No ak zmutovali, potom teda zastavas aj evolucionizmus, ktory je na mutacii zalozeny. Aj tu sme teda v 100% zhode.Hosť napísal: ↑15 Mar 2020, 09:15 Ano, viry se "neudělaly" sami, jak to s nimi je, nevíme. Je to možná podobné s geny-některé se zřejmě aktivovaly až po pádu do hříchu a určitě některé následky hříchu nějak zmutovaly.
Pád do hříchu je klíčový moment lidské existence, pak se spustily mechanismy zániku, to se týká i virů.
Koronavorus aneb podávání rukou, objímání se, líbání se, a mytí nohou v CASD
Re: Koronavorus aneb podávání rukou, objímání se, líbání se, a mytí nohou v CASD
Re: Koronavorus aneb podávání rukou, objímání se, líbání se, a mytí nohou v CASD
Ja som tiež neveriaci ale nie neveriaci v boha ale neveriaci v tvojho Boha. Neverím v Boha akého ho poznáš a vykresluješ na zaklade biblie ty.Hosť napísal: ↑15 Mar 2020, 09:15 Ne, nevěřící by tak neodpověděli, protože s existencí Boha nepočítají.
Tvoj svet je čierno biely. Ale môj svet je farebný a má vela odtieňov.
Já věřím v Boha, který je představen v Písmu, je to můj osobní Bůh.Co Ti na něm vadí, to nevím. Nevím taky, jak mne můžeš hodnotit, když jsem ho na základě bible nevykresloval, o bibli nepadlo ani slovo, pouze nepřímá zmínka o pádu do hříchu. Můj svět není černobílý (nejsem pes), ale barevný, stejně jako Tvůj (pokud nejsi barvoslepý).Ja som tiež neveriaci ale nie neveriaci v boha ale neveriaci v tvojho Boha. Neverím v Boha akého ho poznáš a vykresluješ na zaklade biblie ty.
Tvoj svet je čierno biely. Ale môj svet je farebný a má vela odtieňov.
Mrzí ma, ak som ťa urazil len som reagoval na tvoju vetu ktorá rozdelovala ludí na veriacich (Boha z Biblie) a neveriacich. Preto som použil prirovnanie k čiernobielemu svetu. Nevadí mi tvojom Bohu nič. Prepáč.Hosť napísal: ↑15 Mar 2020, 16:14Já věřím v Boha, který je představen v Písmu, je to můj osobní Bůh.Co Ti na něm vadí, to nevím. Nevím taky, jak mne můžeš hodnotit, když jsem ho na základě bible nevykresloval, o bibli nepadlo ani slovo, pouze nepřímá zmínka o pádu do hříchu. Můj svět není černobílý (nejsem pes), ale barevný, stejně jako Tvůj (pokud nejsi barvoslepý).
To je zaujimave, ze dnes ma uz vela ludi svojho osobneho, sukromneho, boha, nieco ako talizman. Ci krestania ci nekrestania, je tu velmi velka subjektivita. Tazko sa este dvaja zhodnu na tom co alebo kto je boh, vlastne ani tuto zhodu uz nikto nevyhladava. Kazdemu staci jeho osobny prezitok. Alebo to stale bolo takto len sme si to nevsimli? I to je mozne.
Na koronavíruse ma asi najviac hnevá že nám diktujú cez televízor a internet čo máme robiť a mi to robíme. Všetko pod pláštikom neohrozenia seba a druhých ľudí. Čo nám nadiktujú zajtra ???
-
- Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
- Kontaktovať používateľa:
Respektovat 2metrovou vzdálenost a omezit shlukování lidí nepovažuji za diktování, ale za potřebu, abych tu mohl ještě žít.
Život je krásný, proč si ho člověk kazí?
Omezení mě chrání ve prospěch života. Přesto se necítím omezen. Přijal jsem to dobrovolně.
Koronavirus nic nediktuje, on tě jenom nakazí. Moudrý člověk se vědomě nevystaví nákaze.
Proč by to dělal?
Omezení mě chrání ve prospěch života. Přesto se necítím omezen. Přijal jsem to dobrovolně.
Koronavirus nic nediktuje, on tě jenom nakazí. Moudrý člověk se vědomě nevystaví nákaze.
Proč by to dělal?
Pamatuji si, když se na členském hovořilo o možnosti zavést při VP pro ty, kdo chtějí, možnost přijímat víno z kalíšků. Někteří to brali skoro jako odpadnutí, protože jsme přece potomci husitů a v bibli je řeč o kalichu.Byla o tom i diskuze v Adventu. Přitom ve světě drtivá většina sborů CASD používá kalíšky (snad 80%). Myslím, že se to změní i u nás a že počet lidí, přijímajících z kalíšků vzroste. Nejde pouze o koronavirus, ale i o snížení rizika dalších nemocí. Možná, že k tomu přijde i pokyn ze "shora".Respektovat 2metrovou vzdálenost a omezit shlukování lidí nepovažuji za diktování, ale za potřebu, abych tu mohl ještě žít.
Proč by to dělal?
Další věc je mytí nohou, i zde někteří namítají, že to není až tak úplně biblicky podložitelné. V době Ježíše ano, bylo to vyjádření úcty, ale musí se to dělat v 21.století v moderní společnosti stále stejně? Co by dnes vyjádřilo v naší kultuře hlubokou úctu?
Žel, riziko přenosu nemoci je při líbání a objímaní větší, vše začíná od zodpovědnosti člověka, aby do shromáždění nemocný nechodil. Pamatujete na lidi s chřipkou, různě kašlající, kteří přece "nemohli vynechat" shromáždění a pak nakazili další? To není známka svatosti přijít nemocný do sboru, ale spíše nezodpovědnosti. Moudrý člověk se vědomě nevystaví nákaze, to je pravda.
-
- Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
- Kontaktovať používateľa:
Mám za to, že Boží Slovo nemůže být v karanténě. Jde o to co pod tím chápeme a co tam dosazujeme.
Dosazujeme-li tam naši iniciativu, pak je tu jakési omezení. Promlouvá-li Bůh, pak je otázkou, jestli může být omezen lidskou karanténou.
Jinak ta atmosféra v našich sborech ještě do nějaké míry přežívá. Nedávno před zákazem jsem byl v jednom sboru, kde se to téma trochu vklínilo do sš. Otázka doteků, ap. přiblížení se. Bylo evidentní, že někteří to vnímají, jako projev víry, když porušují lidské rady pro opatrnost přítomnosti ve společenství.
Dosazujeme-li tam naši iniciativu, pak je tu jakési omezení. Promlouvá-li Bůh, pak je otázkou, jestli může být omezen lidskou karanténou.
Jinak ta atmosféra v našich sborech ještě do nějaké míry přežívá. Nedávno před zákazem jsem byl v jednom sboru, kde se to téma trochu vklínilo do sš. Otázka doteků, ap. přiblížení se. Bylo evidentní, že někteří to vnímají, jako projev víry, když porušují lidské rady pro opatrnost přítomnosti ve společenství.
Vôbec mi nanapadlo že sa to nedá pochopiť. Ale teraz som pochopil prečo. Ďakujem vám.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných