Viktorrealita napísal: ↑21 Jan 2020, 09:59
mikim napísal: ↑20 Jan 2020, 16:51
Ak by sis přečetl i ostatní verše, věděl bys, že ap. Pavel nikdy Ježíše nepovažoval za Boha, ale vždy jej odděloval jako Pána od jediného Boha Otce:
Galatským 1:3 Milost vám a pokoj od Boha Otce a Pána našeho Jezukrista,
4 Kterýž vydal sebe samého za hříchy naše, aby nás vytrhl z tohoto přítomného věku zlého, podle vůle Boha a Otce našeho,
Kde tam vidíš oddeľovanie Otca od Syna.
a nezapomeň, že všichni, kteří vírou přijali Krista jsou stejně jako Ježíš synové Boží:
Galatským 3:26 Všickni zajisté vy synové Boží jste v Kristu Ježíši skrze víru.
No a skrze vieru v koho sa stávajú synovia Boží? No predsa skrze Krista. To znamená len jedno, že v Kristu je Otec, lebo tí, ktorí uverili v Krista sa narodili z Boha. Kristus nepotreboval vieru v Otca, lebo On bol to Otcové Slovo, ktoré sa stalo telom, teda žišiel z neba – z hora. Vedel, kto je a skade prišiel.
Nikto nevie ako vyzerá Otec. Je to nad naše chápanie, ale môžeme ho poznať jedine v Kristu a skrz Krista v jeho slove a skutkoch.
Kde je napísané v písme, že Otec odsúdi niekoho za to, že až príliš uctieval jeho Syna? Práve naopak, všetko dal svojmu Synovi a Otca sa už nedá uctievať ináč, len skrz Syna. Syn sedí s Otcom na Otcovom tróne. To hovorí za všetko, kto je to Ježiš Kristus.
Ap.Pavel vždy dává na první místo Boha Otce před Pánem Ježíšem Kristem:
Efezským 1:1 Pavel apoštol Jezukristův, skrze vůli Boží, svatým, kteří jsou v Efezu, a věrným v Kristu Ježíši:
2 Milost vám a pokoj od Boha Otce našeho a Pána Jezukrista.
3 Požehnaný Bůh a Otec Pána našeho Jezukrista, kterýž požehnal nám všelikým požehnáním duchovním v nebeských věcech v Kristu.
Efezským 1:17 Aby Bůh Pána našeho Jezukrista, Otec slávy, dal vám Ducha moudrosti a zjevení, v poznání jeho,
Všetká sláva Otcu sa už dáva v Kristu a teda jedine skrze Krista. Túto podstatu jednoty osoby Otca, Syna a Ducha Svätého nechceš vidieť, no je to fakt.
...Galatským 1:3 Milost vám a pokoj
od Boha Otce a Pána našeho Jezukrista,
Kde tam vidíš oddeľovanie Otca od Syna.
Viktor, děláš si ze mně prdel?
...Kristus nepotreboval vieru v Otca, lebo On bol to Otcové Slovo, ktoré sa stalo telom, teda žišiel z neba – z hora. Vedel, kto je a skade prišiel.
Zase další blud, člověk Ježíš Kristus naprosto spoléhal na svého Otce a věřil mu ve všem na 100%, sám ze sebe nemohl udělat ani jeden nadpřirozený skutek (jak řekl Ježíš: ..."sám ze sebe nemohu dělat nic"..., tyto skutky dělal jedině, když byl Otec s ním nebo mu propůjčil svou moc. Přijít z nebe neznamená doslova přijít z nebe, stejně jako ani Jan, který byl poslán od Boha nepřišel doslova z nebe. Ježíš věděl kdo je, až mu to zjevil Otec, do té doby nejspíše nevěděl vůbec nic.
...Kde je napísané v písme, že Otec odsúdi niekoho za to, že až príliš uctieval jeho Syna? Práve naopak, všetko dal svojmu Synovi a Otca sa už nedá uctievať ináč, len skrz Syna. Syn sedí s Otcom na Otcovom tróne. To hovorí za všetko, kto je to Ježiš Kristus.
To už píšeš asi po desáté jako kolovrátek a už jsem ti na to odpovídal...
...Všetká sláva Otcu sa už dáva v Kristu a teda jedine skrze Krista.
To je zajímavé, že když se Pán Ježíš narodil, nikdo mu nevzdával chválu ani skrze něj andělé nevzdávali chválu Bohu, ale vzdávali chválu přímo Bohu:
Lukáš 2:12 A toto vám bude za znamení: Naleznete nemluvňátko plénkami obvinuté, a ležící v jeslech.
13 A hned s andělem zjevilo se množství rytířstva nebeského,
chválících Boha a řkoucích:
14
Sláva na výsostech Bohu, a na zemi pokoj, lidem dobrá vůle.
Jak dopadl Herodes, který nevzdal slávu Bohu?
Skutky apoštolské 12:21 V uložený pak den Herodes, obleka se v královské roucho, a posadiv se na soudné stolici, učinil k nim řeč.
22 I zvolal lid, řka: Boží jest toto hlas, a ne lidský.
23 A ihned ranil jej anděl Páně,
protože nevzdal slávy Bohu; a rozlez se červy, umřel.
ano i skrze Krista se dává sláva jedinému Bohu JHVH...
Římanům 16:27
Jedinému moudrému Bohu buď skrze Ježíše Krista sláva na věky věků. Amen.
Filipským 4:20 Bohu pak a Otci našemu sláva na věky věků. Amen.
1 Tesalonickým 2:12 I s osvědčováním, abyste chodili hodně Bohu, kterýž povolal vás do království svého a v slávu.
1 Timoteovi 1:17 Králi věků, nepomíjejícímu, neviditelnému, jedinému Bohu buď čest a sláva na věky věků. Amen.
2 Timoteovi 4:16 Při mé první obhajobě nikdo při mně nebyl, všichni mě opustili. Kéž jim to Bůh nepočítá!
17 Pán však při mně stál a dal mi sílu, abych mohl dovršit zvěstování evangelia, a slyšeli je všichni pohané; a byl jsem vysvobozen ze lví tlamy.
18
Pán mě vysvobodí ze všeho zlého a zachová pro své nebeské království. Jemu patří sláva na věky věků, amen.(Pán pozn. zde myšlen Bůh Otec)
Judův 1:25 jedinému Bohu, který nás spasil skrze Ježíše Krista, našeho Pána, buď sláva, velebnost, vláda i moc přede vším časem i nyní i po všecky věky. Amen.
Zjevení Janovo 1:6 A učinil nás krále a kněží Bohu a Otci svému, jemužto buď sláva a moc na věky věků. Amen.
Zjevení Janovo 7:12 Řkouce: Amen. Požehnání,
a sláva, a moudrost, a díků činění, a čest, a moc, i síla
Bohu našemu na věky věků. Amen.
Zjevení Janovo 11:13 A v tu hodinu stalo se země třesení veliké, a desátý díl města padl, a zbito jest v tom země třesení sedm tisíců lidu, a jiní zstrašeni jsou,
a vzdali slávu Bohu nebeskému.
Zjevení Janovo 16:9 I pálili se lidé horkem velikým, a rouhali se
jménu Boha toho, kterýž má moc nad těmito ranami, avšak nečinili pokání, aby vzdali slávu jemu.
Zjevení Janovo 19:1 Potom jsem slyšel veliký hlas
velikého zástupu na nebi, řkoucího: Haleluiah. Spasení, a
sláva, a čest, i moc
Pánu Bohu našemu.
Jak vidíš slávu máme vzdávat na prvním místě Bohu jedinému a můžeme tak činit skrze Pána Ježíše Krista, ale v nebi velký zástup nevolá vzdáváme ti Bože slávu "skrze Krista"

Proč asi?
Protože sláva náleží jedině Bohu Otci!!!
A chvála i Beránkovi.