Viktorrealita napísal: ↑20 Máj 2020, 07:36
mikim napísal: ↑19 Máj 2020, 18:17
ambassador napísal: ↑19 Máj 2020, 13:25
Vykladač, který nerozumí co znamená "po pravici" a vykládá to podle pozemských termínů: pravá a levá strana je na nejhorší cestě zavádět na falešnou stopu.
Po pravici znamená na pravé straně od Boha Otce, nic jiného v tom není, v životě jsem neslyšel od nikoho jiné vysvětlení.
Mikim
To si naozaj myslíš, že uvidíš Otca a po pravici sedieť Syna? Sú to ľuské a náboženské predstavy. Katolíci si tam predstavujú ešte aj Máriu. Tu vidíme, kam to až dospeje.
Ano to si myslím, je to v bibli takto podobně uvedeno různě. Jediný Bůh Otec JHVH má svůj pohyblivý "trůn" a i Pán Ježíš má svůj pohyblivý "trůn", jak ten trůn vypadá nikdo z nás neví, každopádně věřím, že Ježíš je popsán jak sedí po pravici Otce či stojí před ním nebo sedí s ním na trůnu nebo sedí uprostřed trůnu a to mi stačí k dané představě. Ježíš tak není vázán na jedno místo třeba jen po pravici Otce.
Matouš 20:23: Praví jim: "Můj kalich budete pít,
ale udělovat místa po mé pravici či levici není má věc; ta místa patří těm, jimž je připravil můj Otec."
Zjevení 3x21: Kdo zvítězí, tomu dám usednout se mnou na trůn, tak jako já jsem zvítězil,
a usedl s Otcem na jeho trůn.
Zjevení 7x17/B21st. či Králická Bible/: neboť je bude pást
Beránek, který je uprostřed trůnu, povede je k pramenům živých vod a Bůh jim sestře každou slzu z očí. (v Ek. bibli je chybně uvedeno před trůnem, v jiných cizojazyčných Biblích je uvedeno uprostřed).
Marek 16x19: Když jim to Pán řekl, byl vzat vzhůru do nebe a
usedl po pravici Boží.
Koloským 3x1: Protože jste byli vzkříšeni s Kristem, hledejte to, co je nad vámi, kde
Kristus sedí na pravici Boží.
Židům 1x3-5: On, odlesk Boží slávy a víra Boží podstaty, nese všecko svým mocným slovem. Když dokonal očištění od našich hříchů,
usedl po pravici Božího majestátu na výsostech. A stal se o to vznešenějším než andělé, oč je převyšuje jménem, které mu bylo dáno za dědictví. Komu kdy z andělů Bůh řekl: „Ty jsi můj Syn, já jsem tě dnes zplodil!“ A jinde se praví: „Já mu budu Otcem a on mi bude Synem.“/pozn.zde je jasně řečeno nejen vedle koho Ježíš usedl, ale že kromě něj Bůh nikoho jiného už nezplodil./
Židům 8x1: Z toho, co bylo řečeno, plyne:máme velekněze, který
usedl po pravici Božího trůnu v nebesích.
Židům 9x24: Vždyť Kristus nevešel do svatyně, kterou lidské ruce udělaly, jen jako napodobení te pravé, nýbrž vešel do samého nebe,
aby se za nás postavil před Boží tváři.
Židům 12x2: S pohledem upřeným na Ježíše, který vede naší víru od počátku až do cíle. Místo radosti, která byla před ním, podstoupil kříž, nedbaje na potupu, proto
usedl po pravici Božího trůnu.
Římanům 8x34: Kdo je odsoudí? Vždyť Kristus Ježíš, který zemřel a který byl vzkříšen,
je na pravici Boží a přimlouvá se za nás!
1.Petrova 3x22:
jenž jest po pravicí Boží, když vstoupil do nebe a podřídil si anděly a vlády a mocnosti.
Skutky 2x32-33: Tohoto Ježíše Bůh vzkřísil a my všichni to můžeme dosvědčit.
Byl vyvýšen na pravici Boží.
Skutky 7x55-57: On však, plný Ducha Svatého, upřel zrak do nebe, spatřil Boží slávu
a Ježíše, stojícího po Boží pravici, a řekl: "Hle, vidím otevřená nebesa
a Syna člověka stojícího po Boží pravici!"Tehdy hlasitě vykřikli, zacpali si uši a jednomyslně se na něj vrhli.
Zjevení 5x13: A všechno stvoření na nebi, na zemi, pod zemí i v moři, všecko, co v nich jest, slyšel jsem volat:
„Tomu, jenž sedí na trůnu, i Beránkovi dobrořečení, čest, sláva i moc na věky věků!“
Ty verše mluví úplně jasně a kdo tomu nevěří kde se Pán Ježíš všude pohybuje, pak je pochybovač...
Jakubův 1:6 Nechť však prosí s důvěrou a nic nepochybuje. Kdo pochybuje, je podoben mořské vlně, hnané a zmítané vichřicí.