Teologický seminár

Diskusia o cirkevnej organizácii.
ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Re: Teologický seminár

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Thomas napísal:Mňa by zaujímalo, prečo diskusia o budúcnosti TS, zostáva stále utajená. Nie je to predsa problematika, ktorá by mala byť podrobená verejnej diskusii? Alebo je to len jedna z oblastí, za ktorú sa máme vrúcne modliť a veriť, že predstavitelia cirkvi vedia najlepšie. Veď oni by "rádi hledali cestu, kterou má připravenou Hospodin" ( http://mpavlik.casd.cz/2016/01/21/disku ... cnosti-ts/ ).
Co je na tom utajené? ::noo:: Co o tom potřebuješ vědět? ::shhh::

ngma
Dátum registrácie: 03 Mar 2015, 19:09
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ngma »

...obávam sa, že keby o danej veci TS mali rozhodovať diskutujúci na tomto fóre, tak by sa nedošlo k žiadnemu
vhodnému rozhodnutiu. Nejde o to, že sú tu rôzne názory, to je v poriadku - problém je v duchu akým sú niektorí diskutujúci
vedení....a oni o tom zrejme ani netušia čo to je za ducha ::diablo::

Thomas
Dátum registrácie: 19 Apr 2015, 21:34
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Thomas »

ngma napísal:...obávam sa, že keby o danej veci TS mali rozhodovať diskutujúci na tomto fóre, tak by sa nedošlo k žiadnemu
vhodnému rozhodnutiu. Nejde o to, že sú tu rôzne názory, to je v poriadku - problém je v duchu akým sú niektorí diskutujúci
vedení....a oni o tom zrejme ani netušia čo to je za ducha ::diablo::
Nenapísal som, že by sa malo rozhodovať tu na fóre, ale že by sa o tom malo všeobecne diskutovať. Pokojne až potom, ako posúdiš ducha takej diskusie. Podobne sa verejne diskutovalo pred generálnou konferenciou o tom či jednotlivé únie majú, alebo nemajú právo rozhodovať o ordinácii žien, alebo diskusia o zmene ("ochrane") niektorých bodov učenia o stvorení. Budúcnosť inštitútu vzdelávania v únii považujem za dôležitu záležitosť, ktorá sa netýka iba organizačných bariér, a preto by nemala ležať len na pleciach zvrchovaných cirkevných predstaviteteľov (aspoň by ich mohol viac zaujímať názor pléna, keď už o tom rozhodujú)... Jediné, čo o tom vieme je to, že TS má viac zamestnancov ako študentov a cirkevní predstavitelia sa to rozhodli nejak riešiť. Našťastie už ale došli "i k náhlému osvícení", ako píše na blogu predsedu MŠ (jeho výrok má byť asi vtipnou dvojzmyselnou poznámkou k fotke so slnkom). Problém je jednoducho v slabej informovanosti. Sem tam sa v Advente objaví iba nejaký ten spomínaný agitačný článok...

Dušan Seberíni
Dátum registrácie: 18 Apr 2016, 22:35
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Dušan Seberíni »

Thomas napísal:Otázne potom je, koľko učiteľov a iných pracovníkov seminár zamestnáva? Pretože vyzerá to tak, že zamestnancov TS je viac ako študentov.
... a vyzerá to tak, že TS je uskutočnením vysnenej túžby dvoch (možno až troch) bratov, ktorí tam potom našli aj uplatnenie ...
Thomas napísal:Ja by som navrhoval, aby sa študenti posielali do zahraničia (podľa toho, ako cirkev potrebuje) a jednoducho sa im štúdium preplatí.
Vynikajúci návrh!
A výborné riešenie.

Znamenalo by to
vybrať akreditovaný seminár v zahraničí (prirodzene v rámci ASD)
urobiť s ním zmluvu (na cirkevnej aj štátnej báze)
vybaviť štátne štipendium a granty

ale znamenalo by to aj
robiť objektívny výber (napríklad anonymným bodovaním vhodnosti uchádzača minimálne počas 1 roka).

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Dušan Seberíni napísal:
Thomas napísal:Otázne potom je, koľko učiteľov a iných pracovníkov seminár zamestnáva? Pretože vyzerá to tak, že zamestnancov TS je viac ako študentov.
... a vyzerá to tak, že TS je uskutočnením vysnenej túžby dvoch (možno až troch) bratov, ktorí tam potom našli aj uplatnenie ...
Thomas napísal:Ja by som navrhoval, aby sa študenti posielali do zahraničia (podľa toho, ako cirkev potrebuje) a jednoducho sa im štúdium preplatí.
Vynikajúci návrh!
A výborné riešenie.

Znamenalo by to
vybrať akreditovaný seminár v zahraničí (prirodzene v rámci ASD)
urobiť s ním zmluvu (na cirkevnej aj štátnej báze)
vybaviť štátne štipendium a granty

ale znamenalo by to aj
robiť objektívny výber (napríklad anonymným bodovaním vhodnosti uchádzača minimálne počas 1 roka).
Ani jeden zřejmě neznáte historie semináře v Československé unii a zdá se, že posuzujete pohnutky člověka. Co vás vede k takovému postoji? Vznik semináře je rozhodnutí církve skrze své zástupce. Mám za to, že měl široku podporu členu. Nezájem o studium je jeden s faktorů, který rozhodoval o životě TS.
Prečo je taková abnormálná potreba zabávat sa na zápase životaschopnosti casd a v tomto případě TS? Prečo je taká potreba jedovatých poznámok? V čem je to také jednoduché - ty vaše návrhy?
Porevoluční TS má počátky v "ilegelním skorosemináři", který se praktikoval na různých místech unie a tak vznikla potřeba obnovení stálého místa TS. Možná nemáte o tom informace a proto ta dezinformace.
Potřeba přetransformování TS do jiné podoby je přece běžnou záležitostí církve. Je to hledání řešení. I v době apoštolů byla taková rozličná potřeba hledání.
Překvapuje mě neutuchající zájem o záležitosti casd. Jsem členem casd a neřeším praktické záležitosti jiné organizace k niž nemám přátelské vazby. Tam kde jsou přátelské vazby je možné přemýšlet nad danou radou.
Denně slyším "kdyby jsem byl v parlamentu, tak by sem..." Variaty jsou nepřeberné. V pozadí toho zaznívá to velké "JA".
A CO S TIM? Můžeme s tím JA něco sami udělat?

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných