Nechápal som prečo tak bojuješ za Ministra zdravotníctva Mareka Krajčího. Včera na skupinku doniesol náš brat video kde sa Marek Krajčí prezentuje ako kresťan naplnený Duchom svätým ktorý dokáže hovoriť jazykmi.
Komentář je zřejmě určen mně, zkusím tedy reagovat.
Ohledně Marka Krajčího jsem v jiném vláknu uvedla jeden komentář s vyjádřením podpory.
Považuji to za důležité vzhledem k mediálnímu lynči, který se v současné době na Slovensku odehrává.
Nedělám si iluze, že by ministr snad četl tento web, ale je to důležité pro ostatní účastníky webu, kteří zde ještě zůstali. Je to důležité pro ty, se kterými máme podobné názory, aby viděli, že v tom nejsou sami, protože kauza se dostala až sem.
Internetem koluje video, které zřejmě dorazilo i do vaší skupinky. Proč to video vzniklo a kdo ho sestříhal?
To jsou velmi důležité otázky. Dle mého soudu jde o záměrnou diskreditaci člověka, který je křesťan.
Video vytvořila zřejmě skupina, které ministr "vidí do karet" a může ji ohrozit. To je politika. Nenajde se aféra, najde se křesťanská víra.
Navíc video je třeba řešit v kontextu, ale o kontext sestříhanému videu nikdy nejde.
Ale je zajímavé, že to řešíte u vás na skupince. Křest Duchem, mluvení jazyky - to není úplně obvyklé adventistické téma. Vida, jak si Pán dokáže použít i "diskreditační" video. Nevím, jaký na to máte na skupince názor, ale třeba se o tom začne v adventismu více povídat, debatovat a možná i prožívat
Jednoduchou rečou povedané on je charizmatik - letničiar. Lebo stále si spomínala len slovo kresťan a hovorím si však kresťanov tu máme v politike vela a prečo bojuješ práve za Krajčího.
Mohla si to hned na rovinu povedať že je váš a preto spisujete petície.
Marek Krajčí je baptista. Mezi baptisty a ostatně i mezi věřícími z tradičních církví není jednotný názor na tzv. "křest Duchem". Letniční a charismatické hnutí není totéž, i když jsou to sourozenci. Nevím, jestli by se pan ministr označil za letničního baptistu či charismatického baptistu, to se ho musíš zeptat. A letniční i charismatici jsou křesťané, nebo pro Tebe ne?
Psal jsi, že je "náš", tak by mne zajímalo, do které škatulky jsi mne zařadil?
Petice sepisujeme proto, že petice je legitimní způsob, jak vyjádřit veřejně názor.
Aktérem petice je organizace CitizenGo a podepsalo ji víc než 11 000 lidí.
Petice není vyjádřením politické podpory pro hnutí, které M. Krajčího za ministra nominovalo ani nemá za cíl schvalovat kroky, které jako ministr bude dělat. Cílem petice je, aby bylo na veřejnosti slyšet, že je mnoho lidí, kterým záleží na rodině a na ochraně života, protože denně jsme masírováni médii, co si máme myslet.
Petici jsem podepsala, protože s ní souhlasím. Když nesouhlasím, tak nepodepisuji.
Píšeš, že na skupince hledáte "průnik". Co podle Tebe ten průnik znamená? Ustoupení jedné strany druhé, nebo vzájemný respekt i při nesouhlasu? Připadá mi totiž zajímavé, když chceš po nás vědět, kam bychom se zařadili a nám neprozradíš svůj postoj, i když ten se dá při troše čtení mezi řádky asi odvodit.