Kam směřuje ateismus?

Diskusia o všetkom ostatnom.
ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Re: Postmoderní ateismus?

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

log napísal: 18 Apr 2019, 06:58 Viem ze Ta to zaskocilo, to je ten rozdiel medzi mnou a Tebou - postmodernistom, ano, som presvedceny ze ateizmus je absolutna pravda a som presvedceny, ze Ty veris omylu.
Vůbec mě to nezaskočilo, jen si odhalil část svého myšlení. Těch co se domnívají, věří nebo mají absolutní pravdu je
požehnaně ve všech "táborech". Absolutisté mají tendenci být nesnášenlivý k názorům a ke způsobu života jiných lidí.
Proto se vyhýbám absolutismu. Absolutisté mají problém s přiznáním svého omylu.
Až budeš zase tvrdit, že neodpovídám na otázky, tak buď si jistý, že ty neodpovídáš také na otázky.

Přicházíš nás přesvědčit o své absolutní pravdě???

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Re: Postmoderní ateismus?

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

ambassador napísal: Těch co se domnívají, věří nebo mají absolutní pravdu je požehnaně ve všech "táborech". Absolutisté mají tendenci být nesnášenlivý k názorům a ke způsobu života jiných lidí.
Proto se vyhýbám absolutismu. Absolutisté mají problém s přiznáním svého omylu.
Křesťanství i ateismus věří, že mají pravdu. Ateista je přesvědčen, že se křesťan mýlí. Křesťan je přesvědčen, že se ateista mýlí.
Křesťan je ve skutečnosti povolán k tomu, aby aktivně hlásal evangelium, víra není jen jeho soukromá věc. Vede ho k tomu láska k lidem, aby se dozvěděli spásnou zvěst o Ježíši Kristu. Křesťanství ve skutečnosti věří, že bez této zvěsti jdou ostatní nevěřící či -isté do zahynutí, proto je v křesťanství patrná misijní aktivita. Takže například když mám kolem sebe třeba pět členů rodiny, z nichž jsou tři nevěřící, tak křesťan se snaží o jejich záchranu. Já osobně nevěřím křesťanovi, že je křesťan, když se mě nesnaží nadchnout pro Ježíše. Samozřejmě ale nekonvertuji toho, kdo to vyloženě odmítá nebo se posmívá, tam se jen v tichosti modlím.

Křesťanství není dnes v módě, protože za prvé hlásá jedinou cestu k Bohu, a tou je Ježíš. Nepřipouští jiné alternativy, i když má "mechanismy" i pro lidi, kteří o Ježíši nic neslyšeli.
Za druhé jméno Ježíšovo vyvolává nepřátelství "světa". Žije-li křesťan v prostředí, které se mu posmívá, není to poklidný život.
Ježíše také nenáviděli bez příčiny, s jeho následovníky to není a nebude jiné.
Je-li křesťan pronásledován kvůli tomu, že žije špatně a hřeší, a tak ho třeba zavřou do vězení, tak si odsedí spravedlivý trest.
Je-li však křesťan pronásledován jen proto, že má víru v Ježíše, je to naplněním Ježíšových slov.
V současné době trpí pronásledováním pod různými diktátorskými režimy asi 245 miliónů křesťanů. Úhelným kamenem a sporem "doby konce" je pro mne tedy sám Ježíš, jeho Jméno, nikoli sobota, ačkoliv sobotu nikomu neberu, je to dobrý nástroj k fyzickému, duševnímu a duchovnímu odpočinku a může být v pronásledování použita jako "druhotný" faktor.

Na začátku vlákna byla položena otázka Kam směřuje ateismus?
Křesťanství odpovídá politicky i teologicky nekorektně - do pekla.

Možná se to zdá jako zbytečně vyhrocené, ale tomuto křesťanství opravdu věří. To v žádném případě neznamená, že křesťanství nenávidí ateismus nebo ateisty, to v žádném případě. Ale i mezi křesťany se najdou fanatikové, kteří se projevují bez lásky a doktrína je pro ně víc než člověk. Ale právě láska k lidem způsobuje, že křesťan dokáže říct pravdu v lásce. Křesťanství si nemyslí, že má pravdu ono a ten druhý možná taky trochu, ono věří v absolutní pravdu, kterou je Bůh. Ono nepřipouští jinou možnost. A pokud toto křesťan opravdu hlásá, brzy se dostane do problémů a bude označen za nějakého "foba", třeba "ateistofoba", i když to nebude pravda.

Křesťanství respektuje lidi odlišných (ne)vyznání, má k nim úctu, respekt. Že to tak někdy není, je jiná věc a není to chyba křesťanství, ale je to "vychýlení z trasy" jednotlivců nebo skupin lidí či organizací/církví. Ale vždy se ta vyznání či nevyznání bude snažit konvertovat směrem dovnitř nebo bude usilovat aspoň o to, aby se lidé kolem něj "nějak" o Ježíši dozvěděli.
Velcí Boží mužové byli známí tím, že je Bůh v noci budil a oni plakali za ztracené a modlili se několik hodin. Pak šli do "díla". Záchrana lidí jim opravdu ležela na srdci. Ale tuto práci dělá v srdci člověka Duch Svatý. Člověk má v sobě "přirozenou odstředivou sílu", která ho táhne směrem od Boha a která potřebuje být "přemožena" někým větším.

Takže není absolutista jako absolutista. Jen Pán vidí do srdce lidí a ví, co je v něm. Avšak věřím, že křesťanství je tou správnou cestou. Nebojte, -isty vedle sebe snesu :)

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Ateismus umí všechno "objasnit".... "A je to"

Zajímavý postoj ateistů k záhadám. Poslední reportáž na konci, jak se to řeší po "ateisticky" a neb Lomozící duch neboli Poltergeist je dosud neobjasněný jev, který se v Čechách objeví jednou za několik let. Skeptici tvrdí, že neexistuje, ostatní se ho snaží vysvětlit a komunisté na někoho svést. Redaktor Jaroslav Mareš zmapoval takový případ z let 1985–1986. Jak KSČ hledala viníka?

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zaha ... line-70183
Prílohy
img.obrazky.jpg
img.obrazky.jpg (15.94 KiB) 4702 zobrazení

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Re: Kam směřuje ateismus?

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

O příbězích s Poltergeisty lze číst. Jak ukazuje předchozí příspěvek, není to jen v Americe, ale i v ČR. Osobně znám člověka, u kterého řádili Poltergeisti. Problém vyřešil až Ježíš :-).

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Všichni umíráme, ale...

.... nemusí být před tím takové arogantní prohlášení vůči Bohu.
I když nepřeji nikomu nic zlého, následující příběhy mě vedou k opatrnosti a moudré pokoře.

https://ziveslovo.blogspot.com/2016/06/ ... mujmp_wHFg

John 3:16
Dátum registrácie: 28 Dec 2015, 18:54
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa John 3:16 »

Ďakujem za odkaz. To sú vážne príbehy. Nielen skutky, ale aj slová vyrieknuté majú svoje dôsledky. Preto by sme mali denne prosiť Boha za odpustenie aj svojich neuvážených slov a myšlienok.

log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Re: Všichni umíráme, ale...

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

ambassador napísal: 23 Apr 2019, 18:16 .... nemusí být před tím takové arogantní prohlášení vůči Bohu.
I když nepřeji nikomu nic zlého, následující příběhy mě vedou k opatrnosti a moudré pokoře.

Hovoris, ze Boh zabija tych, co sa mu posmievaju? Ja s Tebou nesuhlasim, pripisujem to nahode.

No ten strach pred pomstychtivym Bohom je realny a hlbokozakoreneny v nas v dosledku vychovy. Sam tento iracionalny strach este niekedy pocitujem, tak hlboko je zakoreneny.

ambassador
Kontaktovať používateľa:

log napísal: 23 Apr 2019, 18:41
ambassador napísal: 23 Apr 2019, 18:16 .... nemusí být před tím takové arogantní prohlášení vůči Bohu.

Hovoris, ze Boh zabija tych, co sa mu posmievaju? Ja s Tebou nesuhlasim, pripisujem to nahode.

No ten strach pred pomstychtivym Bohom je realny a hlbokozakoreneny v nas v dosledku vychovy. Sam tento iracionalny strach este niekedy pocitujem, tak hlboko je zakoreneny.
Psal jsem snad to co píšeš a nebo jsem psal o moudré pokoře?

Promiň, zapomněl jsem, že ateista nemá ve slovníku významově pojem moudrá pokora.

Dovětek: Jenom zaujatý člověk vůči Bohu si nevšimne, že jsem ve svém komentáři nezmínil Boha pomsty.

log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

ambassador napísal: 23 Apr 2019, 18:55 Jenom zaujatý člověk vůči Bohu si nevšimne, že jsem ve svém komentáři nezmínil Boha pomsty.
Prepac ale o com hovoris? Ved si tu pred chvilou zdielal clanok a tom, ako sa Boh msti smrtou na tych, co sa mu posmievaju? Tak ak to zdielas, suhlasis s tym alebo nesuhlasis?

Ved predsa napriklad Pavol nas uci aky pomstychtivy je Boh. To je jeden zo zakladnych bodov krestanstva.

Uvážte, o čo horší trest si zaslúži ten, čo pošliape Božieho Syna, zneváži krv zmluvy, ktorou bol posvätený, a potupí Ducha milosti. Veď poznáme toho, kto povedal: Mne patrí pomsta, ja sa odplatím. A ďalej: Pán bude súdiť svoj ľud. Hrozné je padnúť do rúk živého Boha

V skutocnosti je zakladnou ludskou vlastnostou strach z pomsty a je to hlavny ovladac naseho spravania sa. Preto zijeme tak ako zijeme. Obavy z Bozieho trestu sa objavuju nielen u krestanov, ale casto a paradoxne mozno viac u ateistov. Je to zaujimavy fenomen, bat sa je totiz niekedy uzitocne. Strach je casto uzitocny, ale casto iracionalny.

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Sdílený článek jsem nekomentoval jako trest Boží. Zajímal mě ten namyšlený postoj jednotlivců ve vyjádření k Bohu. Ten tebou uvedený verš s tím nemá nic společného:.
Žd 10:29: Uvažte, oč horšího trestu bude hoden ten, kdo pošlapal Syna Božího, a krev smlouvy, jíž byl posvěcen, měl za nečistou, a Ducha milosti potupil?

Ep. Židům nese v sobě prvního adresáta. V celkovém kontextu knihy jde o představení Ježíše Krista na obrazu SZ obětního systému se vším všudy.
Možná se jeví, že jsou tam hrozby. Je to jakoby ustanovení cestnej dopravy, bylo založeno na hrozbách. Ve skutečnosti je to ochranný systém.
Je to nabídka života a zavržením se člověk sám odsuzuje. V souvislosti s Bohem je zde představena svrchovaná Boží pravomoc potvrdit rozhodnutí člověka, který odmítl Milost.

Máš však právo myslet si co chceš a s právem souvisí i odpovědnost, ta odpovědnost se obecně v životě obvykle přehlíží.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 0 neregistrovaných