Proč Adventisté musí lhát ?

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
student.

Re: Proč Adventisté musí lhát ?

Neprečítaný príspevok od používateľa student. »

Neregistrovaný napísal: 04 Sep 2021, 08:44 Ja by som na vedu až tak nedal, už x razy sa stalo, že museli korigovať vedecké poznatky
A to je práve na tom pekné že dokáže korigovať svoje predchádzajúce výsledky.

Milan
Dátum registrácie: 07 Aug 2016, 05:26
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Milan »

Už vlastně druhá generace po vyvedení z Egypta nebyla otroky a ani je nikdo nevyvedl (vyvedeni byli jejich rodiče), takže oni již nemuseli zachovávat sobotu?

Na rozdíl od současné "západní" civilizace, která je individualistická, jiné kultury žijí s vědomím rodu, jehož jsou součástí. Zkušenost rodičů a prarodičů (až po Abrahama), byla pro Židy součástí jejich životů a jejich identity. Prožitkem (v podobě tradice) všech Izraelitů tedy bylo "vyvedení z Egypta. Zachovávání soboty bylo jedním z příkazů Tóry a v období mezi putováním pouští (padání many) a návratem z babylonského zajetí (zavírání bran města v sobotu) máme ke čtvrtému přikázání jen několik odkazů (II.Par., Jeremjáš). U některých zmínek je navíc sobota dávána do souvislosti s jinými svátky (sobotami). Je zřejmé, že týdenní sobota není v centru izraelské bohoslužby (tou je obětní chrámová služba) a připomínka stvoření je jen jedním z motivů. Čtvrté přikázání je jediné z deseti, které se dochovalo ve dvou variantách (která z nich je "důležitější"?). Ani v centru křesťanské bohoslužby není sobota (neděle). Ústředním bodem křesťanské bohoslužby je Kristova oběť a připomínkou je lámání chleba (Večeře Páně) a kázání slova. Nebo je to jinak?
::reead::

Milan
Dátum registrácie: 07 Aug 2016, 05:26
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Milan »

Ja by som na vedu až tak nedal, už x razy sa stalo, že museli korigovať vedecké poznatky, paleontológia je v tomto smere dosť náchylná k nepresným záverom, lebo častokrát nemajú dostatok materiálu a varia z vody.

Mám za to, že s pojmem "věda" se často operuje jako se zaklínadlem. Věda to dokázala, věda to vyvrátila, věda (paleontologie) je nepřesná...Tak jednoduše se otázky věrohodnosti biblické zprávy o stvoření tváří v tvář zkoumání fosilií a horninového prostředí vyřešit nedají.

Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Celý nový život vykúpeného, je už dňom odpočinku v Kristu, keď je srdce naplnené pokojom a radosťou v Duchu Svätom. To je to pravé napĺnenie dňa odpočinku, no už na rovine Božej.

Kristus - jeho Slovo v srdci vykúpeného pôsobí ten pravý deň odpočinku, ktorý už nikdy nekončí.

Všetky ostatné formy napĺňania dňa odpočinku, je len obyčajný formalizmus.

student.

Milan napísal: 05 Sep 2021, 09:52 Tak jednoduše se otázky věrohodnosti biblické zprávy o stvoření tváří v tvář zkoumání fosilií a horninového prostředí vyřešit nedají.
Ja si zase myslím že je tak jednoduché že sa nám to zdá nemožné aby sme prehliadli tak triviálnu vec.
Aj vedecká obec niekedy hladá sofistikované riešenie a ako to býva v rozprávkach príde hlúpi Jano a povie riešenie a zoberie si princeznú za ženu.
Žeby paralela s Bibliou ?

Šašo Jašo

Milanko si z nás trochu vystrelil

Neprečítaný príspevok od používateľa Šašo Jašo »

Veď Hospodin za šesť dní utvoril nebo a zem, more a všetko, čo je v nich, a v siedmy deň odpočíval. Preto Hospodin požehnal sobotný deň a posvätil ho.

Neregistrovaný.

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný. »

Milan napísal: 27 Aug 2021, 16:40polovina lidstva má podprůměrný intelekt. Kromě intelektu je důležité i vzdělání.
student. napísal: 27 Aug 2021, 20:35 Kedysi som počúval na DVTV rozhovor s misionárom Petrom Jaškom ktorý bol väznený v Sudáne spolu s moslimami. Hovoril tam ako sa vysokoškolsky vzdelaný moslimovia radujú keď im rozprával o podrezanej kresťanke a jej mužovi ktorému stali hlavu. Reagovali na to jásavými výkrikmi, smiechom a radosťou. Vtedy som si uvedomil že na to aby niekto uveril v totálnu hlúposť nepomáhajú ani vysokoškolské tituly a doktoráty.
Hledat racio ve víře je nesmyslné. Nikam to nevede.

student.

Ötzi

Pripravil som si materiál a dnes na mládeži budeme diskutovať.

Obrázok

Na konci neskorej doby medenej, 600 rokov predtým ako bola postavená Veľká pyramída v Gíze, žil človek ktorý zamestnáva mysle vedcov z celého sveta. Na území dnešných Álp, takmer na chlp presne na hranici medzi Severným a Južným Tirolskom (Rakúsko, Taliansko) sa v roku 1991 sa v ľadovci v Ötztalerských Alpách našla zachovaná múmia človeka s oblečením a výstrojom. Zistilo sa, že ide o muža spred 5300 rokov…

Obrázok

Je to najstaršia zachovaná prírodná múmia z Chalkolitu (eneolitu) Európskeho muža nájdená pred 30 rokmi v Alpách. Bol zabitý lebo v ramene mal šíp

Obrázok

Analýza obsahu čriev hovorí že posledné dve jedlá jedol mäso kozorožca, pšenica a ovocie.
Peľ v prvom jedle ukázal, že bol spotrebovaný v ihličnatom lese v strednej nadmorskej výške , a ďalšie pele naznačovali prítomnosť pšenice a strukovín , ktoré mohli byť domestikovanými plodinami. Tiež boli objavené peľové zrnká chmeľu . Peľ bol veľmi dobre zachovaný, pričom bunky vo vnútri zostali nedotknuté, čo naznačuje, že bol čerstvý (odhadom asi dve hodiny starý) v čase Ötziho smrti, čo kladie udalosť na jar alebo začiatkom leta. Pšenica sa zbiera na konci leta a trnky na jeseň; tieto museli byť uložené z predchádzajúceho roka.
V Ötziho vlasoch boli nájdené vysoké hladiny častíc medi a arzénu . To spolu s Ötziho medenou sekerou, ktorá je z 99,7% čistej medi, viedlo vedcov k špekuláciám, že Ötzi sa podieľal na tavení medi. !!!

Sekera je replika, drevo zhnilo !!!!!!

Obrázok

Ötzi mal na tele 61 tetovaní, do zárezov v koži si vtieral sadze.

Obrázok

Ötzi mal plášť z tkanej trávy a čiapku z medvedej kože.

Obrázok

O jeho oblečení by sa dalo popísať skutočne veľa, ale za zmienku stoja napríklad topánky, ktoré boli už v tej dobe vodotesné a výborne uspôsobené na presuny po snehu. Podrážka bola vyhotovená z medvedej kože, vrch z jelenej kože a akejsi sieťoviny z kôry stromov. Vo vnútri sa nachádzala dômyselne umiestnená tráva slúžiaca ako ponožky

Ötzi mal vlasovec ľudský, črevný parazit . Jeden z jeho nechtov (z dvoch nájdených) ukazuje tri Beauove čiary naznačujúce, že počas šiestich mesiacov pred smrťou bol trikrát chorý. Posledný incident, dva mesiace pred jeho smrťou, trval asi dva týždne.

Ötziho život bol datovaný na 3400 až 3100 pr. n.l.
Dožil sa asi 45 rokov a smrteľne vykrvácal po zásahu šípu do ramena. V tom čase musel trpieť aj veľkou bolesťou žalúdka. Vieme tiež, že trpel lymskou boreliózou, čo je vôbec prvý zdokumentovaný prípad tohto infekčného ochorenia, ktoré často na človeka prenáša kliešť.

Genetická analýza tiež ukázala, že na svete stále žijú jeho príbuzní. Zatiaľ sa vie o 19 ľuďoch z Tirolska, ktorí s ním majú spoločných predkov, ale ďalší by mohli bývať v švajčiarskom horskom údolí Engadin a v juhotirolskom Vinschagau.

Podľa Starej Zmluvy žil v tom čase Matuzalem 969 rokov, Enoch 365 rokov. Kazatel v našom zbore mi povedali že ludia boli vtedy zdraví, väčší, vyšší, lebo neboli žiadne choroby, jedli samé dobré veci preto sa dožívali tolko vela rokov. Na Ötziho živote, oblečení, chorobe, strave je vidieť že je to diametrálne úplne niečo iné. A že mal vo vlasoch meď je príznačné že sa podielal na tavení medi a doba medená sa pre mňa týmto stala skutočná.

Nemôžem a nechcem brať na ľahkú váhu Starú zmluvu ale akonáhle začnem trochu pátrať, vysype sa na mňa toľko signifikantných dôkazov že buď sa ešte viac uzavriem a znásobím svoje presvedčenie alebo uznám že tam niečo neni s kostolným poriadkom a prehodnocujem akú vierouku mi predkladá moja Cirkev Adventistov siedmeho dňa.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Pred našou civilizáciou existovalo ešte niekoľko iných civilizácií, ktoré boli zničené. Súčasné ľudstvo je výsledkom genetických experimentov vyspelejšich civilizácií.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Pred našou civilizáciou existovalo ešte niekoľko iných civilizácií, ktoré boli zničené. Súčasné ľudstvo je výsledkom genetických experimentov vyspelejšich civilizácií.
Co myslíš tou "naší civilizaci"?
Jaké máš důkazy pro svoje tvrzení?

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní