Ako sa vam paci vase meno ?

Diskusia o všetkom ostatnom.
Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Re: Ako sa vam paci vase meno ?

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

log napísal: 24 Máj 2020, 14:20 Som rad ze sme si vypoculi od Hosta ako vyzera svet nas adventistov od narodenia. Podeli sa s nami o nazor aj nejaky konvertita ktory predtym Bohu ani Biblii neveril? Ako on vnima tieto informacie?
Asi se Ti vyjádřím, ale dnes jsem měla potřebu si "zakázat" :)
Tak zase někdy příště ::bye::

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

log napísal: 23 Máj 2020, 23:09
Hosť napísal: 23 Máj 2020, 21:50 Tvrdil jsi, že věřící musí vypnout mozek a slepě věřit. Když jsi ale dostal odpovědi na známé a lehké otázky z bible, najednou píšeš, že je to směšné.
Isteze musis vypnut realne premyslanie. Kolkokrat v zivote si videl leva zrat travu? Kolkokrat v zivote si videl tigra a antilopu cestovat na lodi? Kolkokrat si videl brata sulozit so sestrou? Kolkokrat si videl boha pohrdnut vegenskou obetou, i ked mu daju to najlepsie co maju? Kolkokrat si videl cloveka zapasit s bohom a porazit ho ? Ja ani raz.

Jediny dovod preco ja a Ty nad tymto vobec rozmyslame ako nad realnou moznostou je ten, ze sme sa do takeho mentalneho sveta narodili. Je to mentalny svet, kde nieco nemozne sa vysvetli niecim sice teoreticky moznym, ale napriek tomu absolutne absurdnym. Tazko vsak najdeme nejakeho konvertitu ktory by prijal taketo zmyslanie, alebo je tu niekto taky? Ako to vy konvertiti chapete?

V biblii máš aj odpoveď: Blahoslavení chudí duchom... Kto neprijme Božie kráľovstvo ako dieťa, nevojde doň.
Takže o tom to je. Musíš mať vieru ako dieťa.

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

log napísal: 24 Máj 2020, 14:20 Som rad ze sme si vypoculi od Hosta ako vyzera svet nas adventistov od narodenia. Podeli sa s nami o nazor aj nejaky konvertita ktory predtym Bohu ani Biblii neveril? Ako on vnima tieto informacie?
Svět adventistů od narození se ničím neliší od světa ateistů od narození. Oba světy žijí ve svých myšlenkových pochodech. Adventistům na zvídavé otázky odpovídají rodiče někdy "tak se věří" nebo "tak se to vždycky dělalo".

Ateistický svět není jiný; když člověk začne uvažovat, jestli ten Bůh přece jen není, tak mu rodiče někdy řeknou: "Neblbni, prosím Tě, copak ho někdy někdo viděl?" Na otázku, proč věřit v ateistické vidění světa, se někdy odpovídá, že "víra je blbost" a "debata" končí.

Byla jsem ateistka a o Bibli ani o Bohu jsem neuvažovala, protože jsem přijímala premisy ateismu. Nemohu ale říct, že by můj skoro dvoudekádový ateismus byl nějak špatný a neplodný, měla jsem spoustu zájmů i přátel a tak jsem měla co smysluplného dělat. Zlom přišel až v bodu, kdy jsem uvažovala o smyslu života, a zde mi Stvořitel přišel jako logičtější možnost.

Mladí hledají smysl života, který naplňuje. Někdo se věnuje ochraně přírody, někdo péči o nemocné, někdo zase nějaké bohulibé činnosti a nemusí být ani věřící. Avšak tyto činnosti samy od sebe nevykryjí ten hlad po Něčem vyšším, který se objevuje silně v mládí a pak na sklonku života. Někteří ateisté preferují odchod ze života v církevním hospicu s rozhřešením kněze...A když jsem dělala evangelistku, téměř žádný ateista (nebo si nemohu vzpomenout, je to už dlouho) neodmítl modlitbu, to pro mě bylo takové zajímavé.

Ono je to celkem dlouhé, ale nechci unavovat, tak jen můj názor: Víra není v automatickém rozporu s vědou, věda vznikala na křesťanské půdě a kladla důraz na rozum. Co se týče Bible, tak příběh o stvoření, potopě atd. jsou příběhy reagující na babylónské a jiné mýty a příběhy a jsou přeznačeny do "biblického" hávu. Jedná se o souboj bohů, nikoliv o souboj víry s ateismem. Výpověď Bible je teologická, což ovšem neznamená, že se ty věci nemohly stát. Ateismus řeší to, co Bible neřeší. Já osobně věřím ve stvoření Adama i Evy i v potopu.

Chceš-li, můžu Ti napsat o těch příbězích, jak je vnímám, ale teď nechci zdržovat a chci se přidržet Tvého základního požadavku, který jsem stručně shrnula. Za základ pokládám přístup k Bibli výše popsaný. Nepřátelství zvířat v přírodě mne nepohoršuje, protože to přikládám hříchu, který zde s námi bude až do smrti. Tak jako dýchám vzduch, který nevidím, tak mne obživuje neviditelný Pán svým Duchem.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných