Vytvoril náboženstvo Boh?

Diskusia o cirkevnej organizácii.
Rastislav

Re: Vytvoril náboženstvo Boh?

Neprečítaný príspevok od používateľa Rastislav »

ambassador napísal: 15 Apr 2019, 18:45 Co nabízíš?
Na túto hru ponuky a dopytu som sa hral celé roky ale už som vyrástol a som dospelý. Aj svedkovia jehovovi mi ponúkajú na námestí večný život, aj charizmatici mi na tom istom námestí ponúkaju krst duchom svätym, hovorenie jazykmi.... v buletine na leto 2019 z bývaleho zboru okrem nedelných vyletov ponúkajú "priatelské a vrúcne vzťahy. Nie, ja nikomu nič neponúkam.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Rastislav napísal: 18 Apr 2019, 16:49
Na túto hru ponuky a dopytu som sa hral celé roky ale už som vyrástol a som dospelý. Aj svedkovia jehovovi mi ponúkajú na námestí večný život, aj charizmatici mi na tom istom námestí ponúkaju krst duchom svätym, hovorenie jazykmi.... v buletine na leto 2019 z bývaleho zboru okrem nedelných vyletov ponúkajú "priatelské a vrúcne vzťahy. Nie, ja nikomu nič neponúkam.
Tak proč sem chodíš?

Rastislav

Hosť napísal: 18 Apr 2019, 16:57Tak proč sem chodíš?
Lebo cítim že tie hlúposti ktoré som šíril dlhé roky musím nejako odčiniť. A toto fórum je tiež jedna z možností. Povedzme si to na rovinu, slabá polovica prispievatelov sú odídenci z CASD.

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Rastislav napísal: 18 Apr 2019, 21:55
Hosť napísal: 18 Apr 2019, 16:57Tak proč sem chodíš?
Lebo cítim že tie hlúposti ktoré som šíril dlhé roky musím nejako odčiniť. A toto fórum je tiež jedna z možností. Povedzme si to na rovinu, slabá polovica prispievatelov sú odídenci z CASD.
Zlo se nedá odčinit dalším zlem. Jaké hlůposti si konkrétně šířil?

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

Rastislav napísal: 18 Apr 2019, 16:49
Kde je to náměstí? Ráda bych se tam stavila, ještě nikdy jsem neviděla charismatiky v akci ve veřejných prostorách, vždy o tom jen slyším. Chci to zažít naživo :-).

Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Kristus nezaložil žiadne náboženstvo.

Založil svojú cirkev, ktorú vidí jedine Boh, lebo jedine Boh oživuje a jedine Boh vie v ktorom srdci kraľuje svojím Slovom - Duchom. No a jedine tí všetci tvoria jeho cirkev, ktorým Otec na nebesiach zjavil v ich srdciach meno Ježiša Krista. Takto sa v ich srdciach stáva Kristus tou skalou spasenia. A na takej skale Ježiš buduje svojú cirkev. Teda tato skala je Kristus zjavený v srdci človeka Otcom na nebesiach.

Ježiš nebuduje svojú cirkev na osobe človeka

No a prečo vlastne Boh necháva tieto falošné náboženstva?

2Tes 2 11a preto im Bôh pošle mocné pôsobenie bludu, aby uverili lži, 12aby boli odsúdení všetci, ktorí neuverili pravde, ale si obľúbili neprávosť.

Áno, uveria lži, lebo falošnému srdcu vyhovuje falošné učenie a teda je aj ním priťahované. Falošné srdce je priťahované falošným náboženstvom a takto sa to zoskupuje, aby :12aby boli odsúdení všetci, ktorí neuverili pravde, ale si obľúbili neprávosť.

Rastislav

ambassador napísal: 19 Apr 2019, 11:55Zlo se nedá odčinit dalším zlem. Jaké hlůposti si konkrétně šířil?
Práve preto šírim už len dobro a pokoj. Ked som bol ASD šíril som pod rúškom evanjelia špatné veci . Napr. sa rozpadla rodina "ona uverila v CASD" a on o tom nechcel ani počuť, ona vodila jedno dieťa do zboru v sobotu on vodil svoje druhé dieťa do kostola v nedelu. 9 rokov sa trápili už sú dávno rozvedený a ona až teraz prichádza na to že prioritou mala byť rodina a nie pani Whiteová. Ich deti teraz nechodia do žiadneho kostola..... Boh je pre nich zlo.

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Rastislav napísal: 20 Apr 2019, 07:12
ambassador napísal: 19 Apr 2019, 11:55Zlo se nedá odčinit dalším zlem. Jaké hlůposti si konkrétně šířil?
Práve preto šírim už len dobro a pokoj. Ked som bol ASD šíril som pod rúškom evanjelia špatné veci . Napr. sa rozpadla rodina "ona uverila v CASD" a on o tom nechcel ani počuť, ona vodila jedno dieťa do zboru v sobotu on vodil svoje druhé dieťa do kostola v nedelu. 9 rokov sa trápili už sú dávno rozvedený a ona až teraz prichádza na to že prioritou mala byť rodina a nie pani Whiteová. Ich deti teraz nechodia do žiadneho kostola..... Boh je pre nich zlo.
Díky za opatrnou odpověď. :)
Ten problém je v postoji člověka a nikoliv v církvi jako takové. Vzhledem k svému stáří si vzpomínám, že i někteří kazatelé měli neochotu vstoupit do katolického kostela v den pohřbu člověka.
Znám rozdílná manželství, partner přijde na bohoslužbu kam chodí partnerka a obráceně. Znám také i taková manželství, která za žádnou cenu a tím trpí rodina. Tyto projevy jsou dané specifickým učením
naši církve (casd) bez hlubšího pochopení a soustředěním se pouze na nauku. Je to také dáno přijetím pouhé nauky bez chápání praktických postojů Ježíše Krista. Ten kdo se zajímá osobním čtením evangelií o způsob, jak Ježíš přistupoval k lidem, tak ten bude opatrný ve svých vyjádření k druhým lidem.
Tento problém není jen adventistický, žel se projevuje ve všech církvích, kde jedinec postaví učení nad vztah v rodině, ale i k ostatním lidem. Kdo se domnívá, že ateismus s tím nemá problém, tak je slepý jak patrona do poplašňáku.
Naposledy upravil/-a ambassador v 20 Apr 2019, 08:02, upravené celkom 1 krát.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Ako je napísané: Jer 17:5 Takto hovorí Hospodin: Zlorečený muž, ktorý sa nadeje na človeka a kladie telo za svoje rameno, a jeho srdce odstupuje od Hospodina

Máme mať vieru a nádej jedine v Bohu - Božom Slove. Kristus je to Božie Slovo, ktoré sa stalo telom a nie nejaký pápež, Witeová a pod. Ani rodina nemá byť našou skalou spasenia, ale jedine Kristus. Lebo od toho sa odvíja všetko ostatné.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Ambasador napísal: Tento problém není jen adventistický, žel se projevuje ve všech církvích, kde jedinec postaví učení nad vztah v rodině, ale i k ostatním lidem. Kdo se domnívá, že ateismus s tím nemá problém, tak je slepý jak patrona do poplašňáku.
Učenie - Slovo Ježiša Krista má byť v našom srdci nad všetko a to aj nad rodinu, aj seba samého.

Mat 10:37 Ten, kto má radšej otca alebo mater ako mňa, nie je ma hodný; a kto má radšej syna, alebo dcéru ako mňa, nie je ma hodný

Mať radšej Krista ako všetko ostatné znamená postaviť vo svojom srdci jeho učenie - Slovo , lebo je to Otcové Slovo nad všetko.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní