Kam směřuje ateismus?
-
- Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
- Kontaktovať používateľa:
Re: Kam směřuje ateismus?
Dovoluji si zde dát odkaz na jedno svědectví.
Přistálo mi v mailu od jedné kamarádky, a pak jsem zjistila, že se objevilo i na internetových stránkách.
Každou chvíli mi v mailu přistane nějaká zkušenost nebo svědectví, a tak jsem se rozhodla, že mezi svými blízkými zavedu také přeposílání zkušeností a svědectví. Občas tam taky něco pisnu
. Ne všechno je určeno veřejnosti, ale toto ano. Mne to velmi oslovilo, a tak dávám odkaz sem, neboť mi připomíná moje hledání ve svém ateistickém období:
http://mojpribeh.sk/pribeh/karol-teslik ... pan-jezis/
Přistálo mi v mailu od jedné kamarádky, a pak jsem zjistila, že se objevilo i na internetových stránkách.
Každou chvíli mi v mailu přistane nějaká zkušenost nebo svědectví, a tak jsem se rozhodla, že mezi svými blízkými zavedu také přeposílání zkušeností a svědectví. Občas tam taky něco pisnu

http://mojpribeh.sk/pribeh/karol-teslik ... pan-jezis/
-
- Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Ateismus se ve svém řešení zla podobá pohádce o hloupém Honzovi, který šel do světa a tam zapadl do bláta. Jak snadno to vyřešil, vrátil se domů pro nářadí a z toho bláta se vykopal.
Nenechte se však zmýlit, tento paradox se objevuje i u některých věřících jedinců, kteří se sami z toho vyhrabou.
Ateisté chcete nás křesťany přesvědčit o genialitě ateismu ve vývoji samo vysvobození? Jak dlouho nás chcete krmit tou svou pohádkou?
To není v hanlivosti, ale stále čekám angažovanost ateistů v náplni vlákna kde je jejich největší a nejdůležitější "domovské právo".
Nenechte se však zmýlit, tento paradox se objevuje i u některých věřících jedinců, kteří se sami z toho vyhrabou.
Ateisté chcete nás křesťany přesvědčit o genialitě ateismu ve vývoji samo vysvobození? Jak dlouho nás chcete krmit tou svou pohádkou?
To není v hanlivosti, ale stále čekám angažovanost ateistů v náplni vlákna kde je jejich největší a nejdůležitější "domovské právo".
Ateizmus nie je Ziadna ideologia, nema ziaden obsah a nic Sa nepokusa riesit. Je to iba absencia very v Boha. Tam to konci. Necakaj nic viac, nic viac Tam nie je. Nemame Sa o com bavit.ambassador napísal: ↑13 Apr 2019, 14:42 Ateismus se ve svém řešení zla podobá pohádce o hloupém Honzovi, který šel do světa a tam zapadl do bláta.
Tvoja opakujuca Sa otazka o rieseni zla je vo svojej podstate nezmyselna. Zlo univerzalne neexistuje. Je to iba subjektive oznacenie veci, ktore niekomu konkretnemu nevyhovuju, ale inemu Sa javia naopak ako dobro.
vierouka-f4/cirkev-t813-130.html#p11376
Co Je dobré a Co zlé je v lepsom pripade vysledkom dohody clenov isteho spolocenstva, v horsom pripade autoritativnym nariadenim ich vladcu. To je ta normativna stranka veci. Vacsina ludi mA nezavisle od toho prirodzene vnimanie dobra, ktore cloveku pomaha rozhodovat Sa tak, aby prezil a naplnal svoje zivotne potreby a tuzby, je to teda egoisticke dobro. Egoisticke vnimanie dobra Casto vedie k altruistickemu spravaniu Sa. To moze byt instituciolizovane v nieco, comu hovorime cirkev. Zaroven je to Kriterium funkcnosti cirkvi - spolocenstva. Ak toto nefunguje a spolocenstva nema adekvatne odpovede na aktualne otazky (napr vierouka-f4/cirkev-t813-140.html#p11393) potom Bude upadat.
-
Bezobsažný ateismus plodí bezobsažné ateisty
Nesetkal jsem se ještě nikde s hodnotou, která by byla motivována ateismem. Neznám ani jednu -- byť prostou -- skladbu či skutek, za kterým by stálo: činím tak z lásky k Boží neexistenci.
Jaroslav Maxmilián Kašparů
Pro ty, kteří se narodili do ateismu, je to víra jako každá jiná.
Gabriel Laub
Pravým ateistou může být jen bývalý věřící.
Gabriel Laub
Ateisté jsou jediní, kteří zůstávají věrni bohu, na nějž nevěří.
Gabriel Laub
Nejvíce potřebují boha ateisté. Co by jinak byli?
Gabriel Laub
Re: Bezobsažný ateismus plodí bezobsažné ateisty
Ani ja. Ved som Ti povedal, ze ateizmus nema ziaden obsah. Som Rad, ze potvrdzujes moje slova.ambassador napísal: ↑13 Apr 2019, 16:20
Nesetkal jsem se ještě nikde s hodnotou, která by byla motivována ateismem. Neznám ani jednu -- byť prostou -- skladbu či skutek, za kterým by stálo: činím tak z lásky k Boží neexistenci.
-
Bezobsažný je prázdný, aha, tak proto chodíš na ačostým, aby jsi se naplnil.
Ano ateizmus MA iba jednu vetu - neverim v Boha. Potom uz nic. Je bezobsazny, prazdny. To neznamena, ze ateisti nemaju hodnoty. Ano, maju, ale nijsk to nesuvisi s ateizmom, je to Dane inymi hodnotovymi preferenciami ktore vychadzaju z emocii a rozlicnych Ideologie.ambassador napísal: ↑13 Apr 2019, 16:28 Bezobsažný je prázdný, aha, tak proto chodíš na ačostým, aby jsi se naplnil.
Ano, aj ja si tu naplnam urcite potreby na fore. Napriklad potrebu zvedavosti zistovat ci mi adventizmus moze nieco ponulnut. Alebo lasku k Biblii a moznost si o nej pohovorit.
-
V takovém případě se dá konstatovat, že ateisté jsou naplňováni i křesťanskými hodnotami?log napísal: ↑13 Apr 2019, 16:36Ano ateizmus MA iba jednu vetu - neverim v Boha. Potom uz nic. Je bezobsazny, prazdny. To neznamena, ze ateisti nemaju hodnoty. Ano, maju, ale nijsk to nesuvisi s ateizmom, je to Dane inymi hodnotovymi preferenciami ktore vychadzaju z emocii a rozlicnych Ideologie.ambassador napísal: ↑13 Apr 2019, 16:28 Bezobsažný je prázdný, aha, tak proto chodíš na ačostým, aby jsi se naplnil.
Ano, aj ja si tu naplnam urcite potreby na fore. Napriklad potrebu zvedavosti zistovat ci mi adventizmus moze nieco ponulnut. Alebo lasku k Biblii a moznost si o nej pohovorit.
Zajímavé srovnání
http://www.slovo-pravdy.cz/2016/11/29/s ... a-ateismu/
Jednomu nerozumím, proč být ateistou, když ateismus je prázdný,
Nie, neda sa to povedat. Da sa iba povedat, ze mnohi krestania a ateisti zdielaju tie iste hodnoty, ktore zu obecne vlastne ludom. Ani krestania ani ateisti si na nich nemozu spravit patent.ambassador napísal: ↑13 Apr 2019, 16:56
V takovém případě se dá konstatovat, že ateisté jsou naplňováni i křesťanskými hodnotami?
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 1 neregistrovaný