Ztráta Viery
-
- Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ztráta Viery
Niektorí tu píšete také nezmysly. Kde vás to zaviedol ten bludný arminianizmus?
Strácate vieru v čo? Že Boh existuje? Spasiteľná viera nie je len veriť v to, že Boh exituje, ale predovšetkým prijať vierou Božie Slovo, ktoré je Duch a je život a teda nasledovať ho. No a to Slovo Božie je Kristus!
Bol som akože neveriaci, potom som akože uveril, následne som akože stratil vieru a potom som akože ju znovu získal a tak dookola?
Ak niekto povie, že už neverí v existenciu Boha, no a predtým vraj veril. No a predtým, ako uveril, tak neveril. Teraz neverí a čo ak zase povie, že už verí. No a čo ak aj vtedy, čo tvrdil, že verí, tak v skutočnosti ani neveril a tak ani nemal čo stratiť? Ak si niekto myslí, že spasiteľnú vieru sa dá strácať, ako kľúče od auta a znovu ju nachádzať, tak nevie, čo je to spasiteľná viera a nikdy ju nemal.
Uvedomujete si vôbec čo tu píšete?
Je to ako bludný katolicizmus, kde neustále skutkom strácajú milosť ospravedlnenia a znovu ho skutkom získavajú a tak dookola.
Niekto si povie - stratil som vieru. No vieru v čo? Ak nemal spasiteľnú vieru, tak ani nemal čo stratiť, lebo ju nemal. Aj démoni veria, že Boh existuje a nič im to nie je platné. Ide o spasiteľnú vieru, ktorá je darom od Boha. Práve skrze takúto vieru človek prijíma do srdca Slovo Božie, ktoré je semenom Svätého Ducha a tu semeno rastie v jeho Bohom oživenom srdci. Je to už znovuzrodený človek z Ducha. Ako sa toto dá stratiť a znovu získať a tak dookola? Čo sú to za nezmysly. Komu Otec zjaví v srdci Krista, tak ho aj udrží a to až do konca. Je zapečatený svätým Duchom zasľúbenia. Takýto znovuzrodeny človek z Boha už donáša skutky viery a ovocie Ducha, ako prirodzeny dôsledok Bohom oživeného srdca a je ním aj vyučovaný a formovaný tou istou Božou milosťou. Je teda Bozím dielom.
Neviem ako prichádzate ku Kristu a k akému Kristu. Ak nejakými vlastnymi pohnútkami, tak potom to strácate, lebo neprichádzate k pravému Kristu. Lebo k pravému Kristu sa dá príjsť jedine zjavením v srdci a to Otcom na nebesiach.
Kto tu z prítomných verí týmto Ježišovým slovám:
Ján6 65A vravel: Preto som vám povedal, že nikto nemôže prijsť ku mne, keby mu to nebolo dané od môjho Otca
Ak by ste tymto Ježišovým slovám verili, tak by ste tu nepísali takéto nezmysly.
Strácate vieru v čo? Že Boh existuje? Spasiteľná viera nie je len veriť v to, že Boh exituje, ale predovšetkým prijať vierou Božie Slovo, ktoré je Duch a je život a teda nasledovať ho. No a to Slovo Božie je Kristus!
Bol som akože neveriaci, potom som akože uveril, následne som akože stratil vieru a potom som akože ju znovu získal a tak dookola?
Ak niekto povie, že už neverí v existenciu Boha, no a predtým vraj veril. No a predtým, ako uveril, tak neveril. Teraz neverí a čo ak zase povie, že už verí. No a čo ak aj vtedy, čo tvrdil, že verí, tak v skutočnosti ani neveril a tak ani nemal čo stratiť? Ak si niekto myslí, že spasiteľnú vieru sa dá strácať, ako kľúče od auta a znovu ju nachádzať, tak nevie, čo je to spasiteľná viera a nikdy ju nemal.
Je to ako bludný katolicizmus, kde neustále skutkom strácajú milosť ospravedlnenia a znovu ho skutkom získavajú a tak dookola.
Niekto si povie - stratil som vieru. No vieru v čo? Ak nemal spasiteľnú vieru, tak ani nemal čo stratiť, lebo ju nemal. Aj démoni veria, že Boh existuje a nič im to nie je platné. Ide o spasiteľnú vieru, ktorá je darom od Boha. Práve skrze takúto vieru človek prijíma do srdca Slovo Božie, ktoré je semenom Svätého Ducha a tu semeno rastie v jeho Bohom oživenom srdci. Je to už znovuzrodený človek z Ducha. Ako sa toto dá stratiť a znovu získať a tak dookola? Čo sú to za nezmysly. Komu Otec zjaví v srdci Krista, tak ho aj udrží a to až do konca. Je zapečatený svätým Duchom zasľúbenia. Takýto znovuzrodeny človek z Boha už donáša skutky viery a ovocie Ducha, ako prirodzeny dôsledok Bohom oživeného srdca a je ním aj vyučovaný a formovaný tou istou Božou milosťou. Je teda Bozím dielom.
Neviem ako prichádzate ku Kristu a k akému Kristu. Ak nejakými vlastnymi pohnútkami, tak potom to strácate, lebo neprichádzate k pravému Kristu. Lebo k pravému Kristu sa dá príjsť jedine zjavením v srdci a to Otcom na nebesiach.
Ján6 65A vravel: Preto som vám povedal, že nikto nemôže prijsť ku mne, keby mu to nebolo dané od môjho Otca
Ak by ste tymto Ježišovým slovám verili, tak by ste tu nepísali takéto nezmysly.
Uverit je rovnako mozne ako prestat verit. To sa predsa ludom stava.Viktorrealita napísal: ↑18 Jún 2020, 08:14 Ak niekto povie, že už neverí v existenciu Boha, no a predtým vraj veril. No a predtým, ako uveril, tak neveril. Teraz neverí a čo ak zase povie, že už verí. No a čo ak aj vtedy, čo tvrdil, že verí, tak v skutočnosti ani neveril a tak ani nemal čo stratiť?
Ak budes spochybnovat aj to, ked ludia popisuju svoju skusenost, je to len znakom toho, ze Tvoja teoria je uplne odtrhnuta od reality. Ked nejaky clovek povie, ze nieco preziva a Ty budes trvrdosijne tvrdit ze to nepreziva ? Ak by si prijal svet taky ako je a prijal ludsku skusenost tak, ako ju ludia prezivaju, musel by si asi odmietnut svoju Teoriu a toho sa zrejme obavas. Preto musis spochybnovat aj skusenosti inych ludi ako "nemozne".
Tzv. modlitba o ktorej tu mnohi hovorite je iba dialog vasich vnutornych hlasov. Jeden vnutorny hlas nieco hovori a druhy mu odpoveda. To preziva predsa kazdy clovek. Chceli by sme, aby jeden z tych vnutornych hlasov bol snad hlas Bozi, ale faktom je, ze nie je, je to zase len nas iny vnutorny hlas. Modlitba teda iste neuskodi, je to proces rozhovoru so samym sebou, teda isty druh myslenia.
-
Uveriť v čo? No predsa ten, kto hovorí, že uveril, tak predtým vraj neveril. No a teraz zase tvrdí, že neverí a čo keď bude zasa tvrdiť, že znovu uveril a tak dokola? Tomu hovoríš viera? To je vtip, alebo čo?
To je to, keď je človek zmietaný duchmi učení, lebo nemá v srdci zjavením od Otca, skrze spasiteľnú vieru Slovo Života - Božie Slovo. Kto ho vie, aké pohnútky ho vedú k tomu, aby tvrdil o sebe, že je veriací. No dôležitý je Boží pohĺad, lebo Boh vidí do srdca človeka a presne vie v ktorom srdci kráľuje svojím Slovom - Duchom.
Spasiteĺna viera sa prejavuje na skutkoch viery a ovocí Ducha. Ak niet následkoch, tak niet ani príčiny. Ak existuje príčina, tak sú aj následky. Dobrý strom prirodzene donáša dobré ovocie. Na ovocí sa dá vidieť o aký strom ide. No prvoradý je strom a teda z akého semena vyrástol. Dobré ovocie je na chválu Boha, lebo dobrý strom pochádza iba z Božieho semena - Slova.
Najprv sa musí zmeniť strom. No zlý strom sám seba nezmení na dobrý. Boh preorie srdce človeka, aby zničil všetky tie buriny a až tak seje svoje semeno, aby z neho vyrástol už dobrý strom. No a Boh, ako dobrý záhradkár, ho aj okopáva, vyživuje a chráni, aby dobré ovocie aj zostávalo.
Viktor ja rozumiem Tvojmu uceniu, nemusis to stale znovu a znovu opakovat. Len som povedal, ze toto ucenie neodpoveda realite ako ju prezivame. To je vsetko.
-
Log
To nie je moje učenie. Citujem ti totiž to, čo povedal Ježiš Kristus a to je zapísané v knihe, ktorá sa volá Biblia.
Realita nie je všetko to, čo povedia ľudia. Ani nie je všetko pravda to, čo tvrdia o sebe. Realita je to, čo hovorí a činí Boh a táto Pravda je zapísaná v Písme. No a Ježiš hovorí jasne, že nikto nepríde k nemu, ak mu to nie je dané od Otca v nebesiach. No a každý, ktorého mu dáva Otec príde k nemu a toho, kto príde nevyženie von.
No mnohí vlastnými pohnútkami prichádzajú a vlastnými pohnútkami aj odchádzajú.
To nie je moje učenie. Citujem ti totiž to, čo povedal Ježiš Kristus a to je zapísané v knihe, ktorá sa volá Biblia.
Realita nie je všetko to, čo povedia ľudia. Ani nie je všetko pravda to, čo tvrdia o sebe. Realita je to, čo hovorí a činí Boh a táto Pravda je zapísaná v Písme. No a Ježiš hovorí jasne, že nikto nepríde k nemu, ak mu to nie je dané od Otca v nebesiach. No a každý, ktorého mu dáva Otec príde k nemu a toho, kto príde nevyženie von.
No mnohí vlastnými pohnútkami prichádzajú a vlastnými pohnútkami aj odchádzajú.
Väčšinou to takto funguje. Je to o koncentrácii svojich myšlienok.log napísal: ↑18 Jún 2020, 08:42 Tzv. modlitba o ktorej tu mnohi hovorite je iba dialog vasich vnutornych hlasov. Jeden vnutorny hlas nieco hovori a druhy mu odpoveda. To preziva predsa kazdy clovek. Chceli by sme, aby jeden z tych vnutornych hlasov bol snad hlas Bozi, ale faktom je, ze nie je, je to zase len nas iny vnutorny hlas. Modlitba teda iste neuskodi, je to proces rozhovoru so samym sebou, teda isty druh myslenia.
Čo s nami, ktorí strácajú vieru? Všetko uvedené na tomto fóre je iba teoretizovanie. Chápem, že veriaci majú bohatší život, opierať sa o neviditeľného boha je z psychologického hľadiska lepšie ako sa spoliehať iba sám na seba. Chcel by som vedieť či niekto z vás má skúsenosť skutočného stretnutia s Bohom. Teória a citácie z biblie ma nezaujímajú.
Chcel by som vedieť či niekto z vás má skúsenosť skutočného stretnutia s Bohom.
Obtíže při odpovědi na otázku spočívají v tom, že zkušenost setkání s Bohem nelze předat, ani dokázat. Je třeba ji prožít, osobně.

...Spasiteľná viera nie je len veriť v to, že Boh exituje,Viktorrealita napísal: ↑18 Jún 2020, 08:14 Niektorí tu píšete také nezmysly. Kde vás to zaviedol ten bludný arminianizmus?
No jestli je spasitelná víra věřit, že Bůh exituje, no tak potěš Pán Bůh

Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní