolské 17:17 Proto mluvil v synagóze se židy a s pohany,
kteří uvěřili v jediného Boha; a každý den hovořil i na náměstí s lidmi, kteří tam právě byli.
Milost nám byla darována Bohem Otcem
v člověku Ježíši Kristu:
Římanům 5:15 S milostí tomu však není tak jako s proviněním. Proviněním toho jediného, totiž Adama, mnozí propadli smrti; oč spíše zahrnula mnohé
Boží milost, milost darovaná v jediném člověku, Ježíši Kristu.
...Je to jeden a ten istý Boh. Otec a Syn sú jedno. Takto to je a zbytočne je okolo toho špekulovať, aby sa neuctieval Syn.
Ne není, to chápe každý kdo umí číst v Písmu. Koho Bůh Otec poslal na zem sám sebe jako Ježíše nebo svého Syna Ježíše Krista?
1 Janův 4:9 V tom se ukázala Boží láska k nám, že Bůh poslal na svět svého jediného Syna, abychom skrze něho měli život.
Existují desítky veršů ve kterých je Bohem Bůh a Pánem člověk Ježíš Kristus-syn člověka, syn boží:
Judův 1:4 Vloudili se totiž mezi vás někteří bezbožní lidé, zapsaní už dávno k odsouzení, kteří zaměňují
milost našeho Boha v nezřízenost a zapírají
jediného vládce a našeho Pána Ježíše Krista.
...Kto sa skrýva za tým, ak niekto povie, že máme uctievať len jedného Boha, no súčasne, aby sa dal priestor na argumenty, aby sa neuctieval Syn, skrz ktorého sme spasení? Vidíš to?Je to zámer antikrista, aby takýmto spôsobom poprel pravé meno Ježiša Krista, aby sa neuctievala soba Otca skrz Syna, ako jeden a ten istý Boh.
Sám Ježíš i první anděl ve Zjevení Jana nás vybízí
k uctívání jediného Boha Otce stvořitele všeho. Samozřejmě můžeme jediného Boha Otce uctívat i "skrze jméno oslaveného člověka Ježíše" to není zakázáno, pokud bychom ale uctívali jen oslaveného člověka Pána Ježíše Krista jak dělají dnes např. charismatici a jim podobné církve a možná i Tvoje církev Bratrská do které chodíš, bylo by to modlářství a přesně to chce po nás antikrist, abychom toto dnes činili a neuctívali tak jediného Boha, kterému jedinému náleží úcta a nebo aby úcta k samotnému bohu byla omezená anebo úplně zanikla. Ta nenávist satana k jedinému Bohu je jasná a díky uctívání Krista satan vyhrává.
Člověk Ježíš dříve nikdy neexistoval (nebyl samostatná bytost) a nebyl ani synem Božím, kterým byl nazván poprvé až zde na zemi. Byl "pouze" myšlenkou ducha Boha Otce, skrze kterou sám Bůh bez pomocí kohokoliv dalšího vše stvořil. Byl předzvěděn skrze proroky a na konci časů se skrze Otcovo slovo stal tělem člověkem Pánem Ježíšem Kristem.
Alfa a omega, počátkem a koncem prvním a posledním byl vždy a bude jen jediný Bůh Otec ve kterého věříme skrze Pána Ježíše Krista.
Bůh Otec:
Izajáš 44:6 Takto praví Hospodin, král Izraelův a vykupitel jeho, Hospodin zástupů:
Já jsem první, a já poslední, a kromě mne není žádného Boha.
Bůh Otec, Zj. 21, verš 3-7:
Zjevení Janovo 21:3 I slyšel jsem hlas veliký s nebe, řkoucí: Aj, stánek Boží s lidmi, a bydlitiť bude s nimi, a oni budou lid jeho, a on Bůh s nimi bude, jsa jejich Bohem.
4 A setřeť Bůh všelikou slzu s očí jejich, a smrti již více nebude, ani kvílení, ani křiku, ani bolesti nebude více; nebo první věci pominuly.
5 I řekl ten, kterýž seděl na trůnu: Aj, nové činím všecko. I řekl mi: Napiš to. Neboť jsou tato slova věrná a pravá.
6 I dí mi: Již se stalo. J
áť jsem Alfa i Omega, počátek i konec. Jáť žíznivému dám z studnice vody živé darmo.
7 Kdož zvítězí, obdržíť dědičně všecko, a buduť jemu Bohem, a on mi bude synem.
Zjevení Janovo 22:12 A aj, přijduť brzo, a odplata má se mnou, abych odplatil jednomu každému podle skutků jeho.
13
Jáť jsem Alfa i Omega, počátek i konec, první i poslední