Šetríme cirkevné peniaze

Diskusia o cirkevnej organizácii.
ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Re: Šetríme cirkevné peniaze

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

west napísal:
ambassador napísal: Ja som už víckrát počul že lidé slyší jen to co chtějí slyšet.
A já jsem slyšel, že nekteří neslyší to, co nechtejí slyšet ...
Dobrá odpověď!
Nic mi nedošlo do pošty!

Dušan Seberíni
Dátum registrácie: 18 Apr 2016, 22:35
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Dušan Seberíni »

ambassador napísal:
west napísal:
ambassador napísal: Ja som už víckrát počul že lidé slyší jen to co chtějí slyšet.
A já jsem slyšel, že nekteří neslyší to, co nechtejí slyšet ...
Dobrá odpověď!
Nic mi nedošlo do pošty!
::pleas:: ::good:: ::good:: ::good:: ::good:: ::good:: ::good:: ::good::
:dance2: :dance2: :dance2: :dance2: :dance2: :dance2:
::good:: ::good:: ::good:: ::good:: ::good:: ::good:: ::good:: ::good::
dušanseberíni napísal: ::empathy::

PLT

Neprečítaný príspevok od používateľa PLT »

ReFresh napísal:Ako už bolo avízované v správe zo zasadania výboru Slovenského združenia (z decembra 2015), na pozíciu správcu budov Slovenského združenia bol prijatý Jozef Hajdušek.
Zachytil niekto informáciu, či na toto miesto bol vypísaný konkurz, aby sa o miesto mohli uchádzať aj iní vhodní záujemcovia?
Keďže J. Hajdušek je v príbuzenskom pomere so S. Bielikom, pokladníkom združenia, pod ktorého spadá uvedená pracovná pozícia, tak ma zaujíma, či sa dodržuje ustanovenie Finančného řádu CASD (vydáva Únia):
19.5 a, Vedoucí pracovník, který zadává nebo přejímá práci od jiného pracovníka, by měl v případě, že je v příbuzenském
poměru k tomuto pracovníkovi, přizvat alespoň jednou za měsíc jiného, nezávislého pracovníka ke společné kontrole.

Ak áno, kto je tým "nezávislým" pracovníkom?

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Dušan Seberíni napísal:Brat Plechatý môže zase zneužiť toto moje zdôverenie, že "aha aký je pyšný". Nuž brat Tomáš - skús porozmýšľať. Keby som bol pyšný, neprihlásil by som sa do tejto diskusie, kde mi môže kde-kto nadávať ako len chce. Naopak - obišiel by som pohrdlivo toto fórum.
Keby ste neboli pyšný, pán Seberíni, nevnímali by Vás ako pyšného všetci tí, ktorých poznám a Vás poznajú. Zapájanie sa do kdejakých diskusií a poučovať všetkých je ale asi Váš životný štýl a bez toho byť nemôžete. Sledujem to od jedného diskusného fóra k druhému ako roky putujete s týmto rozdávaním svojich právd, napomínaním všetkých ostatných, ktorí sú vedľa v poznaní a publikovaním toho, čo Vám bolo "zjavené". Teraz ste objavili acos.tym. Uf!
Keby ste neboli pyšný neboli by ste sám. Veď žiadne spoločenstvo Vám nevyhovuje a kvôli Vám samotnému a prejavom pýchy a nadutosti už málokto niekde nejakú pravdu od Vás príjme, aj keby to pravdou bolo. Ste taký internetový publicista, samotár. Ešte že ten internet Vám Boh dal k dispozícii ::rofl::

Hosť

Neprečítaný príspevok od používateľa Hosť »

PLT napísal:Keďže J. Hajdušek je v príbuzenskom pomere so S. Bielikom
V tejto súvislosti nie je nezaujímavé, že dvorným dodávateľom výpočtovej techniky pre SZ je firma blízka Stanovmu synovcovi.

Hans11

Neprečítaný príspevok od používateľa Hans11 »

V decembri 2016 sa uskutočnilo oblastné kazateľské stretnutie Stred. A kde sa bratia kazatelia stretli? V štýlovej reštaurácii - Koliba Stráže vo Zvolene.
Myslím, že to bol dobrý výber. Je to pomerne nový podnik, dobre tam varia, a je odtiaľ aj pekný výhľad na mesto. Muselo byť príjemné stráviť pár hodín diskusie, uvažovania i modlitieb v útulne zariadenom prenajatom salóniku.

A teraz sa na to pozrime z druhej strany.
Predstavte si, že v byte vedľa vás žije chudobná rodina - opustená matka s dvomi malými deťmi, ktorí živoria od výplaty k výplate. Práve začína školský rok a vy by ste im radi pomohli. Ale tiež nemáte peňazí nazvyš, po zaplatení desiatkov ste číselne pod hranicou minima.
A tak sa odvážite opýtať sa svojho kazateľa, či by bolo možné výnimočne dať polovicu z vyhradených desiatkov tej rodine, a len polovicu do cirkvi. A kazateľ, ktorý sa rozhodol celý svoj život zasvätiť záchrane hynúcich, vám povie, že ... nie. Že ak neodovzdáte celý desiatok, okrádate tým Boha. Možno vám ešte pripomenie váš krstný sľub a povzbudí vás skúsenosťou o neočakávanom požehnaní za vernosť v desiatkoch, o ktorej nedávno čítal v nejakej brožúrke.
Dobre, poviete si, asi má kazateľ pravdu, veď cirkev tie peniaze potrebuje na šírenie evanjelia pre stratených.

A potom sa zrazu dozviete, že kazatelia sa rozhodli zaplatiť prenájom sály v kolibe vybavenej masívnym nábytkom, aby mohli rozjímať, o tom, ako najlepšie pomôcť tým, čo to potrebujú.
Táto koliba je vzdialená asi tri kilometre od zboru vo Zvolene a asi 20 kilometrov od dvoch zborov v Banskej Bystrici. Všetky tieto budovy stáli a stále stoja cirkev nemalé peniaze. Opakovane počúvate o tom, že budovy sú nevyužité a treba v nich robiť viac aktivít, aj počas týždňa.
Ale ak kazatelia zo stredoslovenského okrsku uvažujú, kde si posedia a podebatujú, cirkevné budovy im nie sú dosť dobré. Oni necítia potrebu ich využiť. Nie že by im boli malé, to nie. Oni by radi skúsili niečo luxusnejšie. Ale nie za svoje, samozrejme. Zvýšené náklady? To nikoho netrápi. Cirkev má stále peňazí dosť. Veď členovia stále platia. Odtŕhajú si od úst, majú problém pomôcť tým, ktorí to naozaj potrebujú. Jednou z úloh kazateľa je motivovať ľudí k plateniu desiatkov, po dobrotky alebo po zlotky. A túto úlohu zvládajú dobre. Tak načo sa uskromňovať, načo šetriť.
A čo tak spýtať sa členov, či nevedia o niekom zo svojho okolia, kto by potreboval akútnu pomoc? Akútnejšiu, než rozmarný prenájom koliby? Nie, načo. My spravujeme Božie peniaze, a tak si prenajmeme kolibu.
Určite sa na vás nebesia hnevajú kvôli vášmu drzému nápadu pomôcť susede a okradnúť tým Boha. A určite sa tešia z toho, ako sa kazatelia zahrali na úspešných manažérov a urobili si selfie v kolibe. Nie, to nebola krádež.

TriQ

Neprečítaný príspevok od používateľa TriQ »

Ja myslím, že to je normálne, že sa im viac páči v kolibe. Len nech sa na ňu pekne poskladajú, zo svojho. Keď si to rozpočítajú, tak to určite zvládnu. Potom môžu ísť kľudne aj do štvorhviezdičkového hotela ...

nnx

Neprečítaný príspevok od používateľa nnx »

Vedúcim tej akcie bol Daniel K.
On by sa mal vyjadriť, prečo sa rozhodol pre takéto riešenie ...

Member
Dátum registrácie: 27 Sep 2016, 19:13
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Member »

TriQ napísal:Ja myslím, že to je normálne, že sa im viac páči v kolibe. Len nech sa na ňu pekne poskladajú, zo svojho. Keď si to rozpočítajú, tak to určite zvládnu. Potom môžu ísť kľudne aj do štvorhviezdičkového hotela ...
Na tom nie je nič normálne ::cry::
Aj keď si to myslel asi s dávkou humoru či sarkazmu. Myslíte si, že by sa Pán Ježiš s učeníkmi poskladali na štvorhviezdičkový hotel alebo by tie peniaze by rozdali chodobným? To je iba telesné zmýšľanie človeka, aby jeho telu a žiadosti bolo dobre, nemá to s Duchom nič spoločné. Oni sa asi len tak tvária.
Nech sa kazatelia asd pozrú na seba, do zrkadla, ako žijú a ako žili ich vzory podľa Biblie.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

A tak sa odvážite opýtať sa svojho kazateľa, či by bolo možné výnimočne dať polovicu z vyhradených desiatkov tej rodine, a len polovicu do cirkvi. A kazateľ, ktorý sa rozhodol celý svoj život zasvätiť záchrane hynúcich, vám povie, že ... nie. Že ak neodovzdáte celý desiatok, okrádate tým Boha.
Tak sa nepýtaj kazatela na súhlas, keď máš svoj rozum a svedomie.
Ale ak kazatelia zo stredoslovenského okrsku uvažujú, kde si posedia a podebatujú, cirkevné budovy im nie sú dosť dobré. Oni necítia potrebu ich využiť. Nie že by im boli malé, to nie. Oni by radi skúsili niečo luxusnejšie. Ale nie za svoje, samozrejme. Zvýšené náklady? To nikoho netrápi. Cirkev má stále peňazí dosť. Veď členovia stále platia.
No, neviem. Výročné stretnutie vedúcich KP tiež nebolo vo sbore, ale na chate, bol tam malý vnútorný bazén, pekné prostredie, dobré jedlo, dobré postele. Tý, čo celý rok pracujú s dětmi si zaslúžia oddych, myslím, že bolo správne, že sa až toľko nešetrilo. Mohlo to byť samozrejme v sbore, spať na karimatkách a jedlo ohrievať na sporáku, ale musí to byť za každú cenu lacné?
I kazatelia sú ludia, i oni potrebujú novú inšpiráciu, zmenu, stretnutie, odreagovanie -kolko jich je v tom okrsku? Na Slovensku je 22 kazatelov, stretnutie sa teda týkalo asi max.10 ludí, možno menej. Cena za všetko v Kolibe - 400 Euro ?
Peniaze sa míňajú ovela viac inde - napr. Teologický seminár...
Ježiš si podla všetkého tiež kúpil kvalitnější spodný odev, nechal sa poliať superdrahým olejom z nardu...mohol chodiť v skromnejšom odeve, nestrihať sa...
Za každú cenu to mať lacnejšie asi nie je dobrá cesta.
V praxi NZ cirkvi nečítam o desiatkoch, ale práve o tom, že podoporovali chudobných a evangelistoch na cestách, vdovy a siroty. Je to pre nás príklad, príšte sa kazatela nepýtaj, keď už znáš vopred odpoveď a daj tam,kde treba a keď Ti to Duch vraví.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných