Evanjelium podľa adventistov - nezvyčajný dôraz na satana

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Re: Evanjelium podľa adventistov - nezvyčajný dôraz na satana

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Viktorrealita napísal: 01 Jún 2020, 06:38
Hosť napísal: 25 Máj 2020, 21:02 Někdy si říkám, proč na tento web leze gnostik, ateista, možná je někdo z nich i služebník nějakého kultu. O co jim jde? Ještě bych chápal toho neokalvinistu, je to moderní vlna, která se prohnala některými církvemi, ale ostatní? Podle mne, jako křesťany vede Duch, tak i je vede "duch", jinak si to nedokážu vysvětlit.
Každopádně Lído, jsem rád ta Tvoje slova.
No, ak myslíš neokalvinistu mňa, tak čo sa týka charizmatických hnutí a napr. o zážitkovom a liberálnom " kresťanstve", tak som sa k ich učeniu a praktikám vyjadroval dostatočne kritický na to, aby sa ma dalo zaradil k nejakým neokalvinistom. Som jednoducho biblický kresťan, ktorý nepodlieha módnym trendom.
Ty jsi hlavně neokalvinisticky zaměřený křesťan, který odmítá svobodnou vůli každého člověka a který si bibli vykládá jak se mu hodí :).

Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Re: Evanjelium podľa adventistov - nezvyčajný dôraz na satana

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Mikim

Slobodne si môžeš vybrať topánky, no v rámci svojích možností. Nazvi si to slobodnou voľbou ak chceš. No tu hovoríme o spáse a teda znovuzrodení z Ducha - z Boha. Kde tu vidìš hocijakú vôľu u neznovuzrodených sa narodiť znova? Kde si mal vôľu predtým, ako si sa telesne narodil? To si sa slobodne rozhodol - no tak dnes sa idem narodiť?
Alebo snáď neveriaci si povie - no tak dnes som sa rozhodol narodiť sa znova - z Boha?

Ján 1:12 Ale všetkým, ktorí ho prijali, dal právo a moc stať sa deťmi Božími, tým, ktorí veria v jeho meno;
13 ktorí nie z krví ani z vôle tela ani z vôle muža, ale z Boha sú splodení

No a prečo ho prijali a veria v jeho meno? No predsa preto, lebo sú z Boha splodení. Nemôže to byť predsa opačne, teda že najprv ho prijali, veria v jeho meno a až potom sú splodení? Ako sám vidìš je to nezmysel.
Najprv je oživenie - znovuzrodenie z Boha, keď už znovuzrodený človek vidí svetlo Božieho Slova a až následne nastáva prijatie, viera, pokánie, skutky viery a ovocie Ducha, dary Ducha, posvätenie.

Tak teda najprv je znovuzrodenie z vôle Boha a teda aj nové srdce a nová myseĺ. A až tak môžu následovať skutky - nový život na chvalu Boha. Teda nie skutky sú nám na spásu, ale skutky poukazujú na to, čo sa stalo vo vnútri človeka. A práve to podstatné, čo sa stalo vo vnútri človeka a to je narodenie z Ducha - z Boha, tak práve to je spásonosné.

No a kde vidíš vôľu človeka pri splodení z Boha? Ak teda sú splodení z Boha, tak aka vôľa tam zohráva rozhodujúcu úlohu? Predsa Božia!

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní