Ak tomu veris, prosim.Jiří Kupka napísal: ↑14 Apr 2020, 17:48 Hledáš elixír věčného mládí, Logu? A všichni jej hledají?
No já jej nehledám..., takže Tvé tvrzení dostává vážnou trhlinu.
Čo sa stalo 600 - 400 p.n.l
Re: Čo sa stalo 600 - 400 p.n.l
Pretoze rad podlieham klamu.Jiří Kupka napísal: ↑14 Apr 2020, 17:48 Víš, že není?
Proč tedy hledáš něco, o čem jsi přesvědčený, že není?
Badam tu absenciu obsahu. Je to len verbalne cvicenie. Poezia.Ezoterika. Forma bez informacie.Realista napísal: ↑14 Apr 2020, 18:45Tao nelze definovat a vysvětlit, i když je zajímavé se o to pokoušet. Nemá jméno ani tvar, přesto je kořenem všeho. Lze identifikovat pouze prožitím, ztotožněním. Tao je jedno, ale přebývá podivuhodně ve všem. Tao Ti k ničemu nebude, pokud v srdci nezatoužíš po bezúčelném míru, nepřihodí se Ti dokud od něj budeš žádat důkaz, jenž nosíš stále sebou. Tao Ti nijak neprospěje, nevrátí Ti mládí ani z Tebe neudělá boháče. Bude Ti k ničemu, nehledej ho. Jednou se Ti třeba přihodí, až pro něj dozraješ.
Mozete nam, fanatickym prozaikom, vysvetlit, za akym ucelom je potrebne prijat existenciu "poezie" ? Kde si nevystacime iba s prózou?
-
- Dátum registrácie: 24 Sep 2016, 21:26
- Kontaktovať používateľa:
Takže jo, “včelí planeta”...Realista napísal: ↑14 Apr 2020, 18:31 Tak už je to jasné, žijeme na "včelí" planetěLinhart ten rozhodovací proces ve včelstvu interpretuje dle teorie sobeckého genu, tj. každý jedinec v úle sleduje pouze vlastní sobecký zájem a výsledná rovnováha se pak jeví jako harmonie včelího společenstva. Jenže co se tím vlastně vysvětluje? Nic podstatného. Pro zajímavost, mám i několik dvojmatečných včelstev.
Včely, termiti, mravenci mě přitahují. U nás v lužním lese si budují mravenci hnízda v obřích starých stromech. Je úžasné sledovat jejich organizaci práce. Z jejich činorodosti nakonec výrazně profitují i včely a včelař![]()

Přeji Ti hezký zbytek večera, Realisto.
Rad. V poezii ide o rytmus, zvuk, mantru, tranz. To nam zaner prozy ponuka iba v nepatrnej miere.
Tak ste sa nasli. Uz bol o vas aj film natocenyJiří Kupka napísal: ↑14 Apr 2020, 20:48Takže jo, “včelí planeta”...Realista napísal: ↑14 Apr 2020, 18:31 Tak už je to jasné, žijeme na "včelí" planetěLinhart ten rozhodovací proces ve včelstvu interpretuje dle teorie sobeckého genu, tj. každý jedinec v úle sleduje pouze vlastní sobecký zájem a výsledná rovnováha se pak jeví jako harmonie včelího společenstva. Jenže co se tím vlastně vysvětluje? Nic podstatného. Pro zajímavost, mám i několik dvojmatečných včelstev.
Včely, termiti, mravenci mě přitahují. U nás v lužním lese si budují mravenci hnízda v obřích starých stromech. Je úžasné sledovat jejich organizaci práce. Z jejich činorodosti nakonec výrazně profitují i včely a včelař![]()
V lužních lesích mravenec lužní, viď? Zadečky se stříbřitými chloupky - jsou to děsně akční tvorečkové, teda i hodně kousaví.
Přeji Ti hezký zbytek večera, Realisto.
https://youtu.be/VzsIEBP8uDU

Ano, mravenec lužní - velmi agresivní a pak ještě mravenec černolesklý - ten je naopak velmi mírný. Oba tu mají rozsáhlé systémy kolonií. Někdy bych se rád vrátil o pár století (spíš tisíciletí) v čase zpět, abych mohl vidět tyto lesy neporušené. Pěkný večer i Tobě, Jiří.
Tak vidíš, že si umíš odpovědět, když na to přijde

To mas pravdu, ze som nebol. Ty ano?Hosť napísal: ↑14 Apr 2020, 11:21Ešte si nebol na špiritistickej seansy, že? Ani neodporúčam. Tam by si mal dôkazov dosť.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní