Naopak mam zaujem o jeho videnie sveta a chcem vediet, ci je to nieco, co dokaze dobre zodpovedat nase ludske zvedave otazky, alebo ci je to len iluzia, ktora sa pri blizsom pohlade rozplynie. Ale podla toho ako vytrvalo sa vyhyba otazkam, mam silne podozrenie, ze tu nieco ani samotnemu Viktorovi nehra, len este zatial nevie, co s tym. Mozno sa sam seba pyta - a co s tym?Rastislav napísal: ↑26 Aug 2019, 11:52 Nemyslím že sa Viktorovi niečo rozsypalo. Jeho viera je jednoduchá a všetky otázky má zodpovedané svojím videnim. Pred pár tyždnami ked si opisoval svoj odchod od Casd si napísal že si im nechcel brať ich vieru. Neber vieru ani Viktorovi, má svoju vieru, realitu a tá mu v živote pomáha a to je to dobré.
Pokial ide o to niekomu nieco brat, mal som vtedy na mysli mne blizkych ludi, kde su v hre osobne emocie atd. Viktor je pre mna neznamy clovek ktoreho v zivote nestretnem a je mi teda uplne jedno ci sa mu nejaka viera zruti alebo nie. Vo Viktorovom svete existuje akysi Boh, ktory miluje par ludi a na ostatnych mu nezalezi. Tak to mam aj ja, milujem par ludi ale nie vsetkych. Nikomu nic zle neprajem. Rozdiel medzi Bohom a mnou je v tom, ze ja nemam kapacity zachranovat vsetko a vsetkych a Boh zase kapacitu mozno ma, ale nezalezi mu na vsetkych, ak som spravne pochopil Viktorov svetonazor. Ak sa mu taky svetonazor aj nahodou rozpadne na prach, nikto ziadnu skodu neutrpi.