To já bych řekl, že ohledně EGW a její role a chyb v jejích předpovědích a knihách ještě existuje nemalá skupina, která:Karel napísal: ↑22 Mar 2020, 17:52Za tu chvilku co provozuju svůj blogísek se mi přineslo spousta věcí. Jmenovat a citovat nikoho nebudu, ale každá uvedená informace přišla aspoň ze dvou směrů. Nejde o doměnky, jsou to fakta. Z takovýchto fakt a z toho jak je znám usuzuju že se jen tváří, že nevěděli.
- Mach studii P. Škody dobře četl, jak je patrné z jeho odpovědi. Přesto nepřišel s žádným argumentem.
- Od žádného adventisty jsem na to nedostal odpověď. Když už něco napíšou, tak je to mimo téma, vykrucují se a připíší něco co mě jakoby má zdiskreditovat. Tedy odpověď nedostanu.
- Několik lidí má stejnou zkušenost jako já.
- Svědomí kazatelů, kteří si uvědomují o co jde, je v těžké situaci. Buď mohou předstírat že věří, nebo si hledat jinou práci. U běžných adventistů je to obdobné.
- Informace, které se mi různými cestami dostaly ze zákulisí studie P. Škody jednoznačně říkají, že mnozí adventisté upřímně nevěří, ale naopak velmi dobře ví, že je jejich víra postavená na lžích.
- Bylo by snadné studie P. Škody vyvrátit argumenty, kdyby nějaké byly. Ale už po sedm let se tak nestalo.
Nebo se pletu? Podařilo se někomu z vás dostat odpovědi na otázky, jak je to s prorokovým plagiátorstvím? Proč je prorok považovaný za proroka i když se její proroctví nenaplnila, ...?
- Tuší že to není úplně v poho, ale nechce to zjistit.
- Raději se jejím knihám vyhýbá
- nebo raději při konfrontaci o EGW šíří jen bezpečné výroky typu: ,,vždyť ona vedla lidi k bibli" ,,díky jejím knihám mnoho lidí čte více bibli, modlí se, uvěřilo, atd." ,,jedna z nejčtenějších a nejpřekládanějších křesťanských autorů/ek". Ale nepůjdou do osobního hlubšího studia v jejích knihách, aby zavřeli kritikům pusu.
Většinou jsou to lidé, kteří měli nebo mají v okolí někoho, kdo její dílo plně nahltal a buď to pozřel a na jeho životě a přemýšlení to je silně vidět. Nebo to vyzvrátil a umí dodnes svůj postoj obhájit. Když někoho takového můžete pozorovat ti chytřejší pochopí, že jít do knih a víry v EGW naplno nemusí dopadnout dobře a je to tedy nějaké podezřelé.