Som prekvapený ako sa adventizmus chytil do vlastnej pasce. chcem ti len pripomenúť že adventisti boli prví, ste tí čo chodia po ludoch roznášajú knížky s tým že katolícka cirkev je šelma. Beriete vieru iným Rozvraciate rodiny a zostávajú po vás 10 neštastných ludí na jedného ktorého ste presvedčili o svojej interpretácii dejín.ambassador napísal: ↑11 Aug 2019, 06:44Zdá se, že někteří jsou posedlí nenávistí a dovedou splétat všechno dohromady, jen aby dosáhli kýženého hrůzného obrazu těch co věří v Boha
Bible......?
adventizmus sa chytil do vlastnej pasce.
Re: adventizmus sa chytil do vlastnej pasce.
Hoci je to pravda, rozbijanie rodin nie je nejakym adventistickym patentom, hoci su na tomto poli adventisti celkom "uspesni". Je to zial oficialny program krestanstva vseobecne.Rastislav napísal: ↑12 Aug 2019, 07:35Som prekvapený ako sa adventizmus chytil do vlastnej pasce. chcem ti len pripomenúť že adventisti boli prví, ste tí čo chodia po ludoch roznášajú knížky s tým že katolícka cirkev je šelma. Beriete vieru iným Rozvraciate rodiny a zostávajú po vás 10 neštastných ludí na jedného ktorého ste presvedčili o svojej interpretácii dejín.ambassador napísal: ↑11 Aug 2019, 06:44Zdá se, že někteří jsou posedlí nenávistí a dovedou splétat všechno dohromady, jen aby dosáhli kýženého hrůzného obrazu těch co věří v Boha
Myslíte si, že som prišiel darovať pokoj zemi? Nie, hovorím vám, ale rozdelenie. Lebo odteraz sa päť ľudí v jednom dome rozdelí: traja proti dvom a dvaja proti trom. Rozdelia sa otec proti synovi a syn proti otcovi, matka proti dcére a dcéra proti matke, svokra proti neveste a nevesta proti svokre
A to sa skutocne aj deje. Casto nielen kvoli viere ale aj kvoli mnohym inym ideologiam. Nastastie ideologie u nas su relativne neskodne, ci uz ide o adventizmus, katolicizmus alebo cosi ine. Nechat sa kvoli tomu rozviest, ci pohadat s rodinou je sice mrzute, ale porovnajme to s islamom, tam uz konvertiti od islamu ziadnu "toleranciu" ocakavat nemozu a ked z toho vyviaznu zivi, mozu byt dost radi.
Re: Bible......?
"ale porovnajme to s islamom, tam uz konvertiti od islamu ziadnu "toleranciu" ocakavat nemozu a ked z toho vyviaznu zivi, mozu byt dost radi"
Myslím že ponechání knihy od E.G.W v rodinné knihovně má stejný negativní dopad.
Myslím že ponechání knihy od E.G.W v rodinné knihovně má stejný negativní dopad.
-
- Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
- Kontaktovať používateľa:
Zdá se, že adventisté mohou za všechno.........a když tu nebudou tak tu bude ráj.......
Rastislave ten komentář nebyl určený tobě, spíše logovi. On je ten, který používá texty podle toho, jak mu to pasuje. Nemám moc zájem s ním diskutovat. Nejde o to, že bych ho neměl rád, ale je zřejmé, že je rozdíl
mezi trollováním a diskuzí. Když mu pasuje text o rozdělení, tak ho použije, ale opomene jiný text, který k tomu má také co říci. Je to zbytečná diskuze, protože to co udělal ateismus za krátkou dobu v bývalém Československu, tak to je v pořádku (tato věta by patřila spíše do vlákna o ateismu)? Myslím si, že se zde chodíte jen pomstít, ale za co? Jakým způsobem jsem já osobně "poškodil" vaše žití? Knihy jsem nikdy neroznášel po rodinách. Překvapuje mě, že se necháváš strhnout k odsouzení všech adventistů bez rozdílu. Nebo snad souhlasíš s kolektivní vinou. Byl by jsem rád, kdyby jsi tento komentář pojal přátelsky, ale je to jen na tobě. U tebe jsem trolllování zatím nezaznamenal, ale kdo ví....
O té pasti o které píšeš toho zřejmě víš docela málo. Nebojím se říci ve své církvi to co chci říci, ale většinou nemluvím do toho, kde nejsem aktérem, účastníkem života dané pospolitosti.
Vy už nejste v obraze, "měříte nám kalhoty a nutíte nás stát po kolena v minulosti"......čas nelze zastavit, ani posun v církvi.
mezi trollováním a diskuzí. Když mu pasuje text o rozdělení, tak ho použije, ale opomene jiný text, který k tomu má také co říci. Je to zbytečná diskuze, protože to co udělal ateismus za krátkou dobu v bývalém Československu, tak to je v pořádku (tato věta by patřila spíše do vlákna o ateismu)? Myslím si, že se zde chodíte jen pomstít, ale za co? Jakým způsobem jsem já osobně "poškodil" vaše žití? Knihy jsem nikdy neroznášel po rodinách. Překvapuje mě, že se necháváš strhnout k odsouzení všech adventistů bez rozdílu. Nebo snad souhlasíš s kolektivní vinou. Byl by jsem rád, kdyby jsi tento komentář pojal přátelsky, ale je to jen na tobě. U tebe jsem trolllování zatím nezaznamenal, ale kdo ví....
O té pasti o které píšeš toho zřejmě víš docela málo. Nebojím se říci ve své církvi to co chci říci, ale většinou nemluvím do toho, kde nejsem aktérem, účastníkem života dané pospolitosti.
Vy už nejste v obraze, "měříte nám kalhoty a nutíte nás stát po kolena v minulosti"......čas nelze zastavit, ani posun v církvi.
Re: Zdá se, že adventisté mohou za všechno.........a když tu nebudou tak tu bude ráj.......
To je nejaky omyl. Nikto sa sem predsa nechodi pomstit. Vstup do fora je dobrovolny a ak sa niekto citi byt na fore urazeny ci zraneny, nemusi sem predsa chodit. Toto forum nie je sobotna skola, kde su otazky a odpovede dopredu pripravene. Je to realna diskusia, kde musis pocitat s tym, ze ludia nebudu hovorit len to, co sa Tebe paci. Nemusis mat pocit, ze kazdy, kto ma iny nazor, sa Ti chce pomstit.
Re: Zdá se, že adventisté mohou za všechno.........a když tu nebudou tak tu bude ráj.......
Aky posun? Ved oficialne stranky cirkve jasne hovoria, ze selmou je papezsky system a jej znamenim je prevratenie soboty na nedelu. Ak teda adventisti oznacuju miliony katolikov za nasledovnikov selmy, nemali by byt zaskoceni, ze sa aj sami mozu stat tercom kritiky.ambassador napísal: ↑12 Aug 2019, 20:11 Vy už nejste v obraze, "měříte nám kalhoty a nutíte nás stát po kolena v minulosti"......čas nelze zastavit, ani posun v církvi.
-
Som adventista A ČO S TYM?
Nějak jsi opomněl hlavní myšlenku tohoto webu.log napísal: ↑12 Aug 2019, 20:52To je nejaky omyl. Nikto sa sem predsa nechodi pomstit. Vstup do fora je dobrovolny a ak sa niekto citi byt na fore urazeny ci zraneny, nemusi sem predsa chodit. Toto forum nie je sobotna skola, kde su otazky a odpovede dopredu pripravene. Je to realna diskusia, kde musis pocitat s tym, ze ludia nebudu hovorit len to, co sa Tebe paci. Nemusis mat pocit, ze kazdy, kto ma iny nazor, sa Ti chce pomstit.
Nevyháním tě, ale je něco co se tě už netýká.
Jinde jsem napsal, že jsem docela rád když se vyjádří i někdo jiný. Nemám rád když se něco přehánění.
Re: Som adventista A ČO S TYM?
Sam najlepsie vyhodnotim co sa ma tyka a co nie. Forum je nielen pre clenov cirkvi. A keby aj, ja clen cirkvi som. Keby si venoval aspon polovicu energie vecnym temam, kolko energie venujes posudzovaniam osobnych pohnutok a intrigam, tak to by stacilo.ambassador napísal: ↑12 Aug 2019, 21:05Nějak jsi opomněl hlavní myšlenku tohoto webu.log napísal: ↑12 Aug 2019, 20:52To je nejaky omyl. Nikto sa sem predsa nechodi pomstit. Vstup do fora je dobrovolny a ak sa niekto citi byt na fore urazeny ci zraneny, nemusi sem predsa chodit. Toto forum nie je sobotna skola, kde su otazky a odpovede dopredu pripravene. Je to realna diskusia, kde musis pocitat s tym, ze ludia nebudu hovorit len to, co sa Tebe paci. Nemusis mat pocit, ze kazdy, kto ma iny nazor, sa Ti chce pomstit.
Nevyháním tě, ale je něco co se tě už netýká.
Jinde jsem napsal, že jsem docela rád když se vyjádří i někdo jiný. Nemám rád když se něco přehánění.
-
Zatím co někteří považuji celý formát Bible za Boží hlas nebo Boží slovo, tak ve skutečnosti v Bibli zaznívá Boží hlas, který je v menšině. Znamená to, že se v Bibli objevují i lidské reakce na Slovo od Boha přímé i nepřímé. Pokud by byla doslovně celá Bible slovo od slova Božím slovem, tak bychom neměli žádnou možnost nějak reagovat na Boží pokyn, smlouvu, požehnání, atd. Vlastně by byl náš příběh života předem připravený v němž by jsme sehráli roli loutky s niž Bůh manipuluje dle libosti.
-
Věřím, že Bůh "nějak" stvořil člověka. Nevím jak to udělal a kdy to udělal. Bible není denní
pracovní zápis nebo chcete-li "stavební deník" Stvořitele.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Stavebn%C3%AD_den%C3%ADk
Bohu-Stvořiteli není nadřízená nějaká stavební komise.
Biblická zpráva nás může teologickou formou pouze vtahovat do příběhu a současně ukazovat: Kdo to vytvořil a kdo je hoden pravé úcty.
pracovní zápis nebo chcete-li "stavební deník" Stvořitele.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Stavebn%C3%AD_den%C3%ADk
Bohu-Stvořiteli není nadřízená nějaká stavební komise.
Biblická zpráva nás může teologickou formou pouze vtahovat do příběhu a současně ukazovat: Kdo to vytvořil a kdo je hoden pravé úcty.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 3 neregistrovaní