Kristus

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Re: Kristus

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Hosť napísal: 29 Apr 2019, 09:04
mikim napísal: 29 Apr 2019, 08:48
Hosť napísal: 28 Apr 2019, 19:37
mikim napísal: 28 Apr 2019, 09:20 ........jak píše EGW, .....

Na jednu stranu se pisatel komentářů (mikim) odvolává na EGW, když mu to pasuje. Když mu to nepasuje tak si vymýšlí a píše "hrubé chyby" kterých se dopouštějí konspirační čtenáři.
Lidé schovaní za Hosty na Ačostým se vyznačují častou kritikou kohokoliv, ale jinak sami nejsou schopni vymyslet a napsat nic podnětného k danému tématu co by se dalo číst a na co by se dalo vůbec nějak reagovat a tudíž jejich komentáře stojí úplně za ho.no.
Když mi to pasuje s Boží pravdou můžu se odvolávat na kohokoliv kdo s touto Boží pravdou souhlasí, EGW, proroci, historici apod.
Určitě nejsem svázán jen Biblí k nalezení Pravdy Boží.
Tak, že ty jsi rozhodčí v tom co je pravda? Odvolávat se můžeš na cokoliv, to je pravda, ale v tom případě neplatí Sola scriptura.
Také, ale musí platit, že i jiní lidé se mohou odvolávat na cokoli.
Krista také nazvali "všelijak" dokonce i "jeho rodina", také to chceš použít ve své "politické" hře?
Jsem schovaný za "host", ale to tvoje "mikim" je co, to je odkrytá tvář?
Já nejsem rozhodčí proč bych jím měl být? Každý kdo podle Tebe vyjádří nějaký názor je hned rozhodčí? Naivní představa.
Ano neplatí pro mne jen Sola sriptura, i když to je základ, ale to bych musel být strašně omezený ve víře a nevidím k tomu jediný důvod.
Kdokoliv se může odvolávat na cokoliv, pokud je to v souladu s Boží pravdou.
Proč bych měl Krista nazývat "všelijak"? Kristus není ap. Pavel, ale je to oslavený člověk někdo kdo má pravdu Boží a je na mnohem vyšší úrovni než jakýkoliv jiný člověk na této zemi.
Jsi schovaný za host a neumíš si ani udělat přezdívku, aby dotyčný, který se s Tebou baví, věděl, že se najednou nebaví s nějakým jiným hostem, který se zrovna zapojil. Host bych zde určitě zakázal, kdyby to byly moje stránky, povinně by musel mít každý přezdívku.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

mikim napísal: 29 Apr 2019, 10:07
mikim napísal: 28 Apr 2019, 09:20 ........jak píše EGW, .....

Na jednu stranu se pisatel komentářů (mikim) odvolává na EGW, když mu to pasuje. Když mu to nepasuje tak si vymýšlí a píše "hrubé chyby" kterých se dopouštějí konspirační čtenáři.
Lidé schovaní za Hosty na Ačostým se vyznačují častou kritikou kohokoliv, ale jinak sami nejsou schopni vymyslet a napsat nic podnětného k danému tématu co by se dalo číst a na co by se dalo vůbec nějak reagovat a tudíž jejich komentáře stojí úplně za ho.no.
Když mi to pasuje s Boží pravdou můžu se odvolávat na kohokoliv kdo s touto Boží pravdou souhlasí, EGW, proroci, historici apod.
Tak, že ty jsi rozhodčí v tom co je pravda? Odvolávat se můžeš na cokoliv, to je pravda, ale v tom případě neplatí Sola scriptura.
Krista také nazvali "všelijak" dokonce i "jeho rodina", také to chceš použít ve své "politické" hře?
Já nejsem rozhodčí proč bych jím měl být? Každý kdo podle Tebe vyjádří nějaký názor je hned rozhodčí? Naivní představa.
Ano neplatí pro mne jen Sola sriptura, i když to je základ, ale to bych musel být strašně omezený ve víře a nevidím k tomu jediný důvod.
Proč bych měl Krista nazývat "všelijak"? Kristus není ap. Pavel, ale je to oslavený člověk někdo kdo má pravdu Boží a je na mnohem vyšší úrovni než jakýkoliv jiný člověk na této zemi.
Jsi schovaný za host a neumíš si ani udělat přezdívku, aby dotyčný, který se s Tebou baví, věděl, že se najednou nebaví s nějakým jiným hostem, který se zrovna zapojil. Host bych zde určitě zakázal, kdyby to byly moje stránky, povinně by musel mít každý přezdívku.
Aspoň, že jsi uznal, že nejsi rozhodčí, ale někdy se tak chováš, protože téměř každého kdo má odlišný názor od tebe častuješ nevybíravým způsobem. Myšlenky druhých považuješ nebo hodnotíš slovy slušně řečeno "trus".
O tom co je v souladu s Božím Slovem rozhoduje kdo?
Když ap. Pavel není Kristus, což je pravda, tak ty také nejsi Kristus, jen Ho používáš nebo také zneužíváš.
Pokud je pro tebe Ježíš Kristus pouze člověk, který je oslavený a tím má pravdu, pak to není podle evangelií a ani podle toho co sám o sobě řekl Kristus.
Určitě jsem jeden a tentýž host ostatní to již vzdali.
Na svém webu si můžeš dělat co chceš, zakazovat, nařizovat, asi proto je tvůj web téměř nefunkční.
Kdo by si udělal tu námahu a seřadil všechna tvá vyjádření o Bohu, Ježíši Kristu a Duchu Svatém, tak to by bylo počteníčko z kterého by nebylo jasné čemu vlastně věříš.

mikim

Hosť napísal: 29 Apr 2019, 10:56
mikim napísal: 29 Apr 2019, 10:07

Aspoň, že jsi uznal, že nejsi rozhodčí, ale někdy se tak chováš, protože téměř každého kdo má odlišný názor od tebe častuješ nevybíravým způsobem. Myšlenky druhých považuješ nebo hodnotíš slovy slušně řečeno "trus".
O tom co je v souladu s Božím Slovem rozhoduje kdo?
Když ap. Pavel není Kristus, což je pravda, tak ty také nejsi Kristus, jen Ho používáš nebo také zneužíváš.
Pokud je pro tebe Ježíš Kristus pouze člověk, který je oslavený a tím má pravdu, pak to není podle evangelií a ani podle toho co sám o sobě řekl Kristus.
Určitě jsem jeden a tentýž host ostatní to již vzdali.
Na svém webu si můžeš dělat co chceš, zakazovat, nařizovat, asi proto je tvůj web téměř nefunkční.
Kdo by si udělal tu námahu a seřadil všechna tvá vyjádření o Bohu, Ježíši Kristu a Duchu Svatém, tak to by bylo počteníčko z kterého by nebylo jasné čemu vlastně věříš.
...nebudu reagovat na tvoje pindy je to ztráta času! Můžeš si povídat třeba s Ambassadorem, Vy dva byste si rozuměli, oba dva píšete o ničem:)
...Pokud je pro tebe Ježíš Kristus pouze člověk, který je oslavený a tím má pravdu, pak to není podle evangelií a ani podle toho co sám o sobě řekl Kristus.
Nelži Kristus řekl o sobě, že je Boží Syn, nikoliv Bůh za kterého ho označili chybně lidé, ale to už jsem vysvětlil.
...Na svém webu si můžeš dělat co chceš, zakazovat, nařizovat, asi proto je tvůj web téměř nefunkční.
Můžu si psát kde chci co chci a kdy chci a Tobě do toho vůbec nic není.
V co věřím je jen moje věc a nikomu nenutím, aby věřil stejně jako já. Klidně si věř čemu chceš.

Rakov

Neprečítaný príspevok od používateľa Rakov »

mikim napísal: V co věřím je jen moje věc a nikomu nenutím, aby věřil stejně jako já.
Tak neotravuj furt

mikim

Rakov napísal: 29 Apr 2019, 17:35
mikim napísal: V co věřím je jen moje věc a nikomu nenutím, aby věřil stejně jako já.
Tak neotravuj furt
To je co za trotl ten Rakov neznáte jej?

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

mikim napísal: 29 Apr 2019, 17:19 Nelži Kristus řekl o sobě, že je Boží Syn, nikoliv Bůh za kterého ho označili chybně lidé, ale to už jsem vysvětlil.

V co věřím je jen moje věc a nikomu nenutím, aby věřil stejně jako já. Klidně si věř čemu chceš.
Kristus také řekl, že je pravdou, cestou i životem a nikoliv že má pravdu.
Ale ukončíme to věř si čemu chceš. Jdi si svou cestou

Tomáš Plechatýý

Neprečítaný príspevok od používateľa Tomáš Plechatýý »

Rakov napísal: 29 Apr 2019, 17:35
Tak neotravuj furt
Přál bych si, aby u příspěvků byla tak jako dříve možnost dát ,,to se mi líbí" a bylo zobrazeno počet ,,like".

Speciálně u výše citovaného příspěvku by mne zajímala statistika.

Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Mikim napísal: Jasná lež a bajka v jednom! Co povstane z mrtvých bude stejné tělo ve stejném stáří jak píše EGW, jen bude bez jakýchkoliv nemocí a které pak bude v nebi postupně mládnout do Kristových let, když bude jíst plody ze stromu života a pít vodu života, nikdo tedy nebude vzkříšen jako duch, ale jako člověk z masa a kostí v oslaveném těle z masa a kostí stejně jako byl vzkříšený člověk Pán Ježíš Kristus, stejně jako byli vzkříšení lidé z masa a kostí, při vzkříšení Ježíše, na území Palestiny se našli prázdné hroby pro lid velké 2,5-3,5m bez těl, tzn. představuji si to tak, že dostane určitou energii od Boha (oslavení), kterou do té doby neměl. Stejně tak budou všichni kteří se toho dožijí a budou vzati proměněni, ne tedy, že je Bůh zabije, aby jim dal jiné duchovní tělo, toho bych se nechtěl dožít:), ale oslaví jejich fyzická těla s krví svým duchem (energií), takže asi tak budou napojeni více na něj aby mohli žít věčně, a k tomu věčnému životu jim budou pomáhat plody ze stromu života a voda života, která teče od trůnu a ke které Beránek všechny povede viz Zj.
Tak to je niečo, čo si napísal. Blúdiš Mikim, ako SJ.

Duchovné telo predsa nie je duch, ale je to telo, v ktorom už neprúdi krv. Je inej podstaty. Takže tvoj argument padá. Nevieme presne, aké budú oslávené telá, no určite nie z mäsa a krvi. Anjeli predsa nemajú telá z mäsa a krvi, že. No a v Písme sa píše jasne: Mat22 29A Ježiš odpovedal a riekol im: Blúdite, pretože neznáte písem ani moci Božej; 30lebo pri zmŕtvychvstaní nebudú sa ani ženiť ani vydávať, ale budú jako anjelia Boží v nebi.

A ty znáš moci Božej? Či snáď Boh nemá moc stvoriť dokonalé duchovné telo v ktorom už neprúdi krv.

Tak budú sa množit po zmŕtvychvstaní, alebo to bude, ako povedal Ježiš. Ja verím Ježišovi a nie tebe, alebo nejakej žene.

Tí, ktorí vstanú, tak vstanú do oslávených duchovných tiel a tí, čo budú v čase vzkriesenia žiť, tak budú v okamihu premenení, do oslávených duchovných tiel. Žiadní duchovia bez tiel to nebudú, Mikim. Ani Boh nebude zabíjať v čase vzkriesenia, aby ich znova oživil. Je to jasne napísané, že budú premenení v okamihu. Takže žiadné zmyselné telá z mäsa v ktorých prúdi krv to nebudú. Je to blud!

mikim

Viktorrealita napísal: 30 Apr 2019, 12:43
Mikim napísal: Jasná lež a bajka v jednom! Co povstane z mrtvých bude stejné tělo ve stejném stáří jak píše EGW, jen bude bez jakýchkoliv nemocí a které pak bude v nebi postupně mládnout do Kristových let, když bude jíst plody ze stromu života a pít vodu života, nikdo tedy nebude vzkříšen jako duch, ale jako člověk z masa a kostí v oslaveném těle z masa a kostí stejně jako byl vzkříšený člověk Pán Ježíš Kristus, stejně jako byli vzkříšení lidé z masa a kostí, při vzkříšení Ježíše, na území Palestiny se našli prázdné hroby pro lid velké 2,5-3,5m bez těl, tzn. představuji si to tak, že dostane určitou energii od Boha (oslavení), kterou do té doby neměl. Stejně tak budou všichni kteří se toho dožijí a budou vzati proměněni, ne tedy, že je Bůh zabije, aby jim dal jiné duchovní tělo, toho bych se nechtěl dožít:), ale oslaví jejich fyzická těla s krví svým duchem (energií), takže asi tak budou napojeni více na něj aby mohli žít věčně, a k tomu věčnému životu jim budou pomáhat plody ze stromu života a voda života, která teče od trůnu a ke které Beránek všechny povede viz Zj.
Tak to je niečo, čo si napísal. Blúdiš Mikim, ako SJ.

Duchovné telo predsa nie je duch, ale je to telo, v ktorom už neprúdi krv. Je inej podstaty. Takže tvoj argument padá. Nevieme presne, aké budú oslávené telá, no určite nie z mäsa a krvi. Anjeli predsa nemajú telá z mäsa a krvi, že. No a v Písme sa píše jasne: Mat22 29A Ježiš odpovedal a riekol im: Blúdite, pretože neznáte písem ani moci Božej; 30lebo pri zmŕtvychvstaní nebudú sa ani ženiť ani vydávať, ale budú jako anjelia Boží v nebi.

A ty znáš moci Božej? Či snáď Boh nemá moc stvoriť dokonalé duchovné telo v ktorom už neprúdi krv.

Tak budú sa množit po zmŕtvychvstaní, alebo to bude, ako povedal Ježiš. Ja verím Ježišovi a nie tebe, alebo nejakej žene.

Tí, ktorí vstanú, tak vstanú do oslávených duchovných tiel a tí, čo budú v čase vzkriesenia žiť, tak budú v okamihu premenení, do oslávených duchovných tiel. Žiadní duchovia bez tiel to nebudú, Mikim. Ani Boh nebude zabíjať v čase vzkriesenia, aby ich znova oživil. Je to jasne napísané, že budú premenení v okamihu. Takže žiadné zmyselné telá z mäsa v ktorých prúdi krv to nebudú. Je to blud!
...Tak to je niečo, čo si napísal. Blúdiš Mikim, ako SJ.
ako SJ? Ti věří, že Ježíš odešel do nebe jako duch, pokud vím, tedy ne v těle z masa kostí a krve.

Ježíš však jedl a pil po vzkříšení, musel tedy mít tělo z masa a krve, dokonce mu zůstaly jizvy a ty zůstávají 100% na fyzických tělech (pokud si je nenechal později třeba laserem odstranit:), ale víme od EGW, že ty jizvy bude mít i při 2PJK.
Pokud má tělo z masa, kostí a krve Ježíš po vzkříšení, budou jej mít všichni vč. nás po proměnění. Nikdo nám při proměnění nevysaje krev jak upír, protože Viktor řekl, že nikdo bez krve do nebe nepůjde. Ať žije Viktor. Takže tvůj argument duchovního těla bez krve padá. Duchovní tělo je podle mne fyzické tělo oslavené vč. krve, kostí, masa atd.

...Nevieme presne, aké budú oslávené telá, no určite nie z mäsa a krvi. Anjeli predsa nemajú telá z mäsa a krvi, že...
Když nevíme tak nepiš že určitě nebudou z masa a krve, tak "buď nevíme" nebo "určitě nebudou", ale nemůže platit obojí.
A jak víš, že andělé, i když jsou označení jako duchové v Žid 1.14 nemají těla jako my z masa a krve?

trocha pravdy odjinud:
1. Andělé jsou stvořené bytosti . Job 38,4-7 V knize Jobově jsou jmenováni syny Božími. Oni tu byli při stvoření světa a chválili Boha, když stvořil člověka a ustanovil jej králem na zemi. Andělé proto nejsou duchové zesnulých, jak někteří tvrdí. Jsou to bytosti jiného řádu než lidé; andělé existovali před stvořením světa.

2. Jsou to duchovní bytosti s duchovním tělem. Luk 20,34-36 Tyto bytosti mají tělo, protože tělo vzkříšených má být podobno jejich tělu. Nemají původ ve zrození, ale v bezprostředním stvoření. Bible často nazývá anděly "syny Božími", ale nikde nemluví o synech andělů. Manželské vztahy nebudou existovat u oslavených bytostí, tak jako neexistují u andělů.

"Duchovní" není synonymem "bez těla". Bible ve skutečnosti mluví o nepřátelství ducha proti tělesnosti, nikoli proti tělu jako takovému. Pán Ježíš sám měl po svém zmrtvýchvstání duchovní tělo. Luk 24,39.40; 1 Kor 15,40.44

...Tak budú sa množit po zmŕtvychvstaní, alebo to bude, ako povedal Ježiš. Ja verím Ježišovi a nie tebe, alebo nejakej žene.
Nevím o množení v oslavených tělech jsem vůbec nepsal a v Písmu o tom vůbec nic není, takže bych to dnes vůbec neřešil, osobně věřím, že se množit a plodit děti budeme i nadále, co by to byl bez toho za život:) Jen doufám, že nebudou v nebi všichni souložit jako naši adventističtí kazatelé se čtyřmi a více dětmi....:), to bychom pak brzo potřebovali další planetu k životu:)

Služebnice Páně E.G.Whiteová píše o vykoupených: "Každý vykoupený porozumí službě andělů ve svém vlastním životě. Anděl, který byl jeho strážcem od nejranějšího okamžiku; anděl, který střežil jeho kroky a chránil jeho hlavu v den nebezpečí; anděl, který byl s ním v údolí stínu smrti, který označil místo jeho odpočinku, který byl první, aby jej pozdravil v ráno vzkříšení! Jak to bude vzácné hovořit s ním a seznámit se s historií Božího zásahu do života jednotlivce, nebeské spolupráce v každém díle pro. lidstvo! - Všechny zmatky v životní zkušenosti budou pak vysvětleny." (Ed 305)

Židům 13:2  s láskou přijímejte i ty, kdo přicházejí odjinud - tak někteří, aniž to tušili, měli za hosty anděly.
Epištola Žd dává jednoduchou radu, jak takového anděla nezmeškat – s láskou přijímejte i ty, kdo přicházejí odjinud. Tak někteří (aniž to tušili) měli za hosty anděly. Doslovněji přeloženo tam dokonce stojí: „na lásku k cizím nezapomínejte, nebo: buďte pohostinní k cizincům“.

Jestliže někdo pohostil anděly a oni přitom jedli a pili, pak musí mít andělé fyzická oslavená těla. Tak i my budeme v rajské zahradě jíst plody ze stromu života a pít vodu života. Takže potravu budeme normálně přijímat. To na 100%.

Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Mikim

Nevieme aké telá to budú, ale vieme s určitosťou z Písma, že nie z mäsa a krvi. Budú duchovné a nie duševné zmyselné telá. No a v duševných telách koluje predsa krv a nie v duchovných.

No a prečo by duchovné telo nemohlo byť aj fyzické a aj jesť. Predsa je dokonalé, tak môže všetko. Môže sa zmeniť, zmiznúť, vzniesť, premiestniť, žiariť, znenazdajky objaviť atd. To nemôžeme všetko vedieť a nechajme to na Boha.To, že Ježiš jedol a ukázal sa s jazvami, tak to bolo pre učeníkov, aby boli veriaci a nie neveriaci. Predsa pri Otcovi v nebesiach nemá jazvy.

Chceš snáď povedať, že mŕtvi vstanú z rôznými jazvami, dierami od mečov a guliek, alebo čo. Tí, čo budú premenení a teda neokúsia smrti, tak to ich nové telá budú kopírovať aj telesné postihnutia, alebo ako. Je to nezmysel, že vstávajú telá z mäsa a krvi. Je to blud!

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 4 neregistrovaní