Ztráta Viery
Re: Ztráta Viery
Osobne zoči voči som "Boha" nestretol. Nejaká sila mi ale dáva silu. Ovocie z tejto sily mi pomáha a je chutné a výživné, preto sa ku nej rád vraciam. 

-
- Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
- Kontaktovať používateľa:
Krize má v sobě obrovský potenciál. Ukazuje člověku, na čem mu skutečně záleží, jak si stojí sám před sebou a před Bohem. Odbourává zažité představy o Bohu. Hodně záleží na rozhodnutí člověka, zda chce důvěřovat Bohu, či ne.Hosť napísal: ↑18 Jún 2020, 15:39 Čo s nami, ktorí strácajú vieru? Všetko uvedené na tomto fóre je iba teoretizovanie. Chápem, že veriaci majú bohatší život, opierať sa o neviditeľného boha je z psychologického hľadiska lepšie ako sa spoliehať iba sám na seba. Chcel by som vedieť či niekto z vás má skúsenosť skutočného stretnutia s Bohom. Teória a citácie z biblie ma nezaujímajú.
Vypsala jsem něco málo, co funguje. Nepotřebuji psychologického boha, ale skutečného. A s tím jsem se setkala.
Každý člověk je jiný a prožívá krize jinak.
Jednomu člověku jsem poradila, aby četl přínosné knihy.
Jinému jsem nastínila, jak má studovat Bibli.
S dalším jsme probírali teologické věci.
Setkávám se často s lidmi, kteří něco řeší. A těm vyprávím, co jsem prožila, protože též jsem něco řešila a řeším.
Jednou jsem zažila 3 delší osobní rozhovory s muži mého věku v jeden den.
Hovořili jsme i o našich krizích a o úloze Pána v nich.
Krizím se nemůže nikdo vyhnout, jsou přirozené.
Bude otřeseno všechno, co je otřesitelné a zůstane jen to neotřesitelné.
Věřím, ze Bůh chce naši víru budovat, ne zhášet, a na našich rozhodnutích záleží.
Bylo by toho víc, ale stačí.
Na zemi je nás několik miliard a každému z nás pomáhá ten jeho skutečný Bůh a každý Bůh nám pomáhá jen psychologicky. Nikdy nepřijde a nepodá ti fyzicky ruku ale budeš mít sílu vstát a budeš mít pocit jakoby tě zvedal on. Takový je každý Bůh.Lída Rohalová napísal: ↑19 Jún 2020, 21:50Nepotřebuji psychologického boha, ale skutečného. A s tím jsem se setkala
Amenuser napísal: ↑20 Jún 2020, 07:45Na zemi je nás několik miliard a každému z nás pomáhá ten jeho skutečný Bůh a každý Bůh nám pomáhá jen psychologicky. Nikdy nepřijde a nepodá ti fyzicky ruku ale budeš mít sílu vstát a budeš mít pocit jakoby tě zvedal on. Takový je každý Bůh.Lída Rohalová napísal: ↑19 Jún 2020, 21:50Nepotřebuji psychologického boha, ale skutečného. A s tím jsem se setkala
-
Je jen jeden Bůh, který se zjevil v Ježíši Kristu.user napísal: ↑20 Jún 2020, 07:45Na zemi je nás několik miliard a každému z nás pomáhá ten jeho skutečný Bůh a každý Bůh nám pomáhá jen psychologicky. Nikdy nepřijde a nepodá ti fyzicky ruku ale budeš mít sílu vstát a budeš mít pocit jakoby tě zvedal on. Takový je každý Bůh.Lída Rohalová napísal: ↑19 Jún 2020, 21:50Nepotřebuji psychologického boha, ale skutečného. A s tím jsem se setkala
-
- Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Nezmysly!user napísal: ↑20 Jún 2020, 07:45Na zemi je nás několik miliard a každému z nás pomáhá ten jeho skutečný Bůh a každý Bůh nám pomáhá jen psychologicky. Nikdy nepřijde a nepodá ti fyzicky ruku ale budeš mít sílu vstát a budeš mít pocit jakoby tě zvedal on. Takový je každý Bůh.Lída Rohalová napísal: ↑19 Jún 2020, 21:50Nepotřebuji psychologického boha, ale skutečného. A s tím jsem se setkala
Boh prišiel aj fyzicky. Je to Boh v Kristu. Dokonca obetoval svojho Syna, aby sme mohli žiť v Bohu.
Kto stvoril vesmír a Zem, po ktorej chodíš, vodu ktorú piješ, vzduch, ktorý dýchaš a celú tu prírodu? Kto ti stvoril telo a dal do tvojho vnútra vedomie tvojej osoby, aby si to všetko vnímal a mohol davať chválu Stvoriteľovi - Bohu za to všetko? Chváliš ho za to, ďakuješ mu?
Ako vidíš to všetko je reálne aj ty si reálny. Tvoje vedomie osoby je nehmotné, no sídli v tele. Užívaš si všetko to, čo Boh stvoril a dal ti to zadarmo. Ničím si si to nezaslúžil, no aj tak mu nedávaš chválu za to všetko a neďakuješ mu. Je to nevďačnosť.
Ten, co se mnohokrát a rozličnými způsoby zjevoval lidem už dávno. A ten o jehož Duchu říkáme že je tu pro každého a na každého působí.Lída Rohalová napísal:
Je jen jeden Bůh, který se zjevil v Ježíši Kristu.
-
Bůh není ničím omezen a je vynalézavý.Hosť napísal: ↑20 Jún 2020, 15:10Ten, co se mnohokrát a rozličnými způsoby zjevoval lidem už dávno. A ten o jehož Duchu říkáme že je tu pro každého a na každého působí.Lída Rohalová napísal:
Je jen jeden Bůh, který se zjevil v Ježíši Kristu.
A ten Duch vede k Ježíši a upozorňuje na Něj.
A ne každý to přijímá.
Na konci dějin bude Ježíš hledat svůj lid s baterkou, neb víra bude silně v úpadku, alespoň někde.
Proto současný trend není překvapivý.
Naštěstí my to nemusíme soudit, pohnutky lidí zná jen On.
Pre niekoho je živý skutočný boh kreditka. Prídete k bankomatu a vypadnú vam peniaze, toto sa stáva pre ludí skutočný boh. Skúste sa od toho boha odkloniť ?
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní