Čisté a nečisté

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Re: Čisté a nečisté

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Když ne teologové v množném čísle, tak kdo? A už je to tady, každý sám sobě teologem. Kde pak jsou ty dary, samozřejmě u nás má každý všechny. Tak to někdy vypadá v sš ::diablo:: O:-) :) ::noo:: ::Cherna:: ::mocking:: ::rtfm:: ::jew:: ::empathy:: ::mocking:: mám pokračovat.
Dobrý teolog není poplatný církevnímu požadavku.
Naposledy upravil/-a ambassador v 27 Feb 2016, 20:16, upravené celkom 1 krát.

Michal

Neprečítaný príspevok od používateľa Michal »

Adventizmus je len pre teologov, pre ludi neustale sa sprtajucimi vo vyklade vykladu k prekladu Slova Bozieho, napasovania cohokolvek na cokolvek a tradovaniu uceni velkych teologov. Dost pochybujem ze ti, co hladaju Bozieho Ducha Novej zmluvy uzavrenej s ludmi ako nasledovnikmi Pana Jezisa sa chcu stat adventistami.
Ved ini sa spoliehaju na milost Boziu v obeti Pana Jezisa a pochopili, ze k tomu uz nic viac pridat nemozu.

ambassador
Kontaktovať používateľa:

0
Naposledy upravil/-a ambassador v 27 Feb 2016, 20:12, upravené celkom 2 krát.

Michal

Neprečítaný príspevok od používateľa Michal »

ambassador napísal:Dobrá a zajímavá myšlenka, jen je ji potřeba rozvést. I ti kteří propagují pouze milost se velmi, až radikálně různí. ::stop:: ::noo:: Pokus se sestavit koncept svého pochopení milosti. Už z toho důvodu, že pisatele Bible používají pozemské, viditelné
příklady. Milost je myšlenka použitá z pozemské právní oblasti, jen to čtenář chápal, tak jak se to provozovalo v době kultury
pisatele. Nerespektovat pojetí té doby někdy vede k omylům.
Budu se těšit na tvé pochopení ::shhh:: . Pokus se najet někde na nějaký křesťanský web a uvidíš, že nejen adventisté se s něčím potýkají ::diablo:: ::dash:: . Dal bych ti typ, ale lepší je hledat sám.
Ahoj ambassador. Výklad termínu milosť, jeho chápanie, definícia s ohľadom na pozemskú oblasť alebo naše dnešné právne povedomie atď. je diskusia na veľa stránok diskusného fóra. Kresťanských webov, kde sa potýkajú s problémom milosti je isto veľa.
Asi som to zle sformuloval alebo napísal v zlom kontexte diskusie, ale nemyslel som to tak, že nikto iný okrem adventistov nemá problém s milosťou a všetko je iným jasné ako facka ohľadom milosti a už netreba nič. Ale keď už si sa dotkol kresťanských webov, koľko je takých, ktoré riešia čisté a nečisté a majú s tým problém alebo v tom cítia tú svoju pravdu?
Možno som to nemal písať sem, ibaže po prečítaní celej diskusie mi prišlo nejaké nutkanie napísať to, čo si myslím. Asi som mal napísať, že všade, vrátane adventizmu je ponúknutá hriešnikovi Božia milosť v obeti nášho Pána Ježiša, ktorý je Kristus... atď. Ale nikde inde hriešnikovi, podľa mňa, nenaložia do batohu toľko závažia aby, keď už tú Božiu milosť prijal, ešte zvyšok kresťanského života chodil s takou ťarchou závaží adventnej pravdy v batohu. Asi ani nikde inde nebudú pestovať vo veriacich takú výlučnosť v tom, že len my v tom batohu vláčime tie závažia, tým sme lepší - správnejší a v Bohu isto máme zaľúbenie preto, že k milosti toľko správneho ešte pridávame :)

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Boží milost je scela zdarma. Cisté a nečisté nemá nic společného s Boží Milostí. Ona se nedává za to, že něco splníš!!! To je tragický omyl některých skupin v adventismu, ale nejen tam, prosáklo to do všech křestanských společenství.
Naposledy upravil/-a ambassador v 27 Feb 2016, 20:15, upravené celkom 1 krát.

resolut

Re: Doplnenie vierouky CASD?

Neprečítaný príspevok od používateľa resolut »

Mě u tématu čisté/nečisté vždy fascinuje totální přehlížení výroku z Marka 7:19, kde jasně stojí : "Tak prohlásil všechny pokrmy za čisté". :O
Naposledy upravil/-a olinka42 v 14 Feb 2016, 19:02, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: Príspevok bol presunutý z témy: Doplnenie vierouky CASD?

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Re: Doplnenie vierouky CASD?

resolut napísal:Mě u tématu čisté/nečisté vždy fascinuje totální přehlížení výroku z Marka 7:19, kde jasně stojí : "Tak prohlásil všechny pokrmy za čisté". :O
Opravdu to tam je tak jasně napsáno? Opravdu tam řeší Ježíš otázku jídla? Vždy mě fascinuje to tvrzení, jak je to jasné! Můžeš uvést ten použitý překlad? Čím to začíná v 7 kapitole ev.Marka?

Ninka
Dátum registrácie: 10 Mar 2015, 10:04
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Ninka »

[mention]ambassador[/mention] áno, naozaj je to tam tak jasne napísané, ako to citoval resolut: "všetky pokrmy". Osobne súhlasím s týmto výrokom, že Ježiš prehlásil všetky pokrmy za čisté. Ak so mnou nesúhlasíš, rada si s tebou o tom podiskutujem. To by si ale musel uviesť nejaké protiargumenty, ktoré by posunuli diskusiu ďalej, nie otázky. Všimla som si, že to robíš často (nielen) ty na tomto fóre, a uvítala by som, keby diskutujúci písali k veci a fakticky, vyjadrovali sa k téme a nie k osobám prispievajúcim do diskusie svojimi názormi a nepýtali sa otázky, ktoré nikam nevedú.

ngma
Dátum registrácie: 03 Mar 2015, 19:09
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ngma »

Ninka napísal:[mention]ambassador[/mention] áno, naozaj je to tam tak jasne napísané, ako to citoval resolut: "všetky pokrmy". Osobne súhlasím s týmto výrokom, že Ježiš prehlásil všetky pokrmy za čisté. Ak so mnou nesúhlasíš, rada si s tebou o tom podiskutujem. To by si ale musel uviesť nejaké protiargumenty, ktoré by posunuli diskusiu ďalej, nie otázky. Všimla som si, že to robíš často (nielen) ty na tomto fóre, a uvítala by som, keby diskutujúci písali k veci a fakticky, vyjadrovali sa k téme a nie k osobám prispievajúcim do diskusie svojimi názormi a nepýtali sa otázky, ktoré nikam nevedú.

Ninka no keď rešpektuješ všetky pokrmy, prečo nerešpektuješ aj slobodu vyjadrovania všetkých ostatných?

V rámci všetkých pokrmov som to pochopil tak, že v Indii konzumujú potkany, v Číne si pred reštauráciou môžeš vybrať presne ktorého psa, mačku, vevericu alebo jaštera ti majú pripraviť a ty by si vnímala za vhodné všetko konzumovať?
V Afrike napr. veľkého netopiera, na Islande hnilého tuleňa naplneného vtákmi aj s perím a samozrejme nevykuchaných???
v tomto sú lekári neadventisti ďalej, nakoľko sami nedoporučujú z dôvodu prenosu chorôb nejesť určité zvieratá. Ale pochopil som tak, že tebe to Pán dovolil a žiadna choroba z tých zvierat sa ťa "nechytí".
Rád ti pripravím potkana v kravskom mlieku::clapping:: - keď všetko, tak to je Ježišov príkaz!!!!, ktorý by si mala naplniť :) ako poslušná nasledovníčka

A to ešte neriešim zbieranie kravského lajna v Indii a ďalšie veci k tomu

Ninka
Dátum registrácie: 10 Mar 2015, 10:04
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Ninka »

Myslím si, že rešpektujem každý názor, čo mi vadí je to, keď niekto píše mimo tému (napr. aj ty pred chvíľou v inom vlákne, ale to už nechám na admina...).
Ďakujem v každom prípade za tento tvoj podnet do diskusie, ale asi ho celkom nechápem... V mojom živote som stretla desiatky, asi aj stovky ľudí, ktorí mäso nerozdeľujú na čisté a nečisté, a pravdepodobne nikto z nich nejedáva potkany, hnilých tuleňov, vtákov s perím a neviem čo všetko... Každý normálny človek má predsa rozum a vie (možno aj na základe lekárskych odporúčaní, ako píšeš), že hnilé mäso nie je veľmi vhodné na konzumáciu. Čo jedávajú ľudia v iných častiach sveta, to neviem, ale to asi nechám na nich.
Argument, že ak by všetky pokrmy boli čisté, tak by sme mohli jesť potkana v mlieku, je asi na takej úrovni, ako že ak by desatoro bolo určené len pre Židov, tak by sme mohli zabíjať...
Keď čítam Marek 7,14-23, pripadá mi to celkom jasné. Ak by si mi chcel ale objasniť, o čom táto pasáž je, budem rada.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní