Někdy nám unikají širší souvislosti, uvedený br. se nic moc nenadřel. Ne každý má takové možnosti. Někteří by rádi praktikovali takový pohodový život, ale nemají ty "správné předpoklady". Když se někteří kazatelé v závěru svého života potýkali s bolestí, následky motocyklových evangelizací, snad nechcete srovnávat kondičku jednoho s množstvím těch ostatních. Někteří lidé odcházejí z tohoto světa zedření prací pro jiné a také povinností odvádět někdy neúměrné "daně".Tomáš Plechatýý napísal: ↑03 Máj 2019, 09:55
Já znám Bratra Kerna z TS Sázava, kde vyučoval předmět ,,teologie zdravého životního stylu".
On sám praktikuje, co vyučuje a byl tehdy (2012/2013) v naprosto výborném zdravotním stavu, fyzičku měl, takovou, že s námi studenty mohl ve svých tuším tehdy 63letech rovnoceně hrát fotbal. V testu na sílu stisku rukou, nás polovinu předběhl, ani jsem u něj neviděl problémy s pohyblivostí.
Takže jemu samotnému to funguje.
I přístup a pohled na svět měl velmi trpělivý a pozitivní..
Dôchodca predsedom Slovenského združenia?
Re: Dôchodca predsedom Slovenského združenia?
Re: Dôchodca predsedom Slovenského združenia?
No ak satan naozaj bude v poslednych dnoch uzdravovat, tak sa mnohi adventisti vratane mna radi stanu satanistami.Tomáš Plechatýý napísal: ↑03 Máj 2019, 09:55
Pamatuji si, jak jsem měl v testu na jeho předmět odpovídat na otázku která už tlačila k odpovědi:
Zněla přibližně takto:
Proč je lepší stavět nemocnice, sanatoria a šířit zdravotně misijní poselství, než se modlit za nemocné?
Napsal jsem že to není lepší.
Správná odpověď ovšem podle skript měla být (podložená i nějakými EGW výroky):
Protože očekávat znamení divy a zázraky je ošidné a v posledních dnech bude Satan klamat právě velkými divy a zázraky, zatímco Boží lid má být známý svou věrností Božím zásadám, kam patří nejen morální zákon desatera, ale i zdravotní zákony.
No a i když to zní prakticky rozumně, tak já tedy s tou teologií naprosto nesouhlasím.
No kym sa toho dozijeme, zdravy zivotny styl a nemocnice su tiez fajn.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný