Víra versus věda
-
- Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
- Kontaktovať používateľa:
Re: Víra versus věda
Doba medená alebo neolit trvala od 5000 do 3500 pred Kr. Ako už tu jeden Adventista upozornoval žiadna doba (bronozová, medená, železná) pre neho neexistuje. Boh človeku ktorého stvoril všetky technologické a vedecké informácie dal a nemusel na to prichádzať dlhé roky. To neni vtip
A ešte jeden aby ste mail peknú nedelu.

A ešte jeden aby ste mail peknú nedelu.

A mohl by jsi dát odkaz, kde tvrdil adventista, že žádné doby (bronzové, měděné, železné), pro něho neexistovaly?Doba medená alebo neolit trvala od 5000 do 3500 pred Kr. Ako už tu jeden Adventista upozornoval žiadna doba (bronozová, medená, železná) pre neho neexistuje. Boh človeku ktorého stvoril všetky technologické a vedecké informácie dal a nemusel na to prichádzať dlhé roky. To neni vtip
Dodnes nedal Bůh lidem všechny technologické a vědecké informace a musíme na ně přicházet dlouhé roky.
Zřejmě jsi myslel tento příspěvek, kterému se vysmíváš:Doba medená alebo neolit trvala od 5000 do 3500 pred Kr. Ako už tu jeden Adventista upozornoval žiadna doba (bronozová, medená, železná) pre neho neexistuje. Boh človeku ktorého stvoril všetky technologické a vedecké informácie dal a nemusel na to prichádzať dlhé roky.
Podle Písma skutečně žádné takové doby neexistují, označení těchto period je v souladu s evoluční teorií, která nutně předpokládá, že se lidstvo "vyvinulo".Podle bible žádná doba měděná, bronzová a železná nebyla, naopak-na počátku bylo lidstvo stvořeno a mělo velký intelekt a schopnosti, které do potopy rozvíjelo. Po potopě přišel útlum, na určitých místech zalednění a lidstvo začalo skoro z ničeho-to je ta doba kamenná, měděná atd. Civilizace se nerozvíjela všude stejně rychle, v Egypte, Babylonii, Indii ano, ale někde severněji ne. Nakonec je to i dodnes, stále existují kmeny na úrovni doby kamenné.
Bible uvádí, že zpracovatel železa, na které je potřeba pokročilejší technologie, než na zpracování mědi, Tubal-kain, se narodil v 7.generaci.Chybí sice časové údaje, kdy se potomci narodili, ale lze předpokládat, že to bylo možná 500 let od Adama, klidně ale dříve.
Označení dob je pouze orientační, doby se mohou překrývat a na různých místech světa neprobíhaly ve stejnou dobu. Eskymáky a další národy i v 19.století nebo dokonce v 21.století bychom mohli klidně zařadit do všech třech dob.
K příspěvku "neregistrovaného"jsi si přidal, že tvrdil, že člověk nemusel na objevy přicházet dlouhé roky, protože mu Bůh dal všechny technologické a vědecké informace, to tam není. Je tam upozornění na intelektuální schopnosti předpotopních lidí, které dnes podceňujeme.
-
Neregistrovaný napísal: ↑02 Apr 2022, 22:09Zřejmě jsi myslel tento příspěvek, kterému se vysmíváš:Doba medená alebo neolit trvala od 5000 do 3500 pred Kr. Ako už tu jeden Adventista upozornoval žiadna doba (bronozová, medená, železná) pre neho neexistuje. Boh človeku ktorého stvoril všetky technologické a vedecké informácie dal a nemusel na to prichádzať dlhé roky.Podle Písma skutečně žádné takové doby neexistují, označení těchto period je v souladu s evoluční teorií, která nutně předpokládá, že se lidstvo "vyvinulo".Podle bible žádná doba měděná, bronzová a železná nebyla, naopak-na počátku bylo lidstvo stvořeno a mělo velký intelekt a schopnosti, které do potopy rozvíjelo. Po potopě přišel útlum, na určitých místech zalednění a lidstvo začalo skoro z ničeho-to je ta doba kamenná, měděná atd. Civilizace se nerozvíjela všude stejně rychle, v Egypte, Babylonii, Indii ano, ale někde severněji ne. Nakonec je to i dodnes, stále existují kmeny na úrovni doby kamenné.
Bible uvádí, že zpracovatel železa, na které je potřeba pokročilejší technologie, než na zpracování mědi, Tubal-kain, se narodil v 7.generaci.Chybí sice časové údaje, kdy se potomci narodili, ale lze předpokládat, že to bylo možná 500 let od Adama, klidně ale dříve.
Označení dob je pouze orientační, doby se mohou překrývat a na různých místech světa neprobíhaly ve stejnou dobu. Eskymáky a další národy i v 19.století nebo dokonce v 21.století bychom mohli klidně zařadit do všech třech dob.
K příspěvku "neregistrovaného"jsi si přidal, že tvrdil, že člověk nemusel na objevy přicházet dlouhé roky, protože mu Bůh dal všechny technologické a vědecké informace, to tam není. Je tam upozornění na intelektuální schopnosti předpotopních lidí, které dnes podceňujeme.
Nějak té diskuzi nemohu přijít na kloub.
Bible nebyla napsána z vědeckého hlediska, proto se tam nemohou nacházet vědecká rozdělení na různé doby z hlediska použití různých materiálů.
"Informace" se objevuje v rodokmenu Kaina, to je zajímavé, pak pokračuje Adamův rodokmen a kupodivu se v něm nenalézá odborník na kovy. Více bych v tom sdělení vnímal to, že Bůh Kainem nepohrdl a i jeho potomstvo obdařil. Možná jsme si zvykli na klasiku adventistického dělení Bible na vyvolené a ten tzv. svět.
Jsme silně ovlivněni spisy EGW a pod jejich vlivem, žijeme v bublině naši věrouky. Vystrčit hlavu z této bubliny je nebezpečný krok vstupu na Satanovu půdu.
I když věřím ve stvoření, neznamená to, že odmítám nějaké vědecké teorie či poznatky o materiálním vývoji lidstva v poznání použití a využití těch materiálů.
Myslím, že jsi diskuzi na kloub nepřišel ani tímto příspěvkem. "Vědecká" rozdělení na historická údobí jsou trochu podobná rozdělení na geologické doby, které si vědci 19.století tak trochu vycucali z prstu.Nějak té diskuzi nemohu přijít na kloub.
Bible nebyla napsána z vědeckého hlediska, proto se tam nemohou nacházet vědecká rozdělení na různé doby z hlediska použití různých materiálů.
"Informace" se objevuje v rodokmenu Kaina, to je zajímavé, pak pokračuje Adamův rodokmen a kupodivu se v něm nenalézá odborník na kovy. Více bych v tom sdělení vnímal to, že Bůh Kainem nepohrdl a i jeho potomstvo obdařil. Možná jsme si zvykli na klasiku adventistického dělení Bible na vyvolené a ten tzv. svět.
Jsme silně ovlivněni spisy EGW a pod jejich vlivem, žijeme v bublině naši věrouky. Vystrčit hlavu z této bubliny je nebezpečný krok vstupu na Satanovu půdu.
I když věřím ve stvoření, neznamená to, že odmítám nějaké vědecké teorie či poznatky o materiálním vývoji lidstva v poznání použití a využití těch materiálů.
Mne nepřekvapuje, že se v pokolení Šéta nenachází odborník na kovy, prostě "Kainovci" byli a dodnes jsou v mnohých směrech šikovní, Bůh Kaina proklel (Gen 4:11) a on sám odešel od tváře Hospodinovy.
Tvoji zmínku o EGW nerozumím, nic z jejího díla jsem nepoužil.
Ani já neodmítám vědu a poznatky o vývoji lidstva, věřím ale tomu, co píše bible, tj. na počátku byli lidé stvořeni Hospodinem, byli velmi schopní, inteligentní, pak lidstvo degenerovalo. Po potopě se opět začalo rozvíjet a to je doba, kterou dnes vědci nazývají kamennou, bronzovou a železnou, lidé po potopě vlastně začínali znovu budovat a objevovat.
-
Neregistrovaný napísal: ↑03 Apr 2022, 19:27Myslím, že jsi diskuzi na kloub nepřišel ani tímto příspěvkem. "Vědecká" rozdělení na historická údobí jsou trochu podobná rozdělení na geologické doby, které si vědci 19.století tak trochu vycucali z prstu.Nějak té diskuzi nemohu přijít na kloub.
Mne nepřekvapuje, že se v pokolení Šéta nenachází odborník na kovy, prostě "Kainovci" byli a dodnes jsou v mnohých směrech šikovní, Bůh Kaina proklel (Gen 4:11) a on sám odešel od tváře Hospodinovy.
Tvoji zmínku o EGW nerozumím, nic z jejího díla jsem nepoužil.
Ani já neodmítám vědu a poznatky o vývoji lidstva, věřím ale tomu, co píše bible, tj. na počátku byli lidé stvořeni Hospodinem, byli velmi schopní, inteligentní, pak lidstvo degenerovalo. Po potopě se opět začalo rozvíjet a to je doba, kterou dnes vědci nazývají kamennou, bronzovou a železnou, lidé po potopě vlastně začínali znovu budovat a objevovat.
Jaký význam a poslání má "prokletí" nebo "zlořečenství" v době kdy bylo vyřčeno a jak ho chápeme dnes?
Trochu to ujíždí od tématu. Tvrdil jsi, že Bůh Kainem nepohrdl a jeho potomstvo "obdařil".Jaký význam a poslání má "prokletí" nebo "zlořečenství" v době kdy bylo vyřčeno a jak ho chápeme dnes?
S tím nesouhlasím a proto jsem použil to, co bible píše a to je, že Hospodin Kaina proklel. 1J 3:12 to říká dost tvrdě a jasně "Kain, který byl z ďábla".
Bůh dává schopnosti a intelekt i těm, co ho nepřijímají. Prokletí a zlořečenství myslím chápeme stejně, jako před tisíciletími, spíše ale už nevidíme tu hloubku.
Nekomentoval jsem i Tvou další větu:
To není vůbec adventistické dělení, Bůh "dělil" hned při stvoření a to několikrát a v celé bibli je stále myšlenka Božího lidu a nepřátel Božího lidu. Ani Kristus, zosobněná Láska, to nepojmenoval jinak-ovce a kozlové, Boží děti a toho Zlého, podobně apoštolové.Možná jsme si zvykli na klasiku adventistického dělení Bible na vyvolené a ten tzv. svět.
Ambassadore, mám úctu k Tvým šedinám, ale někdy mi připadá, že jsi ani bibli pořádně nečetl...
-
Netuším, kde bereš odvahu k úvaze, že jsem Bibli pořádně nečetl. Určitě ji nečtu prizmatem tvého čtenářského stylu.Neregistrovaný napísal: ↑03 Apr 2022, 20:58.......... ale někdy mi připadá, že jsi ani bibli pořádně nečetl...
Napsal jsem, že mi to tak někdy připadá, třeba když jsi napsal toto:Netuším, kde bereš odvahu k úvaze, že jsem Bibli pořádně nečetl. Určitě ji nečtu prizmatem tvého čtenářského stylu.
To není adventistické dělení a už vůbec moje, je ale pravdou, že nakonec před Bohem jsou skutečně pouze dvě skupiny lidí-spasení a nespasení.Možná jsme si zvykli na klasiku adventistického dělení Bible na vyvolené a ten tzv. svět.
Adventisty za vyvolené opravdu nepovažuji, jsou pouze jedni z mnoha.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní