Budou v nebi ti, kteří nevěří ve Trojici? - CZ dabing

Založte diskusiu o kázni, ktorú ste si vypočuli. (Bolo by dobre, ak by názov obsahoval meno kazateľa a názov kázne, príp. dátum a miesto, kde bola prednesená. Dôležité je, aby bol v príspevku uvedený aj odkaz, kde sa dá kázeň vypočuť - archív na zborových stránkach, youtube, vimeo, ...)
log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Re: Budou v nebi ti, kteří nevěří ve Trojici? - CZ dabing

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Hosť napísal: 19 Máj 2019, 20:08
log napísal: 19 Máj 2019, 19:24
Viktorrealita napísal: 19 Máj 2019, 11:31 Takže to, čo vychádza od Otca je tiež Boh, keďže Boh je Duch a ten Svätý Duch vychádza od Otca. Aj Syn vychádza od Otca. Absolútna jednota osoby Otca , Syna a Ducha Svätého je jeden a ten istý osobný Boh.

Boh je predsa Svätý, že. No ak Boh je Duch, tak je aj Svätým Duchom a je osobným Bohom.

Tvrdíš, že len Otec je Boh a Svätý Duch už nie je osoba Boha. Potom protirečíš tomu, že Boh je Duch - Svätý Duch. No a Boh je osobný.

Ak je Boh Svätý Duch, lebo Otec je Svätý, tak je osobný.
Tak to je ako stredoveka scholastika. Precital som si to 5 krat dookola a zacinam pocitovat zvlastne tlaky v hlave.
Zajímavá logika vstupu do diskuze. Jeví se skamarádění s mikimem, od něho ti přichází rajská hudba. Je evidentní že fandíš
určitým směrům v adventismu. Jen není jasné proč asi?
Naopak, fandim Janovi, ktory hovori, ze tak ako Otec a Syn su jedno, tak i Syn a ludia (veriaci!) su jedno a slavu, ktoru dal Otec Synovi, dal Syn ludom. Takze sme vsetci so vsetkym jedno a vsetci mame rovnaku slavu ako Bohovia. Nie som teda za jednotu trojice, o ktorej v Biblii nik nehovori, ale som za dokonalu jednotu mnozstva vratane mna i Teba, o ktorej hovori Jezis u Jana:

Neprosím však len za nich, ale aj za tých, ktorí skrze ich slovo uveria vo mňa; aby všetci boli jedno, ako ty, Otče, si vo mne a ja v tebe, aby aj oni boli v nás, aby svet veril, že si ma ty poslal. A slávu, ktorú si dal mne, dal som ja im, aby boli jedno, ako sme my jedno — ja v nich a ty vo mne, aby boli tak dokonale jedno, aby svet poznal, že si ma ty poslal a zamiloval si si ich tak ako mňa.

To potvrdil (?) vo svojom scholastickom vystupe aj Viktor, ved tvrdi, ze to, co vychadza od Boha je tiez Boh a od neho predsa vychadzame vsetci.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

log napísal: 19 Máj 2019, 22:31
Hosť napísal: 19 Máj 2019, 20:08 Neprosím však len za nich, ale aj za tých, ktorí skrze ich slovo uveria vo mňa; aby všetci boli jedno, ako ty, Otče, si vo mne a ja v tebe, aby aj oni boli v nás, aby svet veril, že si ma ty poslal. A slávu, ktorú si dal mne, dal som ja im, aby boli jedno, ako sme my jedno — ja v nich a ty vo mne, aby boli tak dokonale jedno, aby svet poznal, že si ma ty poslal a zamiloval si si ich tak ako mňa.
Pokud by to "být jedno", podle tvého zkresleného pochopení, tak tebe se to určitě netýká. Celý ten proslov se týká jen těch, kteří přijali Kristovu jednotu s Bohem, Tak jako pozemský otec je jedno ve svém pozemském synu, Ta kontextová analogie se netýká těla Bůh Otec a Bůh Syn tvoří jednotu.
Tak i ti co v něho uvěřili a ještě uvěří mají tvořit jednotu víry, ale nikoliv jednotu těla.
Vyplývá to z celé souvislé pasáže v dané modlitbě Ježíše Krista.

Neregistrovaný

V komentáři je chyba v označení nad citovaným biblickým textem, nepatří hostovi, ale patří logovi,

log
Kontaktovať používateľa:

Hosť napísal: 20 Máj 2019, 05:14
log napísal: 19 Máj 2019, 22:31 Neprosím však len za nich, ale aj za tých, ktorí skrze ich slovo uveria vo mňa; aby všetci boli jedno, ako ty, Otče, si vo mne a ja v tebe, aby aj oni boli v nás, aby svet veril, že si ma ty poslal. A slávu, ktorú si dal mne, dal som ja im, aby boli jedno, ako sme my jedno — ja v nich a ty vo mne, aby boli tak dokonale jedno, aby svet poznal, že si ma ty poslal a zamiloval si si ich tak ako mňa.
Pokud by to "být jedno", podle tvého zkresleného pochopení, tak tebe se to určitě netýká. Celý ten proslov se týká jen těch, kteří přijali Kristovu jednotu s Bohem, Tak jako pozemský otec je jedno ve svém pozemském synu, Ta kontextová analogie se netýká těla Bůh Otec a Bůh Syn tvoří jednotu.
Prijimam jednotu Otca so Synom a s clovekom. Som teda v Otcovi rovnako tak ako Syn v Otcovi a Otec v Synovi, tak i ja v oboch a oni vo mne. To je dokonala jednota, ako citame u Jana. Vsetci sme jeden vesmir.

Neregistrovaný

log napísal: 20 Máj 2019, 06:44
log napísal: 19 Máj 2019, 22:31 Neprosím však len za nich, ale aj za tých, ktorí skrze ich slovo uveria vo mňa; aby všetci boli jedno, ako ty, Otče, si vo mne a ja v tebe, aby aj oni boli v nás, aby svet veril, že si ma ty poslal. A slávu, ktorú si dal mne, dal som ja im, aby boli jedno, ako sme my jedno — ja v nich a ty vo mne, aby boli tak dokonale jedno, aby svet poznal, že si ma ty poslal a zamiloval si si ich tak ako mňa.
Prijimam jednotu Otca so Synom a s clovekom. Som teda v Otcovi rovnako tak ako Syn v Otcovi a Otec v Synovi, tak i ja v oboch a oni vo mne. To je dokonala jednota, ako citame u Jana. Vsetci sme jeden vesmir.

To je jen tvůj názor, ale není to obsah Janova evangelia. Pleteš si některé pojmy z Bible. Mezi přirovnání a skutečnost dáváš rovnítko. No a tím se asi jen zabáváš. Nevím co učíš ve školství, ale jestli tímto stylem učíš, tak nevím.....

log
Kontaktovať používateľa:

Hosť napísal: 20 Máj 2019, 07:46
To je jen tvůj názor, ale není to obsah Janova evangelia.
Janovo evanjelium je mysticke evanjelium. Neda sa jasne ohranicit ani uzavriet do vierouky. Je v nom uvedena Trojica? Nie je. Je v nom uvedene, ze vsetko povstalo z jedneho Slova? Je. Vsetko je z Jedneho a teda v jednote vsetkeho. Otec si zamiloval Syna i synov. Ako to ze neskor Jan neveriacich z tejto jednoty vylucuje? Tazko povedat. Preto musi logiku nahradit mystikou. Mysticky kruh viery ocividne nezahrnul vsetkych, mnohi don nevosli? Ako je to mozne, ked bez Slova nepovstalo nic a vsetko je z neho? To nevieme. Nieco tu vsak nesedi.

Neregistrovaný

log napísal: 20 Máj 2019, 07:54
Hosť napísal: 20 Máj 2019, 07:46

To je jen tvůj názor, ale není to obsah Janova evangelia.
Janovo evanjelium je mysticke evanjelium. Neda sa jasne ohranicit ani uzavriet do vierouky. Je v nom uvedena Trojica? Nie je. Je v nom uvedene, ze vsetko povstalo z jedneho Slova? Je. Vsetko je z Jedneho a teda v jednote vsetkeho. Otec si zamiloval Syna i synov. Ako to ze neskor Jan neveriacich z tejto jednoty vylucuje? Tazko povedat. Preto musi logiku nahradit mystikou. Mysticky kruh viery ocividne nezahrnul vsetkych, mnohi don nevosli? Ako je to mozne, ked bez Slova nepovstalo nic a vsetko je z neho? To nevieme. Nieco tu vsak nesedi.
Konstruktér není konstrukcí, malíř není obraz, Stvořitel není ve svém výtvoru. Kristus k jednotě uvádí, že to platí pouze pro ty, kteří v něho uvěřili a ty co skrze ně uvěří. Jak to vlastně čteš v Bibli? Z Bible se vynáší a nevnáší se tam "smetí". Kde jsi se tam objevil, když nevěříš v Boha a Bibli jsi v podstatě zavrhl. S tímto postojem chceš vykládat Bibli?

log
Kontaktovať používateľa:

Hosť napísal: 20 Máj 2019, 08:14 Konstruktér není konstrukcí, malíř není obraz, Stvořitel není ve svém výtvoru. Kristus k jednotě uvádí, že to platí pouze pro ty, kteří v něho uvěřili a ty co skrze ně uvěří.
Dokazes vysvetlit to co ani Jan nedokazal - Ako to, ze dokonale Slovo vytvorilo tak nedokonale a neverne ludstvo ? Ak by bol Hodinar dokonaly, mohli by sa este hodinky pokazit? Len ak by to bol umysel, ci nie ? Sme teda vsetci hodinky toho Hodinara alebo nas zaprie, ked sa pokazime?

Ak chces inak, povedane slovami Jana:
Ježiš povedal svojim učeníkom: „Ja som pravý vinič a môj Otec je vinohradník. On každú ratolesť, ktorá na mne neprináša ovocie, odrezáva, a každú, ktorá ovocie prináša, čistí, aby prinášala viac ovocia

A znovu sa pytame, ako to, ze este aj pravy vinic obhospodarovany Vinohradnikom vyhana plane ratolesti? Kde spravil Vinohradnik chybu a co je zle s tym vinicom, ze vyhana tolko planych ratolesti? Na to Jan nevie odpovedat. Vy ano?
Naposledy upravil/-a log v 20 Máj 2019, 08:28, upravené celkom 1 krát.

Neregistrovaný

log napísal: 20 Máj 2019, 08:27
Hosť napísal: 20 Máj 2019, 08:14 Konstruktér není konstrukcí, malíř není obraz, Stvořitel není ve svém výtvoru. Kristus k jednotě uvádí, že to platí pouze pro ty, kteří v něho uvěřili a ty co skrze ně uvěří.
Dokazes vysvetlit to co ani Jan nedokazal - Ako to, ze dokonale Slovo vytvorilo tak nedokonale a neverne ludstvo ? Ak by bol Hodinar dokonaly, mohli by sa este hodinky pokazit? Len ak by to bol umysel, ci nie ? Sme teda vsetci hodinky toho Hodinara alebo nas zaprie, ked sa pokazime?
Svoboda je jen pokud je možnost volby. Tady je odpověď na tvoji filosofii:

Jak 3
13Nikdo nevystoupil do nebe kromě toho, který sestoupil z nebe, Syna člověka, který je v nebi. 14A jako Mojžíš vyvýšil hada v pustině, tak musí být vyvýšen Syn člověka, 15aby každý, kdo v něho věří, měl život věčný.“ 16„Neboť tak Bůh miluje svět, že dal svého jediného Syna, aby žádný, kdo v něho věří, nezahynul, ale měl život věčný. 17Vždyť Bůh neposlal svého Syna na svět, aby svět odsoudil, ale aby byl svět skrze něj zachráněn. 18Kdo v něho věří, není souzen, kdo však nevěří, již je odsouzen, protože neuvěřil ve jméno jediného Syna Božího.

log
Kontaktovať používateľa:

Hosť napísal: 20 Máj 2019, 08:45 Tady je odpověď na tvoji filosofii:

Jak 3
13Nikdo nevystoupil do nebe kromě toho, který sestoupil z nebe, Syna člověka, který je v nebi. 14 A jako Mojžíš vyvýšil hada v pustině, tak musí být vyvýšen Syn člověka, 15aby každý, kdo v něho věří, měl život věčný.“ 16„Neboť tak Bůh miluje svět, že dal svého jediného Syna, aby žádný, kdo v něho věří, nezahynul, ale měl život věčný. 17Vždyť Bůh neposlal svého Syna na svět, aby svět odsoudil, ale aby byl svět skrze něj zachráněn. 18Kdo v něho věří, není souzen, kdo však nevěří, již je odsouzen, protože neuvěřil ve jméno jediného Syna Božího.
V prvom rade sa Jan pomylil, lebo vieme z Pisma, ze do neba vystupili aj ini, napriklad Mojzis a Elias. Ze to Jan zamlcal, sme uz prebrali v inom vlakne pri teme Hory Premenia.
V druhom rade to nepovazujem za odpoved, lebo to nevysvetlilo, preco Jezis ako vinic plodi miliardy neveriacich. Tu nejde o slobodu. Viera nema nic spolocne so slobodou. Vieme, ze cloveka mozno zotrocit na otroka a mozno ho povysit na prezidenta, no nie je mozne ho prinutit v nieco verit ci neverit. Viera je teda skutocne dar, "nevysvetlitelna vec". Ani my sami nevieme vzbudit v nas vieru, i keby sme chceli. Tu musime dat za pravdu Viktorovi - jedina logicka teoria je, ze Boh odopiera vieru komu chce a dava, komu chce. Sudit teda niekoho za vieru ci nevieru je obzvlast kruty zart. Je to nieco, na co nemame vplyv.
V tretom rade, sloboda je len moznost volby. Ak sa mozme rozhodnut pre zlo, potom uz toto zlo musi byt k dispozicii na vyber. Kto je povodca tohto zla? Isteze jedine to Slovo - z neho povstalo vsetko a bez neho nie je mozne nic.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných