Naopak, fandim Janovi, ktory hovori, ze tak ako Otec a Syn su jedno, tak i Syn a ludia (veriaci!) su jedno a slavu, ktoru dal Otec Synovi, dal Syn ludom. Takze sme vsetci so vsetkym jedno a vsetci mame rovnaku slavu ako Bohovia. Nie som teda za jednotu trojice, o ktorej v Biblii nik nehovori, ale som za dokonalu jednotu mnozstva vratane mna i Teba, o ktorej hovori Jezis u Jana:Hosť napísal: ↑19 Máj 2019, 20:08Zajímavá logika vstupu do diskuze. Jeví se skamarádění s mikimem, od něho ti přichází rajská hudba. Je evidentní že fandíšlog napísal: ↑19 Máj 2019, 19:24Tak to je ako stredoveka scholastika. Precital som si to 5 krat dookola a zacinam pocitovat zvlastne tlaky v hlave.Viktorrealita napísal: ↑19 Máj 2019, 11:31 Takže to, čo vychádza od Otca je tiež Boh, keďže Boh je Duch a ten Svätý Duch vychádza od Otca. Aj Syn vychádza od Otca. Absolútna jednota osoby Otca , Syna a Ducha Svätého je jeden a ten istý osobný Boh.
Boh je predsa Svätý, že. No ak Boh je Duch, tak je aj Svätým Duchom a je osobným Bohom.
Tvrdíš, že len Otec je Boh a Svätý Duch už nie je osoba Boha. Potom protirečíš tomu, že Boh je Duch - Svätý Duch. No a Boh je osobný.
Ak je Boh Svätý Duch, lebo Otec je Svätý, tak je osobný.
určitým směrům v adventismu. Jen není jasné proč asi?
Neprosím však len za nich, ale aj za tých, ktorí skrze ich slovo uveria vo mňa; aby všetci boli jedno, ako ty, Otče, si vo mne a ja v tebe, aby aj oni boli v nás, aby svet veril, že si ma ty poslal. A slávu, ktorú si dal mne, dal som ja im, aby boli jedno, ako sme my jedno — ja v nich a ty vo mne, aby boli tak dokonale jedno, aby svet poznal, že si ma ty poslal a zamiloval si si ich tak ako mňa.
To potvrdil (?) vo svojom scholastickom vystupe aj Viktor, ved tvrdi, ze to, co vychadza od Boha je tiez Boh a od neho predsa vychadzame vsetci.