Děkuji za odpověď.
Co se týče nepřihlášených a opravy komentářů, není nic ztraceno. Kdo chce, tak se může sám zacitovat a svůj omyl opravit nebo se omluvit. Případně požádat admina o zásah, pokud komentář porušuje pravidla fóra.
Po větě, o které je spor, jsem nepátrala, takže nevím. Nicméně je nepříjemné, pokud se o sobě dozvídáme nepravdy.
Trolling nerozporuji. Také si každý představujeme něco jiného pod "ukazování prstem". Budu se opakovat - psaná komunikace je složitější a bez řádné "okecávačky" se náš komentář může jevit úplně jinak.
Když mi byly poslány ty nebohé smajlíky těsně před smrtí utlučením hlavy do zdi, tak jsem to chápala tak, že to, co píšu, je úplně mimo

.
Ten smajlík je komunikační zdroj, který ukazuje, že autor nějakého komentáře je návštěvník z jiné planety.
Takové přemýšlení samo o sobě evokuje, že tam komunikace a porozumění není moc pravděpodobné.
Diskuse na internetu bych nepřeceňovala. Urážení a napadání je poměrně častým jevem. Hodnotné příspěvky se ztrácejí v záplavě agresivní komunikace pro nebo proti něčemu, někomu.
Diskuse na Seznamu už raději ani nečtu.
Přeji hodně komentářů, které mají přesah. Možná se jednou dozvíš, koho jsi tím ovlivnil. Nesouhlasím s Tebou vždycky, ale o tom to není. Některým komentářům nerozumím. Dlouhodobě ale Tvé komentáře patří k tomu lepšímu, co zde je - ve smyslu jejich hodnoty, protože jsou prožité. Dokáži si s Tebou představit dobrou osobní diskusi, kdybychom se někde potkali. Tak se měj fajn.