Slabé body vierouky

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
Tomáš Plechatý

Re: Slabé body vierouky

Neprečítaný príspevok od používateľa Tomáš Plechatý »

Rovnocenný výklad.

Zj 14 mluví o Božích přikázáních a víře Ježíšově.
V kontextu všech spisů apoštola Jana (evangelium 3listy a zjevení) se slovo přikázání vždy používá v kontextu lásky
Milovat Boha a milovat bližního.

Tedy ten výklad zní ukáže se vytrvalost svatých, kteří stále milují boha a své bližní.

Texty, že sobota je znamením mezi hospodinem a jeho izraelským lidem jsou ze Starého zákona.

V novém zákoně je na 3 místech napsáno, že pečetí křesťanů je Duch Svatý.

Rovněž sloveso ,,odpočinutí" použité v souvislosti se sobotou Ježíš zmiňuje komukoliv, kdo mu věří.

Pojďte ke mě kdož se namáháte a najdete odpočinutí svým duším.

Pro ambassadora - je mi líto nejsem první na světě, kdo to vymyslel a někdy někdo přede mnou to už také říkal. Taky už jsem něco z toho i četl :O

Znamená to tedy, že tím je tento výklad diskvalifikovaný?

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Vůbec nejde o diskvalifikaci, ale o vyhraněnim ::rtfm:: se, do kterého se kdokoliv dostane naprostým popřením celku, třeba v tomto případě učení CASD. Tomáši ty máš k tomu náběh. ::shhh::
V něčem s tebou i souhlasím a v něčem ne! Doufám, že nemusím s tebou naprosto souhlasit? Neznám člověka ani církev, která by měla absolutní pravdu. Snad dílčí pochopení některého Božího úradku. No a o tom se již dá rokovat konstruktivně, ale bez emocí. Emoce bez rozumu a citu jsou nestálé-prchavé, rozum bez citu a emocí je tvrdý, chladný, cit bez rozumu a emocí je "chameleon" no a ta nevyváženost vyvolává válku a nesmyslné komentáře. No a v nás všech se to nějak bije! ::cry:: Buď takto ::empathy:: , nebo takto ::rtfm:: ::diablo:: . pokud oba nezvolí ::empathy:: pak je vždy jen válka a zranění na duši.

Tomáš Plechatý

to Ambassador

(opět prosba k adminovi ať mne nemaže za offtopic, chci jen bránit rozumný rozvoj příspěvků na vláknu)

Ambassadore je mi tě líto!

Možná si myslíš že jsi narozdíl od nás nestranný soudce, ale nejsi.
Jevíš se jako obhájce adventismu.

Možná si myslíš, že tu pomáháš napravovat, nebo uklidňovat lidi, kteří se ti zdají rozčílení.
Myslím, že nechápeš co tím pácháš.

Jsou tu i lidé, kteří zažili ovoce špatného učení církve sami na sobě.
Některým lidem v jejich vlastních sborech výborech, členských, nebo i na sdružení. NIKDO!!!! nenaslouchal.

A ti lidé vidí jako úlevu tu možnost, že tu napíší něco ze svého přesvědčení, často i hořkosti, nebo zklámání z lidí, či církve.

Je to trochu jako Jób, který zlořečí dni, ve kterém se narodil. Oni zlořečí tomu, co se jim stalo, co vnímají.
Jób se obhajuje, že je v tom nevinně, někdy i tito lidé se v tom cítí nevinně.

A tyto stránky, toto fórum a toto konkrétní vlákno je stvořeno právě i pro tyto lidi!!!!!!!!

To, co tu ale děláš ty svými odpověďmi ty lidi neuklidňuje, ani nenapravuje, jen ještě víc rozčiluje.

Ty tu hraješ roli Jobových přátel.
Obhajuješ Boha, nebo církev či kazatele a naopak napadáš ty autory příspěvků, kteří si stěžují.

Toto není přebíjení vyššími kartami v mariáši!!!!!!!!!!!!!
Je tu naprostá většina církve na světě (17milionů), která drží v rukou moc, peníze, majetek a vliv na učení, která tlačí jednu stále stejnou verzi.
A je tu menšina až skoro ostatek, lidí, kteří tvrdí je potřeba revize a změny a říkají i v čem konkrétním.
Proč máš potřebu některé příspěvky hodnotit, posuzovat, napravovat, kárat, poučovat a přitom s vlídnými smajlíky na ústech.

Téma je: ,,slabé body věrouky" - ,,Se kterým bodem věrouky souhlasíte nejméně a proč?"

Lidé tu už napsali - o ostatku, o sobotě jako pečeti božího lidu, o odejmutí přímluvce, zákaz alkoholu, o desátcích, někdo dokonce napsal že toho je spousta (slávenie soboty,čisté a nečisté,údajné proroctvá E.G.W, neexistencia duše, večného pekla atd.)

Mnoho z nich také napsalo proč je to podle nich nejslabší bod věrouky.

Tito všichni mluví k tématu (k téme)
To ostatní je už na hranici offtopicu

chápu že když někdo napíše,, přijde mi slabé o ostatcích, nechápu to a to" že někdo jiný napíše: ,,o ostatcích je napsáno tady"
chce mu poradit ok.

Ale proč ty píšeš někomu: .....Je to sice zajímavé porovnání. Stále to není rovnocenný a rozumný výklad. Jen to ukázalo.....trochu se zamysli nad...., pokud najdeš dej nám vědět......pokud mluvíme, pak je správné..........je potřeba spojit.........dobře tak se pokus osvětlit něco z.....dále uveď odkaz na celé ........

Kdo tě pasoval na učitele, nebo soudce, nebo vyslýchajícího?

Víš kolikrát mluvíš tady o sobě a za sebe?
Víš kolikrát mluvíš o druhých, tvé hodnocení jiných, nebo obecné popisy všech ???

,,Je to sice zajímavé porovnání. Stále to není rovnocenný a rozumný výklad. Jen to ukázalo, že se Lukáš může pohybovat v důkazovém kruhu. V něm se může pohybovat každý z nás, také i Dov ::noo:: . Zatím tu nikdo z nás nedává výklad bez použití vymyšlených závěrů některými teology ::rtfm:: . Pak již jde jen o osobní výběr. Je podobný hře v karty. Vytahujeme jeden trumf za druhým, bez toho povědomí, že ten trumf někdo namaloval, vytiskl. No, a až se nám opotřebuje, tak koupíme nové karty. Ten je poplatný tomu co chci. Zase je to ten známý bludný kruh do kterého vstoupíme. Někdy přestupujeme z jednoho kruhu do druhého. Důvodem je, že nás začne svírat, jak svěrací "kazajka". Tak jsem to měl možnost vypozorovat i na sobě. Až do chvíle, kdy se mi v dogmatické, věroučné tézi zjevil Kristus. To byl počátek mé svobody v Kristu. V té chci zůstávat s JEHO pomocí , až do konce svého života! Jak se to může stat? "

Neber si nás pořád do úst!

Jak bys vlastně odpověděl na otázku vlákna Ambassadore ty sám za sebe?!!!

Varování platí i komukoliv dalšímu, kdo sám neodpovídá na otázky k tématu vlákna a JEN posuzuje ty, co to dělají - NEDĚLEJTE TO!!!

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Re: to Ambassador

Tomáš Plechatý napísal:(opět prosba k adminovi ať mne nemaže za offtopic, chci jen bránit rozumný rozvoj příspěvků na vláknu)

Možná si myslíš že jsi narozdíl od nás nestranný soudce, ale nejsi.
Jevíš se jako obhájce adventismu.

Možná si myslíš, že tu pomáháš napravovat, nebo uklidňovat lidi, kteří se ti zdají rozčílení.
Myslím, že nechápeš co tím pácháš.

Jsou tu i lidé, kteří zažili ovoce špatného učení církve sami na sobě.
Některým lidem v jejich vlastních sborech výborech, členských, nebo i na sdružení. NIKDO!!!! nenaslouchal.

A ti lidé vidí jako úlevu tu možnost, že tu napíší něco ze svého přesvědčení, často i hořkosti, nebo zklámání z lidí, či církve.

Je to trochu jako Jób, který zlořečí dni, ve kterém se narodil. Oni zlořečí tomu, co se jim stalo, co vnímají.
Jób se obhajuje, že je v tom nevinně, někdy i tito lidé se v tom cítí nevinně.

A tyto stránky, toto fórum a toto konkrétní vlákno je stvořeno právě i pro tyto lidi!!!!!!!!

To, co tu ale děláš ty svými odpověďmi ty lidi neuklidňuje, ani nenapravuje, jen ještě víc rozčiluje.

Ty tu hraješ roli Jobových přátel.
Obhajuješ Boha, nebo církev či kazatele a naopak napadáš ty autory příspěvků, kteří si stěžují.

Toto není přebíjení vyššími kartami v mariáši!!!!!!!!!!!!!
Je tu naprostá většina církve na světě (17milionů), která drží v rukou moc, peníze, majetek a vliv na učení, která tlačí jednu stále stejnou verzi.
A je tu menšina až skoro ostatek, lidí, kteří tvrdí je potřeba revize a změny a říkají i v čem konkrétním.
Proč máš potřebu některé příspěvky hodnotit, posuzovat, napravovat, kárat, poučovat a přitom s vlídnými smajlíky na ústech.

Téma je: ,,slabé body věrouky" - ,,Se kterým bodem věrouky souhlasíte nejméně a proč?"

Lidé tu už napsali - o ostatku, o sobotě jako pečeti božího lidu, o odejmutí přímluvce, zákaz alkoholu, o desátcích, někdo dokonce napsal že toho je spousta (slávenie soboty,čisté a nečisté,údajné proroctvá E.G.W, neexistencia duše, večného pekla atd.)

Mnoho z nich také napsalo proč je to podle nich nejslabší bod věrouky.

Tito všichni mluví k tématu (k téme)
To ostatní je už na hranici offtopicu

chápu že když někdo napíše,, přijde mi slabé o ostatcích, nechápu to a to" že někdo jiný napíše: ,,o ostatcích je napsáno tady"
chce mu poradit ok.

Ale proč ty píšeš někomu: .....Je to sice zajímavé porovnání. Stále to není rovnocenný a rozumný výklad. Jen to ukázalo.....trochu se zamysli nad...., pokud najdeš dej nám vědět......pokud mluvíme, pak je správné..........je potřeba spojit.........dobře tak se pokus osvětlit něco z.....dále uveď odkaz na celé ........

Víš kolikrát mluvíš o druhých, tvé hodnocení jiných, nebo obecné popisy všech ???

,,Je to sice zajímavé porovnání. Stále to není rovnocenný a rozumný výklad. Jen to ukázalo, že se Lukáš může pohybovat v důkazovém kruhu. V něm se může pohybovat každý z nás, také i Dov ::noo:: . Zatím tu nikdo z nás nedává výklad bez použití vymyšlených závěrů některými teology ::rtfm:: . Pak již jde jen o osobní výběr. Je podobný hře v karty. Vytahujeme jeden trumf za druhým, bez toho povědomí, že ten trumf někdo namaloval, vytiskl. No, a až se nám opotřebuje, tak koupíme nové karty. Ten je poplatný tomu co chci. Zase je to ten známý bludný kruh do kterého vstoupíme. Někdy přestupujeme z jednoho kruhu do druhého. Důvodem je, že nás začne svírat, jak svěrací "kazajka". Tak jsem to měl možnost vypozorovat i na sobě. Až do chvíle, kdy se mi v dogmatické, věroučné tézi zjevil Kristus. To byl počátek mé svobody v Kristu. V té chci zůstávat s JEHO pomocí , až do konce svého života! Jak se to může stat? "

Jak bys vlastně odpověděl na otázku vlákna Ambassadore ty sám za sebe?!!!

Varování platí i komukoliv dalšímu, kdo sám neodpovídá na otázky k tématu vlákna a JEN posuzuje ty, co to dělají - NEDĚLEJTE TO!!!
Nevyháněj mě Tomáši já to dělá i pro tebe! Otázky, které jsi mi položil, já bych si nedovolil k tobě. Napiš jména teologů s jejichž závěry se ztotožňuješ a pak můžeme dál diskutovat.

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Kdo odpovídá na otázky? Jen je potřeba číst, nemám potřebu je odhalovat. Kdo vyhrožuje a zastrašuje, to je také dobrá myšlenka.

Tomáš Plechatý

to Ambassador

Pokud nemluvíš k tématu vlákna tedy neodpovídáš na otevřenou otázku
ani neodpovídáš lidem, kteří o to stojí
Tak si jen čti a nepiš sem!

Tentokrát prosím administrátory fóra, aby naopak mazali offtopic příspěvky, jak mne, tak i Ambassadora, tak i kohokoliv jiného.
Jinak se může tomuto fóru stát, že ztratí přitažlivost i návštěvnost a aktivitu od mnoha lidí, tím že bude nepřehledné a plné osobních konfliktů mimo témata. Byla by to škoda.

Zde na fóru je snad také možnost založit vlastní vlákno pokud se nepletu ne?
Tak ať toho využívají lidé, kteří mají potřebu to tahat do jiných vláken.

Feven

Neprečítaný príspevok od používateľa Feven »

lukas napísal:
Pista napísal:Veľmi slabým bodom učenia je aj téza, že v poslednej dobe bude sobota rozlišovacím znamením medzi tými, čo patria Bohu (a budú prenasledovaní a nakoniec spasení), a tými ostatnými (ktorí tých prvých budú prenasledovať a nakoniec budú zatratení).
Je to široko a farbisto opísané v 5. dieli zväzku Drámy vekov.
Samozrejme to nemá nijakú oporu v Biblii. Okrem toho, nezdá sa, že by Boh posudzoval ľudí podľa nejakej formy (svätenie soboty). Ježiš učí, že ľudia budú posudzovaní podľa podľa ich vzťahu k blížnym a podobne (t.j. podľa toho, čo sa nedá napodobniť, ale čo je v srdci).
Nehovoriac o tom, či svätenie soboty je skutočne Božou požiadavkou pre dnešného človeka ... Mám o tom určité pochybnosti.
Ježíš citoval dvě hlavní přikázání u Mk 12,29-31: »Ježíš odpověděl: „První je: ‚Slyš, Izraeli, Pán, náš Bůh, Pán jediný jest‘ a ‚budeš milovat Pána, svého Boha, z celého svého srdce, z celé své duše, z celé své mysli a z celé své síly‘. Druhé je toto: ‚ Budeš milovat svého bližního jako sebe samého.‘ Není jiné přikázání větší než tato.“ «
Obě přikázání se odkazují na Pentateuch. Druhé je citací z Lv19,18 (to není pro toto téma klíčové) a první je citací z (Dt 6,4 nebo Joz 22,5)
Všimni si, že Deuteronomium 6 plynule navazuje na desatero, které je v Dt 5. Také Jozue 22,5 se odkazuje na desatero.
»Miluj Hospodina, svého Boha, celým svým srdcem, celou svou duší a celou svou silou. Ať jsou tato slova, která ti dnes přikazuji, ve tvém srdci.« (Dt 6,5.6)
»Pouze velmi dbejte, abyste konali příkaz a zákon, který vám dal Mojžíš, otrok Hospodinův, abyste milovali Hospodina, svého Boha, a chodili po všech jeho cestách a abyste zachovávali jeho příkazy, přilnuli k němu a sloužili mu celým svým srdcem a celou svou duší.« (Joz 22,5)
Z těchto veršů je jasné, že ten kdo miluje Boha bude zachovávat i Boží přikázání. Ve třetím andělském poselství jsou uvedené charakteristiky Božího lidu. Jedna z nich je, že budou zachovávat Boží přikázání:
»Zde je vytrvalost svatých, kteří zachovávají Boží přikázání a Ježíšovu víru. « (Zj 14,12)
Když se podíváš na křesťanské církve, tak si můžeš všimnout, že všeobecně nejvíce pošlapávaným přikázáním je právě přikázání o sobotě, které je zdůrazněno slovem "Pamatuj".

Všechny Biblické texty jsem převzal z Českého studijního překladu
Lukáš,uvedomuješ si, že biblickým odôvodňovaním myšlienok EGW upieraš jej (a tým aj Duchu Svätému) právo priniesť svetu novú myšlienku? Čo ak o toto tvoje "dokazovanie" On nestojí a robíš to chybne?
Veď ak napr. Jeremiáš povedal Izraelitom, že majú dobrovoľne slúžiť babylonskému kráľovi, aby aj im bolo dobre (Jer 27, 17), myslíš že si to najprv overili v Tóre, či to je pravda? Bolo to Hospodinovo slovo, aj keď sa to nedalo podložiť ich Bibliou (Podložiť sa skôr dal nesúhlas s týmto posolstvom).
Ak veríš, že je Božím prorokom, prečo ti nestačí jej slovo?

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Tomáš Plechatý: To-rajon

2) píšeš co by zajímalo tebe - tak si to hledej, nám na fóru to nemusíš oznamovat.
jsem napsal, že s bodem odebrání přímluvce věřícím a napsal jsem proč.........
Vedle jsi ty a tvůj příspěvek .......
Prostě mi jen tvrdíš, že jsem si to dostatečně neastudoval a přitom o mne víš kulový.
howgh
4) Shozením výroků z bible pouze odvádíš pozornost od tématu, na které jsem odpovídal !!!!
A sice, že podle bible je přímluvce navěky a podle EGW i podle CASD která EGW věří je přímluvce v nějaké době odebrán a to nejen světu alie i věřícím (svatým).
Téma je o nejslabším bodu věrouky, tedy pokud máš nějaký slabší než tento , tak sem s ním.

Pokud nemluvíš k tématu vlákna tedy neodpovídáš na otevřenou otázku
ani neodpovídáš lidem, kteří o to stojí
Tak si jen čti a nepiš sem!
Jinak se může tomuto fóru stát, že ztratí přitažlivost i návštěvnost a aktivitu od mnoha lidí, tím že bude nepřehledné a plné osobních konfliktů mimo témata. Byla by to škoda.

Toto jsou příznivci za které píše Tomáš. To je to množství : Nás?
Ninka (29 Dec 2015, 20:58) • Marta (09 Feb 2016, 17:31) • Petr (08 Feb 2016, 21:01)

Nikde jsem nečetl, že do jakéhokoliv vlákna se musí dát jen nesouhlas! Proč musíme šlapat podle tebe? Každý snad má právo nějak komentovat. Současně by měl unést protikomentář. O tom co má být smazáno, snad nerozhodují diskutující.
Nemám tu potřebu požadovat výmaz komentáře někoho s odlišným názorem. Ať si tu trčí, třeba na věky. Nemám potřebu hodnotit jen se k tomu vyjadřuji, tak jak se vyjadřuji. To právo má kdokoliv. Kdo nesnese opozici měl by se vyhnout diskuzi.
Osobně nepíši o tobě, na co máš právo a na co nemáš. Na tvé komentáře se snadno nereaguje, protože sice vypadají logicky, přesto jsou nelogické přístupem k Bibli.
Jako bývalý student teologie určitě víš co znamená výraz "teologické pojetí" . Pokud ty víš, pak je tvůj přístup k diskuzí podivný. Katolická církev má dogmata casd má články víry. Zajdi si někde i na jiné diskuzní stránky a uvidíme, jak se budeš potýkat s opozicí. Někteří jedinci se soustředí jen na CASD, protože jinde by pohořeli. Vždy se najdou příznivci skandálů!

lukas
Dátum registrácie: 12 Jan 2015, 22:48
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa lukas »

Otázka Pisty zněla, zda v poslední době bude sobota znamením božího lidu, a jestli je to možné dokázat z Bible. Moje odpověď byla jen pouhým náznakem, nikoli vyčerpání všech možností.

V jednom komentáři je uvedeno, že prorok neopisuje všechny myšlenky od těch předchozích, ale je inspirován od Boha i novými myšlenkami. Naprosto s tím souhlasím, jen si myslím, že toto téma se skutečně v Bibli objevuje a EGW ho dále rozvíjí. Takové jednání můžeme pozorovat u Ježíše i ostatních proroků, kteří citovali předchozí proroky.

EGW píše, že doba, kdy sobota bude rozhodujícím znakem ještě nepřišla, a přijde až to budou vyžadovat státní zákony.
"Sunday-keeping is not yet the mark of the beast, and will not be until the decree goes forth causing men to worship this idol sabbath. The time will come when this day will be the test, but that time has not come yet." (Manuskript 118 z r. 1899)

Dále bych chtěl zmínit, že sobota, není jediným znakem Božího lidu v době konce. Důležité je splnění všech Božích požadavků, které jsou uvedeny v Bibli a každodenní navazování vztahu s Bohem, tak jak nám to ukázal Ježíš (Marek 1,35), protože on je mocen nás zachovat bez klopýtnutí. (Juda 1,24)

Další náznak toho, že sobota bude rozkodující v době konce je ve Zjevení 14,9 kde 3. anděl varuje lid, aby neklekali před šelmou a jejím obrazem, tedy, aby se neúčastnili falešné bohoslužby.

Také Izajáš zmiňuje důležitost zachovávání soboty (Iz 56, 1.2.6.7.8) v souvislosti se dnem Hospodinovy záchrany. Předtím než Hospodin odvede svůj lid na svou svatou horu, jinými slovy to je doba před druhým příchodem.

Důkazů na toto téma je v Bibli více než zde uvádím. Věřím tomu, že , kdo bude každý den studovat Bibli a knihy od EGW s pomocí Ducha Svatého jistě najde mnoho cenných informací nejen na toto téma.

Michal

Neprečítaný príspevok od používateľa Michal »

lukas napísal:Další náznak toho, že sobota bude rozkodující v době konce je ve Zjevení 14,9 kde 3. anděl varuje lid, aby neklekali před šelmou a jejím obrazem, tedy, aby se neúčastnili falešné bohoslužby.
A čo s tým má sobota? Falošnej bohoslužby sa môže v dobe konca ľud zúčastniť aj v sobotu a naopak, každá bohoslužba v nedeľu či iný deň bude falošná? Namiesto toho aby ľudia rozlišovali či neslúžia falošnej bohoslužbe už teraz, asi len adventisti už teraz vedia s istotou, že v dobe konca všetci Baptisti (len ako príklad) budú kľakať pre šelmou, lebo tipujem, že aj vtedy budú mať bohoslužbu v nedeľu.

Pritom, keby to Elenka nenapísala, nikto by na to isto z Biblie neprišiel.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní