Kristus

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Re: Kristus

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Viktorrealita napísal: 22 Apr 2019, 13:31 Mikim

Najprv si vyjasní, kto to hovorí, že je Alfou a Omegou, ten ktorý zomrel a hľa žije. Lebo tvoje tvrdenie, že Otec zomrel v Kristu je obrovský blud a už nevieš kudy kam a už aj mnohým adventistom to bolo zjavené, kto je to Alfa a Omega - počiatok a koniec - prvý a posledný.

Ak na toto si v pravde odpovieš, tak všetok ten blud tvojho učenia padá ako domček z kariet.

Tak ako si nazval apoštola Pavla falošným apoštolom, tak pri Zjavení Jána ti neostáva nič iné, ako špekulovať a to až tak, že vraj to Otec zomrel v Kristu.

Odkiaľ to vlastne máš, lebo som sa z takým niečim nestretol.

Dal si tu odkaz na video, kde sa všetko porovnáva a to s tým, čo napísala nejaká žena Whiteová.

Tak aký je teda rozdiel medzi pápežom a jeho "neomylnosťou"v otázkach viery a "neomylnosťou "tej ženy?
...Najprv si vyjasní, kto to hovorí, že je Alfou a Omegou, ten ktorý zomrel a hľa žije. Lebo tvoje tvrdenie, že Otec zomrel v Kristu je obrovský blud a už nevieš kudy kam a už aj mnohým adventistom to bolo zjavené, kto je to Alfa a Omega - počiatok a koniec - prvý a posledný.

Už jsem ti jasně napsal kdo je Alfa a Omega je to jedině Bůh Jehovah ten všemohoucí a všemohoucí je jen Bůh Jehovah nikdo jiný, Alfa a Omega se nikdy nevztahuje k tomu "ktorý zomrel a hľa žije" jak to spojuješ Ty:
Zjevení Janovo 1:8  Jáť jsem Alfa i Omega, počátek i konec, praví Pán, Kterýž jest, a Kterýž byl, a Kterýž přijíti má, ten všemohoucí.
Zjevení Janovo 1:11  An mi dí: Já jsem Alfa i Omega, ten první i poslední, a řekl: Co vidíš, piš do knihy, a pošli sborům, kteříž jsou v Azii, do Efezu, a do Smyrny, a do Pergamu, a do Tyatiru, a do Sardy, a do Filadelfie, i do Laodicie.
Zjevení Janovo 21:6  I dí mi: Již se stalo. Jáť jsem Alfa i Omega, počátek i konec. Jáť žíznivému dám z studnice vody živé darmo.
Zjevení Janovo 22:13  Jáť jsem Alfa i Omega, počátek i konec, první i poslední.

Takže se ti to začíná pořádně motat v hlavičce...:)
Nenapsal jsem, že Otec zemřel v Kristu, to by byl fakt nesmysl jak sis jednoduše sám vymyslel, ale napdal jsem toto.
Bůh Otec Zj. 2., verš 8: (Bůh Otec mohl být mrtvý skrze svého Syna)
Zjevení Janovo 2:8 Andělu pak Smyrnenské církve piš: Toto praví ten první i poslední, kterýž byl mrtvý, a ožil:

Bůh Otec mohl být mrtvý skrze svého Syna, protože sám umřít nikdy nemohl, chápeš, ale nikoliv, že by byl mrtvý v Synu, je vidět, že píšeš rychle a vůbec nečteš co kdo píše. A pokud se někde píše o Ježíši, že byl první a poslední, pak to A) není pravda, protože první a poslední je jen Otec anebo B) jak věří SJ jejichž odkaz jsem sem dal také byl první a poslední ve svém vzkříšení dle kontextu ne tedy v "božství", protože Bohem Ježíš nikdy nebyl a nevíme zda někdy bude, to se teprve dozvíme v nebi, pouze víme, že svou vládu na konci časů předá Bohu Otci, aby byl Bůh všechno ve všem.

Další Tvé kecy teda padají s tímto vysvětlením.

... Tak aký je teda rozdiel medzi pápežom a jeho "neomylnosťou"v otázkach viery a "neomylnosťou "tej ženy?
Zatímco papež říká o sobě, že je neomylný, EGW o sobě říkala pravý opak a to, že je omylná.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Mikime zajeď si za rodinou ( D. Laufersweilerem) můžeš s ním o tom podebatovat. Třeba ti bude naslouchat. ::shhh::

mikim

Hosť napísal: 22 Apr 2019, 19:05 Mikime zajeď si za rodinou ( D. Laufersweilerem) můžeš s ním o tom podebatovat. Třeba ti bude naslouchat. ::shhh::
Danny L. je trojičkář a jestli mi bude naslouchat? :) už jsem mu vše dříve poslal a výsledkem byly hodinové telefony s hořícím mobilem u ucha :) tak raději ne :)

Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Mikim napísal: Bůh Otec mohl být mrtvý skrze svého Syna, protože sám umřít nikdy nemohl, chápeš, ale nikoliv, že by byl mrtvý v Synu, je vidět, že píšeš rychle a vůbec nečteš co kdo píše.
Áno máš pravdu, nepozrel som sa na tvoj príspevok ešte raz. Mal som ho odcitovať. Takže bolo to neúmyselne a opravujem - povedal si nie v Synu, ale mohol byť mrtvý vraj skrz svojho Syna. No a to, že Otec mohol byť mŕtvy je tiež nejaké divné. Tak bol, alebo mohol?

Ale ako Otec mohol byť mŕtvy skrz Syna? Ako to teda myslíš, že Otec mohol byť mŕtvy skrz Syna?

No a k tej EGW

Tak prečo sa na ňu tak odkazuje v tom videu. Predsa nebudem sa odkazovať na niekoho, kto je omylný v otázkach viery.

Neregistrovaný

mikim napísal: 22 Apr 2019, 19:23
Hosť napísal: 22 Apr 2019, 19:05 Mikime zajeď si za rodinou ( D. Laufersweilerem) můžeš s ním o tom podebatovat. Třeba ti bude naslouchat. ::shhh::
Danny L. je trojičkář a jestli mi bude naslouchat? :) už jsem mu vše dříve poslal a výsledkem byly hodinové telefony s hořícím mobilem u ucha :) tak raději ne :)
Tady ti zase hoří klávesnice a nás pálí oči od té laviny tapet. Byl by to pro nás opravdový "zážitek" v podívané na vás dva v diskuzním ringu, jak se to nemá dělat. Oba by jste se vzájemně usvědčovali z bludů. Přece jen máte genově stejný předpoklad pro vyhledávání z vašeho pohledu "bludařů". Oba budete překvapeni nad hodnocením Krista-Boha o vaši práci, pokud se ve vašem životě neotevře 13 komnata.

mikim

Hosť napísal: 23 Apr 2019, 06:44
Tady ti zase hoří klávesnice a nás pálí oči od té laviny tapet. Byl by to pro nás opravdový "zážitek" v podívané na vás dva v diskuzním ringu, jak se to nemá dělat. Oba by jste se vzájemně usvědčovali z bludů. Přece jen máte genově stejný předpoklad pro vyhledávání z vašeho pohledu "bludařů". Oba budete překvapeni nad hodnocením Krista-Boha o vaši práci, pokud se ve vašem životě neotevře 13 komnata.
Jestli tě pálí oči tak si je vypíchni a budeš mít klid:). Je vidět, že jsi úplně mimo o co se týče jediného pravého Boha ke kterému nás vedl vždy člověk Pán Ježíš a dokonce v něj takto věřil i falešný samozvaný třináctý ap. Pavel. Každý kdo věří jinak než v jednoho jediného Boha JHVH v jedné osobě je 100% bludař včetně Tebe. Každý kdo dělá z oslaveného člověka (byť v něm byla i boží přirozenost-část DNA Otce v jeho krvi) rovnou Boha, pak věří v úplně jiného Krista než je ten popsaný v Písmu a dělá velkou radost satanovi a jeho démonům, kteří také věří jen v jednoho Boha.
Jakubův 2:19  Ty věříš, že je jeden Bůh. To je správné. I démoni tomu věří, ale hrozí se toho.

mikim

Viktorrealita napísal: 22 Apr 2019, 20:27
Mikim napísal: Bůh Otec mohl být mrtvý skrze svého Syna, protože sám umřít nikdy nemohl, chápeš, ale nikoliv, že by byl mrtvý v Synu, je vidět, že píšeš rychle a vůbec nečteš co kdo píše.
Áno máš pravdu, nepozrel som sa na tvoj príspevok ešte raz. Mal som ho odcitovať. Takže bolo to neúmyselne a opravujem - povedal si nie v Synu, ale mohol byť mrtvý vraj skrz svojho Syna. No a to, že Otec mohol byť mŕtvy je tiež nejaké divné. Tak bol, alebo mohol?

Ale ako Otec mohol byť mŕtvy skrz Syna? Ako to teda myslíš, že Otec mohol byť mŕtvy skrz Syna?

No a k tej EGW

Tak prečo sa na ňu tak odkazuje v tom videu. Predsa nebudem sa odkazovať na niekoho, kto je omylný v otázkach viery.
... Takže bolo to neúmyselne a opravujem - povedal si nie v Synu, ale mohol byť mrtvý vraj skrz svojho Syna. No a to, že Otec mohol byť mŕtvy je tiež nejaké divné. Tak bol, alebo mohol?

Už jsem ti to přece napsal Bůh Jehovah (JHVH) nemůže zemřít, protože je nesmrtelný, proto poslal svého Syna, aby zemřel, a možná bude znít, namísto něho něž skrze něho. Teď už tomu doufám rozumíš.

...No a k tej EGW
[/quote]

EGW napsala nejsem neomylná (jinými slovy mohu být omylná) stejně jako neomylní nebyli apoštolové ani jeden nebyl neomylný tak proč by ses v otázkách víry měl na ně odkazovat?
EGW se občas zmýlila v historických událostech (nebo spíše je opsala od těch co se mohli mýlit) či třeba počtech měsíců "Jupitera" tedy nic co by se týkalo pravého biblického učení v tom se nijak nelišila s Písmem, ale ho podrobněji skrze vidění od Ježíše které měla poté vykládala ve svých knihách. A podrobnější vysvětlení toho či onoho v Písmu nemění toto učení (ten základ), které v Písmu je.

Neregistrovaný

mikim napísal: 23 Apr 2019, 10:37
Jestli tě pálí oči tak si je vypíchni a budeš mít klid:). Je vidět, že jsi úplně mimo o co se týče jediného pravého Boha ke kterému nás vedl vždy člověk Pán Ježíš a dokonce v něj takto věřil i falešný samozvaný třináctý ap. Pavel. Každý kdo věří jinak než v jednoho jediného Boha JHVH v jedné osobě je 100% bludař včetně Tebe. Každý kdo dělá z oslaveného člověka (byť v něm byla i boží přirozenost-část DNA Otce v jeho krvi) rovnou Boha, pak věří v úplně jiného Krista než je ten popsaný v Písmu a dělá velkou radost satanovi a jeho démonům, kteří také věří jen v jednoho Boha.
Jakubův 2:19  Ty věříš, že je jeden Bůh. To je správné. I démoni tomu věří, ale hrozí se toho.
Teď jsi přesně zrcadlově obrácený D. L. Rozdíl je jen v tom, že tobě uniká význam sousloví "jeden Bůh". Používáš texty dle své libosti, bez toho aniž by jsi pochopil význam čteného textu. Manipuluješ pouze s mrtvou literou, ale to je už jen tvůj problém. Mrtvá litera ti nemůže vzdorovat.
Založil jsi si své vlastní stránky, které jsou mrtvé a nikoho to nezajímá. Tak obcházíš stránky, kde by jsi podával mrtvou literu.

log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Němečtí křesťané ztrácejí víru v Boha. Neexistuje podle čtvrtiny katolíků a třetiny protestantů

Zatímco v roce 2005 věřilo v Boha 85 procent katolíků a 79 procent protestantů, nyní je jich jen 75 procent, respektive 67 procent. O tom, že je Ježíš božím synem, je přesvědčeno 63 procent katolíků a 57 procent protestantů.Z katolíků, kteří věří v Boha, jich jen 61 procent věří, že Ježíš vstal z mrtvých. U stejné skupiny protestantů jich je ještě o tři procentní body mén.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/svet/pruzkum-sta ... ranici_ele

Takze to vyzera, ze ulohou teologie v buducnosti bude definovat krestanstvo po novom tak, aby viera v Krista nebola uz jeho klucovym obsahom.

mikim

Hosť napísal: 23 Apr 2019, 13:19
mikim napísal: 23 Apr 2019, 10:37
Teď jsi přesně zrcadlově obrácený D. L. Rozdíl je jen v tom, že tobě uniká význam sousloví "jeden Bůh". Používáš texty dle své libosti, bez toho aniž by jsi pochopil význam čteného textu. Manipuluješ pouze s mrtvou literou, ale to je už jen tvůj problém. Mrtvá litera ti nemůže vzdorovat.
Založil jsi si své vlastní stránky, které jsou mrtvé a nikoho to nezajímá. Tak obcházíš stránky, kde by jsi podával mrtvou literu.
Hoste můžeš napsat cokoliv, ale zatím se vůbec nechytáš a píšeš pořád dokola stejné nesmysly, Bůh JHWH byl je a bude vždy jen jeden pravý Bůh, tady ti připomenu podle Tebe tu mrtvou Biblickou literu, která o tom hovoří zcela jasně, ale kterou Ty neuznáváš:

Jeden Bůh

Malachiáš 2:10  Zdaliž není jeden otec všech nás? Zdaliž Bůh jeden nestvořil nás? Proč nevěrně činiti máme jeden druhému a zlehčovati smlouvu otců našich?

Matouš 4:10  Tu mu Ježíš odpoví: "Jdi z cesty, satane; neboť je psáno: `Hospodinu, Bohu svému, se budeš klanět a jeho jediného uctívat.´

Matouš 19:17  A on řekl jemu: Co mne nazýváš dobrým? Žádný není dobrý, než jediný, totiž Bůh. Chceš-li pak vjíti do života, ostříhej přikázání.

Marek 12:29  A Ježíš odpověděl jemu, že první ze všech přikázání jest: Slyš, Izraeli, Pán Bůh náš Pán jeden jest.

Efezským 4:6  Jeden Bůh a Otec všech, kterýž jest nade všecko, a skrze všecko, i ve všech vás.

Jan 17:3  Totoť jest pak věčný život, aby poznali tebe samého pravého Boha, a kteréhož jsi poslal, Ježíše Krista.
B21: Jan 17:3  A to je ten věčný život - aby poznali tebe, jediného pravého Boha, a toho, jehož jsi poslal, Ježíše Krista.

1 Timoteovi 2:5  Jedenť jest zajisté Bůh, jeden také i prostředník Boží a lidský, člověk Kristus Ježíš,

1 Korintským 8:4  A protož o pokrmích, kteříž se modlám obětují, toto dím: Víme, že modla na světě nic není a že není jiného žádného Boha nežli jeden.
1 Korintským 8:6  Ale my máme jediného Boha Otce, z něhož všecko, a my v něm, a jednoho Pána Ježíše Krista, skrze něhož všecko, i my skrze něho.

Jakubův 2:19  Ty věříš, že jest jeden Bůh. Dobře činíš. I ďáblovéť tomu věří, avšak třesou se.

Galatským 3:20  Ale prostředník není jednoho, Bůh pak jeden jest.

Římanům 3:30  Poněvadž jeden jest Bůh, kterýž ospravedlňuje obřízku z víry, a neobřízku skrze víru.

...Založil jsi si své vlastní stránky, které jsou mrtvé a nikoho to nezajímá. Tak obcházíš stránky, kde by jsi podával mrtvou literu.
myslíš tyto?
https://mikmark100.webnode.cz

Tak zde to zajímá kupodivu nejvíce Američany, Čechy a Slováky, Němce, ale i celkem hodně Číňany, Filipínce aj., i z ostrovů v Tichém Oceánu celkem asi ze 45 zemí na celém světě, odkud sledují pravidelně a z dalších zemí kde se třeba podívali jen jen jednou. Na to, že jsem na to nedělal téměř žádnou reklamu a moc se tomu nevěnuji u mne dobrý:)

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní