Proč Adventisté musí lhát ?

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Re: Proč Adventisté musí lhát ?

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Milan napísal: 02 Sep 2020, 15:05
(Toto fakt nechápem, na jednej strane je 1000 dôkazov že zem je staršia ako 6000 rokov a zrazu príde adventista prof. Veith a povie že on to skúmal a že všetci vedci sveta používajú zlú metódu..... to je tak krásne milé....)

Ani tituly nezajišťují "patent na pravdu". Být profesorem v oblasti přírodních věd je důkazem píle, inteligence a habilitace, nikoli neomylnosti. Zpochybnění teorií, stejně jako poukazování na jejich slabiny nám umožňuje uvědomit si limity vědeckého poznání. Na druhou stranu to samo o sobě není důkazem pro pravdivost jiných hypotéz. Potíž s profesorem Veithem je v tom, že své nadání využívá ve prospěch konspiračních teorií a na poli teologie a historie se pohybuje způsobem, jenž je na hony vzdálen serióznímu přístupu. Ale zjevně má své posluchače i donátory. Jeho postoje nereprezentují názory všech adventistů.
Co se týče archeologie, zkamenělin, usazenin apod. tak to je frajer, pokud jsi četl uvedenou knihu, já ji čtu už asi rok, je to tak vědecky psané a pro běžného člověka dost těžce pochopitelné...

...Potíž s profesorem Veithem je v tom, že své nadání využívá ve prospěch konspiračních teorií a na poli teologie a historie se pohybuje způsobem, jenž je na hony vzdálen serióznímu přístupu.

Napiš aspoň jednu...

Ano je to trinitář, takže u mne v tomto zcela mimo, ale v jiných učeních má zase návrh.
Nikdo dnes není dokonalý a neví úplně všechno, od každého si vezmene něco abychom se dopátrali co nejlepšího výsledku.

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Otázky mladých lidí a samozřejmě i dětí je potřeba respektovat. Lhát se skutečně nemá nebo snad má?

Zajímavé a zarážející tvrzení a trvání na tom, aby mladá generace do toho "nekecala" ještě zarážející je "dogma" o nefinancování církve ze strany dětí a mládeže. A proto do toho nemají co mluvit? Právě mládež je nutné zapojit již od dětství do diskuzního procesu v církvi.
Kam se můžeme posunout jestliže svobodu mluvit zakážeme dětem? Již od dětství je potřeba naše ratolesti zapojit do diskuzi např. o finančním plánování v rodině. V rodině se nemají jen naučit jak se mají chovat, ale v kruhu rodiny vést diskuzi, nejen diktát. Na škole a studiích, ve sdělovacích prostředcích se setkávají s různou tématikou a to mají jen opakovat co jím církev "nařídí"?
Docela oceňuji, že se tu mladý člověk rozhodl položit otázku. Fandím mladým lidem a jejich otázky mě zajímají. Kdo za tím nevidí tu potřebu pomoci a hledání odpovědí ten zřejmě zapomněl na proces svého vlastního zrání a vplouvání do světa dospělých.
Zbavit se otázky, které dal potomek větou, "že se nemá dát svést světskými věcmi." to svědčí o neschopnosti toho dospělého popasovat se s poznáním moderních pohledů přes otázky svých potomků.
Světské věci? Tak to je strašné klišé. Všechno co je na této zemi je světské, od zubní pasty až po mobilní telefon a auto asi "patří" do duchovní oblasti. :)

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

je tolik nových a nových důkazů že zem neni 6000 let stará a já se právem ptám proč musí Adventisté stále lhát.
Adventisté netvrdí, že je Zem 6000 let stará-kde jsi to vyčetl?
To, co tvrdí je, že život na Zemi je starý přibližně 6000 let a to je rozdíl.
Co se týče maleb v jeskyni, zde je určitá zpráva:
https://kreacionismus.cz/chauvetova-jeskyne-budi-spory/
Já si myslím, že Země je mladá a život na ní je skutečně také daleko kratší, než se obecně uvádí.

Neregistrovaný

Hosť napísal: 02 Sep 2020, 18:41
je tolik nových a nových důkazů že zem neni 6000 let stará a já se právem ptám proč musí Adventisté stále lhát.
Adventisté netvrdí, že je Zem 6000 let stará-kde jsi to vyčetl?
To, co tvrdí je, že život na Zemi je starý přibližně 6000 let a to je rozdíl.
Co se týče maleb v jeskyni, zde je určitá zpráva:
https://kreacionismus.cz/chauvetova-jeskyne-budi-spory/
Já si myslím, že Země je mladá a život na ní je skutečně také daleko kratší, než se obecně uvádí.
Ale zakladatel vlákna v kontextu příspěvku mluvil o dokumentu o jeskyních , které jsou plné 20 000 let starých kreseb/maleb.
Je Úplně jedno jestli adventisté hlásají že je 6000let od stvoření stará země, nebo jen život naní, když dokument ukazuje LIDMI nakreslené malby 20 000 let staré.

Takže zkusme přispívat k věci a neodvádět pozornost k méně podstatným detailům.

Neregistrovaný

Ale zakladatel vlákna v kontextu příspěvku mluvil o dokumentu o jeskyních , které jsou plné 20 000 let starých kreseb/maleb.
Je Úplně jedno jestli adventisté hlásají že je 6000let od stvoření stará země, nebo jen život naní, když dokument ukazuje LIDMI nakreslené malby 20 000 let staré.
Domnívám se, že jsi nečetl pozorně zakládající příspěvek.
Autor jej nazval "proč musí adventisté lhát?" a uvádí, že je tolik nových a nových důkazů, že zem není 6000 let stará:
Je tolik nových a nových důkazů že zem neni 6000 let stará a já se právem ptám proč musí Adventisté stále lhát.
Až pak uvádí jeden z příkladů "důkazů" a to malby v jeskyni.
Na prvním místě je tedy obvinění adventistů, že hlásají 6000 let starou zemi. To adventisté nehlásají.
V příspěvku máš několik chyb, přehozených písmen a nerozdělených slov, zajímavé.

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Hosť napísal: 02 Sep 2020, 19:51
Domnívám se, že jsi nečetl pozorně zakládající příspěvek.
Autor jej nazval "proč musí adventisté lhát?" a uvádí, že je tolik nových a nových důkazů, že zem není 6000 let stará:
Je tolik nových a nových důkazů že zem neni 6000 let stará a já se právem ptám proč musí Adventisté stále lhát.
Až pak uvádí jeden z příkladů "důkazů" a to malby v jeskyni.
Na prvním místě je tedy obvinění adventistů, že hlásají 6000 let starou zemi. To adventisté nehlásají.
V příspěvku máš několik chyb, přehozených písmen a nerozdělených slov, zajímavé.
Asi to potřebujete oba přečíst znova, máte tam oba přehozené pořadí a něco jste úplně vynechali. Právě to podstatné! :)

Neregistrovaný

Asi to potřebujete oba přečíst znova, máte tam oba přehozené pořadí a něco jste úplně vynechali. Právě to podstatné! :)
Myslím, že ne Ambassadore. Podstatné bylo obvinění adventistů, že musí lhát. To se nepotvrdilo, lhát nemusí.
Pokud je pro Tebe podstatné něco jiného, tak to napiš.

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Hosť napísal: 02 Sep 2020, 20:42
Myslím, že ne Ambassadore. Podstatné bylo obvinění adventistů, že musí lhát. To se nepotvrdilo, lhát nemusí.
Pokud je pro Tebe podstatné něco jiného, tak to napiš.
Moje pochopení úvodního tématu:

Zakladatel vlákna popisuje svou zkušenost se svým otcem
položil vedle sebe dvě skutečnosti:
1. Nálezy v jeskyni.
2. Reakce otce.
Z toho vyplývá název i komentář od adventistického mladého člověka.
Je zklamaný a proto ta reakce na adventisty.

Otázkou tedy je, jak mu můžeme pomoci.

Je skutečně pravdou, že jsme to nějak podávali v souvislosti těch 6000 let a stvoření.
Bylo to takové magické číslo kolem kterého se točila naše teologie.
Je těžké přiznat si to, ale je to osvobozující.
Sám jsem to z neznalosti opakoval na základě různých přednášek a školení.
Za více než 50 let v adventismu jsem to slýchal a četl. Po revoluci začal
zápas o "přestavbu" která naráží na zarputilost.

Host

Neprečítaný príspevok od používateľa Host »

Pokud mohu doplnit další důkazy že biblický letopočet nelze brát ani trochu vážně.

Obrázok

Göbekli Tepe
https://cs.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6bekli_Tepe

Obrázok

Stonehenge v Anglii.
https://www.mundo.cz/anglie/stonehenge

Rastislav

Neprečítaný príspevok od používateľa Rastislav »

Prečo chodíš tak daleko. máte takých stavieb v čechách hodne a jednu rovno pod nosom v Prahe.
Čo tak spraviť najbližší krst v strede takého rondla ? a pozvať niekoho z GK. :D :D :D

https://cs.wikipedia.org/wiki/Rondel_(p ... A1_stavba)

https://www.idnes.cz/praha/zpravy/prave ... ?zdroj=top

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní