No to je z toho ze pozeraju Tarzana a potom ludia maju take predstavy)Hosť napísal: ↑04 Dec 2019, 17:52Pěkná ukázka jednoduchého až primitivního myšlení. Odvozovat z názoru na nahotu to, že křesťanství nic dobrého na svět nepřineslo, je skutečně primitivní. Dobrý kandidát pro volbu určitých politických stranVšetci vidíme že v krajinách kde je teplo tak domorodé kmene žili úplne nahatí, ženy aj muži. Až prišli kresťania a tí im ukázali svojho boha a ten ženám káže aby sa obliekali, schovávali, a hanbili sa za nahotu a mali pocit viny. Nič dobré na tento svet kresťanstvo neprinieslo.![]()
Ne, nevidíme, že v zemích, kde je teplo žili domorodci úplně nazí. Praktikovaly či praktikují to pouze některé kmeny a někdy pouze částečně (pro určité příležitosti).Většinou je nahota navíc spojena s kultem daného kmene anebo je v daném prostředí praktická, v tom není žádná věda.
Nahota v saune a wellness
Re: Nahota v saune a wellness
Clovek je siroky pojem. Ja myslim, ze to vymyslel muz, aby si ochranil svoju zenu pred inymi muzmi.
Aj tak sa mi zda nepochopitelne, ze Boh dal vsetkym cicavcom srst alebo hrubu kozu, aby boli chranene pred zimou, teplom, zraneniami, len cloveka spravil naheho a bezbranneho a tak musime stale kupovat nove a nove saty. Neviem preco to tak spravil...
Aj títo indiáni sú primitívny (v našich očiach)Hosť napísal: ↑04 Dec 2019, 17:52Pěkná ukázka jednoduchého až primitivního myšlení.
https://www.youtube.com/watch?v=YYNd2430usI
Cokoliv není z víry......
Chci říci, že uvnitř sebe má člověk svědomí nebo srdce, kterým se může řídit.
Nemá ho každý stejné a je to ovlivněné výchovou a kulturou.
Ale dokud tím neubližuje jinému člověku ani nejde proti svému svědomí... tak já to soudit nebudu.
Tedy rozumem mi nahota v sauně a wellnes u lidí nevadí i kdyby byli křesťané.
Ale kulturou a výchovou jsem byl vychován ke studu a k zahalování takže to pro mne je proti srsti.
Do sauny a wellnes téměř nechodím - nemám tu potřebu.
Ve sprchách u plaveckého bazénu už jsem si ale zvykl, že je normální být nahý i když tam někdy projde úklidový personál (žena).
Takže hádám, že bych si zvykl i na jiné věci.
Chci říci, že uvnitř sebe má člověk svědomí nebo srdce, kterým se může řídit.
Nemá ho každý stejné a je to ovlivněné výchovou a kulturou.
Ale dokud tím neubližuje jinému člověku ani nejde proti svému svědomí... tak já to soudit nebudu.
Tedy rozumem mi nahota v sauně a wellnes u lidí nevadí i kdyby byli křesťané.
Ale kulturou a výchovou jsem byl vychován ke studu a k zahalování takže to pro mne je proti srsti.
Do sauny a wellnes téměř nechodím - nemám tu potřebu.
Ve sprchách u plaveckého bazénu už jsem si ale zvykl, že je normální být nahý i když tam někdy projde úklidový personál (žena).
Takže hádám, že bych si zvykl i na jiné věci.
-
- Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
- Kontaktovať používateľa:
Toužíš chodit nahý?
Není nic jednodušší. Stále existují místa a kmeny, kde se téměř neoblékají. Stačí opustit křesťanské prostředí a odstěhovat se. Zahodit všechen technický, moderní život a oddat se nahotě. Je problém, aby si kdokoliv uskutečnil svůj sen - chodit nahý? Cítí se někdo omezovaný, že nemůže chodit nahý?
Re: Toužíš chodit nahý?
Naozaj si myslis, ze nie je nic jednoduchsie ako sa odstahovat do brazilskeho pralesa ? Ja myslim naopak, ze je to velmi tazke az nemozne. Pochopil som to skor tak, ze prispievatelom ide o to, chodit nahy u nas, mas nieco Ty alebo Tvoj Boh proti tomu ? Tak znie otazka.ambassador napísal: ↑05 Dec 2019, 07:05 Není nic jednodušší. Stále existují místa a kmeny, kde se téměř neoblékají. Stačí opustit křesťanské prostředí a odstěhovat se.
Re: Toužíš chodit nahý?
Nepřekrucuj komentáře.....log napísal: ↑05 Dec 2019, 08:19Naozaj si myslis, ze nie je nic jednoduchsie ako sa odstahovat do brazilskeho pralesa ? Ja myslim naopak, ze je to velmi tazke az nemozne. Pochopil som to skor tak, ze prispievatelom ide o to, chodit nahy u nas, mas nieco Ty alebo Tvoj Boh proti tomu ? Tak znie otazka.ambassador napísal: ↑05 Dec 2019, 07:05 Není nic jednodušší. Stále existují místa a kmeny, kde se téměř neoblékají. Stačí opustit křesťanské prostředí a odstěhovat se.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných