Tomáš Plechatýý napísal: ↑25 Jún 2019, 16:30
mikim napísal: ↑25 Jún 2019, 15:48
Tomáš Plechatýý napísal: ↑25 Jún 2019, 15:35
mikim napísal: ↑25 Jún 2019, 14:29
Viktorrealita napísal: ↑25 Jún 2019, 13:59
Mikim
Keď Ježiš povie:
Mat6 30Ak tedy poľnú trávu, ktorá je dnes a zajtra môže byť hodená do pece, Bôh tak odieva, či azda vás nie o veľa viacej? Ľudia malej viery! 31Nestarajte sa tedy a nehovorte: Čo budeme jesť? alebo: Čo budeme piť? alebo: Čím sa zaodejeme? 32Lebo to všetko hľadajú pohania, a veď váš nebeský Otec vie, že to všetko potrebujete.
Tak ty sa ešte staráš, či jesť, alebo nejesť mäso? Ak sa nemáme starať, čo budeme jesť a čo budeme piť a teda Boh sa postará a máme sa vo viere spoliahnúť na Boha a ďakovať za všetko čo nám dáva, tak o to viac sa nemáme starať či máme jesť, alebo nemáme jesť mäso. Ako vidíš o to sa starajú a nepokoja pohania. Ty si pohan, mikim? Ak nie si, tak čo sa staráš čo budeš jesť. To, čo mi dáva Boh prijímam z ďakovaním a teda aj mäso.
Já vím, že vy Slováci jste totální masožrouti

znám Vás moc dobře.
Matouš 6:31 Nemějte starost a neříkejte: co budeme jíst? Co budeme pít? Co si budeme oblékat?
32 Po tom všem se shánějí pohané. Váš nebeský Otec přece ví, že to všechno potřebujete.
Spojuješ to s masem úplně zbytečně.
Tady se nemluví vůbec nic o jezení nebo nejezení masa, ale o jídle jen obecně.
Ježíš byl podle všeho vegetarián jak jsem uvedl v novém článku (jedl maximálně ryby, což vegetariáni běžně jí také).
Jen hlupáci jí všechno co dostanou na stůl (vč. mne když mám na návštěvě hlad

). Většinou můžu a tak si osobně vyberu k jídlu jen to nejlepší, výběr jídla mi ale žádnou velkou starost vůbec nedělá.
Vždycky, když už si myslím, že větší perlu vypustit nemůžeš, tak se překonáš.
1) Vegetariáni nejedí ani ryby. (Ti kdo je jedí jsou pescetariáni, nebo polovegetariáni)
2) Tvrdit, že Ježíš nejedl maso je snad ještě větší blábol, než říkat, že Ábel žil jenom z ovčí vlny.
Při poslední večeři si určitě také dávali velikonoční tofu s vinnou marinádou viď.
Jinak podle všeho Ježíš nedovoloval sedět u internetu ani u něj sám neseděl, tak být tebou se nad sebou zamyslím.
Co vím, tak vegetariáni co znám běžně jedí ryby vč. mne.
Existují důkazy, že Pán Ježíš maso nejedl (kromě ryb), v Písmu o jezení masa kromě ryb Pánem Ježíšem ve skutečnosti nic není a byl by to od něj a od Jeho jediného Boha Otce opravdu nesmysl, aby jedl maso a přitom kázal nezabiješ nebo schvaloval jiným nezabiješ.
vierouka-f4/dal-nam-buh-zvirata-pro-pot ... -t978.html
Podle Genesis 3,21 to byl Právě Bůh, který jako první zabil zvíře, aby oblékl Adama s Evou, za to že snědli ovoce.
Stejně tak to byl Bůh, kdo si podle Genesis 18 nechal připravit připravit od Abrahama jídlo - placky, máslo mléko a čerstvé hovězí a pojedl u něj.
A stejně tak to byl Bůh, kdo podle 1.Kr. 17 posílal Eliášovi maso a ten ho musel brát z úst nečistých havranů.
Jestliže jste spolu s Kristem zemřeli mocnostem světa, proč si necháváte předpisovat:
neber to do rukou, nejez, nedotýkej se – jako byste stále ještě byli v moci světa?
Jsou to lidské předpisy a nauky o věcech, které se použitím ničí.
Vydávají se za moudrost jako zvláštní projev zbožnosti, sebeponižování nebo tělesné umrtvování,
ale nic neznamenají pro ovládání vášní.
(Koloským 2)
1. Genesis 3:21 I zdělal Hospodin Bůh Adamovi a ženě jeho oděv kožený, a přioděl je.
Kde tady čteš, že Bůh musel zabit zvíře, aby udělal kožený oděv Adamovi a Evě? Bůh je všemocný a ta kůže mohla být klidně něco jako umělá, z toho verše vyvodit, že Bůh musel zabit nějaké zvíře, ten Bůh, který přikázal nezabiješ, by bylo podle mne hodně naivní a jen čistě lidská představa.
2. Genesis 18:1 Ukázal se pak jemu Hospodin v rovině Mamre; a on seděl u dveří stanu, když veliké horko na den bylo.
2 A když pozdvihl očí svých, viděl, a aj, tři muži stáli naproti němu. Kteréžto jakž uzřel, běžel jim vstříc ode dveří stanu, a sklonil se až k zemi.
3 A řekl: Pane můj, jestliže jsem nyní nalezl milost před očima tvýma, prosím, nepomíjej služebníka svého.
4 Přineseno bude trochu vody, a umyjete nohy své, a odpočinete pod stromem.
5 Zatím přinesu kus chleba, a posilníte srdce svého; potom půjdete, poněvadž mimo služebníka svého jdete. I řekli: Tak učiň, jakž jsi mluvil.
6 Tedy pospíšil Abraham do stanu k Sáře, a řekl: Spěšně tři míry mouky bělné zadělej,
a napec podpopelných chlebů.
7 Abraham pak běžel k stádu; a vzav tele mladé a dobré, dal služebníku, kterýžto pospíšil připraviti je.
8 Potom vzav másla a mléka, i tele, kteréž připravil, položil před ně; sám pak stál při nich pod stromem, i jedli.
Bůh zde byl se dvěma anděly, ale není řečeno dále, že jedli všechno i to tele, klidně mohli jíst jen ty chleby a pít vodu a možná si k tomu ďobli kousek masa, aby neurazili Abrahama

anebo to mas vůbec nemuseli jíst!
3. 1 Královská 17:1 Tedy Eliáš Tesbitský, obyvatel Galádský, mluvil k Achabovi: Živť jest Hospodin Bůh Izraelský, před jehož oblíčejem stojím, že nebude těchto let rosy ani deště, jediné vedlé řeči mé.
2 I stalo se slovo Hospodinovo k němu, řkoucí:
3 Odejdi odsud a obrať se k východu, a skrej se u potoka Karit, kterýž jest naproti Jordánu.
4 A budeš z toho potoka píti, krkavcům pak jsem přikázal, aby tě tam krmili.
5 Kterýž odšed, učinil, jakž mu přikázal Hospodin. Nebo odšed, usadil se při potoku Karit, kterýž byl proti Jordánu.
6
A krkavci přinášeli jemu chléb a maso každého jitra, též chléb a maso každého večera, a z potoka pil.
7 Tedy po přeběhnutí dnů některých vysechl ten potok, nebo nebylo žádného deště v té zemi.
8 I stalo se slovo Hospodinovo k němu, řkoucí:
9 Vstaň a jdi do Sarepty Sidonské, a buď tam. Aj, přikázal jsem ženě vdově, aby tě živila.
10 Kterýž vstav, šel do Sarepty, a přišel k bráně města, a aj, žena vdova sbírala tu dříví. A zavolav jí, řekl: Medle, přines mi trochu vody v nádobě, abych se napil.
11 A když šla, aby přinesla, zavolal jí zase a řekl: Medle,
přines mi také kousek chleba v ruce své.
12 I odpověděla: Živť jest Hospodin Bůh tvůj, žeť nemám žádného chleba, ani podpopelného, kromě hrsti mouky v kbelíku a maličko oleje v nádobce, a aj, sbírám dvě dřevě, abych šla a připravila to sobě a synu svému, abychom snědouce to, za tím zemříti musili.
13 I řekl jí Eliáš: Neboj se. Jdi a učiň, jakž jsi řekla, a však
udělej mi prvé z toho malý chléb podpopelný a přines mi; potom sobě a synu svému uděláš.
14 Neboť toto praví Hospodin Bůh Izraelský: Mouka z kbelíka toho nebude strávena, aniž oleje v nádobce té ubude až do toho dne, když dá Hospodin déšť na zemi.
15 I šla a učinila vedlé řeči Eliášovy,
a jedla ona i on i čeled její až do těch dní.
Opět "maso" zde zmíněné nosili Eliášovi krkavci od Boha, zase zde mohlo být vytvořené Bohem umělé maso bez zabití jediného zvířete, a později jedí Eliáš a žena + její čeleď jen prostý chléb a pijí vodu, tedy už žádné "maso".
Eliáš každopádně žádné zvíře nezabil, aby se musel najíst.
Koloským 2 se netýká jezení či nejezení masa.