No Kristus hovorí: Ján6 65A vravel: Preto som vám povedal, že nikto nemôže prijsť ku mne, keby mu to nebolo dané od môjho OtcaRastislav napísal: ↑27 Aug 2019, 17:12 Videl som pekný film, volal sa PK. Je o mimozemštanovi ktorý začne mať na zemi problémy a vsetci mu hovoria že ich vyrieši len boh. A tak hľadá chodí po kostoloch mešitách a tak rôzne a hľadá a každý boh požaduje od neho niečo iné.... sranda.
Preto blahoslavený každý, ktorému Otec na nebesiach zjavil v srdci túto pravdu - kto je Ježiš, teda, že je Kristus, Syn živého Boha. No a tie Kristove slová, ktoré vykúpený prijal vierou do svojo srdca ho vzkriesia z duchovnej smrti a to do nového večného života v Kristu Ježišovi, lebo jeho slová sú Duch a sú život.
Ján 5:24 Ameň, ameň vám hovorím, že ten, kto čuje moje slovo a verí tomu, ktorý ma poslal, má večný život a neprijde na súd, ale prešiel zo smrti do života
No a kto čuje jeho Slovo a teda má uši na to, aby počul? Predsa ten, komu je to dané od Otca. Otec mu dá uši na to, aby počul - otvorí srdce, aby porozumel a uveril. Preto si môžete nájsť na mnohých miestach v Písme takýto apel: Mar4 23Ak má niekto uši nato, aby počul, nech počuje!
Ináč povedané, komu sú dané od Otca uši na to aby počul Slovo Božie, nech počuje - porozumí tomu a uverí. No a ten bude žiť a sýtiť sa pokrmom srdca - Chlebom života - Slovom Božím.