Dodržiavanie soboty za každých okolností?

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Re: Dodržiavanie soboty za každých okolností?

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Tomáš Plechatýý napísal: 15 Apr 2020, 23:06 Ne Viktore já jsem nezapomněl.
1) Lidé zde již slyšeli/četli někdy slovo Boží/Bibli.
2) Lidé zde již slyšeli i tvou zvěst evangelia.
A ty skade vieš, kto všetko to číta? Snáď si nemyslíš, že to čítajú len príhlásení. Ak si si vedomý toho, že to čitajú aj neprihlásení a ani nemôžeš vedieť, kto všetko to číta a kto všetko tomu rozumie, nemôžeš vedieť, komu tú pravdu zjaví v srdci Boh, tak za tvojím vyjadrením – teda, že ľudia tu na fore už počuli mojú zvesť evanjelia ( čo nie je moje evanjelium, ale Kristove), je potom niečo iné. Potom ťa svrbia uši to počúvať.

Aj keby niekto prečítal aj sto krát celú Bibliu, tak čo je na tom. Je to snáď tomu človeku na škodu? Aj keby niekto počul aj tisíc krát evanjelium Ježiša Krista, tak čo je na tom? Je to snáď tomu človeku na škodu?
Tomáš Plechatýý píše: Takže od té doby už to je od tebe mrhání.
Buď házíš perly sviním a neposloucháš Ježíšovu výzvu ať nezůstáváš tam kde tě nepřijímají, nebo si o sobě snad myslíš, že jsi víc než Bůh, že zrovna ty dokážeš změnit naše předurčení směrem k naší záchraně, nebo naší vůli (ve kterou nevěříš) svým opakovaným zvěstováním?
Duch má zavanul sem, tak píšem sem. Ak uzná odíjsť, tak odídem.
Ja píše v duchu Písma.To, čo píšem mám podložené Písmom a nemám to zo seba. Ja nedokážem nič zmeniť, no to živé Slovo Božie, má tú moc zmeniť - znovuzrodiť človeka z Boha. A to Slovo Božie je zapísané v Písme a má sa rozosievať všade naokolo. Komu Boh otvorí srdce, aby rozumel, tomu otvorí. Komu nechá zatvrdené, tomu nechá zatvrdené. Ja o tom nerozhodujem a ani nikoho nenútim tomu veriť. Hovorím totiž o zvrchovanom Bohu, ktorý jediný dáva život a zmilováva sa nad tým, nad kým sa zmilováva. Komu Boh dá uši srdca tomu dá a ten bude rozumieť.
Tomáš Plechatýý píše: A ještě jsi úmyslně vytrhl můj příspěvek a slepil ho s vytrženým příspěvkem od Lídy - určitě velice čestné podsouvat mi v citaci něco, co jsem neřekl.
To bolo nedopatrením a nie úmysel. Ospravedňujem sa. Už som to opravil. Nestáva sa mi to často. Môžeš si to opraviť aj vo svojom príspevku. Ešte raz, nebol to úmysel. Prečo by som to robil?

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

Viktorrealita napísal: 15 Apr 2020, 10:02
Lída Rohalová napísal: 13 Apr 2020, 15:09
Viktorrealita napísal: 13 Apr 2020, 12:21 ...Odhoďte arminianizmus...
To nelze. Svrchovaný Bůh mne předurčil k arminianismu a jeho odhození by byl akt svobodné vůle.
Ještě by se potom ukázalo, že člověk svobodnou vůli má a že kalvinismus poskytuje velkorysý prostor ji uplatnit :)
Apoštol Pavol si to tiež myslel a Boh zasiahol. Kde sa podela Pavlova vôľa, keď išiel prenasledovať kresťanov, ak zasiahla zvrchovaná Božia vôľa podľa vyvolenia - predurčenia? Sk 9:15 Ale Pán mu povedal: Iď, lebo on mi je vyvolenou nádobou, aby zaniesol moje meno i pred pohanov i pred kráľov i pred synov Izraelových.

Vyvolenie Bohom neznamená, že vykúpený v Kristu už nezblúdi mimo Kristov košiar. Boh svoje deti napomína, trestá, karhá aj švihá. Aj to je súčasťou vyučovania milosťou.Na tom je vidieť opateru Otca o svoje deti, aby ani jedno z nich nezahynulo. Lebo toho, ktorého Boh miluje – je z jeho pohľadu jeho dieťaťom, tak ho aj napomína, karhá, ale aj švihá.

No ako je povedané o zblúdilej ovci, že Kristus, ako dobrý pastier všetko nechá a ide hľadať svoju stratenú ovcu, aby ani jedna z jeho oviec nezahynula. Až potom si tá ovca uvedomí, čia je, kde patrí a čoho je súčasťou.

To je adresované tým, ktorí majú uši na to, aby počuli a rozumeli tomu. Arminianizmus je blúdenie mimo Kristov košiar. Tí ktorí sú jeho ovce a zblúdili, tak zaženie späť. Cudzie nechá tak, nech si blúdia so svojou, vraj slobodnou vôľou.
Viktore, musím potvrdit, že Boha, kterého zde představuješ, nechci. Pokud by byl na světě jen jediný směr křesťanství kalvinismus či jeho "neo" a vůbec nic jiného, pouvažuji raději o ateismu.
Takže děkuji za starost, ale zkus to u někoho jiného.
Pokud chceš debatit o kalvinismu, tak si na to založ vlákno, sežeň si diskutéry a zde se věnuj sobotě.
Odhazování arminianismu nebude, neboť můj "blesk z nebe" již přišel a Kalvín v tom osvícení nebyl. A Pavel ho ještě neznal :-).

log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

A to mne zase Viktorova teologia vyhovuje. Znamena to, ze sa nemusim znervoznovat, stresovat, nemusim nic riesit, ani nic robit. Boh si vsetko zariadi uplne sam. Ja na to ani nemusim mysliet.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

log napísal: 16 Apr 2020, 09:15 A to mne zase Viktorova teologia vyhovuje. Znamena to, ze sa nemusim znervoznovat, stresovat, nemusim nic riesit, ani nic robit. Boh si vsetko zariadi uplne sam. Ja na to ani nemusim mysliet.
Log

Boh používa na tomto fóre aj teba, len si to neuvedomuješ.

Zamieňaš si následok za príčinu.

Život pochádza jedine zo živého Boha a jedine Boh ho dáva do srdca človeka. Je to večné vedomie života v Bohu a to skrze vieru v Božie Slovo. V našom srdci - duchovnej pokladnici je vedomie osoby – naše JA, ktoré buď si uvedomuje život v Bohu, alebo si ho neuvedomuje a dá sa povedať, že je duchovne mŕtve. Všetko, čo robíš a ako zmýšľaš je závisle na tom, aké je srdce -čím je srdce naplnené – v akom je postavení k Bohu. Tvoje JA je spojené so tvojou pokladnicou srdca. Tvoja vôľa vyberá z pokladnice tvojho srdca len to, čo tam je a čo ho charakterizuje. Všetko, čo vyberie tvoja vôľa z tvojho srdca, tak vždy to nesie charakter toho, čím je srdce naplnené. Ak je srdce bez Boha, tak čokoľvek, ako človek myslí a ako koná je touto bezbožnosťou poznačené. Ak je naplnené Slovom Božím, tak srdce už nadobúda Boží charakter.

Človek ak neverí v Slovo Božie, tak nemá vedomie duchovného života v Bohu – nemá života - je duchovne mŕtvy. Čokoľvek takýto čokoľvek robí, nerobí to vedome na slávu Božiu, lebo v Boha neverí. Užíva si všetkého, čo Boh stvoril, no neďakuje za to Bohu, lebo v neho neverí. V tomto nevďačnom stave je duchovnou mŕtvolou a zotročený hriechom.

No a tu je postupnosť aby si nezamieňal následok za príčinu.

Príčina – Boží oživujúci zásah v srdci človeka na základe vyvolenia.

Následok - ožije duchovne mŕtve srdce – ožije vedomie života, aby najprv dokázalo vnímať pravdu Božieho Slova – dokáže už počuť, vidieť a rozumieť. Je to zrod nového vedomia života v Bohu. Nasleduje dar viery, aby si naše JA uvedomilo svoje postavenie voči Bohu a srdce sa naplnilo skrze vieru Slovom Božím. Naše JA je už dobrovoľne podriadené tomu, kto kraľuje v našom srdci , teda Božiemu Slovo - Bohu. Oživené srdce naplnené Slovom Božím spôsobí, že sa zmení jeho charakter a to sa prejaví na myslení a konaní človeka, čo bolo predtým nemysliteľné. Vykúpený už nemyslí, ako keby neveril a ani nežije, ako keby neveril.

To Boh takto človeku vymení srdce a namiesto kamenného – duchovne mŕtve, mu dá mäsité - živé, ktoré už dokáže vnímať Božiu Pravdu. Srdce ožije v Kristu. Až vtedy nastáva zmena myslenia a konania. Vôľa je vždy závislá na stave srdca – či je duchovne mŕtve, alebo či je oživené Bohom.

Preto som písal , že nedá sa očakávať, že zlý strom bude sam od seba prirodzene donášať dobré ovocie.

Arminianizmus protirečí Kristu a pripúšťa, že nejako zlý strom sa sám rozhodne donášať dobré ovocie, aby na základe toho sa z neho stal dobrý strom. Ignoruje pritom fakt, že najpr sa musí zmeniť strom, aby mohol už prirodzene donášať dobré ovocie. Musí vyrásť z Božieho semena - Slova a iba takéto ovocie Boh prijíma. Lebo podľa ovocia sa pozná o aký strom ide. No nie ovocie stromu je prvoradé, ale strom je prvoradý a na zaklade ovocia sa pozná strom - z akého je semena.

Amninianizmus to prekrútil a robí to preto, aby povýšil a zbožčil vôľu človeka, ako niečo rozhodujúce – oživujúce a to na úkor zvrchovanosti Božej pri oživení a udržaní.

A práve z toho zišiel pád človeka - prvý hriech človeka v raji. Bolo to práve to - budeme ako bohovia. Ľuské srdce zatúžilo byť ako Boh, ľudská vôľa to vykonala a človek jedol zo zakázaneho ovocia.
Naposledy upravil/-a Viktorrealita v 16 Apr 2020, 13:35, upravené celkom 1 krát.

log
Kontaktovať používateľa:

Viktorrealita napísal: 16 Apr 2020, 12:34
log napísal: 16 Apr 2020, 09:15 A to mne zase Viktorova teologia vyhovuje. Znamena to, ze sa nemusim znervoznovat, stresovat, nemusim nic riesit, ani nic robit. Boh si vsetko zariadi uplne sam. Ja na to ani nemusim mysliet.
Zamieňaš si následok za príčinu.
O akej konkretnej pricine som tu pisal ? A o akom konkretnom nasledku ? Naozaj nerozumiem co mi vycitas.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Log

Píšem vo zmysle, že z čoho vychádza nové vedomie života a teda aj nové myslenie a konanie, ktoré je na tom závislé. Budeš to ty, ale Boh zmení srdce, a tvoje vedomie nadobudne nový život.
Nie je to tak, že už nemusíš na nič myslieť a nič robiť.

log
Kontaktovať používateľa:

Viktorrealita napísal: 16 Apr 2020, 13:42 Nie je to tak, že už nemusíš na nič myslieť a nič robiť.
Na co konkretne musim mysliet ?
Co konkretne musim robit ?

A co sa mi stane ak na to aj tak nebudem mysliet ?
A co sa mi stane ak to aj tak nebudem robit ?

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Viktorrealita napísal: 16 Apr 2020, 08:16
Tomáš Plechatýý napísal: 15 Apr 2020, 23:06 Ne Viktore já jsem nezapomněl.
1) Lidé zde již slyšeli/četli někdy slovo Boží/Bibli.
2) Lidé zde již slyšeli i tvou zvěst evangelia.
A ty skade vieš, kto všetko to číta? Snáď si nemyslíš, že to čítajú len príhlásení. Ak si si vedomý toho, že to čitajú aj neprihlásení a ani nemôžeš vedieť, kto všetko to číta a kto všetko tomu rozumie, nemôžeš vedieť, komu tú pravdu zjaví v srdci Boh, tak za tvojím vyjadrením – teda, že ľudia tu na fore už počuli mojú zvesť evanjelia ( čo nie je moje evanjelium, ale Kristove), je potom niečo iné. Potom ťa svrbia uši to počúvať.

Aj keby niekto prečítal aj sto krát celú Bibliu, tak čo je na tom. Je to snáď tomu človeku na škodu? Aj keby niekto počul aj tisíc krát evanjelium Ježiša Krista, tak čo je na tom? Je to snáď tomu človeku na škodu?
Tomáš Plechatýý píše: Takže od té doby už to je od tebe mrhání.
Buď házíš perly sviním a neposloucháš Ježíšovu výzvu ať nezůstáváš tam kde tě nepřijímají, nebo si o sobě snad myslíš, že jsi víc než Bůh, že zrovna ty dokážeš změnit naše předurčení směrem k naší záchraně, nebo naší vůli (ve kterou nevěříš) svým opakovaným zvěstováním?
Duch má zavanul sem, tak píšem sem. Ak uzná odíjsť, tak odídem.
Ja píše v duchu Písma.To, čo píšem mám podložené Písmom a nemám to zo seba. Ja nedokážem nič zmeniť, no to živé Slovo Božie, má tú moc zmeniť - znovuzrodiť človeka z Boha. A to Slovo Božie je zapísané v Písme a má sa rozosievať všade naokolo. Komu Boh otvorí srdce, aby rozumel, tomu otvorí. Komu nechá zatvrdené, tomu nechá zatvrdené. Ja o tom nerozhodujem a ani nikoho nenútim tomu veriť. Hovorím totiž o zvrchovanom Bohu, ktorý jediný dáva život a zmilováva sa nad tým, nad kým sa zmilováva. Komu Boh dá uši srdca tomu dá a ten bude rozumieť.
Tomáš Plechatýý píše: A ještě jsi úmyslně vytrhl můj příspěvek a slepil ho s vytrženým příspěvkem od Lídy - určitě velice čestné podsouvat mi v citaci něco, co jsem neřekl.
To bolo nedopatrením a nie úmysel. Ospravedňujem sa. Už som to opravil. Nestáva sa mi to často. Môžeš si to opraviť aj vo svojom príspevku. Ešte raz, nebol to úmysel. Prečo by som to robil?
...Duch má zavanul sem, tak píšem sem. Ak uzná odíjsť, tak odídem.
Ja píše v duchu Písma.To, čo píšem mám podložené Písmom a nemám to zo seba.

No to určitě ti věřím, že tě nějaký duch sem zavanul, možná tak duch satanův s jeho pravdou smíchanou s kalvinistickými bludy.
Nevymlouvej se na ducha, že on ti musí říct, aby jsi odešel, duch ti nemůže rozkazovat co máš nebo co nemáš dělat, a o ničem u Tebe nerozhoduje a do ničeho tě nesmí nutit, pokud jsi svéprávný a máš svou svobodnou vůli, i když činíš vůli boží, můžeš odejít sám, když tě tady vlastně nikdo v komentářích nepodporuje a nechce, a duch ti 100% nebude bránit odejít.

Nelži nemáš vše podložené Písmem jako např. tvůj trapný výmysl, že Pán Ježíš je naší skálou spasení apod. nesmysly biblí nepodložené, které si neustále dokola a dokolečka ve svých kolovrátkových komentářích vymýšlíš.

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

mikim napísal: 17 Apr 2020, 16:01 Nevymlouvej se na ducha, že on ti musí říct, aby jsi odešel, duch ti nemůže rozkazovat co máš nebo co nemáš dělat, a o ničem u Tebe nerozhoduje a do ničeho tě nesmí nutit, pokud jsi svéprávný a máš svou svobodnou vůli, i když činíš vůli boží, můžeš odejít sám, když tě tady vlastně nikdo v komentářích nepodporuje a nechce, a duch ti 100% nebude bránit odejít.
Viktor má zde právo být, proč ho vyhazuješ? Tvoje právo je zase nečíst komentáře, které Tě vytáčejí.
Zkrátka máme právo zde být i nebýt, a číst i nečíst komentáře.
Každý z nás oslovuje určitou skupinu lidí. Není důvod si myslet, že Viktor ne.

log
Kontaktovať používateľa:

log napísal: 16 Apr 2020, 13:55
Viktorrealita napísal: 16 Apr 2020, 13:42 Nie je to tak, že už nemusíš na nič myslieť a nič robiť.
Na co konkretne musim mysliet ?
Co konkretne musim robit ?

A co sa mi stane ak na to aj tak nebudem mysliet ?
A co sa mi stane ak to aj tak nebudem robit ?
No ako Viktor? Uz som planoval byt spokojny a stastny, ze bez ohladu na to, ci som veriaci alebo neveriaci, o vsetko sa Boh postara a ja na nic nemusim ani mysliet ani nie som povinny nic robit - a Ty si mi teraz tento pocit zobral no ale nedovysvetlil. Tak mam, ci uz ako veriaci alebo ako neveriaci, nejake povinnosti ci zodpovednosti alebo mozem vsetko s kludnym svedomim nechat na Boha, ze on to nejako cele sam zariadi?

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní