Slabé body vierouky

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
Dušan Seberíni
Dátum registrácie: 18 Apr 2016, 22:35
Kontaktovať používateľa:

Re: Slabé body vierouky

Neprečítaný príspevok od používateľa Dušan Seberíni »

ambassador napísal:Potřebujeme trochu skromnosti v pohledu a posuzování účastníků probuzení v 19 stol. Dát vedle sebe jejich možnosti a dnešní možnosti, může být dokladem pýchy a nadřazenosti. Porovnávat vzájemně doby vzdálené od sebe více jak 150 let.
To je ale nepekné odbočenie od jadra.
Upozornil som, že mileristi 13 rokov očakávali príchod JK v roku 1843. Potom to lacno zmenili na 21. marec 1944. A keď v marci PJ neprišiel (veľké sklamanie) tak tí najzanovitejší sa nevzdali a v auguste vytiahli tretie falošné proroctvo 22. október 1844.

A čo dnes?
Adventistická literatúra až dodnes tvrdí, že "dátum bol správny, len udalosť iná".
Tomu sa hovorí vymývanie modzgov!
Udalosť sa predsa týkala druhého príchodu JK a On neprišiel. Takže proroctvo bolo falošné.
Keby z toho bludu dokázali urobiť pokánie, všetko by bolo OK. Ale oni sa nevzdali a chceli z toho fiaska výjsť víťazne.
Takže vtĺkajú radovým členom až dodnes, že dátum bol správny - HOCI VEDIA, ŽE ŠÍRIA LOŽ:
NIELEN UDALOSŤ, ALE AJ DÁTUM BOL FALOŠNÝ !
https://www.hebcal.com/hebcal/?v=1&maj= ... al-1844-09

Rozumiem ti, ambassador, aké ťažké je prijať túto pravdu. Veď prijatím tejto pravdy sa zosype farmárske učenie kompletne.
Ale jedine to je cesta k nebeskému Oteckovi:
poznáte pravdu, a pravda vás vyslobodí. {J 8:32}
Každý má mať právo rozhodnúť sám za seba, čo urobí s pravdou.
Ale každý má mať aj právo PRAVDU POZNAŤ !

ambassador napísal: Dát vedle sebe jejich možnosti a dnešní možnosti, může být dokladem pýchy a nadřazenosti.
Takže, ambassador, čo som napísal nepravdivé? Veď aj pred 170 rokmi platilo, že 2300 - 457 = 1843.

Pri väčšej dávke úprimnosti by si napísal, že prikrmovať falošné proroctvo 170 rokov je hriech !

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Nepsal jsem přímo vám, bylo to obecné vyjádření ke všem, kteří do adventistů "tlučou hlava nehlava". Nejste jediný, kdo si nás bere na "mušku".
Vykám vám proto, že nevím kam vás mám zařadit. Je to z úcty k neznámému člověku. Většinu diskutérů se mi podařilo někam zařadit (nechápáno odsuzovaně, spíše stylem myšlení).
Jako příklad se zde nacházejí diskutéři, kteří mají rádi "čeření vody" - nezajímá je hledání. Jiná skupina jsou jednotlivci, kteří nečtou ve větší šíři tyto webové stránky a pak píší proti casd to na co už bylo odpovězeno. Nejtrapnější je vracení se k padání many, že by jsme (asd) neměli vycházet v sobotu ven. Při tom je odpověď v téže kapitole na konci (2.Moj.16,33). Do konce Ježíš reaguje na "výmysl" "obsluhovačů zákona" a vytýká jim počítání kroku. Jak k tomu došli? To se lze dočíst v mimo-biblické literatuře Židů. Jiná skupina jsou jednotlivci dávající důraz na jednostranně směřovaný teologický výklad proti adventistům. Když se zde objeví teologický "paskvil" a je zaměřený proti nebo na zesměšnění adventistů, tak tito jedinci (s teologickým vzděláním) dělají "mrtvého brouka" a ještě se poděkují.
Jinak, aby jste se necítil dotčen, tak ta myšlenka s počítáním
s 19 stol. je zajímavá. Jen si nejsem jistý jestli by jste jako účastník smýšlel stejně v jejich době, jako smýšlíte teď.
Aby jste mi rozuměl, ukažte mi nějaký praktický příklad, kde se odvolávají myšlenky, které byly vysloveny a jsou už překonány.
Může to být z jakékoli oblasti.
V každé době se "rokuje" o Bohu a v dalších obdobích se to znovu pojmenovává. Nemusí to nutně ladit..

Podělte se, pokud by jste byl členem casd jak by jste to řešil.

V posledním komentáři máte vyjádření, které vysoce překračuje
tvrzení viděním a hodnocením pohnutek průkopníků a zvěstovatelů druhého příchodu J.K.

Představte si, že vás osočím s tvrzením vaši "nepravdy" tykající se Božího Jména, ale to je jiné vlákno.

Jestli vás upřimně zajímá adventismus, tak není možné si nevšimnout vnitřního zápasu v casd o nápravu "věcí", která se děje v prvé řadě v myšlení člověka. Papír snese všechno. Změna myšlení je náročná a bolestivá.

Teologický koncept má nosnou část, která má něco říci o Božím jednání ve prospěch člověka. Každý koncept může zestárnout. Někdy se stane, že se jednotlivci zamilují do takového konceptu a neštěstí je na světě.
Židům se to stalo, zamilovali se do chrámu. Chrámová služba, rituály byli konceptem vypovídajícím o Božím záměru s člověkem. Ta zamilovanost do chrámu se stala neštěstím Židu a ap. Pavel jim ukazoval na to, kdo je "středem, jádrem" toho konceptu.
Jádrem sporu byl Kristus, jako cesta, pravda a život.
V NZ se nachází směrování ke Kristu, nikoliv likvidace rad, které Bůh ustanovil ve prospěch člověka. Určitá skupina lidí stěžovala "přicházení" k Bohu navršením vlastních pravidel na Boží příkazy. I když vycházeli s textů SZ nesprávně vyhodnoceny. Čtením písemností Židů muže dojít jednotlivec k pochopení o čem to vlastně psal ap. Pavel.
Středem adventistické teologie je Kristus, ale v jednotlivcích může dojít k sejití s cesty. Ve vyučování může docházet k pouhému opakování myšlenek napsaných ve věroučných bodech, aniž by student vnímal a přijal Kristocentrické nasměrování. Pokud v bodech víry nenacházím Krista, pak je něco špatně a může to být ve mě.
Ap. Pavel byl velmi dobře obeznámen s tehdejší "Biblí" Židů + výklady věhlasných rabínů. Přesto všechno nepostřehl ve SZ přišlého Krista v době kdy přišel. O tom svědčí jeho zarputilost pro likvidaci následovníků Ježíše. V den kdy se s Ním setkal začal vnímat SZ jinak, ale stále své listy stavěl na podkladě SZ-poselství.
Vidění Krista se nedá načíst to se dá jen vlivem Ducha Svatého prožít. Proto jsou i v casd lidé, kteří mají "načteno", ale mají to i prožito? Nikdy není nic ztraceno, stále jsou dveře otevřené.

Dušan Seberíni
Kontaktovať používateľa:

Dušan Seberíni napísal:Adventistická literatúra až dodnes tvrdí, že "dátum bol správny, len udalosť iná".
Tomu sa hovorí vymývanie modzgov!
Udalosť sa predsa týkala druhého príchodu JK a On neprišiel. Takže proroctvo bolo falošné.
Keby z toho bludu dokázali urobiť pokánie, všetko by bolo OK. Ale oni sa nevzdali a chceli z toho fiaska výjsť víťazne.
Takže vtĺkajú radovým členom až dodnes úsmevnú LOŽ
Prepáčte mi, ale moja poznámka k tejto otázke sa sem nehodí, preto som ju umiestnil tam, kam patrí:

(kategória "INÉ" , téma "HUMOR")

http://acos.tym.sk/post1884.html#p1884

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Dušan Seberíni napsal » 28 Apr 2016, 20:52

.....poznáte pravdu, a pravda vás vyslobodí. {J 8:32}
Každý má mať právo rozhodnúť sám za seba, čo urobí s pravdou.
Ale každý má mať aj právo PRAVDU POZNAŤ !
-o-
Váš problém je, že dáváte rovnítko mezi textem (ingoustem) a živým Bohem-Kristem. To se přece nedělá.
To jako ten text nás vysvobodí? To si děláte ze mě srandu? Zklamal jste mě, měl jsem vás za daleko většího znalce. Ztotožňujete písemné vyjádření s Živým Bohem, který je neuchopitelný.
Poznat Pravdu není poznat prorocký výpočet. Ten mě může pouze umožnit lepe nebo snadněji porozumět plánu spasení. Samotné vyjádření může zestárnout a postupně, jak je to jen možné se nahrazuje lepším vyjádřením. Podle toho jak jsou následovníci J.K. schopni transformace.
I když mám rád humor, někdy je zřetelnou únikovou cestou pro ty co nevědí jak dál. Zvlášť když je to humor toho, kdo sám tvrdí "některé" nesmysly.

Dušan Seberíni
Kontaktovať používateľa:

Slabé body vierouky - Vyšetrovací súd

ambassador napísal:Jestli vás upřimně zajímá adventismus, tak není možné si nevšimnout vnitřního zápasu v casd o nápravu "věcí", která se děje v prvé řadě v myšlení člověka.
Adventizmus ma nezaujíma. Teoreticky ho ovládam o ½ kg lepšie ako priemerný adventista (fuj ten pyšný seberíni sa zase vyťahuje).

Ale vnútorný zápas adventistov ma samozrejme bytostne zaujíma.
Poznám mnoho adventistov, ktorí vybojovali ten vnútorný zápas víťazne, odvrhli lži a prijali pravdu. K tomu netreba vravieť nič ďalšie, len hallelujah!

Ale poznám aj mnoho adventistov, ktorí úprimne milujú Ježiša, snažia sa ísť tou cestou pravdy, ale topia sa v bludoch, ktoré CASD dodnes hlása. A oni tým bludom úprimne veria len preto, lebo im nemá kto povedať pravdu !!!!!!!!!!!!!!!!

Napríklad čo?

Stretol som staršiu paniu, ktorej som začal rozprávať o Bohu. Vzdychla. Potom z nej vyšlo, že je bývalá adventistka. Spýtal som sa prečo bývalá? Medzi vzlykmi mi povedala, že od detstva vyrastala v rodine adventistov, takže pozná celé ich učenie. Ale potom v dospelosti zhrešila a teraz jej vraj už niet pomoci.
„To nie je pravda!“ skričal som. „Ježiš vám aj teraz ponúka odpoustenie!“
Ale ona pokrútila hlavou a vysvetľovala mi, že v roku 1844 začal vyšetrovací súd, ktorý stále prebieha a ak tento súd už nad ňou vyniesol rozsudok, tak je všetko zbytočné...
„Toto Biblia nikde nehovorí!“ skríkol som. „Ale ona so smutným úsmevom pokrútila hlavou a povedala:
„Ale hovorí to moja bývalá cirkev. Verte – viem čo vravím.“
A povedala svoje rodné meno. Pochádzala z rodiny, ktorá je dodnes pilierom CASD na Slovensku...

Nuž čo?

Rajon
Dátum registrácie: 12 Jan 2015, 22:33
Kontaktovať používateľa:

Re: Slabé body vierouky - Vyšetrovací súd

Neprečítaný príspevok od používateľa Rajon »

Dušan Seberíni napísal:
ambassador napísal:Jestli vás upřimně zajímá adventismus, tak není možné si nevšimnout vnitřního zápasu v casd o nápravu "věcí", která se děje v prvé řadě v myšlení člověka.
Adventizmus ma nezaujíma. Teoreticky ho ovládam o ½ kg lepšie ako priemerný adventista (fuj ten pyšný seberíni sa zase vyťahuje).

Poznám mnoho adventistov, ktorí vybojovali ten vnútorný zápas víťazne, odvrhli lži a prijali pravdu. K tomu netreba vravieť nič ďalšie, len hallelujah!

Ale poznám aj mnoho adventistov, ktorí úprimne milujú Ježiša, snažia sa ísť tou cestou pravdy, ale topia sa v bludoch, ktoré CASD dodnes hlása. A oni tým bludom úprimne veria len preto, lebo im nemá kto povedať pravdu !!!!!!!!!!!!!!!!

Napríklad čo?

Stretol som staršiu paniu, ktorej som začal rozprávať o Bohu. Vzdychla. Potom z nej vyšlo, že je bývalá adventistka. Spýtal som sa prečo bývalá? Medzi vzlykmi mi povedala, že od detstva vyrastala v rodine adventistov, takže pozná celé ich učenie. Ale potom v dospelosti zhrešila a teraz jej vraj už niet pomoci.
Ale ona pokrútila hlavou a vysvetľovala mi, že v roku 1844 začal vyšetrovací súd, ktorý stále prebieha a ak tento súd už nad ňou vyniesol rozsudok, tak je všetko zbytočné...
„Toto Biblia nikde nehovorí!“ skríkol som. „Ale ona so smutným úsmevom pokrútila hlavou a povedala:
A povedala svoje rodné meno. Pochádzala z rodiny, ktorá je dodnes pilierom CASD na Slovensku...

Nuž čo?
Milý Dušan, už ten príklad, čo ste uviedli (stretnutie so staršou paňou) ukazuje, že "adventizmus" naozaj neovládate lepšie ani ako "priemerný adventista".

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Rajon napísal:
Dušan Seberíni napísal:

Napríklad čo?

Nuž čo?
Milý Dušan, už ten príklad, čo ste uviedli (stretnutie so staršou paňou) ukazuje, že "adventizmus" naozaj neovládate lepšie ani ako "priemerný adventista".
Ale ja som adventistka od malička a mne to tiež sestra adventistka hovorila, ako sa bojí, keďže už prebieha vyšetrujúci súd a možno už je odsúdená. Je to naozaj reálne.

Rajon
Kontaktovať používateľa:

Hosť napísal:
Rajon napísal:
Dušan Seberíni napísal:

Napríklad čo?

Nuž čo?
Ale ja som adventistka od malička a mne to tiež sestra adventistka hovorila, ako sa bojí, keďže už prebieha vyšetrujúci súd a možno už je odsúdená. Je to naozaj reálne.
Čo je reálne? Že sa nejaká bývalá adventistka bojí, alebo že adventisti učia, že už nemá nádej?

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Rajon napísal:
Hosť napísal:
Rajon napísal:
Dušan Seberíni napísal:

Napríklad čo?

Nuž čo?
Čo je reálne? Že sa nejaká bývalá adventistka bojí, alebo že adventisti učia, že už nemá nádej?
Ze adventisti ucia, ze uz nema nadej. To nie je byvala adventistka, stale je clenkou a tento problem si nevymyslela, pocula to v zbore CASD.

Rajon
Kontaktovať používateľa:

(omyl)
Naposledy upravil/-a Rajon v 17 Máj 2016, 18:20, upravené celkom 1 krát.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných