Proč Adventisté musí lhát ?

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
ٍŠašo Jašo

Načo si veci komplikovať ?

Neprečítaný príspevok od používateľa ٍŠašo Jašo »

Tá prevažná časť kresťanov, ktorá prijala jednoduchú vieru od rodičov a kazateľov a je šťastná, nemá žiaden záujem veci si komplikovať. Ich cieľom je vyhýbať sa všetkému z čoho by mohli plynúť problémy, či už je to návšteva prírodopisneho múzea alebo čítanie Biblie. Je to prirodzenné ochranné správanie sa, je úmyselné a cielené. Hovorí sa tomu nechceť vedieť. Aplikujeme to vo svojom živote, ináč by sme sa zbláznili.

neregistrovaný.

Re: Proč Adventisté musí lhát ?

Neprečítaný príspevok od používateľa neregistrovaný. »

Když nebudu číst Starou smlouvu doslovně, jak ji mám brát? Jak si to představuješ?

Milan
Dátum registrácie: 07 Aug 2016, 05:26
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Milan »

Když nebudu číst Starou smlouvu doslovně, jak ji mám brát? Jak si to představuješ?

Bibli můžeme brát doslovně, ale můžeme jí brát také vážně-jako svědectví o Bohu, který se projevuje v dějinách. Který si, jako Stvořitel a Vykupitel činí nárok na náš život. I při "doslovném čtení" je třeba výklad toho, co daný text znaméná. Od jeho sepsání uplynuly věky a význam slov se posunul. Každý překlad Bible je tak výkladem, i každé čtení a přemýšlení o textu je výkladem.

Milan
Dátum registrácie: 07 Aug 2016, 05:26
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Milan »

Možno polovica a možno aj viac kresťanov sa nezaujíma ani o vedu ani o náboženstvo....

To jsou na tom lépe než ne-křesťané.
Svět je složitý. Vědecké poznání náročné na pochopení. Informací je nepřeberné množství, možnost třídit je a ověřovat pravdivost klesá uměrně jejich objemu. Intelekt lidí omezwný-celá polovina lidstva má podprůměrný intelekt. Kromě intelektu je důležité i vzdělání. Také osobní přístup ke světu a k životu hraje roli. Konečně-náš čas je omezený, nemůžeme dělat vše co bychom chtěli, ani na poli vzdělávání, osobního rozvoje...

Kdysi jsem chtěl po svém známém, aby mi vysvětlil určité zákonitosti v oblasti silové elektřiny (v tomto oboru jsem poučeným amatérem). "To je složitá věc na jednoduché vysvětlení" Jak moc to potřebuješ? Po mé odpovědi mi řekl: "Na tvém místě bych to neřešil". Neřeším to, důvěřuji, že tomu rozumí on a to mi stačí.

student.

Neprečítaný príspevok od používateľa student. »

Milan napísal: 27 Aug 2021, 16:40Intelekt lidí omezwný-celá polovina lidstva má podprůměrný intelekt. Kromě intelektu je důležité i vzdělání.
Kedysi som počúval na DVTV rozhovor s misionárom Petrom Jaškom ktorý bol väznený v Sudáne spolu s moslimami. Hovoril tam ako sa vysokoškolsky vzdelaný moslimovia radujú keď im rozprával o podrezanej kresťanke a jej mužovi ktorému stali hlavu. Reagovali na to jásavými výkrikmi, smiechom a radosťou. Vtedy som si uvedomil že na to aby niekto uveril v totálnu hlúposť nepomáhajú ani vysokoškolské tituly a doktoráty.

Postupne mi dochádza že nič nezmením. Nedokážem presvedčiť ani v sobotu spolusediaceho v lavici.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Milan napísal: 27 Aug 2021, 16:25

Bibli můžeme brát doslovně, ale můžeme jí brát také vážně-jako svědectví o Bohu, který se projevuje v dějinách. Který si, jako Stvořitel a Vykupitel činí nárok na náš život. I při "doslovném čtení" je třeba výklad toho, co daný text znaméná. Od jeho sepsání uplynuly věky a význam slov se posunul. Každý překlad Bible je tak výkladem, i každé čtení a přemýšlení o textu je výkladem.
Ja si z Biblie povyberám iba to, čo sa mi hodí, ako hrozienka z vianočky. Aj takto sa dá fungovať.

Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Mnohí neprijímajú slová Ježiša Krista, ktorými jasne naznačil, že nikto nepríde k nemu, ak mu to nie je dané od Otca. Teda, ak ho nepritiahne Otec, tak nikto nepríde k pravému Kristu a teda ani nepochopí slová Biblie. Vplyv arminianizmu je tu cítiť skoro v každom príspevku. Z toho vychádza aj to, že mnohí chcú prísť ku Kristu vlastným rozumom, skrz nejaké náboženstvo, humanistické a filozofické smery atd. No ak ich nepritiahne a teda neoživí Otec na nebesiach, tak nikdy neprídu k pravému Kristu. Iba Otcom oživené srdce, má uši na to, aby počulo na hlas pravého Pastiera - Krista a nasledovalo jeho Slovo. Duchovná mŕtvola nedokáže vnímať svetlo Božieho Slova dovtedy, pokým neožije oživujúcim zásahom Boha. Až vtedy je srdce schopné prijať vierou Slovo Života a žiť životom na slávu Boha.

Šašo Jašo

Čo to je arminianizmus ?

Neprečítaný príspevok od používateľa Šašo Jašo »

Viktorko, arminianizmus je nejaká osobistná teológia 17 storočia o ktorej nik nevie ani sa o ňu nezaujíma. Po prečítaní jej hlavných bodov Ti môžem povedať že mu neverím a neviem si predstaviť že by mu tu možno niekto veril. Vymietaš diabla ktorý tu nie je. My veríme Bohu podľa teológie 2 - 4 tisíc rokov starej.

Šašo Jašo

5 tezí arminianizmu

Neprečítaný príspevok od používateľa Šašo Jašo »

Ľudia nemôžu sami zo seba urobiť nič dobré.

Pred založením sveta, Boh sa rozhodol zachrániť každého, kto sa slobodne rozhodne veriť v Ježiša Krista.

Ježiš umrel pre každého, ale Jeho smrť spasí len veriacich

Ľudia môžu odmietnuť Boží úmysel zachrániť ich.

Písmo jasne nehovorí, či môže kresťan stratiť spasenie

Viktorko, dovolím si aspoň s prvými 3 nesúhlsiť, dve posledné považujem za hypotetické - žiaden človek totiž nechce nebyť spasený.

Neregistrovaný

5 tezí Viktorrealitismu

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Před věky Bůh rozhodl jedny k věčnému zatracení a druhé k věčné slávě.

Lidé zde nemají svobodnou vůli minimálně ohledně toho zda budou zachráněni nebo spaseni.

I kdyby se lidé předurčení ke spáse chovali jako největší prasata a zvrhlíci Bůh je stejně zachrání.

I kdyby se lidé předurčení k zatracení rozkrájeli sebeobětovali a život naplnili krásnými činy, skončí v pekle.

Všichni tito lidé i andělé Budou chválit takto jednajícího Boha za to, jak je milující a spravedlivý a celé to prostě nemá chybu!

-----------------------

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní