Církev
-
- Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
- Kontaktovať používateľa:
Re: Církev
Církev nemá být turistickou destinací v které se cíleně vytvářejí legendární postavy, aby bylo nalákáno co nejvíce obdivovatelů a příznivců.
Má být prostým společenstvím aktivní víry soustředěné "kolem" Ježíše Krista.
Má být prostým společenstvím aktivní víry soustředěné "kolem" Ježíše Krista.
- Prílohy
-
- img.obrazky.jpg (82.88 KiB) 4830 zobrazení
-
- Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
-
Církev je tam, kde je Kristus. Kde není Kristus tam je jen organizace.
Církev je i tam, kde je početně malé společenství, třeba jen dvou nebo tří následovníků J.K.
( Sestro Lído, mám zato, že jsem ti dal odpověď na tvou otázku ve vlákně EGW
)
Církev je i tam, kde je početně malé společenství, třeba jen dvou nebo tří následovníků J.K.
( Sestro Lído, mám zato, že jsem ti dal odpověď na tvou otázku ve vlákně EGW

-
- Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Ano, pochopila jsem, děkuji. Ale než odpovídám, často ještě rozvažuji.ambassador napísal: ↑31 Dec 2019, 19:32 Církev je tam, kde je Kristus. Kde není Kristus tam je jen organizace.
( Sestro Lído, mám zato, že jsem ti dal odpověď na tvou otázku ve vlákně EGW)
Promiň, že jsem se neozvala, přemýšlela jsem nad tím, ale částečně mi to pak i zapadlo v rámci návštěv

Otázku církve vidím stejně - církev nemusí být jen denominace, ale církev je i obyčejné shromáždění/setkání dvou tří lidí.
Stýkám se i s lidmi, kteří to s církvemi již dávno vzdali. Svým způsobem přemýšlení do nich prostě nezapadli a byli vytlačeni ven.
A zkušenost je taková, že pokud to člověk zkusí se dvěma církvemi a "nedopadne" to z jakéhokoliv důvodu, do třetího pokusu půjde jen ten největší nadšenec nebo psychicky narušený člověk

Církev je potřebná věc a je to Pánova vůle. Ale církev nemusí být jen denominace.
Naposledy upravil/-a Lída Rohalová v 31 Dec 2019, 20:19, upravené celkom 1 krát.

Krásny kostol Metodistov v Hong Kongu. Toto je sála pre bohoslužby, na samom vrchu sa nachádza nebeská kaplnka na sobáš a pohreb. John Wesley by mal radosť.
-
Je velmi poučné sledovat dění v jiných církvích. Níže je uvedený odkaz na komunitu jejíž kořeny jsou mormonské. Přesto je možné sledovat určitou snahu o jednoduchost ve vyjádření zásad komunity.
Zajímavá je i česká odnož a její vyjádření v 5 článcích víry.
Pozoruhodná je i změna v postoji vůči ženám.
Snad nejzajímavější je postoj této komunity k vlastní historii.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Kristova_komunita
Zajímavá je i česká odnož a její vyjádření v 5 článcích víry.
Pozoruhodná je i změna v postoji vůči ženám.
Snad nejzajímavější je postoj této komunity k vlastní historii.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Kristova_komunita
Celý svoj život musíš poctivo pracovať na svojej historii.ambassador napísal: ↑01 Jan 2020, 19:37Snad nejzajímavější je postoj této komunity k vlastní historii
Vsetko dobré v novom roku ti prajem.
-
Re: Církev nejsou budovy.
Církev nikdy nezanikne, možná se přetransformuje do jiné podoby. Stálost církve je dána Duchem Svatým.
"Církve" zanikají a rodí se znovu a znovu. Jsou místa kde církve-sbory zanikli. Jinde sbory pomalu skomírají a jedinci se je snaží rozfoukat. Na jiných místech vznikají úplně nová seskupení, společenství věřících = církev.
"Církve" zanikají a rodí se znovu a znovu. Jsou místa kde církve-sbory zanikli. Jinde sbory pomalu skomírají a jedinci se je snaží rozfoukat. Na jiných místech vznikají úplně nová seskupení, společenství věřících = církev.
-
Je zajímavé "naslouchat", jak se kde a v čem chápe jednota církve.
Ta někdy přehnaná snaha dotáhnout jednotu "takřka" do detailů.
Co taková jednota způsobuje, buduje nebo deformuje?
Přece jen musí být základní zdroj jednoty....... to gró .....
Ta někdy přehnaná snaha dotáhnout jednotu "takřka" do detailů.
Co taková jednota způsobuje, buduje nebo deformuje?
Přece jen musí být základní zdroj jednoty....... to gró .....
-
- Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Re: Církev nejsou budovy.
Presne takambassador napísal: ↑04 Jan 2020, 18:02 Církev nikdy nezanikne, možná se přetransformuje do jiné podoby. Stálost církve je dána Duchem Svatým.
Ak by sa na zemi začala budovať nejaká viditeľná inštitucionálna jednota všetkých kresťanov, tak zvod by bol náramný a máme aj príklad v KC. Jednota v Duchu Svätom v skutočnosti vždy existovala a existuje, no vidí ju jedine Boh. Preto to tak je, a takto to má byť. Nejaké "cirkvi, cirkvičky, zbory, spoločenstvá" vznikajú, iné zanikajú, no aj tak sa buduje neviditeľná jednota vo Svätom Duchu z tých, ktorým Otec v ich srdciach zjavil Krista .Takto sa im Kristus stal skalou spasenia.
No a táto neviditeĺná jednota vo Svätom Duchu sa stane viditeľnou a to až pri druhom prìchode Krista. Až vtedy všetci vykúpení v Kristu počas celého času milosti budú zvolaní. Všetci, čo zomreli v Kristu vstanú a spolu s tými, ktorí v tom časa budú živí a budú premenení, tak už všetci budú naveky s Pánom.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní