Pokud by jsi jen osvětlil, jak je to s tou manou, tak by to byl smysluplný dialog, ale takto. Nebudu už používat ty smajlíky, pro mne postrádají význam. Jestli se chceš jen bavit je to tvůj problém. Já hledám odpovědi a to je někdy bolestné. Také dávám odpovědi, dle toho jak jsem tomu porozuměl. Tak proč to bylo na stránce cesta viry uvedeno, jako důvod, že nedodržujeme sobotu podle SZ. Potom jsem si všiml, ze to bylo smazáno.Tomáš Plechatý napísal:Tleskám ambassadoreambassador napísal:Ex 16,29 Odpověď pro opravdového hledajícího je ve verší Ex 16,35. Kdo hledá Boha nehledá slabé body, hledá sílu v Bohu, kterému se nevyrovná žádný bod víry. Bod víry není samonosná konstrukce a proto dochází k chápání vyjádřené v myšlence "slabé body víry".![]()
To je příspěvek!!!!
Takže na svobodném fóře, se založeným vláknem: ,,Jaký je podle vás nejlsabší bod věrouky a proč?"
Jsi napsal, že všichni, kdo hledají Boha, tak nehledají slabé body.
Tedy vlastně všichni, co si dovolili tu přispět, tak nehledají Boha.
Opravdu tleskám této manipulaci a zastrašování pomocí nálepek::clapping::
A naopak opravdový hledající si přečte právě tvůj citát z Exodu, který mluví k národu v době 3400 let staré a nalezne tam odpověď (nevím na co konkrétně, možná že na všechno). Vlastně dva citáty.
Kdo hledá Boha, by měl vědět, že Hospodin dal Izraelcům den odpočinku, tedy v ten den neměli sbírat manu. A ta padala celých 40let co byli na poušti.
ještě jednou tleskám
Ten dotaz nebyl určen tobě, byl pro Michala! On také uvedl tuto otázku, jako důvod proti našemu postoji v otázce soboty!
Možná jsem měl dát jen tu otázku, bez té další poznámky!