Církev

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Re: Církev

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Rastislav napísal: 12 Máj 2020, 10:38 Rkc je líder. A vôbec nemusí svoj post obhajovať. Svojimi mediálnymi výstupmi a medzinarodnou akceptaciou rozdáva "noty" a nič s tym neurobiš.
RKC, áno - líder antikristov

2M 23:2 Nebudeš nasledovať mnohých, pretože ich je mnoho, ...

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Zbytečný souboj přes slovní pojmy náboženství versus církev a lídr:

Náboženství se projevuje ve vztahu ke skutečnosti, která v něčem přesahuje oblast dostupnou smyslovému vnímání a rozumovému poznání; bývá projevován vírou, obřady nebo jím motivovaným mravním životem.

Lidé, kteří spolu více souznějí pak tvoří církev.

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Každá církev má minimálně dva hlavní proudy.
Jeden spočívá v držení se nauk podle doby hlavního rozvoje.
Ten druhý opouští nedostatky minulosti a nelpí na nich.
Hlavně se to týká věrouky - dogmatu a výkladu Bible.
Celkové hodnocení jakékoliv církve bez přijetí faktu těch proudů,
kterých může být více, se stává zavádějící a pomlouvačné.
Tak to je i v casd. Jsou členové, kteří "sedí" v závěrech z 19 století
bez ochoty opustit chybné závěry.
Podobně je to i v katolické církvi v "barvitém" učení o pekle, přesto, že i v této
církvi se nově zdůrazňuje, že peklo je metaforou "něčeho" tak
tam jsou a budou ti co šíří středověké učení této církve.

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

ambassador napísal: 28 Máj 2020, 06:05 Každá církev má minimálně dva hlavní proudy.
Jeden spočívá v držení se nauk podle doby hlavního rozvoje.
Ten druhý opouští nedostatky minulosti a nelpí na nich.
Hlavně se to týká věrouky - dogmatu a výkladu Bible.
Celkové hodnocení jakékoliv církve bez přijetí faktu těch proudů,
kterých může být více, se stává zavádějící a pomlouvačné.
Tak to je i v casd. Jsou členové, kteří "sedí" v závěrech z 19 století
bez ochoty opustit chybné závěry.
Podobně je to i v katolické církvi v "barvitém" učení o pekle, přesto, že i v této
církvi se nově zdůrazňuje, že peklo je metaforou "něčeho" tak
tam jsou a budou ti co šíří středověké učení této církve.
Pokud mluvíš o metafoře, tak nové pojetí v katolické církvi ohledně pekla je, že to je odloučenost od Boha, není nutné, aby čertíci přikládali polínka na oheň. Tu odloučenost například prožil Kristus. I Kalvín měl podobný názor.

Nicméně téměř celý protestantský svět věří v peklo, tzv. "upgrade" učení katolicismu bez očistce a spolu s katolíky se hlásí k apoštolskému vyznání víry. I když protestanté říkají, že navazují na prvotní církev, aby se u nich neobjevil pojem "katolicismus" a nebyli s ním spojováni.

Ježíš používal pojmy z židovství a z Egypta.
Nicméně to neznamená, že peklo neexistuje. Pokud by existoval očistec, tak by to byla tato Zem nebo exkomunikace z církve :-).

ambassador
Kontaktovať používateľa:

V církvích platí nepsaná zásada: "Čím je nás více tím máme více pravdy." :)

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Ustálená situace je pro církve příznivá, jakékoliv vykolejení společnosti je pro církve zatěžující zkušební prověrkou potřeby její existence.

https://archiv.ihned.cz/c7-66794270-rrp ... AZC5AlEGY0

Host

Neprečítaný príspevok od používateľa Host »

ambassador napísal: 24 Júl 2020, 16:31 Ustálená situace je pro církve příznivá, jakékoliv vykolejení společnosti je pro církve zatěžující zkušební prověrkou potřeby její existence.

Také by mě zajímalo kde byla naše církev. Jediné co se kazatel snažil posílat nám sms zprávy abychom byli trpělivý a modlili se. Naštěstí to skončilo, ale dnes nám vláda zase utahuje opasky tak nevím jak to zase skončí.

ambassador
Kontaktovať používateľa:

V každé době a nových situacích je potřeba, aby jsme přehodnotili způsob fungování církve a také formy práce.
Pracovat v nové době "zastaralou technikou" je mrháním financi a lidským pracovním nasazením.
Nikdy nebude doba, kdy budeme moci prohlásit: "Všechno je již stabilní, změny jsou tedy nežádoucí."

Lída Rohalová
Kontaktovať používateľa:

Host napísal: 24 Júl 2020, 20:45
Také by mě zajímalo kde byla naše církev. Jediné co se kazatel snažil posílat nám sms zprávy abychom byli trpělivý a modlili se. Naštěstí to skončilo, ale dnes nám vláda zase utahuje opasky tak nevím jak to zase skončí.
A není lepší otázka "Co jsem dělal já v době pandemie?"
I když té otázce rozumím a chápu ji, také jsem ji někomu položila. Nejednalo se však o CASD. A ani jsem ji nepoložila jako výčitku, ale protože mi opravdu něco vrtalo hlavou a vrtá.
Znám křesťana, který šel jako dobrovolník do nemocnice, aby posloužil nejtěžším případům Covid-19 v té nemocnici.
Moje kamarádka katolička mohutně povzbuzovala nevěřící kolegyně v práci, sdílela s nimi evangelium a posílala jim biblické veršíky, které jim udělaly radost.
Další moje známá chodila vařit potřebným a uklízet. Osoba, které se sloužilo, je již u Pána, přijala Krista.
Další chodili seniorům nakupovat.
Jiná šila až do noci roušky a dávala to sousedům v paneláku.
Četla jsem, že letniční, myslím v Americe, nevím teď, chodili na smetiště a sloužili bezdomovcům. Někteří uvěřili a někteří byli uzdravení ze svých nemocí.
A tak dále a tak dále, těch aktivit je celá řada.
Nikdo z nich to nedává na odiv.

Lída Rohalová
Kontaktovať používateľa:

ambassador napísal: 24 Júl 2020, 16:31 Ustálená situace je pro církve příznivá, jakékoliv vykolejení společnosti je pro církve zatěžující zkušební prověrkou potřeby její existence.

S autorem souhlasím v tom, že evangelium je to, co nikdo jiný nemá a jeho hlásání je hlavní úkol církve.
Ve všem ostatním je církev zastupitelná.
Článek je psán z určitého úhlu pohledu, existují však pohledy další. Je potřeba vidět i to dobré, co se děje, aby běžný čtenář neupadl do beznaděje.
Je rozdíl mezi psaným textem a osobním životem.
Evangelium se lépe hlásá přes internet, ale osobní život prověří, nakolik to myslíme vážně.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní