Víra pak znamená......
-
- Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
- Kontaktovať používateľa:
Re: Víra pak znamená......
Důvěra v Boha je geneticky nepřenosná, ale může být nakažlivá, pokud se dostanete do těsnějšího přiblížení se lidem důvěřujícím Živému Bohu.
Ti co Bohu důvěřují a uvědomují si svou nedostatečnost ve své snaze dosáhnout spasení jsou ti, kteří
nepotřebují pro svou důvěru ve spasení nebeské razítko. To jsou ti, kteří důvěřují slibu Všemohoucího Boha, který vstoupil v osobě Ježíše Krista mezi ztracené lidstvo, aby je vykoupil do novoty života.
Vždy budou legalisté, kteří se snaží zasloužit si spasení, zřejmě nechápou co je to milost.
Hříšnost je natolik hluboce prostoupena naším životem, že záchrana je celoživotní, trvalý čin Spasitele. Jistota věčného života je trvalý průvodce pro ty, kteří uvěřili Bohu, je to dáno působením Ducha Svatého v jejich pozemské pouti životem. To je odlišné od pouhého uvěření v existenci Boha.
Legalisté v podstatě svým postojem říkají, že Bůh je "lhář".
Ti co Bohu důvěřují a uvědomují si svou nedostatečnost ve své snaze dosáhnout spasení jsou ti, kteří
nepotřebují pro svou důvěru ve spasení nebeské razítko. To jsou ti, kteří důvěřují slibu Všemohoucího Boha, který vstoupil v osobě Ježíše Krista mezi ztracené lidstvo, aby je vykoupil do novoty života.
Vždy budou legalisté, kteří se snaží zasloužit si spasení, zřejmě nechápou co je to milost.
Hříšnost je natolik hluboce prostoupena naším životem, že záchrana je celoživotní, trvalý čin Spasitele. Jistota věčného života je trvalý průvodce pro ty, kteří uvěřili Bohu, je to dáno působením Ducha Svatého v jejich pozemské pouti životem. To je odlišné od pouhého uvěření v existenci Boha.
Legalisté v podstatě svým postojem říkají, že Bůh je "lhář".
-
Kolik skutků potřebuješ.....?
Málo kdo dovede popsat a vysvětlit k tématu jistoty spasení otázku,
která směřuje k množství skutků nutných ke spasení.
Re: Kolik skutků potřebuješ.....?
Nejedná sa o množstvo skutkov ani velkolepost skutkov. Akými skutkami sa môže chváliť napríklad chudák, telesne postihnutý, ktorý je odkázaný na pomoc druhých? Pána Boha neohúrime skutkami. Prví budú poslední a poslední budú prví.ambassador napísal: ↑06 Apr 2020, 19:16 Málo kdo dovede popsat a vysvětlit k tématu jistoty spasení otázku,
-
Re: Kolik skutků potřebuješ.....?
Byl to nástin otázky k zamyšlení pro ty co zdůrazňují skutky.Hosť napísal: ↑06 Apr 2020, 20:11Nejedná sa o množstvo skutkov ani velkolepost skutkov. Akými skutkami sa môže chváliť napríklad chudák, telesne postihnutý, ktorý je odkázaný na pomoc druhých? Pána Boha neohúrime skutkami. Prví budú poslední a poslední budú prví.ambassador napísal: ↑06 Apr 2020, 19:16 Málo kdo dovede popsat a vysvětlit k tématu jistoty spasení otázku,
Skutek je čin. Je to konkrétní čin.
-
Tady a teď.
Život ve víře nebo vírou prožíváme jen tam kde konkrétně žijeme. Ostatní je jen koukáním k sousedům.
Buď žiješ a nebo jen sníš.
Život ve víře nebo vírou prožíváme jen tam kde konkrétně žijeme. Ostatní je jen koukáním k sousedům.
Buď žiješ a nebo jen sníš.
-
Do prožívání vlastní víry je lepší vnášet jednotné číslo.
Množné číslo nás může oklamat ve vidině lidského spoléhání se na množství.
Většina církví organizačně cílí právě k tomu množnému číslo - ukázat počet.
Někdy to může být povzbuzující jindy zničující ve vytváření pouhé masy.
Já věřím a nebo spoléhání se na my věříme?
V krizi událostí a tlaku života množné číslo nemusí nutně znamenat vítězství.
-
- Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Člověk se nikdy nevejde do představ druhých, jak by se měl projevovat a jak jednat.ambassador napísal: ↑18 Apr 2020, 17:54 Do prožívání vlastní víry je lepší vnášet jednotné číslo.
Použití jednotného či množného čísla je záležitostí logiky pisatele, co chce zdůraznit.
Pokud mám mluvit za sebe, tak si myslím, že pokud kdokoli komukoli něco vytýká, je lepší to psát konkrétně než v obecných komentářích. Z těch může být zmaten i ten, koho se to vůbec netýká.
Osobně bych si dovolila pokračovat v režimu, ve kterém jsem. Ale konkrétní nápad, dojem, návrh, výtku si ráda poslechnu.
-
Nesnažím se vejít do představ druhých.Lída Rohalová napísal: ↑18 Apr 2020, 19:13Člověk se nikdy nevejde do představ druhých, jak by se měl projevovat a jak jednat.ambassador napísal: ↑18 Apr 2020, 17:54 Do prožívání vlastní víry je lepší vnášet jednotné číslo.
Použití jednotného či množného čísla je záležitostí logiky pisatele, co chce zdůraznit.
Pokud mám mluvit za sebe, tak si myslím, že pokud kdokoli komukoli něco vytýká, je lepší to psát konkrétně než v obecných komentářích. Z těch může být zmaten i ten, koho se to vůbec netýká.
Osobně bych si dovolila pokračovat v režimu, ve kterém jsem. Ale konkrétní nápad, dojem, návrh, výtku si ráda poslechnu.
Také nechci, aby se oni podřídili mým představám.
Pouze se sdílím o myšlenky k "předmětu" víra.
Nikoho nenutím, aby vystoupil ze svého režimu (víry).
Necílím na konkrétního jedince. Pokud ho to nějak
osloví nebo neosloví zřejmě neovlivním.
Každý může projevit k tomu mému psaní nesouhlas, tomu nesouhlasu
pro změnu musím také porozumět, aby ta diskuze byla plodná.
-
- Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Vůči Tvému psaní neprojevuji nesouhlas. Naopak si myslím, že je povzbudivé a v podstatě je i kvalitním prvkem tohoto webu. Sem tam můžeme třeba spolu nesouhlasit, ale to není nic dramatického.ambassador napísal: ↑18 Apr 2020, 19:57Nesnažím se vejít do představ druhých.Lída Rohalová napísal: ↑18 Apr 2020, 19:13Člověk se nikdy nevejde do představ druhých, jak by se měl projevovat a jak jednat.ambassador napísal: ↑18 Apr 2020, 17:54 Do prožívání vlastní víry je lepší vnášet jednotné číslo.
Také nechci, aby se oni podřídili mým představám.
Pouze se sdílím o myšlenky k "předmětu" víra.
Nikoho nenutím, aby vystoupil ze svého režimu (víry).
Necílím na konkrétního jedince. Pokud ho to nějak
osloví nebo neosloví zřejmě neovlivním.
Každý může projevit k tomu mému psaní nesouhlas, tomu nesouhlasu
pro změnu musím také porozumět, aby ta diskuze byla plodná.
Myslela jsem, že ohledně tohoto vlákna Tě inspirovalo mé povídání o církvích jinde, tak jsem reagovala. Ale třeba ne, potom tu reakci ber jako bezpředmětnou. Není nepřátelská, písemný projev je složitější než mluvený.
-
Věřit nebo nevěřit, to jsou jediné dvě odpovědi na daný slib.
Mezi tím balancuje pouze nebezpečná nejistota.
Mezi tím balancuje pouze nebezpečná nejistota.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných