Kristus

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Re: Kristus

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

mikim napísal: 20 Jan 2020, 16:51
Ak by sis přečetl i ostatní verše, věděl bys, že ap. Pavel nikdy Ježíše nepovažoval za Boha, ale vždy jej odděloval jako Pána od jediného Boha Otce:
Galatským 1:3 Milost vám a pokoj od Boha Otce a Pána našeho Jezukrista,
4 Kterýž vydal sebe samého za hříchy naše, aby nás vytrhl z tohoto přítomného věku zlého, podle vůle Boha a Otce našeho,
Kde tam vidíš oddeľovanie Otca od Syna.
a nezapomeň, že všichni, kteří vírou přijali Krista jsou stejně jako Ježíš synové Boží:
Galatským 3:26 Všickni zajisté vy synové Boží jste v Kristu Ježíši skrze víru.
No a skrze vieru v koho sa stávajú synovia Boží? No predsa skrze Krista. To znamená len jedno, že v Kristu je Otec, lebo tí, ktorí uverili v Krista sa narodili z Boha. Kristus nepotreboval vieru v Otca, lebo On bol to Otcové Slovo, ktoré sa stalo telom, teda žišiel z neba – z hora. Vedel, kto je a skade prišiel.
Nikto nevie ako vyzerá Otec. Je to nad naše chápanie, ale môžeme ho poznať jedine v Kristu a skrz Krista v jeho slove a skutkoch.

Kde je napísané v písme, že Otec odsúdi niekoho za to, že až príliš uctieval jeho Syna? Práve naopak, všetko dal svojmu Synovi a Otca sa už nedá uctievať ináč, len skrz Syna. Syn sedí s Otcom na Otcovom tróne. To hovorí za všetko, kto je to Ježiš Kristus.
Ap.Pavel vždy dává na první místo Boha Otce před Pánem Ježíšem Kristem:
Efezským 1:1 Pavel apoštol Jezukristův, skrze vůli Boží, svatým, kteří jsou v Efezu, a věrným v Kristu Ježíši:
2 Milost vám a pokoj od Boha Otce našeho a Pána Jezukrista.
3 Požehnaný Bůh a Otec Pána našeho Jezukrista, kterýž požehnal nám všelikým požehnáním duchovním v nebeských věcech v Kristu.

Efezským 1:17 Aby Bůh Pána našeho Jezukrista, Otec slávy, dal vám Ducha moudrosti a zjevení, v poznání jeho,
Všetká sláva Otcu sa už dáva v Kristu a teda jedine skrze Krista. Túto podstatu jednoty osoby Otca, Syna a Ducha Svätého nechceš vidieť, no je to fakt.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Ako by som vedel, kto je Otec, ak by som neuveril v Krista – čo hovoril a čo činil? Je to nemožné! A práve v tom je tá neoddeliteľná jednota Otca a Syna.

Ak niekto oddelí svojím učením Otca od Syna, tak čo povie, že slúži osobitne jednému Pánu a osobitne druhému Pánu? Nedá sa slúžiť dvom Pánom. Dá sa slúžiť Otcu jedine skrze jedného Pána a tým Pánom je Ježiš Kristus.

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Hosť napísal: 20 Jan 2020, 18:12 [quote=mikim post
Hoste, sám jsi dohromady tady nenapsal ještě nic, jen kecy a kecy a kecy, pokud nevíš o dané problematice prakticky nic, raději nepiš nic, jen si děláš zbytečně ostudu :)
Máš pravdu, že té problematice božství nerozumím. Mám zato, že tomu nikdo nerozumí, ale ty jsi jediný z těch na tomto webu co tomu rozumí.

Pouze jsem uvěřil, že Ježíš Kristus je Bůh. To je všechno.
[/quote]

...Pouze jsem uvěřil, že Ježíš Kristus je Bůh. To je všechno.

No tak to jsi ale neuvěřil podle Bible, ta totiž nic takového neučí, ani sám Ježíš nikdy neřekl, že je Bůh, ani jeho Bůh Otec nikdy neřekl o svém Synu, že je stejný Bůh jako On a ani apoštolové nikde nenapsali, že by byl Ježíš Bůh.

mikim

ambassador napísal: 21 Jan 2020, 06:17 Poznání Krista není skládačka domina, není tedy založeno na správné kombinaci veršů z Bible.
Poznání Krista je jasně daný Biblický fakt, je člověk, druhý Adam, prostředník mezi Bohem a lidmi a Syn Boží jak jej nazval jeho jediný Bůh Otec, který je jeho hlavou. Na potvrzení této pravd stačí 3-4 verše z Bible. To jen vyznávači římsko-katolické trojice, která vychází z pohanství se neustálými skládačkami desítkami veršů snaží dokázat trojici či trojjediného Boha, aniž by se toto jakkoliv dalo poskládat, protože Bible takové zcela smýšlené pojmy jako je trojice či trojjediný Bůh vůbec nezná.

mikim

Viktorrealita napísal: 21 Jan 2020, 09:59
mikim napísal: 20 Jan 2020, 16:51
Ak by sis přečetl i ostatní verše, věděl bys, že ap. Pavel nikdy Ježíše nepovažoval za Boha, ale vždy jej odděloval jako Pána od jediného Boha Otce:
Galatským 1:3 Milost vám a pokoj od Boha Otce a Pána našeho Jezukrista,
4 Kterýž vydal sebe samého za hříchy naše, aby nás vytrhl z tohoto přítomného věku zlého, podle vůle Boha a Otce našeho,
a nezapomeň, že všichni, kteří vírou přijali Krista jsou stejně jako Ježíš synové Boží:
Galatským 3:26 Všickni zajisté vy synové Boží jste v Kristu Ježíši skrze víru.
No a skrze vieru v koho sa stávajú synovia Boží? No predsa skrze Krista. To znamená len jedno, že v Kristu je Otec, lebo tí, ktorí uverili v Krista sa narodili z Boha. Kristus nepotreboval vieru v Otca, lebo On bol to Otcové Slovo, ktoré sa stalo telom, teda žišiel z neba – z hora. Vedel, kto je a skade prišiel.
Nikto nevie ako vyzerá Otec. Je to nad naše chápanie, ale môžeme ho poznať jedine v Kristu a skrz Krista v jeho slove a skutkoch.

Kde je napísané v písme, že Otec odsúdi niekoho za to, že až príliš uctieval jeho Syna? Práve naopak, všetko dal svojmu Synovi a Otca sa už nedá uctievať ináč, len skrz Syna. Syn sedí s Otcom na Otcovom tróne. To hovorí za všetko, kto je to Ježiš Kristus.
Ap.Pavel vždy dává na první místo Boha Otce před Pánem Ježíšem Kristem:
Efezským 1:1 Pavel apoštol Jezukristův, skrze vůli Boží, svatým, kteří jsou v Efezu, a věrným v Kristu Ježíši:
2 Milost vám a pokoj od Boha Otce našeho a Pána Jezukrista.
3 Požehnaný Bůh a Otec Pána našeho Jezukrista, kterýž požehnal nám všelikým požehnáním duchovním v nebeských věcech v Kristu.

Efezským 1:17 Aby Bůh Pána našeho Jezukrista, Otec slávy, dal vám Ducha moudrosti a zjevení, v poznání jeho,
Všetká sláva Otcu sa už dáva v Kristu a teda jedine skrze Krista. Túto podstatu jednoty osoby Otca, Syna a Ducha Svätého nechceš vidieť, no je to fakt.
...Galatským 1:3 Milost vám a pokoj od Boha Otce a Pána našeho Jezukrista,
Viktor, děláš si ze mně prdel? :)

...Kristus nepotreboval vieru v Otca, lebo On bol to Otcové Slovo, ktoré sa stalo telom, teda žišiel z neba – z hora. Vedel, kto je a skade prišiel.

Zase další blud, člověk Ježíš Kristus naprosto spoléhal na svého Otce a věřil mu ve všem na 100%, sám ze sebe nemohl udělat ani jeden nadpřirozený skutek (jak řekl Ježíš: ..."sám ze sebe nemohu dělat nic"..., tyto skutky dělal jedině, když byl Otec s ním nebo mu propůjčil svou moc. Přijít z nebe neznamená doslova přijít z nebe, stejně jako ani Jan, který byl poslán od Boha nepřišel doslova z nebe. Ježíš věděl kdo je, až mu to zjevil Otec, do té doby nejspíše nevěděl vůbec nic.

...Kde je napísané v písme, že Otec odsúdi niekoho za to, že až príliš uctieval jeho Syna? Práve naopak, všetko dal svojmu Synovi a Otca sa už nedá uctievať ináč, len skrz Syna. Syn sedí s Otcom na Otcovom tróne. To hovorí za všetko, kto je to Ježiš Kristus.

To už píšeš asi po desáté jako kolovrátek a už jsem ti na to odpovídal...

...Všetká sláva Otcu sa už dáva v Kristu a teda jedine skrze Krista.

To je zajímavé, že když se Pán Ježíš narodil, nikdo mu nevzdával chválu ani skrze něj andělé nevzdávali chválu Bohu, ale vzdávali chválu přímo Bohu:
Lukáš 2:12  A toto vám bude za znamení: Naleznete nemluvňátko plénkami obvinuté, a ležící v jeslech.
13  A hned s andělem zjevilo se množství rytířstva nebeského, chválících Boha a řkoucích:
14  Sláva na výsostech Bohu, a na zemi pokoj, lidem dobrá vůle.

Jak dopadl Herodes, který nevzdal slávu Bohu?
Skutky apoštolské 12:21  V uložený pak den Herodes, obleka se v královské roucho, a posadiv se na soudné stolici, učinil k nim řeč.
22  I zvolal lid, řka: Boží jest toto hlas, a ne lidský.
23  A ihned ranil jej anděl Páně, protože nevzdal slávy Bohu; a rozlez se červy, umřel.

ano i skrze Krista se dává sláva jedinému Bohu JHVH...
Římanům 16:27  Jedinému moudrému Bohu buď skrze Ježíše Krista sláva na věky věků. Amen.
Filipským 4:20  Bohu pak a Otci našemu sláva na věky věků. Amen.
1 Tesalonickým 2:12  I s osvědčováním, abyste chodili hodně Bohu, kterýž povolal vás do království svého a v slávu.
1 Timoteovi 1:17  Králi věků, nepomíjejícímu, neviditelnému, jedinému Bohu buď čest a sláva na věky věků. Amen.

2 Timoteovi 4:16  Při mé první obhajobě nikdo při mně nebyl, všichni mě opustili. Kéž jim to Bůh nepočítá!
17  Pán však při mně stál a dal mi sílu, abych mohl dovršit zvěstování evangelia, a slyšeli je všichni pohané; a byl jsem vysvobozen ze lví tlamy.
18  Pán mě vysvobodí ze všeho zlého a zachová pro své nebeské království. Jemu patří sláva na věky věků, amen.(Pán pozn. zde myšlen Bůh Otec)

Judův 1:25  jedinému Bohu, který nás spasil skrze Ježíše Krista, našeho Pána, buď sláva, velebnost, vláda i moc přede vším časem i nyní i po všecky věky. Amen.

Zjevení Janovo 1:6  A učinil nás krále a kněží Bohu a Otci svému, jemužto buď sláva a moc na věky věků. Amen.

Zjevení Janovo 7:12  Řkouce: Amen. Požehnání, a sláva, a moudrost, a díků činění, a čest, a moc, i síla Bohu našemu na věky věků. Amen.

Zjevení Janovo 11:13  A v tu hodinu stalo se země třesení veliké, a desátý díl města padl, a zbito jest v tom země třesení sedm tisíců lidu, a jiní zstrašeni jsou, a vzdali slávu Bohu nebeskému.

Zjevení Janovo 16:9  I pálili se lidé horkem velikým, a rouhali se jménu Boha toho, kterýž má moc nad těmito ranami, avšak nečinili pokání, aby vzdali slávu jemu.

Zjevení Janovo 19:1  Potom jsem slyšel veliký hlas velikého zástupu na nebi, řkoucího: Haleluiah. Spasení, a sláva, a čest, i moc Pánu Bohu našemu.

Jak vidíš slávu máme vzdávat na prvním místě Bohu jedinému a můžeme tak činit skrze Pána Ježíše Krista, ale v nebi velký zástup nevolá vzdáváme ti Bože slávu "skrze Krista" :)
Proč asi?
Protože sláva náleží jedině Bohu Otci!!!
A chvála i Beránkovi.

mikim

Viktorrealita napísal: 21 Jan 2020, 10:15 Ako by som vedel, kto je Otec, ak by som neuveril v Krista – čo hovoril a čo činil? Je to nemožné! A práve v tom je tá neoddeliteľná jednota Otca a Syna.

Ak niekto oddelí svojím učením Otca od Syna, tak čo povie, že slúži osobitne jednému Pánu a osobitne druhému Pánu? Nedá sa slúžiť dvom Pánom. Dá sa slúžiť Otcu jedine skrze jedného Pána a tým Pánom je Ježiš Kristus.
...Ako by som vedel, kto je Otec, ak by som neuveril v Krista – čo hovoril a čo činil? Je to nemožné! A práve v tom je tá neoddeliteľná jednota Otca a Syna.

Ano jednodušší je věřit tomu co říká sám Ježíš o svém Otci, ale celý SZ nikdo neznal Ježíše a jediného Boha Otce poznával každý skrze proroky, anděly i přímo, když k někomu promluvil, a Pána Ježíš k tomu kupodivu nikdo nepotřeboval.

...Dá sa slúžiť Otcu jedine skrze jedného Pána a tým Pánom je Ježiš Kristus.
Tomu se určitě nebráním, ale jediný Bůh Otec bude u mne vždy na prvním místě, přesně tak jak chtěl a učil i samotný Ježíš a uctívat můžeme samozřejmě oba dva, ale na prvním místě byl ale měl být vždy Bůh Otec, kterému jedinému patří sláva a Pána Ježíše uctíváme jako vysoce vyvýšeného, dokonce i nad anděly, člověka-Syna Božího a spasitele.

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Kristus nepovolal do služby přesvědčovací manažéry, ale svědky, kteří budou svědčit co pro ně
osobně udělal Kristus. Jednotlivce, kteří prožili změnu ve svém životě, kterou způsobilo
setkání s Kristem a oni o tom vydávají svědectví. Svědek nepřesvědčuje jen vypovídá o tom
co viděl a zažil. Žel v křesťanství došlo k posunu i do metod laděných negativně ......
Proto jsem do tohoto vlákna napsal větu, která má 3 důležité slova.

Tři slova v jedné větě týkající se používání Bible - univerzalita, prostředek a přesvědčování. Tato trojice slov je
mementem proti nesprávnému použivání Bible.
Samostatná slova nejsou závadná, jen v takové společné vazbě mají výpovědní nátlakovou hodnotu.
Vazba těchto tří slov ukazuje, že to není dobrá evangelizační metoda.

Bible není univerzální prostředek k tomu, aby jsme kohokoliv přesvědčili, že Kristus je nebo také není Bůh.

Svědčit o Kristu nezáleží tolik na znalostech. I když znalosti nejsou k zahození.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

ambassador napísal: 21 Jan 2020, 21:22 Kristus nepovolal do služby přesvědčovací manažéry, ale svědky, kteří budou svědčit co pro ně
osobně udělal Kristus.
19Jděte ke všem národům a získávejte mi učedníky, křtěte je ve jméno Otce i Syna i Ducha svatého
20a učte je, aby zachovávali všecko, co jsem vám přikázal. A hle, já jsem s vámi po všecky dny až do skonání tohoto věku. “
ambassador napísal: 21 Jan 2020, 21:22 Bible není univerzální prostředek k tomu, aby jsme kohokoliv přesvědčili, že Kristus je nebo také není Bůh.
30Ještě mnoho jiných znamení učinil Ježíš před očima učedníků, a ta nejsou zapsána v této knize.
31Tato však zapsána jsou, abyste věřili, že Ježíš je Kristus, Syn Boží, a abyste věříce měli život v jeho jménu.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

mikim napísal: 21 Jan 2020, 14:19 ...Pouze jsem uvěřil, že Ježíš Kristus je Bůh. To je všechno.

No tak to jsi ale neuvěřil podle Bible, ta totiž nic takového neučí, ani sám Ježíš nikdy neřekl, že je Bůh, ani jeho Bůh Otec nikdy neřekl o svém Synu, že je stejný Bůh jako On a ani apoštolové nikde nenapsali, že by byl Ježíš Bůh.
18Boha nikdy nikdo neviděl; jednorozený Syn, který je v náručí Otcově, nám o něm řekl.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Bohom sa nám stáva to, čo kraľuje v našom srdci a to nad všetko a teda aj nad nami samotnými. Zapretie samého seba , aby kraľovalo to Otcove Slovo – Kristus - Boh v srdci človeka.

No a to Otcove Slovo, čo sa stalo telom – Kristom, je v srdci vykúpeného Bohom – jedným Bohom. To Slovo bolo u Boha a to Slovo bol Boh. Ježiš povedal – Duch je, ktorý oživuje. Jedine Boží Duch oživuje. Následne hovorí - moje slová sú duch a sú život. To, čo Kristus hovorí dáva život a to je to Otcove Slovo - Boh, ktorý dáva život. Boh je Duch a iba v Bohu je život.

V tom Slove evanjelia je Duch a teda život. To Slovo nám dáva zmysel života - večný život, ktorý prijímame vierou. prijímame práve v to Slovo – Krista, teda v jeho svedectvo o sebe samom - kto je Kristus, prečo zišiel z neba a zase príde, aby tam, kde je on aj my sme boli. Ak to Slovo skrze vieru kraľuje v srdci človeka, tak to mu dáva večný život v Kristu. To je tá radosť a pokoj v Duchu Svätom.

Ježiš povedal: Kto mňa videl videl Otca

Otca sa dá vidieť vierou - očami srdca v Otcovom Slove a skutkoch ktoré činí v Kristu.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný