Kdo věří Bohu
Jan 5,24 Amen, amen, pravím vám, kdo slyší mé slovo a věří tomu, který mě poslal, má život věčný a nepodléhá soudu, ale přešel již ze smrti do života.
Jak jednoduché. „Kdo slyší mé slovo a věří tomu, který mě poslal“. Podle Jan 17,3 víme, že Pána Ježíše poslal jediný pravý Bůh, Otec Ježíše Krista.
Jak je to vlastně s otcovstvím Pána Ježíše. Formálně (Jan 6,42) měl svého pozemského otce, který ovšem podle jeho matky Marie nebyl jeho pravým otcem, protože Ježíš se narodil Božím stvořitelským zásahem (Luk 1,35). Pán Ježíš sám označuje svého Otce za svého Boha a dokonce za našeho Boha a našeho Otce. (Jan 20,17). Všichni, kteří přijali Ježíše Krista za svou oběť, věří, že za nás podstoupil strašnou mučivou smrt na kříži a tím nás smířil se svým Otcem a i my jsme se stali Božími syny a dcerami (Jan 1,12). U Pána Ježíše byl fyzickým i duchovním Otcem sám Bůh. V případě našeho vztahu k Bohu se Bůh v Ježíši Kristu stal našim duchovním Otcem a Pán Ježíš našim bratrem (Heb 2,11).
Bůh stvořil Adama a Evu a v tomto smyslu je prvním otcem člověka a v Adamovi a Evě jsou všichni lidé Boží děti. Jenže tyto děti se v průběhu svých dějin k svému Otci nepřiznali. Porušili jeho zákon a tím se stali duchovními dětmi odpůrce Dobra. Teprve Syn Boží Ježíš svým životem bez hříchu, důkazem poslušnosti svému Otci naplnil jeho vůli, podstoupil smrt na kříži, kterou mu připravil odpůrce Dobra. Zcela dobrovolně se vydal do moci Zla, přestože měl moc se vysvobodit. Měl moc své nepřátele zničit. Neudělal to, z lásky k Bohu a k lidem, protože by se neuskutečnil Otcův plán, že jeho Syn osvobodí člověka z osidla hříchu, kterými ho spoutal odpůrce Dobra (Mat 26,39; Jan 17,24-26).
Víra ve svého Boha, kterou měl Ježíš, by měla být i naši vírou (Zj 14,12). Křesťanství je velmi jednoduché, stačí věřit v Boha a Ježíše Krista. To, co málokdo pod těmito slovy rozumí, je naprosté odevzdání své svobodné vůle do moci Boží a Ježíše Krista, který svým učením (několika málo slovy evangelií), svým vzorem odevzdanosti do Boží vůle a jedinečným činem důkazu lásky zaplatil za nás nejvyšší cenu, kterou může člověk dát (Jan 15,13). A proto každý, kdo svým spojením s Bohem ve jménu Ježíše Krista (v modlitbách) prosí o to zbavit se svých hříchů, prosí o to, aby je už nedělal (pokání), o život podle vzoru Pána Ježíše, bude očištěn a připraven pro Boží království. (Jan 14,14;15,16;16,23). Tak rozumím tomu, „kdo věří tomu, který mne poslal“. Tak rozumím „Kdo slyší mé slovo“ (Jan 15,10), může se spolehnout, mít jistotu spasení a věčný život. To je poselství evangelia Jana pro nás všechny, kteří chceme zvítězit ve JMÉNU svého Mistra, Pána, krále a svého bratra (Zj 3,21). Kéž každému z nás znějí v mysli slova Ježíšova: „Ne, jak já chci, ale jak ty chceš“ (Mat 26,39). AMEN
Dobrý den, pokud jste dostali mail omylem nebo si nepřejete dostávat podobné maily, napište mi do odpovědi jen NE. Prosím o vaši laskavost a pošlete mi mailové adresy lidí, kteří podobné maily uvítají nebo kterým mohou pomocí na jejich cestě životem. Uvítám i vaše odpovědi, které by mohli přispět k rozšíření témat nebo obsahovat námitky proti obsahu nebo způsobu vyjádření. Uvítám i vaši odpověď, pokud se domníváte, že se mýlím, rád si přečtu věcné důvody vašeho nesouhlasu. Děkuji. Přeji vám krásné a radostné dny.
Kurt Müller, Česká Lípa
Kdo věří Bohu
Re: Kdo věří Bohu
Prosím o vaši laskavost a pošlete mi mailové adresy lidí, kteří podobné maily uvítají nebo kterým mohou pomocí na jejich cestě životem.

Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní