Kristus

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Re: Kristus

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Bible není univerzální prostředek k tomu, aby jsme kohokoliv přesvědčili, že Kristus je nebo také není Bůh.

Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

ambassador napísal: 18 Jan 2020, 06:38 Bible není univerzální prostředek k tomu, aby jsme kohokoliv přesvědčili, že Kristus je nebo také není Bůh.
Ach jaj

Samozrejme, že pravdu v srdci človeka zjavuje jedine Boh a to vo svojom Slove Pravdy a to Slovo Pravdy – Božie Slovo je zapísané v Písme. Ak odhodíš meter s ktorým meriaš, tak čím podložíš svoje tvrdenie, že je to tak? Čím budeš argumentovať, ako bojovať?

Ef 6:14 Tedy stojte majúc svoje bedrá opásané pravdou a súc oblečení v pancier spravedlivosti
15 a majúc nohy obuté v hotovosti evanjelia pokoja.
16 A pri tom pri všetkom vezmite štít viery, ktorým budete môcť uhasiť všetky ohnivé šípy toho zlého.
17 A vezmite aj prilbu spasenia i meč Ducha, ktorým je slovo Božie

Meč Ducha je Slovo Božie!

Povolaním každého kresťana je zvestovanie pravého evanjelia Ježiša Krista – teda pravého Krista. Evanjelium sa má zvestovať všetkým národom a teda všetkým ľuďom na celom svete. Tu nejde o to, aby sme niekoho nasilu presvedčili, ale ide o semeno Ducha Svätého – Slovo Božie, ktoré sa má rozosievať po celej zemi na svedectvo všetkým národom. To semeno musí byť pravé - Božie a nie niečím upravené. Keď padne to pravé semeno na dobrú zem v srdci človeka, tak zakorení a donesie úrodu na Božiu chválu. Jedným to bude na spasenie a iným kameňom úrazu a skalou pohoršenia.

Ak niekto degraduje meno Ježiša Krista, tak by sa mu malo patrične odpovedať a to vždy by malo byť podložené Písmom. Ak sa tu šíri takéto niečo, že Ježiš Kristus je len človek, tak v podstate sa ničí moc evanjelia a to znovuzrodiť človeka z Boha, lebo už to nie je Božie Slovo. Iba v Božom Slove evanjelia je život. Antikrist chce zničiť podstatu evanjelia a to tým, že šíri falošné evanjelium a to podľa človeka.

Svestovanie evanjelia Ježiša Krista všetkým ľuďom naokolo je zvestovanie toho, kto je to Ježiš Kristus – jeho pravé meno. Je to zvestovanie toho, prečo zišiel z neba, prečo sa obetoval a na tretí deň vstal z mŕtvych. Zvestovať to, že je pri Otcovi v nebesiach, aby vykúpeným v Kristu pripravil miesto, a zase príde. aby tam, kde je On aj oni boli.

Všetci antikristovia zvestujú iné evanjelium, alebo prekrútené evanjelium, ktoré nemá moci oživiť. Učenie moslimov, SJ, humanistov, ateistov, budhistov atd. Tak celé to antikristové vojsko bojuje proti pravému menu Ježiša Krista.Všetci do jedného učia, že Ježiš bol len človek.

No a kde inde ako v Biblii je pravdivé svedectvo, kto je to Ježiš Kristus a prečo zišiel z neba? Tak mi teda oznám, lebo ak napíšeš v tom zmysle, že Biblia nie je tým, z čoho by sme mali čerpať túto pravdu o Kristu, tak skade by sme ju mali čerpať?

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Viktorrealita napísal: 19 Jan 2020, 11:05
ambassador napísal: 18 Jan 2020, 06:38 Bible není univerzální prostředek k tomu, aby jsme kohokoliv přesvědčili, že Kristus je nebo také není Bůh.
Ach jaj

Samozrejme, že pravdu v srdci človeka zjavuje jedine Boh a to vo svojom Slove Pravdy a to Slovo Pravdy – Božie Slovo je zapísané v Písme. Ak odhodíš meter s ktorým meriaš, tak čím podložíš svoje tvrdenie, že je to tak? Čím budeš argumentovať, ako bojovať?

Ef 6:14 Tedy stojte majúc svoje bedrá opásané pravdou a súc oblečení v pancier spravedlivosti
16 A pri tom pri všetkom vezmite štít viery, ktorým budete môcť uhasiť všetky ohnivé šípy toho zlého.

Povolaním každého kresťana je zvestovanie pravého evanjelia Ježiša Krista – teda pravého Krista. Evanjelium sa má zvestovať všetkým národom a teda všetkým ľuďom na celom svete. Tu nejde o to, aby sme niekoho nasilu presvedčili, ale ide o semeno Ducha Svätého – Slovo Božie, ktoré sa má rozosievať po celej zemi na svedectvo všetkým národom. To semeno musí byť pravé - Božie a nie niečím upravené. Keď padne to pravé semeno na dobrú zem v srdci človeka, tak zakorení a donesie úrodu na Božiu chválu. Jedným to bude na spasenie a iným kameňom úrazu a skalou pohoršenia.

Ak niekto degraduje meno Ježiša Krista, tak by sa mu malo patrične odpovedať a to vždy by malo byť podložené Písmom. Ak sa tu šíri takéto niečo, že Ježiš Kristus je len človek, tak v podstate sa ničí moc evanjelia a to znovuzrodiť človeka z Boha, lebo už to nie je Božie Slovo. Iba v Božom Slove evanjelia je život. Antikrist chce zničiť podstatu evanjelia a to tým, že šíri falošné evanjelium a to podľa človeka.

Svestovanie evanjelia Ježiša Krista všetkým ľuďom naokolo je zvestovanie toho, kto je to Ježiš Kristus – jeho pravé meno. Je to zvestovanie toho, prečo zišiel z neba, prečo sa obetoval a na tretí deň vstal z mŕtvych. Zvestovať to, že je pri Otcovi v nebesiach, aby vykúpeným v Kristu pripravil miesto, a zase príde. aby tam, kde je On aj oni boli.

Všetci antikristovia zvestujú iné evanjelium, alebo prekrútené evanjelium, ktoré nemá moci oživiť. Učenie moslimov, SJ, humanistov, ateistov, budhistov atd. Tak celé to antikristové vojsko bojuje proti pravému menu Ježiša Krista.Všetci do jedného učia, že Ježiš bol len človek.

No a kde inde ako v Biblii je pravdivé svedectvo, kto je to Ježiš Kristus a prečo zišiel z neba? Tak mi teda oznám, lebo ak napíšeš v tom zmysle, že Biblia nie je tým, z čoho by sme mali čerpať túto pravdu o Kristu, tak skade by sme ju mali čerpať?
Vysvětluješ si slova, pojmy po svém. V podstatě je to medvědí služba. Bušíš houževnatě do všeho co je odlišné od tvého chápání a ta diskuze vás dvou obhájců pravdy Viktor - Mikim je jen výborným učebním odstrašujícím příkladem, jak se to dělá když nadšení hodně předbíhá poznání.
Systém - "za každou cenu".

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Hosť napísal: 19 Jan 2020, 11:42
Ak by bol Ježiš len človek, tak Pavol by nenapísal:

Gal1 11 Ale vám oznamujem, bratia, že evanjelium, ktoré som ja zvestoval, nie je podľa človeka; 12 lebo som ho ani ja neprijal od človeka ani ma nemu nenaučil človek, ale som ho dostal skrze zjavenie Ježiša Krista.

Ak Pavol hovorí, že to evanjelium, nie je podľa človeka, ani ho neprijal od človeka, ani ho nenaučil človek, ale ho dostal, a teraz pozor - skrz zjavenie Ježiša Krista, tak kto tu spochybňuje pravé meno Ježiša Krista? Mikim, alebo ja? Ak by Ježiš Kristus bol len človek, tak Pavol by napísal, že to evanjelium dostal od človeka, že. To ale Pavol nenapísal a preklína všetkých a dokonca aj keby niekto z nich prišiel a učil niečo iné, ako to evanjelium, ktoré im zvestovali, tak nech je prekliaty.

Ak niekto učí, že Ježiš Kristus je len človek, tak aj evanjelium musí byť iné. A to tom to je.

Pavol sa dosť boril s takými, ktorí popierali pravé meno Ježiša Krista. Môžeš si to prečítať v Písme.

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Bible je ten nejdůležitější i nejuverzálnější prostředek, skrze který nám sám Bůh zjevuje pravdu o sobě jako o jediném pravém Bohu a o svém jedinečném synu člověku Pánu Ježíši Kristu, který je zároveň prostředníkem mezi Bohem a lidmi.
Kdo chce chápe a pochopí, kdo Písmo nečte a nestuduje jej podrobně, pak neví prakticky nic, jako zde např. Ambasador, který Bibli na tomto fóru k potvrzení Boží Pravdy téměř až na výjimky nepoužívá, a proto je většina jeho komentářů naprosto o ničem.

mikim

Viktorrealita napísal: 19 Jan 2020, 11:05
Ach jaj

Vysvětluješ si slova, pojmy po svém. V podstatě je to medvědí služba. Bušíš houževnatě do všeho co je odlišné od tvého chápání a ta diskuze vás dvou obhájců pravdy Viktor - Mikim je jen výborným učebním odstrašujícím příkladem, jak se to dělá když nadšení hodně předbíhá poznání.
Systém - "za každou cenu".
Hoste, sám jsi dohromady tady nenapsal ještě nic, jen kecy a kecy a kecy, pokud nevíš o dané problematice prakticky nic, raději nepiš nic, jen si děláš zbytečně ostudu :)

mikim

Viktorrealita napísal: 19 Jan 2020, 20:54
Ak by bol Ježiš len človek, tak Pavol by nenapísal:

Gal1 11 Ale vám oznamujem, bratia, že evanjelium, ktoré som ja zvestoval, nie je podľa človeka; 12 lebo som ho ani ja neprijal od človeka ani ma nemu nenaučil človek, ale som ho dostal skrze zjavenie Ježiša Krista.

Ak Pavol hovorí, že to evanjelium, nie je podľa človeka, ani ho neprijal od človeka, ani ho nenaučil človek, ale ho dostal, a teraz pozor - skrz zjavenie Ježiša Krista, tak kto tu spochybňuje pravé meno Ježiša Krista? Mikim, alebo ja? Ak by Ježiš Kristus bol len človek, tak Pavol by napísal, že to evanjelium dostal od človeka, že. To ale Pavol nenapísal a preklína všetkých a dokonca aj keby niekto z nich prišiel a učil niečo iné, ako to evanjelium, ktoré im zvestovali, tak nech je prekliaty.

Ak niekto učí, že Ježiš Kristus je len človek, tak aj evanjelium musí byť iné. A to tom to je.

Pavol sa dosť boril s takými, ktorí popierali pravé meno Ježiša Krista. Môžeš si to prečítať v Písme.
...Ak by bol Ježiš len človek, tak Pavol by nenapísal:

Ak by sis přečetl i ostatní verše, věděl bys, že ap. Pavel nikdy Ježíše nepovažoval za Boha, ale vždy jej odděloval jako Pána od jediného Boha Otce:
Galatským 1:3  Milost vám a pokoj od Boha Otce a Pána našeho Jezukrista,
4  Kterýž vydal sebe samého za hříchy naše, aby nás vytrhl z tohoto přítomného věku zlého, podle vůle Boha a Otce našeho,

a nezapomeň, že všichni, kteří vírou přijali Krista jsou stejně jako Ježíš synové Boží:
Galatským 3:26  Všickni zajisté vy synové Boží jste v Kristu Ježíši skrze víru.

Ap.Pavel vždy dává na první místo Boha Otce před Pánem Ježíšem Kristem:
Efezským 1:1  Pavel apoštol Jezukristův, skrze vůli Boží, svatým, kteří jsou v Efezu, a věrným v Kristu Ježíši:
2  Milost vám a pokoj od Boha Otce našeho a Pána Jezukrista.
3  Požehnaný Bůh a Otec Pána našeho Jezukrista,
kterýž požehnal nám všelikým požehnáním duchovním v nebeských věcech v Kristu.

Efezským 1:17  Aby Bůh Pána našeho Jezukrista, Otec slávy, dal vám Ducha moudrosti a zjevení, v poznání jeho,

atd.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

[quote=mikim post
Hoste, sám jsi dohromady tady nenapsal ještě nic, jen kecy a kecy a kecy, pokud nevíš o dané problematice prakticky nic, raději nepiš nic, jen si děláš zbytečně ostudu :)
[/quote]

Máš pravdu, že té problematice božství nerozumím. Mám zato, že tomu nikdo nerozumí, ale ty jsi jediný z těch na tomto webu co tomu rozumí.

Pouze jsem uvěřil, že Ježíš Kristus je Bůh. To je všechno.

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Poznání Krista není skládačka domina, není tedy založeno na správné kombinaci veršů z Bible.
Prílohy
img.obrazky.jpg

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Diskutoval som raz s jedným , ktorý ma nazval modlárom, lebo sa vraj klania knihe - litere, ktorá zabíja. Úplne nepochopil, čo sa tým myslí, že litera zabíja. No a z tohoto svojho chybného predpokladu odhodil Bibliu, ako nejakú nepotrebnú literu.

Hovorím mu, skade sme sa dozvedeli o Kristu? Práve z tej knihy, ktorú si nazval literou, ktorá zabíja. Ak si sa už dozvedel o Kristu z Biblie, tak Bibliu odhodíš ako nepotrebnú?

No katastrofa.

Slovo Božie zapísané v Biblii nezabíja, ale dáva večný život. Ako povedal Ježiš - moje slová sú duch a sú život.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný