Viktorrealita napísal: ↑23 Júl 2019, 08:17
ambassador napísal: ↑23 Júl 2019, 07:53
Viktore domnívám se, že si některé věci pleteš a máš zvláštní slovník. Co se týká spasení pouze
z milosti, tak zřejmě většina s tebou bude souhlasit. Problém je podle mě v tom, že ty do té milosti
zamontováváš nesouvisející svůj výklad a pokládáš ho za řeč Ducha Svatého.
Písmo není na "podkládání".
Používam takýto slovník - ako sa hovorí po lopate, kvôli lepšiemu pochopeniu. Je to lepšie ako používať komlikované teologické zdôvodnenia.
No a čo sa týka spásy jedine z milosti, tak s tým súhlasia mnohí a teda aj katolíci, len maju to - " áno, ale aj". A práve to - "ale aj - aj zo skutkov" je iné evanjelium, ktoré si prisvojila padlá cirkev a teda sú pod prekliatím.
...No a čo sa týka spásy jedine z milosti, tak s tým súhlasia mnohí a teda aj katolíci, len maju to - " áno, ale aj". A práve to - "ale aj - aj zo skutkov" je iné evanjelium, ktoré si prisvojila padlá cirkev a teda sú pod prekliatím.
Viktor, takže Ježíš nám hlásá jiné evangelium o spasení na základě skutků a nikoliv o milosti o které se snad nezmínil jako, že jsme spasení milostí ani 1X!!!. Takže podle Tebe i sám Ježíš musí být pod prokletím, protože hlásá spásu na základě skutků k bližnímu svému a zachovávání přikázání Desatera. My, kteří věříme ve všem Ježíšovi na rozdíl od Tebe, který nevěří tomu co učil Ježíš, ale udělal sis "boha" z ap. Pavla, který učí v mnohém opak než Ježíš, v tom máme jasno:
Matouš 25:31 A když přijde Syn člověka v slávě své, a všickni svatí andělé s ním, tedy se posadí na trůnu velebnosti své,
32 A shromážděni budou před něj všickni národové. I rozdělí je na různo, jedny od druhých, tak jako pastýř odděluje ovce od kozlů.
33 A postavíť ovce zajisté na pravici své, kozly pak na levici.
34 Tedy dí Král těm, kteříž na pravici jeho budou: Pojďte požehnaní Otce mého, dědičně vládněte královstvím, vám připraveným od ustanovení světa.
35 Nebo jsem lačněl, a dali jste mi jísti; žíznil jsem, a dali jste mi píti; hostem jsem býval, a přijali jste mne;
36 Nah jsem byl, a přioděli jste mne; nemocen jsem byl, a navštívili jste mne; v žaláři jsem seděl, a přicházeli jste ke mně.
37 Tedy odpovědí jemu spravedliví, řkouce: Pane, kdy jsme tě vídali lačného, a krmili jsme tebe, žíznivého, a dávaliť jsme nápoj?
38 Aneb kdy jsme tě viděli hostě, a přijali jsme tebe, anebo nahého, a přioděli jsme tebe?
39 Aneb kdy jsme tě viděli nemocného, aneb v žaláři, a přicházeli jsme k tobě?
40 A odpovídaje Král, dí jim: Amen pravím vám: Cožkoli jste činili jednomu z bratří těchto mých nejmenších, mně jste učinili.
41 Potom dí i těm, kteříž na levici budou: Jděte ode mne zlořečení do ohně věčného, kterýž jest připraven ďáblu i andělům jeho.
42 Neboť jsem lačněl, a nedali jste mi jísti; žíznil jsem, a nedali jste mi píti;
43 Hostem jsem byl, a nepřijali jste mne; nah, a neodívali jste mne; nemocen a v žaláři jsem byl, a nenavštívili jste mne.
44 Tedy odpovědí jemu i oni, řkouce: Pane, kdy jsme tebe vídali lačného, neb žíznivého, aneb hostě, nebo nahého, neb nemocného, aneb v žaláři, a neposloužili jsme tobě?
45 Tedy odpoví jim, řka: Amen pravím vám: Čehož jste koli nečinili jednomu z nejmenších těchto, mně jste nečinili.
46 I půjdou tito do trápení věčného, ale spravedliví do života věčného.
Lukáš 10:25 A aj, jeden zákoník vstal, pokoušeje ho, a řka: Mistře, co čině, život věčný dědičně obdržím?
26 A on řekl k němu: V Zákoně co jest psáno? Kterak čteš?
27 A on odpověděv, řekl: Milovati budeš Pána Boha svého ze všeho srdce svého, a ze vší duše své, a ze vší síly své, i ze vší mysli své, a bližního svého jako sebe samého.
28 I řekl mu Ježíš: Právě jsi odpověděl. To čiň, a živ budeš.
Lukáš 18:18 I otázalo se ho jedno kníže, řka: Mistře dobrý, co čině, život věčný obdržím?
19 I řekl jemu Ježíš: Co mne nazýváš dobrým? Žádný není dobrý, než sám toliko Bůh.
20 Však umíš přikázání: Nezcizoložíš, nezabiješ, nepokradeš, nepromluvíš křivého svědectví, cti otce svého i matku svou.
21 On pak řekl: Toho všeho ostříhal jsem od své mladosti.
22 Slyšav to Ježíš, řekl mu: Ještěť se jednoho nedostává. Všecko, což máš, prodej, a rozdej chudým, a budeš míti poklad v nebi, a pojď, následuj mne.
23 On pak uslyšav to, zarmoutil se; byl zajisté bohatý velmi.