Rastislav napísal: ↑23 Aug 2019, 22:34
Viktorrealita napísal: ↑23 Aug 2019, 08:27Ak napr. mládenec napíše svojej milovanej správu - dopis, že ju miluje a ona tomu uverí a teda príjme to, tak v jej srdci sa všetko mení a je plné radosti. Jeho láska účinkuje v jej srdci
Všetko je len chémia. Pri pocitoch lásky, závislosti, ked jeme čokoládu, športujeme, sme na masáži, bozkoch, príjemný večer s partiou a všetkých tých príjemných veciach po ktorých nemôžeme zaspať, sa nám vyplavujú do mozgu neurotrasmitery, rôzny dopamín, serotonín, oxitocín, Zažívame eufóriu, blaženosť. Také hlúposti ako "jeho láska účinkuje v jej srdci" existuje iba v červenej knižnici.
Potom aj to ,čo si napísal - pardon vyprodukoval je len produkt hmoty a nie tvojej osoby? Komunikujem snáď s hmotou a výsledkom jej elektrochemickej reakcie je tvoj príspevok ? Ten - TVOJ, by som potom vylúčil, lebo hmota nie je osobná, že. To snaď nie. Máš nick, no a hmote je načo nejaké meno? .
Hmota totiž nie je zodpovedná za nič, no osoba človeka, áno. Potom ti tu niečo nesedí, že. Pred sudcom sa sotva niekto ospravedlní, tým, že to bola len reakcia mozgu na nejaký hormón, drogu atd. Ak sme len hmota, tak prečo nie?
Zabudol si na vedomie osoby človeka, ktoré je duchovnej podstaty, tak ako aj láska. Ak by si nemal vedomie vlastnej osoby, tak nič pre teba ani nemôže existovať, lebo by chýbalo to tvoje JA a teda žiadné pre pre teba by neexistovalo.
Tvoje JA je spojené s zmyselným telom a preto na to všetko reaguje, ale aj nemusí. Človek môže pociťovať eufóriu z drog, no súčasne jeho JA sa trápi závislosťou. Telo sa môže trápiť hladom, smädom, no súčasne sa človek v srdci raduje v Kristu. Mnohí obetujú svoj život pre nejakú ideu. Načo by to hmota robila, že.
Duchovne mŕtvy nema vedomie života v Bohu. Preto, že existuje večné vedomie osoby Boha, tak aj preto existuje aj naše vedomie vlastnej osoby. No a zmysel toho je v tom, aby sa oslávil Boh v novom stvorení v Kristu Ježišovi. No a práve to nové vedomie v Kristu, už z nekonečnej vďačnosti a z lasky naveky oslavuje jedine Boha.