Co vyřešilo fórum A čo s tým ve vašem životě?

Diskusia o všetkom ostatnom.
Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Re: Co vyřešilo fórum A čo s tým ve vašem životě?

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

Před třemi lety jsem založila toto vlákno.
Všem děkuji za odpovědi jakéhokoliv typu.
Ohledně fóra jsem napsala článek, který jsem nedávno z internetu stáhla z důvodu dotýkání se adventismu, kterým se již neplánuji aktivně na internetu zabývat.
V článku jsem fórum chválila, negativní věci jsem také zmínila. Ale článek byl určen hlavně na povzbuzení adminům.
Článek stále platí, ale nyní bych chtěla doplnit svůj nynější pohled na věc.

Na fóru jsem jsem asi 4 roky. Adminům se rozhodně sluší poděkovat.
Toto fórum mi kromě jiného dalo do života dobré kontakty na konkrétní lidi, kteří vedli ke Kristu.
S některými jsem se pak seznámila osobně.
Vzešla z toho nějaká přátelství a člověk, který se za mne modlí každý den. (V ŘKC mám také každodenní modlitební podporu).
Prožila jsem nádherné 3 roky se sborem BJB Viera na letním táboře.
Nezapomenu na modlitby s přáteli, na události na táboře, na vstřícnost lidí, na duchovní povzbuzení, která jsem měla možnost přijmout i dát, na rozhovory nad Biblí atd.
Bylo to krásné, udělala jsem si z toho zápisky, abych si to mohla připomínat, až budu stará a slepá, aby mi to manžel mohl předčítat :-).
Sbor jsem občas navštívila při mých cestách na Slovensko a ráda jsem se s některými lidmi viděla.
Přeji sboru mnoho Božího požehnání a ministrovi zdravotnictví Marku Krajčímu, aby se nenechal otrávit nepřejícími lidmi a komentáři na internetu.

Myslím si, že fórum má nějaký vliv na lidi. Úplně na začátku mi přišlo, že zde byly dobré diskuse ohledně adventistické věrouky.
V současnosti je fórum však doménou neadventistů. To nemusí být nutně špatně, vždyť je to starověký Korint se svými náboženskými křižovatkami, ale čtenáři se už nemají možnost mnoho dozvědět o myšlení současných adventistů. Pouze v jednotlivých případech. Např. moje myšlení je již adventismu značně vzdálené, a i proto už nechci být jedním z tahounů fóra. Fórum si musí najít nové osobnosti, které ho do budoucna potáhnou a udají fóru směr. Z fóra odešla řada zajímavých diskutérů nebo se objevují čas od času a jen na chvíli. Občas zahlédnu v přihlášených přezdívky, které zde kdysi psaly, ale dnes již nic nepíšou.

Z fóra mám také nějaké kontakty na konkrétní lidi, kteří mi napsali nebo se se mnou setkali. Bylo to většinou povzbudivé.

Byla jsem za toto fórum ráda, protože mi umožnilo ještě na čas se pohybovat v prostředí, které důvěrně znám, ale oficiálně jsem z něj vystoupila.
Adventisté nemusí být smutní, že jsem se jim zde příliš nevěnovala, budu je chválit jinde. Zde jsem psala o BJB Viera, protože ten sbor a jejího úžasného kazatele jsem poznala z odkazu na fóru a souvisí to s tímto vláknem.

Ze své strany toto vlákno tedy uzavírám. Neočekávám, že se do něj bude příliš psát, možná vůbec, ale to již není mou záležitostí.
Ale nechť je toto fórum na Boží slávu těm, kteří ho ještě potřebují.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní