Čo s neschopnými kazateľmi?

Diskusia o cirkevnej organizácii.
Michal

Re: Čo s neschopnými kazateľmi?

Neprečítaný príspevok od používateľa Michal »

Guy napísal:V USA si vo sboroch casd kazatela vyberajú vo spolupráci so združením.To znamená, že združenie pošle kazatela, aby sa sboru predstavil, má tam kázeň. Ak sa nepáčí, sbor sa vyjadrí a sdruženie pošle druhého.
"...podľa vlastných žiadostí sa budú zháňať za učiteľmi, aby im šteklili uši"
2 Tim 4,3

Guy
Dátum registrácie: 28 Jan 2016, 17:53
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Guy »

Myslíš si, že sa uvedený text vzťahuje k problematiku slobodnej voľby kazatela na sboru vo spolupráci so sdružením?

Michal

Guy napísal:Myslíš si, že sa uvedený text vzťahuje k problematiku slobodnej voľby kazatela na sboru vo spolupráci so sdružením?
Môže. Ale nemusí.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Řadový člen napísal:flee: jsem Čech a ještě jsem o takovém dotazníku neslyšel a za celý svůj život na něj neodpovídal
jediné dotazníky, které jsem v ruce měl byly z iniciativy kazatela a šly jemu do ruky, aby věděl, co si doopravdy členové myslí ::rofl::
Já jsem ten dotazník vyplnoval a odesílal se na sdružení. Kazatel dostal negace a klady. Dotazník nesměli dostat jen příznivci kazatele.
Bylo to rovnoměrně rozděleno. Kazatel se dověděl pouze odpovědi. Je pravdou, že on požádal některé člený, jestli by byli ochotni odpovědět. Polovina byli ti co si s nimi nerozumí a druhá s kterými si rozumí.

ngma
Dátum registrácie: 03 Mar 2015, 19:09
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ngma »

Michal,
platí jedna dobrá zásada, ak niečomu nerozumiem tak to radšej nesúdim.
druhá rada je, ak niečomu nerozumiem, tak sa pýtam ako to je v USA aby som nechytal na udicu komára.

Ak si myslím že niečomu rozumiem, tak ma to vedie k pokore, láske mať druhých za vyšších od seba. - a to je tá tretia rada.

S ktorou radou sa stotožňuješ?

3AN

Neprečítaný príspevok od používateľa 3AN »

Ngma, si si na 100% isty, ze ten Michalov vers absolutne nemoze a v ziadnom pripade nijako nesuvisi s vyberom kazatela zborom? On napisal, ze moze. Netvrdi, ze toto je presne vers na ten pripad. Ved zbor si moze vyberat podla toho ako mu bude kazatel lahodit a steklit usi, namiesto toho aby im kazal pravdu, ktora moze byt neprijemna. Ved o tom kazal aj Doug Batchelor a pouzil ten vers a on je adventisticky kazatel. Ale on tomu nerozumie tak nech je ticho a v pokore a vlastne nech nikto nic okrem Teba sem nepise. Alebo len to co ty schvalis.

Alebo mas vo zvyku sa tu zastavit, prebehnut vsetky diskusie a porozdavat svoje napomenutia, rad za radom diskutujucim do aktivnych tem akoby si bol moderator celej diskusie?

ngma
Kontaktovať používateľa:

3AN napísal:Ngma, si si na 100% isty, ze ten Michalov vers absolutne nemoze a v ziadnom pripade nijako nesuvisi s vyberom kazatela zborom? On napisal, ze moze. Netvrdi, ze toto je presne vers na ten pripad. Ved zbor si moze vyberat podla toho ako mu bude kazatel lahodit a steklit usi, namiesto toho aby im kazal pravdu, ktora moze byt neprijemna. Ved o tom kazal aj Doug Batchelor a pouzil ten vers a on je adventisticky kazatel. Ale on tomu nerozumie tak nech je ticho a v pokore a vlastne nech nikto nic okrem Teba sem nepise. Alebo len to co ty schvalis.

Alebo mas vo zvyku sa tu zastavit, prebehnut vsetky diskusie a porozdavat svoje napomenutia, rad za radom diskutujucim do aktivnych tem akoby si bol moderator celej diskusie?
Nazdar 3AN
no keď sa ty zamyslíš tak na 100% nie je nič z toho a ja som na 100% ani nič tak nepredstavoval. Ale som rád, že si presne pomenoval čo ťa irituje, budem to vnímať a byť mäkkší pre tvoje ucho. /verím že ho nemáš svrabľavé/
Skúsme nestrielať len tak do vetra možno o to skôr, ak sme neboli ďalej ako v susednej dedine :D
Na inom mieste som sa k tomu vyjadroval a to asi takto - v USA je iné pracovné nastavenie administrátorov a kazateľov. Tzn. odbornosť, osobné nasadenie, úroveň vzdelania, duchovnosť, časová dispozícia - tzn. nie max. 8 hodín, dokonca aj taký faktor že kazateľ ak má dve deti a viac tak zbor zvažuje, či bude vhodný kandidát pre ich zbor, nakoľko úloha otca si vyžaduje tiež svoje a kazateľa taktiež čiže - čo bude na úkor čoho/ rodiny či zboru/. U nás je to skôr sociálna tolerantnosť / a.i./ k nedostatkom kazateľovej práce...
A ich duchovnosť ich vedie k tomu že rodina a deti majú prednosť a tak pre ich zbor si tohto kazateľa nevyberú, takoľko je to pri neprofesionálnom riešení otvorené pole s nášlapnými mínami... ::hi::
No čo sa týka svrabľavých uší, môže to byť určite tak, ale to neplatí len o zboroch, platí to o rôznych skupinách či spoločenstvách, o.i.
aj tohto fóra kde sa niektorí jedinci ťažko vyrovnávajú s iným názorom. Mne čo skôr "prekáža" je forma ako je prezentovaný názor, hrubá sila, hovorí sa o duch. veciach ale bez lásky a pokory. /je to prosím môj názor/.
Nepovedal som nikomu nech je ticho! ale tá prezentácia by mala byť potom kultivovanejšia tzn. napr. ja to vidím takto, ja si o tom myslím toto. to vytvára priestor, aby som rozumel tomu že to je jeho pohľad, ktorý nie je predložený ako 100% pravdivý pohľad.
Pretože k tomu patrí výklad - tzn. ak to vidíš ty alebo ak to vidím ja takto, a ten stav je iný tak sa "len mýlime". Ale ak to prezentujeme ako
jednoznačne pravdivý pohľad a výklad - a pritom sa mýlime, tak potom to treba nazvať že klameme.
trochu komplikované, ale lepšie ako fundamentalizmus ::pitiful::
Čiže určite diskutovať treba, pokiaľ to vedie k niečomu konštruktívnemu a nie len k vybíjaniu či strieľaniu po sebe.
Myslím si, že spôsob komunikácie Fico a Matovič nie je vhodný...

3AN

Neprečítaný príspevok od používateľa 3AN »

Ten, kto sa tu pristavy, vlakno po vlakne a striela napomenutia po druhych, pritom ani tu, si nepisal k teme si ty.
Napisal som len tolko, ze evidujem pouzitie tohoto versa v kazni aj o vhodnosti ci vybere kazatelov a ku tomu ten clovek pisal. Takze som chcel uviest na pravu mieru to, ze nie je pravda co tvrdis: ze ked udajne nerozumie nech sa nevyjadruje.

A ze v USA je to inak, a ze diskutujme konstruktivne a ze a ze a ze.... bla, bla, bla, bla.... len kopec slov.

Pozri sa na to, kolko zbytocnych pismen si napisal a vlastne si nenapisal nic. Len sa hras na napominaca alebo moderatora diskusie.
Ked mas take nutkanie vstupovat, pisat, napominat, poziadaj adminov o moderatorsky status alebo este lepsie, zaloz si vlastnu diskusiu, kde budes len ty jej pan.

Michal

ngma napísal:S ktorou radou sa stotožňuješ?
Ty rozdávaš nejaké rady a testuješ z ktorou sa stotožňujem? Robíš nejaký psychologický prieskum?

ngma
Kontaktovať používateľa:

3AN napísal:Ten, kto sa tu pristavy, vlakno po vlakne a striela napomenutia po druhych, pritom ani tu, si nepisal k teme si ty.
Napisal som len tolko, ze evidujem pouzitie tohoto versa v kazni aj o vhodnosti ci vybere kazatelov a ku tomu ten clovek pisal. Takze som chcel uviest na pravu mieru to, ze nie je pravda co tvrdis: ze ked udajne nerozumie nech sa nevyjadruje.

A ze v USA je to inak, a ze diskutujme konstruktivne a ze a ze a ze.... bla, bla, bla, bla.... len kopec slov.

Pozri sa na to, kolko zbytocnych pismen si napisal a vlastne si nenapisal nic. Len sa hras na napominaca alebo moderatora diskusie.
Ked mas take nutkanie vstupovat, pisat, napominat, poziadaj adminov o moderatorsky status alebo este lepsie, zaloz si vlastnu diskusiu, kde budes len ty jej pan.

3AN ty si sa normálne vytočil??? :D

Prečo sa ty staviaš do roviny admina a mne to pritom vyčítaš? :D

Ak admin uzná za vhodné, tak ma o to požiada, že som niečo prekročil a mám si založiť svoje fórum.
Ako málo stačí a je po tvojej trpezlivosti...

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných