Evanjelium podľa adventistov - nezvyčajný dôraz na satana

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Re: Evanjelium podľa adventistov - nezvyčajný dôraz na satana

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

log napísal: 20 Máj 2020, 09:33 Je predsa rozdiel spochybnovat Bozie Slovo, a spochybnovat vyroky nasich bratov a sestier ci popisane pergameny.
Typické. Povieš, že celá Biblia je len produktom ľudí, aby si následne to všetko mohol spochybňovať?
Boh dal zapísať svoje Slovo v Písme skrze tých, ktorých si na to vyvolil a naplnil ich Svätým Duchom. No a v tomto Duchu to spísali, aby následne to Slovo bolo v tom istom Duchu aj vykladané, porozumené a prijímané. Spása je potom založená na viere v to, čo povedal Boh a to zjavením od Otca a nie na intelekte čítajúceho. Slová Božie v Písme sú autoritatívne pre tých, ktorí sa narodili z Boha, zo Svätého Ducha. Preto aj posudzujú to, čo povedal Boh v tom istom Duchu v ktorom sú aj napísané tieto slová. No a Svätý Duch si neprotirečí a nespochybňuje vlastné výroky. Kto spochybňuje Božie Slovo, tak nemá Ducha Božieho.
To prve nerobi nik, pretoze nik nevie, co je Bozie Slovo. To druhe robi kde kto, na tomto fore vlastne vsetci. Ale tak ako som nikdy nevidel Boha nieco povedat, tak som ani nikdy nevidel Satana nieco spochybnit. Jedine, co som videl su ludmi popisane stranky, ludmi tvrdene svedectva. A ziadnemu cloveku nemozno na 100% verit. Ak Ty si niekedy videl Satana nieco spochybnovat, tak nam popis kde a kedy. Lebo ja som to este nevidel. Zatial jedine co sme videli su tvrdenia - cez toho a toho hovori vraj Boh, cez toho a toho hovori vraj Satan. VRAJ. Kto to vsak moze dokazat? Je to len tvrdenie proti tvrdeniu.
Jednoduché. Je to všetko založené na viere a nie na videní. Kto vidí, tak už nepotrebuje vieru
Ten, kto má Ducha Božieho, tak vie, čo tento Duch dal napísať a čo nie je z toho Ducha. V tom istom Duchu vie, že kto spochybňuje Slová Božie, tak to nie je z toho istého ducha, lebo Svätý Duch si neprotirečí.
Uvedomujes si, ze ak by Satan chcel spochybnit Bozie slovo, velmi dobrou taktikou z jeho strany by bolo posadnut niekoho, aby prehlasil o ludoch, ktori v skutocnosti siria slovo Bozie, ze siria slovo Satanovo.
To satan robil a aj robí. Predstavitelia náboženstva prenasledovali práve tých, ktorí šírili Slovo Božie a práve o nich hovorili, že sú posadnutí diablom. O Ježišovi taktiež to hovorili a rúhali sa mu. No a sami boli deti diabla.
Ako mozme vediet, ci ked napriklad rozni Hostovia o mne povedia, ze VRAJ sirim slovo Satana, nie su v skutocnosti prave tym Satanom vedeni, aby kompromitovali skutocne slovo Bozie? Je to predsa mozno skvela satanska taktika, kompromitovat pravdu tak, ze o tych, ktori ju siria, zacne prehlasovat, ze prave oni su posadnuti Satanom.
Čo je u teba skutočné Slovo Božie? Ty pravdu relativizuješ a všetko je vraj produktom omylným ľudí, lebo v Boha neveríš. No a nevieš rozoznať, čo je Slovo Božie a čo ľudské, lebo sa to musí posudzovať v tom istom Duchu v akom je napísané v Písme - Božom Duchu. Kto nemá ducha Kristovho, ten nie je jeho.

log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Viktorrealita napísal: 22 Máj 2020, 13:24 Čo je u teba skutočné Slovo Božie? Ty pravdu relativizuješ a všetko je vraj produktom omylným ľudí, lebo v Boha neveríš.
Celkom urcite pravdu nerelativizujem. Ja pevne verim, ze existuje iba jedna pravda a vsetko ostatne je nepravda.
Viktorrealita napísal: 22 Máj 2020, 13:24 No a nevieš rozoznať, čo je Slovo Božie a čo ľudské, lebo sa to musí posudzovať v tom istom Duchu v akom je napísané v Písme - Božom Duchu. Kto nemá ducha Kristovho, ten nie je jeho.
Celkom urcite viem rozoznat co je Slovo Bozie. To je Slovo, ktore Boh SAM vyslovil. Cosi take vsak nik z nas na vlastne usi nepocul. Slovo ludske je to, ktore povedali ludske usta a napisali ludske ruky a sem s istotou patri cela Biblia. Mozu ludia tlmocit slovo Bozie ? Ano, mohli by, iste to nie je vylucene. Ale kde su dokazy ? Ze ludia sami sebe davaju osvedcenie, nie je velmi doveryhodne. Biblia predsa nemoze osvedcovat sama seba, to by bol jeden zamotany kruh, z ktoreho niet vychodiska. Boh SAM ich nikdy neosvedcil.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Celkom urcite viem rozoznat co je Slovo Bozie. To je Slovo, ktore Boh SAM vyslovil. Cosi take vsak nik z nas na vlastne usi nepocul. Slovo ludske je to, ktore povedali ludske usta a napisali ludske ruky a sem s istotou patri cela Biblia. Mozu ludia tlmocit slovo Bozie ? Ano, mohli by, iste to nie je vylucene. Ale kde su dokazy ? Ze ludia sami sebe davaju osvedcenie, nie je velmi doveryhodne. Biblia predsa nemoze osvedcovat sama seba, to by bol jeden zamotany kruh, z ktoreho niet vychodiska. Boh SAM ich nikdy neosvedcil.
Logu, Ty neumíš rozeznat, co je Boží slovo. Nevěříš totiž v Boha a ani ve Slovo, kterým je Kristus. Není Ti to dáno, nebo jsi ztratil schopnost, určitě vlastním rozhodnutím, Boží slovo slyšet.
Lidé, kteří důvěřují Bohu, jeho slovo slyší, ať už z Písma, nebo i v životních situacích. Je hodně pěkných zkušeností, zajímavých vedení Bohem. Bible je prověřená věky, Ty vlastně nemáš nic a dle bible jsi "nejubožejší ze všech lidí", protože nemáš naději na život věčný.
Stále se zabýváš druhými, hlavně křesťany a napadáš, jak jsou vlastně naivní, jak blbě věří. Marníš čas, Tvoje činnost spíše posiluje ty, kteří Boha poznali, protože je to vlastně důkaz existence Zla, kterému sloužíš. Odplata Tě nemine, to je jasné, je mi Tě líto, ale sám jsi se rozhodl tomu sloužit dobrovolně.
Namísto neplodných diskuzí se můžeš, i ve svém krátkém ateistickém životě, věnovat něčemu užitečnému-rodině, koníčkům, povznesení lidstva, těm, co jsou na tom hůře, je přece tolik možností. Ty ale promarňuješ čas v diskuzích-není to bláznovství?

log
Kontaktovať používateľa:

Hosť napísal: 22 Máj 2020, 20:17 Lidé, kteří důvěřují Bohu, jeho slovo slyší, ať už z Písma, nebo i v životních situacích. Je hodně pěkných zkušeností, zajímavých vedení Bohem. Bible je prověřená věky, Ty vlastně nemáš nic a dle bible jsi "nejubožejší ze všech lidí", protože nemáš naději na život věčný.
Mas pravdu, ze som ubohy. A preto sem tak casto chodim, aby som zistil, ci krestania maju naozaj nieco vzacne a hodnotne, ci naozaj maju nejaky poklad, ktory cloveka obohacuje. Priznam sa, ze som velmi sklamany, ked stale a stale zistujem, ze vlastne ani oni nic nemaju, iba zdanie a iluziu, ale nic pevne, nic skutocne za tym nie je. Vela krestanov si mysli, ze ich obvinujem, ked sa ich na nieco opytam. Pritom si iba zelam a dufam, ze oni maju nejaky poklad, ktory v odpovediach odhalia. No zatial sa nic take nestalo. Neobvinujem ich ani ja, ale zrejme je to ich vlatne vnutro, ktore vola po pravde.

log
Kontaktovať používateľa:

Hosť napísal: 22 Máj 2020, 20:17 Namísto neplodných diskuzí se můžeš, i ve svém krátkém ateistickém životě, věnovat něčemu užitečnému-rodině, koníčkům, povznesení lidstva, těm, co jsou na tom hůře, je přece tolik možností. Ty ale promarňuješ čas v diskuzích-není to bláznovství?
Ale pre mna je studium Pisma a diskusia o nom velkym konickom. Takze to neberiem ako plytvanie casom, ale ako radostnu aktivitu. Co samozrejme nevylucuje, ze je to ciste blaznovstvo, ano, je.

Neregistrovaný

Mas pravdu, ze som ubohy. A preto sem tak casto chodim, aby som zistil, ci krestania maju naozaj nieco vzacne a hodnotne, ci naozaj maju nejaky poklad, ktory cloveka obohacuje. Priznam sa, ze som velmi sklamany, ked stale a stale zistujem, ze vlastne ani oni nic nemaju, iba zdanie a iluziu, ale nic pevne, nic skutocne za tym nie je. Vela krestanov si mysli, ze ich obvinujem, ked sa ich na nieco opytam. Pritom si iba zelam a dufam, ze oni maju nejaky poklad, ktory v odpovediach odhalia. No zatial sa nic take nestalo. Neobvinujem ich ani ja, ale zrejme je to ich vlatne vnutro, ktore vola po pravde.
Víru nechytíš a nespoutáš, je to totiž jiná kategorie. Nedá se dost dobře ani předat, proto jsou děti, které vyrůstaly ve věřící rodině a nevěří,anebo ti, kteří vyrostli v komunistické výchově a věří. Nevím, co si představuješ tím pokladem, ale pro mne je poklad Ježíš. On za mne zemřel a čeká mne věčnost. To není iluze, ale skutečnost, i když se Ti to tak nejeví.
Je to špatné vysvědčení pro křesťany, když "nic" nemají a nedokáží se podělit o svou naději, ale mnozí takoví skutečně jsou. I já se setkal s lidmi, kteří se skoro zlobili, když jsem se jich na něco ptal. Znejistilo to totiž jejich "zajetou" víru, na kterou asi moc neuvažovali-vykonali totiž nějaké náboženské úkony a moc nad nimi nepřemýšleli. Když jsem se zeptal, proč to dělají, nedovedli na to odpovědět jen tak, "že se to tak dělá".
Poklad je poznání Boha, Kristus sám, asi více nejde najít.
Ale pre mna je studium Pisma a diskusia o nom velkym konickom. Takze to neberiem ako plytvanie casom, ale ako radostnu aktivitu. Co samozřejmě nevylučuje, ze je to ciste blaznovstvo, ano, je.
Právě je takové tajemství, že Bůh zjevuje věci "maličkým" a moudrým tohoto světa ne. Není to zajímavé? Kdo nevěří, jako by nemohl objevit krásu evangelia, protože nepochopí Boha. Nabude znalosti o textu, historii, souvislosti, ale srdcem neporozumí a Bůh ho neuzdraví, abych se vyjádřil biblicky. To potkalo lidi v době Ježíše-s perfektními znalostmi, odborníky na Zákon, ale - byli ztraceni.

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

Hosť napísal: 22 Máj 2020, 20:17 Stále se zabýváš druhými, hlavně křesťany a napadáš, jak jsou vlastně naivní, jak blbě věří.
Z toho si nic nedělej, pokud kdokoliv napadá křesťanství, ať už má pro to jakékoliv důvody - ať už z neznalosti věci nebo ze skutečné hlouposti některých křesťanů, nebo možná ze skryté touhy "nechat se přesvědčit" anebo má konstruktivní kritiku.

Ježíš zde byl představen již mnohokrát různými lidmi, byly nabízeny osobní schůzky a žádná reakce :)

Ale co není, může být, úplně nejlepší jsou osobní schůzky s dobrou diskusí, prostředí internetu je prostředí spíše hejterské. Např. holce z MasterChefa chodí výhrůžky smrtí, protože jí řetězec nabídl prodej její bagety a některým lidem se to nelíbí, protože ji nemají rádi.

Vraťme se k Ježíši, neboť On je vrcholem křesťanské zvěsti.

Apoštol Pavel chodil po matičce Zemi a hlásal Ježíše Krista ukřižovaného, byla to jeho priorita. Jenomže to dělal v době, kdy bylo ukřižování součástí jeho světa, ve kterém se pohyboval - byl to trest pro zločince, povstalce, vojenské dezertéry, otroky, křesťany atd. Byla to ta nejostudnější poprava, která tehdy existovala. Kromě toho, že to byl barbarský způsob smrti (který ale nevymysleli Římané), člověk byl zřejmě ukřižován úplně nahý (pokud nezemřel již dřív), někteří badatelé pro to hovoří - do těchto spekulací se nyní nebudu pouštět.

No a v době, kdy lemovaly cesty kříže, tak si Pavel hlásá Ježíše ukřižovaného jako Spasitele a Zachránce světa. V té době naprosto nepřijatelné, teologicky, politicky nekorektní a šokující. Proto se to považovalo za zvěst bláznů a v dnešní době tomu není jinak. Marxistická zvěst toto "bláznovo evangelium" nevymýtila, spíše posílila. Vtip je v tom, že ta "přihlouplá" zvěst (či chceš-li z dnešního pohledu ideologie) má moc měnit životy lidí a zachránit je k věčnému životu. Je to jen ona, která toto může učinit a apoštol to věděl. Všechno ostatní jsou jen náhražky. Myslíme si, že aby lidé začali chodit do sboru, potřebujeme krásné budovy, super besídky, charismatického řečníka a dobrou prezentaci na webu. Já proti tomu nejsem, ale není to to hlavní, co přitahuje. Všimli jste si, kolik křesťanů je znaveno z "dokonalého" křesťanství?

Bláznovská zvěst působí na jedné straně velmi odpudivě, protože se dotýká lidského já, jeho ega, proto byla církev velmi záhy pronásledována. Na druhé straně je neobyčejně přitažlivá a právě díky ní se křesťanství rozšířilo po celé zeměkouli.

Takže lidé se tomu budou smát až do konce věků, budou se smát nám, ale na druhé straně se řada z nich stane Ježíšovými následovníky.
Zvěst k proměně lidí je následovná - kříž, pokání a vzkříšení, neboť Ježíš na tom kříži nezůstal.

Ježíš nás vyzývá k tomu, abychom vzali na sebe svůj kříž a následovali Ho. Kříž je popravčí nástroj, na kterém visíš ty sám, není určen pro "jinověrce ani ateisty". Je to sražení svého ega, ukřižování vlastního JÁ, což je v křesťanském životě to nejobtížnější, neboť se to musí dělat průběžně, má to tendenci stále vyskakovat na povrch. Tento kříž nevidím v tom, že Bůh na nás něco naloží, např. nějaký problém, nemoc, a to je ten kříž, který vláčíme. Jistá metafora je jistě v tomto ohledu možná, ale spíš to vidím v tom ukřižování JÁ, neboť lidská vůle se často s Boží liší a jsou spolu v nepřátelství. Další věc, že jen takto "ukřižovaný" člověk může být "vzkříšen". Proto, když Pavel uvažuje o svobodě, vůbec se nejedná o nějakou chuť svévolně hřešit.

No abych to odlehčila, vykládal nám jednou člověk, který měl kázání, že poslouchal v rádiu debatu s R. Dawkinsem. To je vlivný představitel nového ateismu a odpůrce křesťanství. Tak si tam dělal zase legraci z křesťanství, protože navazoval na výsledky nějakého výzkumu, ve kterém tam nějací křesťané odpovídali, že existují 4 evangelia - Matoušovo, Markovo, Lutherovo a Janovo, Jana z Arku je Možíšova žena atd. Tak zde bych se nedivila vlně smíchu, ale pak přišel zajímavý moment. Moderátor se ho ptá, aby řekl celý název Darwinovy knihy o původu druhů. Tak Dawkins přemýšlel, přemýšlel, nemohl si vzpomenout, tak pak zvolal: "Ó, bože!"

Bůh má smysl pro humor. Tento humor vidím i ve stvoření opice, je nám velmi podobná a dokonce si umí nandat roušku. Sice podivně, ale s trochou učenlivosti by to zvládla dokonale. Možno by jí bylo možno i vysvětlit, co je to koronavir a časem by ho třeba dokázala nakreslit, když dnes malují obrazy i sloni. Křesťan jsem ale i proto, že se nyní opice "přestaly" vyvíjet a nový typ lidí se již netvoří, dosud jsem neviděla přerod opice do člověka, této události by se jistě chytly média, neboť jejich propaganda není křesťanství nakloněna.

"Křížové" výpravy s vybraným arzenálem veršíků se ukázaly jako neplodné, lepší je "křížová" výprava na sebe, to má pak i nějaký viditelný účinek :)

Neregistrovaný

N
o a v době, kdy lemovaly cesty kříže, tak si Pavel hlásá Ježíše ukřižovaného jako Spasitele a Zachránce světa. V té době naprosto nepřijatelné, teologicky, politicky nekorektní a šokující. Proto se to považovalo za zvěst bláznů a v dnešní době tomu není jinak.
Děkuji,
vzpomněl jsem si přitom na jednoho bývalého kazatele. Jednou přišla za ním sestra ze sboru, aby vyučoval jejího příbuzného, že má zájem. Tak se s ním párkrát setkal a pak přestal. Když se ho ptala proč, tak odpověděl, že pokud člověk nepřijímá bibli jako Boží slovo, nemá cenu dál pokračovat. Zkoušel se s ním vracet na začátek, znovu probírat naprosto základní věci (bible,Ježíš, Spasitel, Stvoření), ale nějak to nešlo. Chybělo to základní, alespoň trochu víry, důvěry..
Diskuze s některými zde jsou úplně stejné-neplodné, zbytečné. Nejsme naladěni stejně, neuznávají nejen bibli jako Písmo svaté, ale ani Boží existenci.Nikdy nenajdeme společnou řeč, nejde vůbec o adventismus, ale o podstatu křesťanství. Někdy si říkám, proč na tento web leze gnostik, ateista, možná je někdo z nich i služebník nějakého kultu. O co jim jde? Ještě bych chápal toho neokalvinistu, je to moderní vlna, která se prohnala některými církvemi, ale ostatní? Podle mne, jako křesťany vede Duch, tak i je vede "duch", jinak si to nedokážu vysvětlit.
Každopádně Lído, jsem rád ta Tvoje slova.

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

Děkuji,
vzpomněl jsem si přitom na jednoho bývalého kazatele. Jednou přišla za ním sestra ze sboru, aby vyučoval jejího příbuzného, že má zájem. Tak se s ním párkrát setkal a pak přestal. Když se ho ptala proč, tak odpověděl, že pokud člověk nepřijímá bibli jako Boží slovo, nemá cenu dál pokračovat. Zkoušel se s ním vracet na začátek, znovu probírat naprosto základní věci (bible,Ježíš, Spasitel, Stvoření), ale nějak to nešlo. Chybělo to základní, alespoň trochu víry, důvěry..
Děkuji za Tvou zkušenost.
Vidím to tak, že je potřebné žádat od Boha moudrost v přístupu k lidem a v přístupu k vyučování.
Diskuze s některými zde jsou úplně stejné-neplodné, zbytečné. Nejsme naladěni stejně, neuznávají nejen bibli jako Písmo svaté, ale ani Boží existenci.Nikdy nenajdeme společnou řeč, nejde vůbec o adventismus, ale o podstatu křesťanství. Někdy si říkám, proč na tento web leze gnostik, ateista, možná je někdo z nich i služebník nějakého kultu. O co jim jde? Ještě bych chápal toho neokalvinistu, je to moderní vlna, která se prohnala některými církvemi, ale ostatní? Podle mne, jako křesťany vede Duch, tak i je vede "duch", jinak si to nedokážu vysvětlit.
Pokud pokládáš diskusi za neplodnou, neztrácej jí čas. Ale myslím, že je fajn, že jsi zde. A není vždycky špatné být i mimo naši "bublinu".

Tento web je otevřen všem, ale když jsem sem šla, tak jsem chtěla komunikovat s křesťany. To, že jsou zde příslušníci jiných vyznání, mne neudivuje a nevyháněla bych je, neboť je spojuje minulost s adventismem. O co jim jde, se jich musíš zeptat, asi každý si už udělal obraz o výpovědích ostatních, ať jsou kdokoli. I o výpovědích našich. Brat neokalvinista podle mne zkušenost s adventismem nemá. Tento web je něco jako starověký Korint, křižovatka různých náboženství :)

Křesťanství je pro mne nejen světonázor, který mi dává nejvíce smyslu, ale i proměna osobního života, což ateismus nedokázal. Věřím, že např. v apoštolovi Pavlovi Bůh viděl potenciál v jeho horlivosti, proto ho povolal k šíření evangelia mezi národy. Člověk jiné povahy je použitelnější zase k něčemu jinému.

Rozlišovat "duchy" máme a dělejme to. Avšak si nemyslím, že by křesťané byli vedeni pořád jen tím dobrým Duchem. Křesťané jsou sortou lidí, kteří jsou obzvláště náchylní sejít na špatnou cestu, protože na ně satan útočí o to více. Proto je nezbytné se pevně Krista držet jako klíště a nenechat si vzít Jeho pokoj. Zrovna dnes mne Pán opět povzbudil z Písma, když mi odpověděl na včerejší situaci. Jen je potřeba nevzdávat se a nenechat růst kořen hořkosti - ten otráví nejen vlastní strom, ale i druhé.
A já za Tvoje. Hlavu vzhůru, Hoste.

Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Hosť napísal: 25 Máj 2020, 21:02 Někdy si říkám, proč na tento web leze gnostik, ateista, možná je někdo z nich i služebník nějakého kultu. O co jim jde? Ještě bych chápal toho neokalvinistu, je to moderní vlna, která se prohnala některými církvemi, ale ostatní? Podle mne, jako křesťany vede Duch, tak i je vede "duch", jinak si to nedokážu vysvětlit.
No, ak myslíš neokalvinistu mňa, tak čo sa týka charizmatických hnutí a napr. o zážitkovom a liberálnom " kresťanstve", tak som sa k ich učeniu a praktikám vyjadroval dostatočne kritický na to, aby sa ma dalo zaradil k nejakým neokalvinistom. Som jednoducho biblický kresťan, ktorý nepodlieha módnym trendom.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní