Typické. Povieš, že celá Biblia je len produktom ľudí, aby si následne to všetko mohol spochybňovať?
Boh dal zapísať svoje Slovo v Písme skrze tých, ktorých si na to vyvolil a naplnil ich Svätým Duchom. No a v tomto Duchu to spísali, aby následne to Slovo bolo v tom istom Duchu aj vykladané, porozumené a prijímané. Spása je potom založená na viere v to, čo povedal Boh a to zjavením od Otca a nie na intelekte čítajúceho. Slová Božie v Písme sú autoritatívne pre tých, ktorí sa narodili z Boha, zo Svätého Ducha. Preto aj posudzujú to, čo povedal Boh v tom istom Duchu v ktorom sú aj napísané tieto slová. No a Svätý Duch si neprotirečí a nespochybňuje vlastné výroky. Kto spochybňuje Božie Slovo, tak nemá Ducha Božieho.
Jednoduché. Je to všetko založené na viere a nie na videní. Kto vidí, tak už nepotrebuje vieruTo prve nerobi nik, pretoze nik nevie, co je Bozie Slovo. To druhe robi kde kto, na tomto fore vlastne vsetci. Ale tak ako som nikdy nevidel Boha nieco povedat, tak som ani nikdy nevidel Satana nieco spochybnit. Jedine, co som videl su ludmi popisane stranky, ludmi tvrdene svedectva. A ziadnemu cloveku nemozno na 100% verit. Ak Ty si niekedy videl Satana nieco spochybnovat, tak nam popis kde a kedy. Lebo ja som to este nevidel. Zatial jedine co sme videli su tvrdenia - cez toho a toho hovori vraj Boh, cez toho a toho hovori vraj Satan. VRAJ. Kto to vsak moze dokazat? Je to len tvrdenie proti tvrdeniu.
Ten, kto má Ducha Božieho, tak vie, čo tento Duch dal napísať a čo nie je z toho Ducha. V tom istom Duchu vie, že kto spochybňuje Slová Božie, tak to nie je z toho istého ducha, lebo Svätý Duch si neprotirečí.
To satan robil a aj robí. Predstavitelia náboženstva prenasledovali práve tých, ktorí šírili Slovo Božie a práve o nich hovorili, že sú posadnutí diablom. O Ježišovi taktiež to hovorili a rúhali sa mu. No a sami boli deti diabla.Uvedomujes si, ze ak by Satan chcel spochybnit Bozie slovo, velmi dobrou taktikou z jeho strany by bolo posadnut niekoho, aby prehlasil o ludoch, ktori v skutocnosti siria slovo Bozie, ze siria slovo Satanovo.
Čo je u teba skutočné Slovo Božie? Ty pravdu relativizuješ a všetko je vraj produktom omylným ľudí, lebo v Boha neveríš. No a nevieš rozoznať, čo je Slovo Božie a čo ľudské, lebo sa to musí posudzovať v tom istom Duchu v akom je napísané v Písme - Božom Duchu. Kto nemá ducha Kristovho, ten nie je jeho.Ako mozme vediet, ci ked napriklad rozni Hostovia o mne povedia, ze VRAJ sirim slovo Satana, nie su v skutocnosti prave tym Satanom vedeni, aby kompromitovali skutocne slovo Bozie? Je to predsa mozno skvela satanska taktika, kompromitovat pravdu tak, ze o tych, ktori ju siria, zacne prehlasovat, ze prave oni su posadnuti Satanom.