Katolická církev

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Re: Katolická církev

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Milan napísal: 20 Máj 2019, 17:25
Myslíš, že v řkcírkvi je duch Boží? Já myslím po mnoha ekumenických akcích, že ani omylem, pak tam je ale ovoce Ducha satana, nikoliv Božího, škoda, že to ti mladí co tam přijdou neví. mikim
Zajímalo by mne, zda má autor prohlášení dar rozeznávání duchů, když je ve svých soudech tak kategorický.. :) . Citované tvrzení lze totiž paušálně vztáhnout na každé společenství, ve kterém se vyskytne zavrženíhodné jednání, ať na poli učení, nebo praxe. Tedy i na CASD. Nebo snad ne?
K tématu vypovídá podobenství o plevelu a pšenici, kde polem může být církev, ale také život člověka. (Mat 13:24)
Kněží pijí a znásilňují. Polský film trhá rekordy v návštěvnosti a rozděluje veřejnost
Je třeba napsat: Jednotlivci mezi kněžími v polské římskokatolické církvi..., které někteří biskupové kryli. Pak to není bulvární výkřik, ale smutné svědectví o hanebném selhání lidí, navenek se vydávajících za Kristovy služebníky. I k tomu má Ježíš slovo-o moři a mlýnském kameni na krku provinilce...(např. Mat 18:6)
v řk.církev jsou dnes již charismatici min. z 50%, dochází tam k mnoha uzdravováním i na ekumenických setkáních kde jsou katolíci a neznám nikoho kdo by byl opravdu uzdraven (nemohl chodit na vozíku a najednou chodí) neslyšel a najednou slyší apod. čehož jsem byl svědkem - tedy toho, že to tak řekl řk. mluvčí na podiu..., opravdový Bůh, ale takto nepůsobí a neuzdravuje veřejně na pódiích apod., proto zde spíše působí duch satanův...

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

mikim napísal:Myslíš, že v řkcírkvi je duch Boží?
Jistěže.

Nedávno jsem přijala pohostinství katolické rodiny, účastnila jsem se jejich rodinné pobožnosti a v neděli jsem šla ze svého zájmu s kamarádkou do kostela. Boží Duch nás provázel celou dobu pobytu (i při protestantsko-katolických debatách) a kněz v kostele zdůraznil, že tam nechodíme za ním, ale za Pánem. Zapojil do promluvy i lidi z lavic.

Víš, jak je fajn mít kamarády z jiných církví?
Tam vidíš, jak je nádherné vnímat jednotu v Pánovi a Jeho osobní zájem o konkrétní lidi.
Ta jednota vynikne o to víc, když se s kamarádkou známe od ledna, viděli jsme se asi 2x, její rodinu jsem neznala vůbec.
A bylo to krásné společenství.
Pán mi to občas udělá, že mne někdo někam pozve, i když se neznáme.
Co z toho vyleze, nechávám na Něm.
A zatím to vždy bylo velmi obohacující.
On zná své cesty :)

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Lída Rohalová napísal: 21 Máj 2019, 12:42
mikim napísal:Myslíš, že v řkcírkvi je duch Boží?
Jistěže.

Nedávno jsem přijala pohostinství katolické rodiny, účastnila jsem se jejich rodinné pobožnosti a v neděli jsem šla ze svého zájmu s kamarádkou do kostela. Boží Duch nás provázel celou dobu pobytu (i při protestantsko-katolických debatách) a kněz v kostele zdůraznil, že tam nechodíme za ním, ale za Pánem. Zapojil do promluvy i lidi z lavic.

Víš, jak je fajn mít kamarády z jiných církví?
Tam vidíš, jak je nádherné vnímat jednotu v Pánovi a Jeho osobní zájem o konkrétní lidi.
Ta jednota vynikne o to víc, když se s kamarádkou známe od ledna, viděli jsme se asi 2x, její rodinu jsem neznala vůbec.
A bylo to krásné společenství.
Pán mi to občas udělá, že mne někdo někam pozve, i když se neznáme.
Co z toho vyleze, nechávám na Něm.
A zatím to vždy bylo velmi obohacující.
On zná své cesty :)
Nemám určitě nic proti kamarádství se členy jiných ale jen protestantských církví, ale i tak bych se s nimi shodl tak max. na 50% biblického učení... :), takže bychom stejně skončili jen u společných písniček oslavujících Boha a Pána Ježíše Krista a dobrého jídla.

Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Lída Rohalová

Do akého štádia sa dostali letnično- charizmatické hnutia, tak to je jedno veľké odpadnutie. Tomu samozrejme predchádzalo najprv odpadnutie KC . KC jednoducho využíva charizmatické hnutia na spájanie všetkých odpadlíkov, lebo je sama odpadlá. Používa na to vlastné charizmatické hnutia, aby ľahko a nenápadne prenikali do zborov a cirkví a menili ich na svoj obraz.

Ako je napísané: 2Tes2 11a preto im Bôh pošle mocné pôsobenie bludu, aby uverili lži, 12aby boli odsúdení všetci, ktorí neuverili pravde, ale si obľúbili neprávosť.

Antikrist buduje zvod na oveľa vyššej úrovni, ako to bolo kedykoľvek predtým. Je to druh nejakého duchovného liberalizmu.Charizmatické hnutia (nehovorím že všetky), z rôzných denominácii naberajú smer, ktorý sa javí ako spoločný menovateľ, pre nejaké celosvetové ekumenické hnutie. Čo to budú za spoločenstvá a akého ducha, ak pravda Božieho Slova ich už nezaujíma a vzájomné doktrinálne rozdiely denominácii, ku ktorým sa hlásia jednoducho ignorujú a to v záujme nejakej zážitkovej jednotý v hmle ekumenizmu. Tento antikristov duch to zdôvodňuje tým, že vraj Boh chce viditeľnú jednotu všetkých kresťanov, akoby skutočná jednota v Duchu Svätom ani neexistovala. Predsa všetci v Božích očiach nie sú kresťanmi, čo sa hlásia ku kresťanom. Ako sa toto všetko môže spájať? Nech si mnohí uvedomia, že jednota v Duchu Svätom vždy exitovala a túto jednotu vidí jedine Boh, lebo iba Boh vidí do srdca človeka, jedine Boh oživuje srdce človeka a jedine Boh vie v ktorom srdci kraľuje svojím Slovom – Duchom. No a tých všetkých vykúpených počas celého času milosti v srdciach ktorých zjavil Otec na nebesiach Krista, tak tých všetkých vidí jedine Boh ako svoju cirkev, ktorá sa na konci ukáže v celej svojej nádhere. Ak sa buduje nejaká viditeľná jednota všetkých a to bez ohľadu na Pravdu Božieho Slova, tak táto jednota nie je zo Svätého Ducha, lebo Svätý Duch sa vždy identifikuje Slovom Pravdy. Takže pravá jednota je jedine v Pravde Božieho Slova v Duchu Svätom. No a nejaká viditeľná ekumenická jednota rôznych denominácii pravda Božieho Slova nezaujíma, ako je podstata ospravedlnenia a teda jadro evanjelia, ale skrz zážitky a ekumenickú hmlu sa to spája v duchu antikrista.

Charizmatici z rôznych cirkví, ktoré majú priepastné doktrinálne rozdiely sa spájajú, spoločne sa modlia s modlármi, spievajú, zabávajú, vzývajú chvály, chodia na náboženské koncerty, hovoria jazykmi,ktoré jazykmi nie sú, ale nejaké pazvuky, vyhľadávajú zázraky, atd.

Majú jedno spoločné a to: Nehľadajú Pravdu Božieho Slova a ich nezaujíma, lebo vraj doktrinálne rozdiely ich cirkví ich len rozdeľujú, tak ich ignorujú. To je síce pravda, no súčasne vytvárajú zážitkovú ekumenickú jednotu, no bez Pravdy Božieho Slova. Stačí vraj vzájomná láska, lebo Boh je láska. No nejako nechcú vedieť, že Boh je aj Slovo Pravdy. Predsa Božia láska ide vždy spoločne s Pravdou Božieho Slova a nikdy nie bez nej.

Ako je vidieť je to duch Asisi a tento duchovný liberalizmus sa rozmohol už všade.

Pravdu Božieho Slova odsúvajú nabok, len aby mali nejakú formálnu zážitkovú jednotu ako na nejakom futbalovom zápase. Preto utekať preč od takého ekumenizmu! Jednota je jedine v Pravde Kristovej – v jeho Slove v Duchu Svätom.

Hovoriť, že tam vládne Svätý Duch a súčasne preferovať zážitky namiesto Božieho Slova je absurdné a zavádzajúce. Mnohí hovoria o Kristovi, ako o najvyššej autorite, zatiaľ čo odmietajú autoritu Jeho Slova. Kristus vládne v Slove a skrze Slovo, a nikdy nie bez neho. On je to Slovo, ktoré sa stalo telom a prebývalo medzi nami. Charizmatické hnutia nad Slovo Božie postavili zážitkové akcie, čo s vládnutím Ducha Svätého, ktorý vládne jedine skrz Slovo, nemá nič spoločné.

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Pokud se týká řkc, tak casd vytváří ve své věrouce uzavřenou záležitost jednání řkc v budoucnosti. Ten samý jev je vůči jiným protestantským církvím. Nejde o proroctví Písma, ale o výklad proroctví.
Toto je fenomen, který v člověku může vytvářet nenávistné projevy a postoje, které nejsou slučitelné s evangelizací. Netrpělivost v čekání na naplnění proroctví se projevuje v konspiračních přednáškách, které jsou spojený se slíděním co, kdo, kdy z katolického prostředí a nejen tam udělal nebo dělá.
Proroctví neříká kdo, ale jaké budou celkové projevy naplňující proroctví.

Lída Rohalová
Kontaktovať používateľa:

Viktorrealita napísal: 22 Máj 2019, 09:17 Lída Rohalová

Do akého štádia sa dostali letnično- charizmatické hnutia, tak to je jedno veľké odpadnutie. Tomu samozrejme predchádzalo najprv odpadnutie KC . KC jednoducho využíva charizmatické hnutia na spájanie všetkých odpadlíkov, lebo je sama odpadlá. Používa na to vlastné charizmatické hnutia, aby ľahko a nenápadne prenikali do zborov a cirkví a menili ich na svoj obraz.

Ako je napísané: 2Tes2 11a preto im Bôh pošle mocné pôsobenie bludu, aby uverili lži, 12aby boli odsúdení všetci, ktorí neuverili pravde, ale si obľúbili neprávosť.

Antikrist buduje zvod na oveľa vyššej úrovni, ako to bolo kedykoľvek predtým. Je to druh nejakého duchovného liberalizmu.Charizmatické hnutia (nehovorím že všetky), z rôzných denominácii naberajú smer, ktorý sa javí ako spoločný menovateľ, pre nejaké celosvetové ekumenické hnutie. Čo to budú za spoločenstvá a akého ducha, ak pravda Božieho Slova ich už nezaujíma a vzájomné doktrinálne rozdiely denominácii, ku ktorým sa hlásia jednoducho ignorujú a to v záujme nejakej zážitkovej jednotý v hmle ekumenizmu. Tento antikristov duch to zdôvodňuje tým, že vraj Boh chce viditeľnú jednotu všetkých kresťanov, akoby skutočná jednota v Duchu Svätom ani neexistovala. Predsa všetci v Božích očiach nie sú kresťanmi, čo sa hlásia ku kresťanom. Ako sa toto všetko môže spájať? Nech si mnohí uvedomia, že jednota v Duchu Svätom vždy exitovala a túto jednotu vidí jedine Boh, lebo iba Boh vidí do srdca človeka, jedine Boh oživuje srdce človeka a jedine Boh vie v ktorom srdci kraľuje svojím Slovom – Duchom. No a tých všetkých vykúpených počas celého času milosti v srdciach ktorých zjavil Otec na nebesiach Krista, tak tých všetkých vidí jedine Boh ako svoju cirkev, ktorá sa na konci ukáže v celej svojej nádhere. Ak sa buduje nejaká viditeľná jednota všetkých a to bez ohľadu na Pravdu Božieho Slova, tak táto jednota nie je zo Svätého Ducha, lebo Svätý Duch sa vždy identifikuje Slovom Pravdy. Takže pravá jednota je jedine v Pravde Božieho Slova v Duchu Svätom. No a nejaká viditeľná ekumenická jednota rôznych denominácii pravda Božieho Slova nezaujíma, ako je podstata ospravedlnenia a teda jadro evanjelia, ale skrz zážitky a ekumenickú hmlu sa to spája v duchu antikrista.

Charizmatici z rôznych cirkví, ktoré majú priepastné doktrinálne rozdiely sa spájajú, spoločne sa modlia s modlármi, spievajú, zabávajú, vzývajú chvály, chodia na náboženské koncerty, hovoria jazykmi,ktoré jazykmi nie sú, ale nejaké pazvuky, vyhľadávajú zázraky, atd.

Majú jedno spoločné a to: Nehľadajú Pravdu Božieho Slova a ich nezaujíma, lebo vraj doktrinálne rozdiely ich cirkví ich len rozdeľujú, tak ich ignorujú. To je síce pravda, no súčasne vytvárajú zážitkovú ekumenickú jednotu, no bez Pravdy Božieho Slova. Stačí vraj vzájomná láska, lebo Boh je láska. No nejako nechcú vedieť, že Boh je aj Slovo Pravdy. Predsa Božia láska ide vždy spoločne s Pravdou Božieho Slova a nikdy nie bez nej.

Ako je vidieť je to duch Asisi a tento duchovný liberalizmus sa rozmohol už všade.

Pravdu Božieho Slova odsúvajú nabok, len aby mali nejakú formálnu zážitkovú jednotu ako na nejakom futbalovom zápase. Preto utekať preč od takého ekumenizmu! Jednota je jedine v Pravde Kristovej – v jeho Slove v Duchu Svätom.

Hovoriť, že tam vládne Svätý Duch a súčasne preferovať zážitky namiesto Božieho Slova je absurdné a zavádzajúce. Mnohí hovoria o Kristovi, ako o najvyššej autorite, zatiaľ čo odmietajú autoritu Jeho Slova. Kristus vládne v Slove a skrze Slovo, a nikdy nie bez neho. On je to Slovo, ktoré sa stalo telom a prebývalo medzi nami. Charizmatické hnutia nad Slovo Božie postavili zážitkové akcie, čo s vládnutím Ducha Svätého, ktorý vládne jedine skrz Slovo, nemá nič spoločné.
Píšeš zde své pochopení, ale netuším, jaké poučení si z toho mám vzít já (když je komentář adresován mně)?

Lída Rohalová
Kontaktovať používateľa:

ambassador napísal: 22 Máj 2019, 19:50 Pokud se týká řkc, tak casd vytváří ve své věrouce uzavřenou záležitost jednání řkc v budoucnosti. Ten samý jev je vůči jiným protestantským církvím. Nejde o proroctví Písma, ale o výklad proroctví.
Toto je fenomen, který v člověku může vytvářet nenávistné projevy a postoje, které nejsou slučitelné s evangelizací. Netrpělivost v čekání na naplnění proroctví se projevuje v konspiračních přednáškách, které jsou spojený se slíděním co, kdo, kdy z katolického prostředí a nejen tam udělal nebo dělá.
Proroctví neříká kdo, ale jaké budou celkové projevy naplňující proroctví.
To je docela vyčerpávající jednání - stále někoho hlídat. To se nám pak přenese do našich snů a my vidíme kritizovaný subjekt za každým "bukem v lese". Tak by se mohlo stát, že ukážeme našim dětem v lese strom a zeptáme se jich: "Pepíčku, copak to je?" A Pepíček odpoví: "Vypadá to jako strom, ale asi to bude katolická církev!"

Ono je to trošku úsměvné, ale přesně tak vypadá konspirační "indoktrinace" v jakékoli oblasti, to se nemusí týkat jen KC.
Zaséváš vítr, sklízíš bouři a satan se směje.
Není potřeba si KC nebo jinou církev idealizovat, ale zaměřme se raději na Pána Ježíše a na svědectví o Něm.
Toto totiž opravdu životy lidí promění.

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Zajímavý článek z pera katolíka k minulosti:

http://www.farnostla.cz/index.php/ducho ... 234-bludai

Ten závěr je poučný.

Martin Lejsal
Dátum registrácie: 18 Jún 2018, 07:42
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Martin Lejsal »

Josefe, odejít jsem musel. Protože jsem se nemohl dále ztotožnit s výkladem proroctví u Daniele a Zjevení. Dále, věřím v pojetí svátostí, jak je učí ŘKC, zejména eucharistie.
Není to tak, že u ŘKC je nesvoboda. Nesvoboda je přítomna všude a svoboda je jen v Kristu a tím žijí mnozí v každé církvi.

Ohledně mé bakalářky. Je to již několik jet. Některé věci bych patrně napsal jinak. Nejspíš bych byl shovívavější k EGW, protože jak to doopravdy všechno bylo, ví jen Bůh a mě nepřísluší soudit. To jsem ovšem nechtěl, pouze vyjádřit svůj názor ve vztahu zejména k výkladu proroctví a s těmi se nemohu ztotožnit. Ale obecně si nemyslím, že by tam byly nepravdivé věci.

Své příspěvky výše jsem psal proto, že jak mi přibývají léta, zjišťuji, že budu jednou souzen podle vzoru Kristova a jeho povahy. I on byl shovívavý k teologickým nesrovnalostem, nebo nedokonalostem, ale nikdy k pokrytectví, nebo nedarování celého srdce Bohu. A v tom, jak jsem se pokusil popsat, mám stále a stále rezervy. Nechci je, chci bych byl jako sv. Pavel - nežiji už já, ale žije ve mě Kristus. Ale vždycky se toho ideálu jen dotýkám a zase mi mizí.

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Brzda, nebo plyn?
Národní muzeum v Praze vydalo sborník o ženách Vlastním hlasem, kde je též zmíněna Ludmila Javorová, tajně vysvěcená katolická pastorka. A já dostal zděšené reakce, že to snad nemůže být pravda! Odpovídám, jak umím. Nejprve vtipem. Arcibiskup se ptá venkovského faráře, jak to, že sloužil v neděli Requiem? To přece nejde! Ano, Excelence, já opravdu sloužil v černé barvě, a ono to šlo! Lidé se ptali, proč se slouží mše latinsky. Jinak to nejde, řekli znalci tradice. Augustinián Pius Parsch to zkusil – a ejhle, ono to šlo! Apoštolové byli ženatí. Proč to nejde i dnes? Nejde to, řekli oprávci Krista. Přesto biskup Davídek vysvětil několik desítek ženatých chlapů – a šlo to! Debatuje se o svěcení žen v katolické církvi. To je vyloučeno, řekli církevní právníci. Davídek jich několik vysvětil – a ono to šlo… Neceďte Krista přes paragrafy, vy­zývá papež František. Leč majitelé pravdy křičí, že je to úpadek morálky. Ono to jde, radují se hledači pravdy. Teď jde jen o to, ty odvážné neházet přes palubu
(Jan Rybář)

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní