Víra pak znamená......
-
- Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
- Kontaktovať používateľa:
Re: Víra pak znamená......
V evangeliích Ježíš představil na čem je postaven vztah člověka s Bohem a jaký je Bůh. Zákoníci a farizeové představovali Boha zcela jinak. To se někdy může stát i v dnešních křesťanských církvích.
K únavě z tzv. zachovávání může dojít snadno. Zvláště když to zachovávání nepřináší očekávaný "pokoj" srdce.
Vzhledem k dlouhodobému působení v církvi a rozhovorům v rozsáhlém čase s různými členy církve jsem pochopil, že nám chyběl větší důraz na spasení z Milosti. Samotné desatero ukazuje naši nedostatečnost a pouze nás vede ke Kristu.
K únavě z tzv. zachovávání může dojít snadno. Zvláště když to zachovávání nepřináší očekávaný "pokoj" srdce.
Vzhledem k dlouhodobému působení v církvi a rozhovorům v rozsáhlém čase s různými členy církve jsem pochopil, že nám chyběl větší důraz na spasení z Milosti. Samotné desatero ukazuje naši nedostatečnost a pouze nás vede ke Kristu.
-
Nejsi -li vybaven na cestu,
pak zůstaň "doma"......
ON vybavil své následovníky na cestu na kterou je pozval.
Ježíš svým následovníkům neslíbil chůzi po "červeném koberci" Představil nám klady i zápory.
Např:
J 16:33:
"Toto jsem vám pověděl, abyste ve mně měli pokoj. Ve světě máte soužení. Ale buďte dobré mysli, já jsem přemohl svět.“
Ježíš věděl co potřebuje jeho následovník a proto dal slib, který se naplňuje v čase našeho putování. Jan 14, 27 Pokoj vám zanechávám, svůj pokoj vám dávám; ne jako dává svět, já vám dávám. Ať se vaše srdce nechvěje a není bázlivé.
Zvláštností, potřebou a výsadou je přinášet pokoj do lidských příbytků, za předpokladu, že je v našem nitru.
Mt 10:13:
"Bude-li toho ten dům vskutku hoden, ať na něj přijde váš pokoj. Nebude-li však toho hoden, ať se váš pokoj navrátí k vám."
Jsme pozváni k důležité misi - roznášet pokoj mezi lidi kolem nás. Mezi nabídkou pokoje a pouhým učením věrouce může být rozdíl. Věrouka která vede k nadřazenosti postrádá hloubku pokoje, která je ukryta pouze v Kristu. Je pravdou, že Kristus mluvil i o rozdělení, ale to je jiné téma. Kristův pokoj nevytváří umělé nepřátelské denominační rozdělení.
ON vybavil své následovníky na cestu na kterou je pozval.
Ježíš svým následovníkům neslíbil chůzi po "červeném koberci" Představil nám klady i zápory.
Např:
J 16:33:
"Toto jsem vám pověděl, abyste ve mně měli pokoj. Ve světě máte soužení. Ale buďte dobré mysli, já jsem přemohl svět.“
Ježíš věděl co potřebuje jeho následovník a proto dal slib, který se naplňuje v čase našeho putování. Jan 14, 27 Pokoj vám zanechávám, svůj pokoj vám dávám; ne jako dává svět, já vám dávám. Ať se vaše srdce nechvěje a není bázlivé.
Zvláštností, potřebou a výsadou je přinášet pokoj do lidských příbytků, za předpokladu, že je v našem nitru.
Mt 10:13:
"Bude-li toho ten dům vskutku hoden, ať na něj přijde váš pokoj. Nebude-li však toho hoden, ať se váš pokoj navrátí k vám."
Jsme pozváni k důležité misi - roznášet pokoj mezi lidi kolem nás. Mezi nabídkou pokoje a pouhým učením věrouce může být rozdíl. Věrouka která vede k nadřazenosti postrádá hloubku pokoje, která je ukryta pouze v Kristu. Je pravdou, že Kristus mluvil i o rozdělení, ale to je jiné téma. Kristův pokoj nevytváří umělé nepřátelské denominační rozdělení.
-
Evangelium vede k věření, ,...
žel, někteří to evangelium převracejí.
Evangelium některých hlasatelů: "Až budeš dostatečně dobrý, tak tě Bůh zachrání."
Evangelium některých hlasatelů: "Až budeš dostatečně dobrý, tak tě Bůh zachrání."
-
- Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Už som to tu písal, že ak niekto pozmení pravdivý zmysel evanjelia Ježiša Krista a niečo k tomu pridá, alebo uberie z toho a podáva to v inom zmysle, ako je to v Písme, tak už to nie je pravda Božieho slová. Pravda je presne to, čo vyriekol Boh. Ak čokoľvek z Božieho Slova je pozmenené, aby to dalo iný zmysel, ako ten, ktorý mu dal Boh , tak to už nie je Božou pravdou.
No a duch antikrista práve to robí. Pozmeňuje a spochybňuje Slová Božie.
Ale Viktore, vždyť to sám děláš !Už som to tu písal, že ak niekto pozmení pravdivý zmysel evanjelia Ježiša Krista a niečo k tomu pridá, alebo uberie z toho a podáva to v inom zmysle, ako je to v Písme, tak už to nie je pravda Božieho slová. Pravda je presne to, čo vyriekol Boh. Ak čokoľvek z Božieho Slova je pozmenené, aby to dalo iný zmysel, ako ten, ktorý mu dal Boh , tak to už nie je Božou pravdou.
Za antikrista Tě ale nepovažuji, spíše to přičítám osobnostním vlivům.
-
- Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
To hovoríš ty!Hosť napísal: ↑03 Dec 2019, 17:26Ale Viktore, vždyť to sám děláš !Už som to tu písal, že ak niekto pozmení pravdivý zmysel evanjelia Ježiša Krista a niečo k tomu pridá, alebo uberie z toho a podáva to v inom zmysle, ako je to v Písme, tak už to nie je pravda Božieho slová. Pravda je presne to, čo vyriekol Boh. Ak čokoľvek z Božieho Slova je pozmenené, aby to dalo iný zmysel, ako ten, ktorý mu dal Boh , tak to už nie je Božou pravdou.
Tak tu napíš konkrétne, kde som pozmenil zmysel Evanjelia Ježiša Krista, aby to bolo všetkým jasné a nie len tebe. Ak to robím, tak máš pravdu. No tvoje argumenty z Písma zatiaľ nikto nevidel.
No jám mám silnejší a logický argument
Evanjelium Ježiša Krista je zjavením milosti a moci zvrchovaného Boha a to pre spásu jeho ľudu na slávu Boha. Preto všetka vďaka a sláva patrí jedine Bohu. Poprieš to?
Ak to nepoprieš, tak kde sa berie snaha o vyzdvihovanie človeka a jeho vôle, ako niečo rozhodujúce pri účinnosti spásy, ak všetko je jedine z milosti a moci Božej? Preto sa mnohým nepáči čo píšem, lebo vyzdvihujem jedine zvrchovaného Boha - Krista.
Potom vystupuje logická otázka. Ak teda vyzdvihujem nado všetko zvrchovaného Boha - Krista, jeho hotové a dokonalé dielo milosti, tak čo z toho je proti Bohu? Ak nič nemôže byť z toho proti Bohu, ak teda sa vyzdvihuje jedine zvrchovaný Boh, tak čo to vlastne prekrúcam?
Ak niekto naopak vyzdvihuje človeka – jeho vôľu, ako rozhodujúci faktor pri účinnosti spásy a teda preferuje evanjelium podľa človeka, tak mnohí s tým súhlasia. Nie je to na zamyslenie a teda prečo práve s tým súhlasia a prečo nesúhlasia s tým, aby bola za všetko daná chvála a sláva jedine Bohu?
No pravé kresťanstvo nie je o preferovaní vlastného "spásonosného" ega. Kresťanstvo je predsa o inom!
Ak Ježiš tak zdôrazňuje jeho pravé nasledovanie iba v sebazaprení, tak zaprieť samého seba určite nie je vyzdvihovanie svojho vlastného ega a vlastnej sily spasiť sa! Teda nech som ničím, aby Boh – Božie Slovo bolo pre mňa všetkým. Ten, ktorý nie je znovuzrodený v Kristu, tak to neprijíma, keďže vlastné ego musí poprieť! Vidíš ten princíp na ktorom stojí skutočné kresťanstvo?
Mt 16,24-25 Kto chce prísť za mnou, nech zaprie seba samého, vezme svoj kríž na seba a nasleduje ma! Lebo kto by si chcel zachrániť život, stratí ho; ale kto by stratil život pre mňa, nájde ho.
Zachrániť svoj život je vo zmysle uprednostniť svoje ego a svoj telesný život, ako je užívanie si telesného života ako sa len dá a teda podriadiť tomu všetko a teda uprednostniť to pred nasledovaním Krista. Potom takýto človek nemá pokoj a radosť vo Svätom Duchu - nemá duchovný večný život v Kristu.
Kto zaprie seba samého a teda zahodí preferovanie svojho telesného spôsobu života a uprednostní život v Kristu, tak nájde pokoj a radosť v Kristu – nájde duchovný večný život v Duchu Svätom.
Preto aj Ježiš hovorí, že kto sa nenarodí znova – z Boha – z Ducha – Svätého Ducha, tak nemôže vojsť do kráľovstva Božieho - kráľovstva pokoja a radosti v Duchu Svätom. A to je ten pravý život, ktorý nájde.

Tak tenhle byl asi za dlouhou dobu nejlepší.
Zkus si něco nastudovat o argumentu v kruhu a argumentačních faulech obecně.
https://bezfaulu.net/argumentacni-fauly ... icky-kruh/
-
-
- Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Zaznamenal jsi, že by to zde snad někdo dělal?ambassador napísal: ↑28 Dec 2019, 06:03 Víra v Boha se nepodmiňuje vírou v obdarování jiného člověka.
-
Víra a počty?
Víra v Boha není kalkul založený na matematických propočtech.
Zklamání není možné napravit záměnou výsledků v propočtech.
Počítání zůstalo stejně chybné, pouhá změna výsledku na tom nic nezmění.
Zklamání není možné napravit záměnou výsledků v propočtech.
Počítání zůstalo stejně chybné, pouhá změna výsledku na tom nic nezmění.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný