...Najprv si vyjasní, kto to hovorí, že je Alfou a Omegou, ten ktorý zomrel a hľa žije. Lebo tvoje tvrdenie, že Otec zomrel v Kristu je obrovský blud a už nevieš kudy kam a už aj mnohým adventistom to bolo zjavené, kto je to Alfa a Omega - počiatok a koniec - prvý a posledný.Viktorrealita napísal: ↑22 Apr 2019, 13:31 Mikim
Najprv si vyjasní, kto to hovorí, že je Alfou a Omegou, ten ktorý zomrel a hľa žije. Lebo tvoje tvrdenie, že Otec zomrel v Kristu je obrovský blud a už nevieš kudy kam a už aj mnohým adventistom to bolo zjavené, kto je to Alfa a Omega - počiatok a koniec - prvý a posledný.
Ak na toto si v pravde odpovieš, tak všetok ten blud tvojho učenia padá ako domček z kariet.
Tak ako si nazval apoštola Pavla falošným apoštolom, tak pri Zjavení Jána ti neostáva nič iné, ako špekulovať a to až tak, že vraj to Otec zomrel v Kristu.
Odkiaľ to vlastne máš, lebo som sa z takým niečim nestretol.
Dal si tu odkaz na video, kde sa všetko porovnáva a to s tým, čo napísala nejaká žena Whiteová.
Tak aký je teda rozdiel medzi pápežom a jeho "neomylnosťou"v otázkach viery a "neomylnosťou "tej ženy?
Už jsem ti jasně napsal kdo je Alfa a Omega je to jedině Bůh Jehovah ten všemohoucí a všemohoucí je jen Bůh Jehovah nikdo jiný, Alfa a Omega se nikdy nevztahuje k tomu "ktorý zomrel a hľa žije" jak to spojuješ Ty:
Zjevení Janovo 1:8 Jáť jsem Alfa i Omega, počátek i konec, praví Pán, Kterýž jest, a Kterýž byl, a Kterýž přijíti má, ten všemohoucí.
Zjevení Janovo 1:11 An mi dí: Já jsem Alfa i Omega, ten první i poslední, a řekl: Co vidíš, piš do knihy, a pošli sborům, kteříž jsou v Azii, do Efezu, a do Smyrny, a do Pergamu, a do Tyatiru, a do Sardy, a do Filadelfie, i do Laodicie.
Zjevení Janovo 21:6 I dí mi: Již se stalo. Jáť jsem Alfa i Omega, počátek i konec. Jáť žíznivému dám z studnice vody živé darmo.
Zjevení Janovo 22:13 Jáť jsem Alfa i Omega, počátek i konec, první i poslední.
Takže se ti to začíná pořádně motat v hlavičce...

Nenapsal jsem, že Otec zemřel v Kristu, to by byl fakt nesmysl jak sis jednoduše sám vymyslel, ale napdal jsem toto.
Bůh Otec Zj. 2., verš 8: (Bůh Otec mohl být mrtvý skrze svého Syna)
Zjevení Janovo 2:8 Andělu pak Smyrnenské církve piš: Toto praví ten první i poslední, kterýž byl mrtvý, a ožil:
Bůh Otec mohl být mrtvý skrze svého Syna, protože sám umřít nikdy nemohl, chápeš, ale nikoliv, že by byl mrtvý v Synu, je vidět, že píšeš rychle a vůbec nečteš co kdo píše. A pokud se někde píše o Ježíši, že byl první a poslední, pak to A) není pravda, protože první a poslední je jen Otec anebo B) jak věří SJ jejichž odkaz jsem sem dal také byl první a poslední ve svém vzkříšení dle kontextu ne tedy v "božství", protože Bohem Ježíš nikdy nebyl a nevíme zda někdy bude, to se teprve dozvíme v nebi, pouze víme, že svou vládu na konci časů předá Bohu Otci, aby byl Bůh všechno ve všem.
Další Tvé kecy teda padají s tímto vysvětlením.
... Tak aký je teda rozdiel medzi pápežom a jeho "neomylnosťou"v otázkach viery a "neomylnosťou "tej ženy?
Zatímco papež říká o sobě, že je neomylný, EGW o sobě říkala pravý opak a to, že je omylná.