Kristus
-
- Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
- Kontaktovať používateľa:
Re: Kristus
Mikim
Ty vieš veľmi dobre, že tu nikto nepopiera, že Ježiš Kristus bol aj človekom. Predsa vieš, že sa tu jedná o to, čo tvrdíš ty a teda, že Kristus je vraj iba človekom a preto sa nemáme k nemu modliť, prosiť ho, uctievat ho, klaňat sa mu. To je ale v rozpore z Písmom a úplna degradácia jeho mena.
Tak prečo vyberáš z Písma takéto slová, kde sa vôbec netvrdí, že Kristus bol iba človekom.
Najdi mi jediny verš z Písma, kde sa jasne tvrdí, že Ježiš Kristus je iba človekom. Ak ho nenájdeš, tak sa ukáže, že tu len zavadzaš a snažíš sa poprieť pravé meno Ježiša Krista.
Ak je v Biblii na mnohých miestach zmienka a to ako o Božstve, tak aj o človečenstve Ježiša Krista, tak popieraním Božstva Jeziša Krista sa sleduje cieľ antikrista.
Ty vieš veľmi dobre, že tu nikto nepopiera, že Ježiš Kristus bol aj človekom. Predsa vieš, že sa tu jedná o to, čo tvrdíš ty a teda, že Kristus je vraj iba človekom a preto sa nemáme k nemu modliť, prosiť ho, uctievat ho, klaňat sa mu. To je ale v rozpore z Písmom a úplna degradácia jeho mena.
Tak prečo vyberáš z Písma takéto slová, kde sa vôbec netvrdí, že Kristus bol iba človekom.
Najdi mi jediny verš z Písma, kde sa jasne tvrdí, že Ježiš Kristus je iba človekom. Ak ho nenájdeš, tak sa ukáže, že tu len zavadzaš a snažíš sa poprieť pravé meno Ježiša Krista.
Ak je v Biblii na mnohých miestach zmienka a to ako o Božstve, tak aj o človečenstve Ježiša Krista, tak popieraním Božstva Jeziša Krista sa sleduje cieľ antikrista.
-
- Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Marku a jeden hoste nemám zájem o konverzaci s vámi. Je to pro mě nezajímavé a zploštělé. Měl by jsi se vyhýbat mým komentářům, škodí tvému zdraví. Hosté nevím kdo to z vás byl, tak si to zaviňujete sami tou nerozeznatelností.
Zrůdnost myšlenek o semeni, které vložil do Marie Duch Svatý, svědčí o nekompatibilnosti vlastních myšlenek s učením o jednom Bohu tradovanými lidmi zahleděných do lidské číslovky z matematiky.. To si nedovolil ani inspirovaný pisatel.
Existence Boha nám nedává právo na umístění Boha do naši lidské zkumavky.
Kristus a Jeho existence byla, je a stále bude pro pozemšťany tajemstvím. To tajemství je jediná cesta k záchraně.
Zrůdnost myšlenek o semeni, které vložil do Marie Duch Svatý, svědčí o nekompatibilnosti vlastních myšlenek s učením o jednom Bohu tradovanými lidmi zahleděných do lidské číslovky z matematiky.. To si nedovolil ani inspirovaný pisatel.
Existence Boha nám nedává právo na umístění Boha do naši lidské zkumavky.
Kristus a Jeho existence byla, je a stále bude pro pozemšťany tajemstvím. To tajemství je jediná cesta k záchraně.
To, že Ty nemáš zájem o konverzaci s kýmkoliv ale nikoho nezajímá a mně už vůbec ne. Pokud ale začneš psát vyložené nebiblické lži o trojici určitě na to budu reagovat ať se ti to líbí nebo ne s tím nic neuděláš.
Za mě zemřel v Bibli popsaný člověk Ježíš Kristus, za Tebe nějaká nebiblická tajemná druhá osoba Boha, která ve skutečnosti vůbec neexistuje.
Za mě zemřel v Bibli popsaný člověk Ježíš Kristus, za Tebe nějaká nebiblická tajemná druhá osoba Boha, která ve skutečnosti vůbec neexistuje.
-
Odmítám ďáblovi šachové hry s verši Bible.
Kristus vstal z hrobu, vstal z mrtvých podle Písem. Znovu přijde jako Král králů, Pán pánů. Přijde jako Bůh sedící na trůnu v Jehož rukou je život i smrt. To je pro mě ta nejlepší dobrá zpráva. Nějaké žabomyší války jsou mi ukradené.
To, že by Ježíš přišel podruhé jako Bůh na trůnu se v Bibli nikde nepíše, je napsáno, že přijde jako král v slávě svého Otce tzn. spolu se svým Bohem Otcem a anděly.
-
Re: Kristus sedí na trůně, každý si to může přečíst....
Milý bratře Marku s tvou argumentací se nedá už nic dělat, proto jsem se rozhodl ještě na tebe reagovat. Sice umíš vyhledávat verše z Bible do své představy o Bohu, Kristu a Duchu Svatém, ale to je všechno co umíš, to v současné době dokáží i ateisté. Tobě by pomohla jen zkušenost ap. Pavla.
Měl podobný problém jako ty, jen v jiném čase a s jinou dostupnou literaturou. Potřebuješ prožít osobní setkání s Kristem.
To setkání mělo jeden důležitý aspekt jeho postoje k těm, kteří přijali Krista. V židovství se uctíval jen jeden Bůh a křesťané uctívali Krista.
Měl podobný problém jako ty, jen v jiném čase a s jinou dostupnou literaturou. Potřebuješ prožít osobní setkání s Kristem.
To setkání mělo jeden důležitý aspekt jeho postoje k těm, kteří přijali Krista. V židovství se uctíval jen jeden Bůh a křesťané uctívali Krista.
...Najdi mi jediny verš z Písma, kde sa jasne tvrdí, že Ježiš Kristus je iba človekom. Ak ho nenájdeš, tak sa ukáže, že tu len zavadzaš a snažíš sa poprieť pravé meno Ježiša Krista.Viktorrealita napísal: ↑25 Júl 2021, 04:11 Mikim
Kromě veršů, které jsem už uvedl a Ježíše jasně nazývají člověkem a prostředníkem mezi Bohem a lidmi jsou samozřejmě i další kde Ježíše nazvali člověkem.
Lukáš 23:44 Bylo už kolem poledne; tu nastala tma po celé zemi až do tří hodin, protože se zatmělo slunce.
45 Chrámová opona se roztrhla v půli.
46 A Ježíš zvolal mocným hlasem: "Otče, do tvých rukou odevzdávám svého ducha." Po těch slovech skonal.
47 Když setník viděl, co se stalo, velebil Boha a řekl: "Tento člověk byl vskutku spravedlivý."
Jan 9:10 I řekli mu: "Jak to, že se ti otevřely oči?"
11 Odpověděl: "Člověk jménem Ježíš udělal bláto, potřel mi oči a řekl mi: Jdi k Siloe a umyj se! Šel jsem tedy, umyl jsem se a vidím."
12 Řekli mu: "Kde je ten člověk?" Odpověděl: "To nevím."
Jan 9:16 Někteří z farizeů říkali: "Ten člověk není od Boha, protože nezachovává sobotu." Jiní naopak říkali: "Jak by mohl hříšný člověk činit taková znamení?" A došlo mezi nimi k roztržce.
17 Řekli tedy znovu tomu slepému: "Za koho ty jej pokládáš, když ti otevřel oči?" On odpověděl: "Je to prorok."
33 Kdyby tento člověk nebyl od Boha, nemohl by nic takového učinit."
Jan 11:47 Velekněží a farizeové svolali radu a řekli: "Co si počneme? Ten člověk činí mnohá znamení
Jan 11:50 nechápete, že je pro vás lépe, aby jeden člověk zemřel za lid, než aby zahynul celý národ."
Jan 18:14 Byl to ten Kaifáš, který poradil židům, že je lépe, aby jeden člověk zemřel za lid.
Jan 19:5 Ježíš vyšel ven s trnovou korunou na hlavě a v purpurovém plášti. Pilát jim řekl: "Hle, člověk!"
1 Korintským 15:47 První člověk byl z prachu země, druhý člověk z nebe.
1 Timoteovi 2:5 Je totiž jeden Bůh a jeden prostředník mezi Bohem a lidmi, člověk Kristus Ježíš,
Ježíš sám sebe nazýval jako Syn člověka (tzn. jednoduše člověk) a i jiní jej tak nazývali a i podruhé přijde jako Syn člověka:
Matouš 8:20 Ale Ježíš mu odpověděl: "Lišky mají doupata a ptáci hnízda, ale Syn člověka nemá, kde by hlavu složil."
Matouš 9:6 Abyste však věděli, že Syn člověka má moc na zemi odpouštět hříchy" - tu řekne ochrnutému: "Vstaň, vezmi své lože a jdi domů!"
Matouš 10:23 Když vás budou pronásledovat v jednom městě, prchněte do jiného; amen, pravím vám, že nebudete hotovi se všemi izraelskými městy, než přijde Syn člověka.
Matouš 11:19 Přišel Syn člověka, jí a pije - a říkají: `Hle, milovník hodů a pitek, přítel celníků a hříšníků!´ Ale moudrost je ospravedlněna svými skutky."
Matouš 12:8 Vždyť Syn člověka je pánem nad sobotou." (říká Ježíš).
Matouš 12:32 I tomu, kdo by řekl slovo proti Synu člověka, bude odpuštěno; ale kdo by řekl slovo proti Duchu svatému, tomu nebude odpuštěno v tomto věku ani v budoucím.
Matouš 12:40 Jako byl Jonáš v břiše mořské obludy tři dny a tři noci, tak bude Syn člověka tři dny a tři noci v srdci země.
Matouš 13:41 Syn člověka pošle své anděly, ti vyberou z jeho království každé pohoršení a každého, kdo se dopouští nepravosti,
Matouš 16:13 Když Ježíš přišel do končin Cesareje Filipovy, ptal se svých učedníků: "Za koho lidé pokládají Syna člověka?"
14 Oni řekli: "Jedni za Jana Křtitele, druzí za Eliáše, jiní za Jeremiáše nebo za jednoho z proroků."
15 Řekl jim: "A za koho mne pokládáte vy?"
16 Šimon Petr odpověděl: "Ty jsi Mesiáš, Syn Boha živého." (pozn. Mesiáš znamená Pomazaný)
17 Ježíš mu odpověděl: "Blaze tobě, Šimone Jonášův, protože ti to nezjevilo tělo a krev, ale můj Otec v nebesích.
Matouš 16:28 Amen, pravím vám, že někteří z těch, kteří tu stojí, neokusí smrti, dokud nespatří Syna člověka přicházejícího se svým královstvím."
Matouš 17:9 Když sestupovali s hory, přikázal jim Ježíš: "Nikomu o tom vidění neříkejte, dokud Syn člověka nebude vzkříšen z mrtvých."
Matouš 17:12 Avšak pravím vám, že Eliáš již přišel, ale nepoznali ho a udělali s ním, co se jim zlíbilo; tak i syn člověka bude od nich trpět."
Matouš 17:22 Když byli spolu v Galileji, řekl jim Ježíš: "Syn člověka bude vydán do rukou lidí;
Matouš 18:11 Vždyť Syn člověka přišel spasit, co zahynulo.
Matouš 19:28 Ježíš jim řekl: "Amen, pravím vám, až se Syn člověka při obnovení všeho posadí na trůn své slávy, tehdy i vy, kteří jste mě následovali, usednete na dvanáct trůnů a budete soudit dvanáct pokolení Izraele.
Matouš 20:18 "Hle, jdeme do Jeruzaléma a Syn člověka bude vydán velekněžím a zákoníkům; odsoudí ho na smrt
Matouš 20:28 Tak, jako Syn člověka nepřišel, aby si dal sloužit, ale aby sloužil a dal svůj život jako výkupné za mnohé."
Matouš 24:37 Až přijde Syn člověka, bude to jako za dnů Noé:
Matouš 24:39 a nic nepoznali, až přišla potopa a zachvátila všecky - takový bude i příchod Syna člověka.
Matouš 24:44 Proto i vy buďte připraveni, neboť Syn člověka přijde v hodinu, kdy se nenadějete.
Matouš 25:31 Až přijde Syn člověka ve své slávě a všichni andělé s ním, posadí se na trůnu své slávy;
Matouš 26:2 "Víte, že za dva dny jsou velikonoce, a Syn člověka bude vydán, aby byl ukřižován."
Matouš 26:24 Syn člověka sice odchází, jak je o něm psáno; ale běda tomu, který Syna člověka zrazuje. Pro toho by bylo lépe, kdyby se byl vůbec nenarodil!"
Matouš 26:45 Potom přišel k učedníkům a řekl jim: "Ještě spíte a odpočíváte? Hle, přiblížila se hodina, a Syn člověka je vydáván do rukou hříšníků.
Matouš 26:64 Ježíš odpověděl: "Ty sám jsi to řekl. Ale pravím vám, od nynějška uzříte Syna člověka sedět po pravici Všemohoucího a přicházet s oblaky nebeskými."
Marek, Lukáš, Jan píši podobně:
Jan 12:23 Ježíš jim odpověděl: "Přišla hodina, aby byl oslaven Syn člověka.
Skutky apoštolské 7:56 a řekl: "Hle, vidím nebesa otevřená a Syna člověka, stojícího po pravici Boží."
Římanům 5:19 Jako se neposlušností jednoho člověka mnozí stali hříšníky, tak zase poslušností jednoho jediného mnozí se stanou spravedlivými.
1 Korintským 15:21 A jako vešla do světa smrt skrze člověka, tak i zmrtvýchvstání:
Židům 2:6 kdežto o Synu je na jednom místě řečeno: `Co je člověk, že ho máš, Bože, na mysli, a Syn člověka, že na něj hledíš?
Zjevení Janovo 1:13 uprostřed těch svícnů někdo jako Syn člověka, oděný řízou až na zem, a na prsou zlatý pás.
Zjevení Janovo 14:14 A viděl jsem, hle, bílý oblak, a na oblaku sedí někdo jako Syn člověka, na hlavě má korunu ze zlata a v ruce ostrý srp.
Jak Syn člověka je Ježíš v NZ nazván mnohem vícekrát než Synem Božím, kdy ho tak nazval anděl, a mnozí jiní.
Sám o sobě jako Synu Božím mluví Ježíš jen u Jana, kdy židům vyvrací to, že by byl Bůh, kdy si židé mysleli že označení Syn Boží znamená Bůh:
Jan 10:31 Židé se opět chopili kamenů, aby ho ukamenovali.
32 Ježíš jim řekl: "Ukázal jsem vám mnoho dobrých skutků od Otce. Pro který z nich mne chcete kamenovat?"
33 Židé mu odpověděli: "Nechceme tě kamenovat pro dobrý skutek, ale pro rouhání: jsi člověk a tvrdíš, že jsi Bůh."
34 Ježíš jim řekl: "Ve vašem zákoně je přece psáno: `Řekl jsem: jste bohové.´
35 Jestliže Bůh ty, jichž se týká toto slovo, nazval bohy - a Písmo musí platit -
36 jak můžete obviňovat mne, kterého Otec posvětil a poslal do světa, že se rouhám, protože jsem řekl: Jsem Boží Syn?
Jan 11:1 Byl nemocen jeden člověk, Lazar z Betanie, z vesnice, kde bydlela Marie a její sestra Marta.
2 To byla ta Marie, která pomazala Pána vzácným olejem a nohy mu otřela svými vlasy; a její bratr Lazar byl nemocen.
3 Sestry mu vzkázaly: "Pane, ten, kterého máš rád, je nemocen."
4 Když to Ježíš uslyšel, řekl: "Ta nemoc není k smrti, ale k slávě Boží, aby Syn Boží byl skrze ni oslaven."
Syn Boží byl nazván poprvé andělem. I andělé a další lidé byli v celém Písmu nazváni Synové Boží. Ježíš byl přímo počat Svatým duchem Boha Otce a ostatní takto nazváni byli stvořeni Bohem a tento titul získali vírou v něj.
-
Vyplatí se mluvit pravdu!
Pravdou je, že nerozumíme a ani nemůžeme rozumět možnosti, že Kristus byl člověkem a Bohem v jedné osobě.
Tato pravda (o naši neschopnosti) osvobozuje od tanečních rejů s biblickými verši a měla by být pro nás zásadní pravdou pro pokorný vstup do poselství Bible.
Tato pravda (o naši neschopnosti) osvobozuje od tanečních rejů s biblickými verši a měla by být pro nás zásadní pravdou pro pokorný vstup do poselství Bible.
-
- Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Mikim
Nezda sa mi, že by si nerozumel mojej otázke. Tak ináč. Najdi mi verše z Písma, kde je výslovne poprete Božstvo Ježiša Krista a teda, že je zdôraznené to, že je iba človekom a nemáme ho preto uctievať, prosiť, klaňať sa mu atd. , lebo vraj budeme za to zatratení. Nenajdeš to tam! Naopak, o Božstve Ježiša Krista je v Písme toho zdôraznene dosť na to, aby to niekto popieral, alebo ignoroval. Potom dôvod, prečo to niektorí robia je len jeden a to degradovať v srdciach ľudí jeho meno, ktoré je nad každé meno. Ja predsa nepopieram a ani neviem o tom, že by niekto, alebo niektorá z reformovaných cirkvi popierala, že Ježiš Kristus bol aj človekom.
Nezda sa mi, že by si nerozumel mojej otázke. Tak ináč. Najdi mi verše z Písma, kde je výslovne poprete Božstvo Ježiša Krista a teda, že je zdôraznené to, že je iba človekom a nemáme ho preto uctievať, prosiť, klaňať sa mu atd. , lebo vraj budeme za to zatratení. Nenajdeš to tam! Naopak, o Božstve Ježiša Krista je v Písme toho zdôraznene dosť na to, aby to niekto popieral, alebo ignoroval. Potom dôvod, prečo to niektorí robia je len jeden a to degradovať v srdciach ľudí jeho meno, ktoré je nad každé meno. Ja predsa nepopieram a ani neviem o tom, že by niekto, alebo niektorá z reformovaných cirkvi popierala, že Ježiš Kristus bol aj človekom.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní