Proč věříme v kánon?

Rozsiahlejšie články s diskusiou.
log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Re: Proč věříme v kánon?

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Rastislav napísal: 26 Aug 2019, 11:52 Nemyslím že sa Viktorovi niečo rozsypalo. Jeho viera je jednoduchá a všetky otázky má zodpovedané svojím videnim. Pred pár tyždnami ked si opisoval svoj odchod od Casd si napísal že si im nechcel brať ich vieru. Neber vieru ani Viktorovi, má svoju vieru, realitu a tá mu v živote pomáha a to je to dobré.
Naopak mam zaujem o jeho videnie sveta a chcem vediet, ci je to nieco, co dokaze dobre zodpovedat nase ludske zvedave otazky, alebo ci je to len iluzia, ktora sa pri blizsom pohlade rozplynie. Ale podla toho ako vytrvalo sa vyhyba otazkam, mam silne podozrenie, ze tu nieco ani samotnemu Viktorovi nehra, len este zatial nevie, co s tym. Mozno sa sam seba pyta - a co s tym?

Pokial ide o to niekomu nieco brat, mal som vtedy na mysli mne blizkych ludi, kde su v hre osobne emocie atd. Viktor je pre mna neznamy clovek ktoreho v zivote nestretnem a je mi teda uplne jedno ci sa mu nejaka viera zruti alebo nie. Vo Viktorovom svete existuje akysi Boh, ktory miluje par ludi a na ostatnych mu nezalezi. Tak to mam aj ja, milujem par ludi ale nie vsetkych. Nikomu nic zle neprajem. Rozdiel medzi Bohom a mnou je v tom, ze ja nemam kapacity zachranovat vsetko a vsetkych a Boh zase kapacitu mozno ma, ale nezalezi mu na vsetkych, ak som spravne pochopil Viktorov svetonazor. Ak sa mu taky svetonazor aj nahodou rozpadne na prach, nikto ziadnu skodu neutrpi.

Rastislav

Neprečítaný príspevok od používateľa Rastislav »

log napísal: je pre mna neznamy clovek ktoreho v zivote nestretnem a je mi teda uplne jedno ci sa mu nejaka viera zruti alebo nie.
Pred pár rokmi som bol šťastný ked som dokazal vyargumentovat jeho vieru a on začal mať problém, najlepšie kladenim otázok. To sme sa učili na kolportáži, otázkami zahnať človeka do kúta. Dnes ma to neteší lebo viem že to bola chyba, aj vtedy aj teraz keď som na druhej strane. Ten človek pokiaľ ta nepochopí može dopadnut zle, aj vtedy aj teraz. Dnes viem že som tým ľuďom nepomohol, len som narušil ich istoty a zväčšil chaos.

log
Kontaktovať používateľa:

Rastislav napísal: 26 Aug 2019, 17:20 Pred pár rokmi som bol šťastný ked som dokazal vyargumentovat jeho vieru a on začal mať problém, najlepšie kladenim otázok. To sme sa učili na kolportáži, otázkami zahnať človeka do kúta. Dnes ma to neteší lebo viem že to bola chyba, aj vtedy aj teraz keď som na druhej strane.
Neberiem to tak vazne, je to iba hra ako sach. Aj tam sa jeden snazi druheho dotlacit do kuta a ked uz jeden z hracov nevie zareagovat a nemoze kralom uhnut na ziadnu stranu je to sach-mat. Tak aj v tejto diskusii, ked niekto uz je v bode, ze nevie uz dat odpovedat na otazku, je to sach-mat. Nema uz kam uhnut a hoci je na tahu, nemoze uz dat ziadnu odpoved, jeho situacia je bez vychodiska, lebo sa predoslymi tahmi uzavrel v tejto bezvychodiskovej situacii. Proste niekde v priebehu hry (sach) ci diskusie (toto forum) urobil nejaku chybu. Sach hrat vobec neviem, ale diskutovat ma bavi a myslim, ze mi to ide celkom dobre. Len je tu uz vela vysachovanych superov a zial uz nikto moc nechce hrat. Presne to som zazival, ked som par krat hral sach. Zistil som, ze moji superi ma vzdy porazaju a uz ma prestalo bavit s nimi hrat. Preto vzdy s radostou vitam nove tvare na tomto fore, ale zial vacsina ani len nechce hrat nechcu diskutovat, chcu len kazat. Ponukaju iba zinscenovanu sachovu partiu, ale ked super realne zacne tahat figurkami, bez slova sa vzdaju a zmiznu. Este raz, neberme sa prilis vazne, vsetci na toto forum chodime dobrovolne a hoci si to niektori neuvedomuju, zenie nas sem nasa diskuterska vasen. Na nikom tu nasilie proti jeho voli nie je pachane. Ti co konfrontaciu nevyhladavaju, sem nechodia, my ostatni tak nejak dufame, ze nam ktosi bude oponovat, vedome ci nevedome to vyhladavame.

Hoci je to hra, je to vazna hra, lebo vlastne hladame nejake vysvetlenia sveta a nejaky navod ako zit pre 21 storocie. Diskusia je prostriedok, ako oddelit hrady z piesku od hradov zo skal. Je to ta burka a vietor, ktora testuje pevnost nasich hradov. Tak treba to brat ako vaznu hru, ale zaroven nie az tak smrtelne vazne.

Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Boh miluje všetky svoje deti. Božie deti sú narodené z jeho Slova a Boh ich zná a chráni, utešuje a majú nesmiernú radosť a pokoj, aby nezahynulo ani jedno z nich. A ani jedno z nich nezahynie.

Je to neznalosť moci zvrchovaného Boha si myslieť, že niekto dokáže vytrhnúť Božie dieťa z Božích rúk a to aj proti Božej vôli. Spása totiž nestojí na našej moci, ale na Božej milosti a moci. Pavol to krásne vystihol: 2Kor 4:7 No, ten poklad máme v hlinených nádobách, aby svrchovanosť moci bola Božia a nie z nás

Ján 10:29 Môj Otec, ktorý mi ich dal, je väčší od všetkých, a nikto ich nemôže vytrhnúť z ruky môjho Otca

Ak nikto, tak nikto! Otec na nebesiach je zvrchovaným Bohom a vždy sa stane jeho vôľa.

No a kto ich teda odlúči od lásky Kristovej?

Rim8 35Kto nás odlúči od lásky Kristovej? Či súženie alebo úzkosť alebo prenasledovanie alebo hlad alebo nahota alebo nebezpečenstvo alebo meč? 36Ako je napísané: Pre teba sme usmrcovaní celý deň; považovaní sme za ovce na zabitie. 37Ale v tom vo všetkom statne víťazíme skrze toho, ktorý nás zamiloval. 38Lebo som presvedčený, že ani smrť ani život ani anjeli ani vrchnosti ani moci ani prítomné ani budúce veci 39ani vysokosť ani hlbokosť ani niktoré iné stvorenie nebude môcť odlúčiť nás od lásky Božej, ktorá je v Kristu Ježišovi, našom Pánovi.

No a určite ani log

log
Kontaktovať používateľa:

Viktorrealita napísal: 27 Aug 2019, 07:31 Boh miluje všetky svoje deti. Božie deti sú narodené z jeho Slova a Boh ich zná a chráni, utešuje a majú nesmiernú radosť a pokoj, aby nezahynulo ani jedno z nich. A ani jedno z nich nezahynie.

Je to neznalosť moci zvrchovaného Boha si myslieť, že niekto dokáže vytrhnúť Božie dieťa z Božích rúk a to aj proti Božej vôli. Spása totiž nestojí na našej moci, ale na Božej milosti a moci. Pavol to krásne vystihol: 2Kor 4:7 No, ten poklad máme v hlinených nádobách, aby svrchovanosť moci bola Božia a nie z nás
...
Otec na nebesiach je zvrchovaným Bohom a vždy sa stane jeho vôľa.
...
No a kto ich teda odlúči od lásky Kristovej?
Presvedcenie niektorych ludi o tom, ze su vyslancami ci detmi Boha a ze vsetky ich ciny su Bozou volou a oni su jej len vykonavatelmi je obzvlast silne naprogramovanie mozgu, ktore umozni ludom cinit tie najvacsie sialenstva a zverstva a necitit pritom zodpovednost. V 16 storoci to podnietilo kalvinisticky teror voci inovercom, v 21 storoci stal tento mechanizmus za islamskym statom. Tato manipulacia spociva na troch krokoch, v prvom ide o to rozdelit ludi na Bozie deti a "bastardov", v druhom o to, uverit, ze Boh cezo mna, "stroj" ci "nadobu" bez zodpovednosti, iba cini svoju volu a v tretom kroku prislubit aspon raj po smrti, pre pripad ze by sa to tu na Zemi nejako pokazilo.

Viktor, nove 3 otazky pre Teba.

1) Veris ze ludstvo je rozdelene na Bozie "deti" a "bastardov" ?
2) Veris, ze vsetko co robis, je Bozia vola ?
3) Veris, ze na tomto zivote nezalezi, pretoze Ta po smrti caka raj ?

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Log

Nerozumieš tomu, lebo ti nie je dané rozumieť

Kto všetko sú Božie deti, vie jedine Boh. Boh vie v ktorom srdci kráĺuje svojím Slovom - Duchom. Mnohí sa chcú volať deťmi Božími, no ak činia opak toho, čo povedal Boh, tak to znamená len jedno - v ich srdci nekráĺuje Božie Slovo a teda nie sú narodení z tohoto semena Ducha - Slova Božieho.

Ježiš vysvetĺuje podobenstvo svojím učeníkom, čo myslí pod tým semenom: Luk8 11A podobenstvo je toto: Semä je slovo Božie ...

Boh miluje svoje deti. No a všetci ľudia na celom svete nie sú jeho deťmi, ináč by nebolo povedané toto: Mar4 11A povedal im: Vám je dané poznať tajomstvo kráľovstva Božieho; ale tamtým vonku deje sa všetko v podobenstvách, 12aby hľadiac hľadeli, ale nevideli, a čujúc počuli, ale nerozumeli, aby sa snáď neobrátili, a odpustily by sa im hriechy.

Vidíš to? Tvoje argumenty potom nestoja za nič.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Log napísal:

Verím, že na svete sú Božie deti. Kto všetko to je, vie jedine Boh.
To, čo robím a či je to aj Božia vôľa posúdi Boh a nie ja.
Ako by na tomto živote nezáležalo? Uveriť v Krista sa dá iba v tomto živote, aby týmto človek prešiel zo smrti do nového večného života v Kristu.

log
Kontaktovať používateľa:

Viktorrealita napísal: 27 Aug 2019, 11:46
Log napísal:

Verím, že na svete sú Božie deti. Kto všetko to je, vie jedine Boh.
To, čo robím a či je to aj Božia vôľa posúdi Boh a nie ja.
Ako by na tomto živote nezáležalo? Uveriť v Krista sa dá iba v tomto živote, aby týmto človek prešiel zo smrti do nového večného života v Kristu.
Kedze si na otazku cislo 2 odpovedal, ze tomu neveris, tak potom som tu optimista, je tu este nadej, ze si nestratil uplne kontakt s realitou.

Rastislav

Neprečítaný príspevok od používateľa Rastislav »

Videl som pekný film, volal sa PK. Je o mimozemštanovi ktorý začne mať na zemi problémy a vsetci mu hovoria že ich vyrieši len boh. A tak hľadá chodí po kostoloch mešitách a tak rôzne a hľadá a každý boh požaduje od neho niečo iné.... sranda.

tomplechaty

Neprečítaný príspevok od používateľa tomplechaty »

Rastislav napísal: 27 Aug 2019, 17:12 Videl som pekný film, volal sa PK. Je o mimozemštanovi ktorý začne mať na zemi problémy a vsetci mu hovoria že ich vyrieši len boh. A tak hľadá chodí po kostoloch mešitách a tak rôzne a hľadá a každý boh požaduje od neho niečo iné.... sranda.
Film jsem také viděl. I mně se líbil.
Pro evropany může být o to více zajímavý protože je z Indického prostředí a kultury.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní